Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

prvostupnici

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
tihy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 5 - 2

PostPostano: 7:43 čet, 23. 10. 2008    Naslov: prvostupnici Citirajte i odgovorite

Ovak, zanima me sta je s studentima koji nebi nastavili diplomski studij na ovom faksu, ili ga nebi uopce nastavili, vec bi se htjeli zaposliti (jer nemaju mogucnosti, volje i sl. nastaviti faks)?

Jel oni dobiju kakvu potvrdu da su prvostupnici matematike/edukacije matematike? Jer [b]kolko znam[/b], ove godine to nije bio slucaj, nitko nije dobio potvrdu..
A ovdje http://www.math.hr/Default.aspx?art=2013&sec=296 pise:

[i]Prvostupnici/prvostupnice (baccalaureusi/baccalauree) edukacije matematike bez završenog odgovarajućeg diplomskog studija nemaju dovoljne stručne i metodičke kompetencije za izvođenje nastave iz područja matematike i ICT-a na razini osnovne i srednje škole, [b]no osposobljeni su za različita tehnička zanimanja i poslove u gospodarstvu, državnoj upravi i javnom sektoru koji uključuju analitički način razmišljanja, temeljna znanja iz područja matematike i računarstva, sposobnost matematičkog modeliranja i rješavanja različitih problema, poznavanje statistike, sposobnost organizacije, analize i prezentacije (znakovnih, numeričkih, audio, slikovnih, multimedijskih i dr.) podataka te primjenu ICT-a.[/b][/i]

Hvala na odgovoru :)

PS.Ispricavam se ako je na ovo vec negdi odgovoreno
Ovak, zanima me sta je s studentima koji nebi nastavili diplomski studij na ovom faksu, ili ga nebi uopce nastavili, vec bi se htjeli zaposliti (jer nemaju mogucnosti, volje i sl. nastaviti faks)?

Jel oni dobiju kakvu potvrdu da su prvostupnici matematike/edukacije matematike? Jer kolko znam, ove godine to nije bio slucaj, nitko nije dobio potvrdu..
A ovdje http://www.math.hr/Default.aspx?art=2013&sec=296 pise:

Prvostupnici/prvostupnice (baccalaureusi/baccalauree) edukacije matematike bez završenog odgovarajućeg diplomskog studija nemaju dovoljne stručne i metodičke kompetencije za izvođenje nastave iz područja matematike i ICT-a na razini osnovne i srednje škole, no osposobljeni su za različita tehnička zanimanja i poslove u gospodarstvu, državnoj upravi i javnom sektoru koji uključuju analitički način razmišljanja, temeljna znanja iz područja matematike i računarstva, sposobnost matematičkog modeliranja i rješavanja različitih problema, poznavanje statistike, sposobnost organizacije, analize i prezentacije (znakovnih, numeričkih, audio, slikovnih, multimedijskih i dr.) podataka te primjenu ICT-a.

Hvala na odgovoru Smile

PS.Ispricavam se ako je na ovo vec negdi odgovoreno

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 8:26 čet, 23. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovo je prije 2-3 tjedna objavljeno na službenom webu...

[b]Odluka o cijeni troškova izdavanja potvrde o odgovarajućem stečenom akademskom nazivu[/b]
http://www.math.hr/Default.aspx?art=2983&sec=279

...td možeš dobiti potvrdu, a mislim da je 300kn (nisam otvarala dokument u prilogu)

A što se tiče zapošljavanja, čula sam da je npr. Ministarstvo financija (i druga ministarstva) imalo čitavu preraspodjelu naziva i vrsta zaposlenja jer moraju "stvoriti mjesta" za prvostupnike (to nisu priče za medije, nego su oni stvarno počeli s tim).
Oni (državne službe) bi zapravo trebali biti sretni da imaju više prvostupnika jer trenutno imaju puno ljudi sa srednjoškolskim stupnjem obrazovanja pa silom pokušavaju zadržati sve svoje visokoobrazovane pripravnike i zaposlenike. A prvostupnička diploma je ipak 1. stupanj visokog, a ne srednjoškolskog obrazovanja.
Što se tiče vrsta zaposlenja, to ćeš se morati direktno raspitati kod njih.
Ovo je prije 2-3 tjedna objavljeno na službenom webu...

Odluka o cijeni troškova izdavanja potvrde o odgovarajućem stečenom akademskom nazivu
http://www.math.hr/Default.aspx?art=2983&sec=279

...td možeš dobiti potvrdu, a mislim da je 300kn (nisam otvarala dokument u prilogu)

A što se tiče zapošljavanja, čula sam da je npr. Ministarstvo financija (i druga ministarstva) imalo čitavu preraspodjelu naziva i vrsta zaposlenja jer moraju "stvoriti mjesta" za prvostupnike (to nisu priče za medije, nego su oni stvarno počeli s tim).
Oni (državne službe) bi zapravo trebali biti sretni da imaju više prvostupnika jer trenutno imaju puno ljudi sa srednjoškolskim stupnjem obrazovanja pa silom pokušavaju zadržati sve svoje visokoobrazovane pripravnike i zaposlenike. A prvostupnička diploma je ipak 1. stupanj visokog, a ne srednjoškolskog obrazovanja.
Što se tiče vrsta zaposlenja, to ćeš se morati direktno raspitati kod njih.

[Vrh]
tihy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 2

PostPostano: 12:45 čet, 23. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

puno hvala! :thankyou:
puno hvala! Thank you

[Vrh]
Geliriell
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 1

PostPostano: 21:42 čet, 23. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam potvrdu dobila besplatno. Sluzbeno se zove uvjerenje o stecenom akademskom nazivu prvostupnik/ca bla bla . A diploma se placa 300 kuna.
Ja sam potvrdu dobila besplatno. Sluzbeno se zove uvjerenje o stecenom akademskom nazivu prvostupnik/ca bla bla . A diploma se placa 300 kuna.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
marijap
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 49 - 16

PostPostano: 22:06 čet, 23. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma da? Baš lijepa vijest :) Ja sam čula za ovih 300kn, ali se nisam zamarala s obzirom da mi zasad nije zatrebalo uvjerenje...
Ma da? Baš lijepa vijest Smile Ja sam čula za ovih 300kn, ali se nisam zamarala s obzirom da mi zasad nije zatrebalo uvjerenje...

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 7:46 pet, 24. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cijena od 300 kuna odnosi se na studente koji su diplomirali u [b]starom sustavu[/b], a htjeli bi da im se izda potvrda o ekvivalentnoj novoj tituli. Dakle, za inzinjere koji hoce napismeno da su ravnopravni novim magistrima struke. Taj im papir zapravo ne treba jer su stare i nove titule zakonski izjednacene, a 300 kuna placaju samo oni koji si na zid zele objesiti da su sad magistri.

Novi prvostupnici trebali bi dobiti potvrdu o stecenoj tituli bez ikakve naplate. Stovise, trebali bi dobiti i diploma supplement (dopunsku ispravu) u kojoj pise puno vise od same titule, i to na hrv i na eng. Placate jedino ako dokumente zelite na drugim stranim jezicima.

Pretpostavljam da cete se za supplemente morati jos malo strpiti (ne znam u kojoj su trenutno fazi), no vjerujem da potvrdu mozete odmah dobiti u referadi.
Cijena od 300 kuna odnosi se na studente koji su diplomirali u starom sustavu, a htjeli bi da im se izda potvrda o ekvivalentnoj novoj tituli. Dakle, za inzinjere koji hoce napismeno da su ravnopravni novim magistrima struke. Taj im papir zapravo ne treba jer su stare i nove titule zakonski izjednacene, a 300 kuna placaju samo oni koji si na zid zele objesiti da su sad magistri.

Novi prvostupnici trebali bi dobiti potvrdu o stecenoj tituli bez ikakve naplate. Stovise, trebali bi dobiti i diploma supplement (dopunsku ispravu) u kojoj pise puno vise od same titule, i to na hrv i na eng. Placate jedino ako dokumente zelite na drugim stranim jezicima.

Pretpostavljam da cete se za supplemente morati jos malo strpiti (ne znam u kojoj su trenutno fazi), no vjerujem da potvrdu mozete odmah dobiti u referadi.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Lafiel
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 51 - 24

PostPostano: 9:57 pet, 24. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Novi prvostupnici trebali bi dobiti potvrdu o stecenoj tituli bez ikakve naplate. Stovise, trebali bi dobiti i diploma supplement (dopunsku ispravu) u kojoj pise puno vise od same titule, i to na hrv i na eng. [/quote]
Bojim se uopće pitati što točno. :trema:
krcko (napisa):
Novi prvostupnici trebali bi dobiti potvrdu o stecenoj tituli bez ikakve naplate. Stovise, trebali bi dobiti i diploma supplement (dopunsku ispravu) u kojoj pise puno vise od same titule, i to na hrv i na eng.

Bojim se uopće pitati što točno. Imam tremu

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 20:08 pet, 24. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Koliko si prepisivao na kolokvijima, jesi li psovao na forumu i po hodniku faksa, koliko si spavao na nastavi... Veliki Brat sve zna :lol:
Koliko si prepisivao na kolokvijima, jesi li psovao na forumu i po hodniku faksa, koliko si spavao na nastavi... Veliki Brat sve zna Laughing

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
RonnieColeman
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 45 - 39

PostPostano: 14:28 sub, 25. 10. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Koliko si prepisivao na kolokvijima, jesi li psovao na forumu i po hodniku faksa, koliko si spavao na nastavi... Veliki Brat sve zna :lol:[/quote]

That is some very possesive brother :!: :mrgreen:
krcko (napisa):
Koliko si prepisivao na kolokvijima, jesi li psovao na forumu i po hodniku faksa, koliko si spavao na nastavi... Veliki Brat sve zna Laughing

That is some very possesive brother Exclamation Mr. Green

tihy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 2

PostPostano: 15:23 pet, 7. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

A jel moguce da se ta diploma supplement dobije na kraju ove akademske godine ? :D
A jel moguce da se ta diploma supplement dobije na kraju ove akademske godine ? Very Happy

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:22 sub, 8. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Svasta je moguce na nasem sveucilistu. Pricalo se da biste papire trebali dobiti do kraja 9. mjeseca. To je naravno bio cisti SF, ali meni se tada cinilo da bi kraj 10. mjeseca mozda bio realisticniji. Uzmite u obzir da se papiri trebaju printati preko ISVU, dakle moguce su razne "tehnicke komplikacije" :?
Svasta je moguce na nasem sveucilistu. Pricalo se da biste papire trebali dobiti do kraja 9. mjeseca. To je naravno bio cisti SF, ali meni se tada cinilo da bi kraj 10. mjeseca mozda bio realisticniji. Uzmite u obzir da se papiri trebaju printati preko ISVU, dakle moguce su razne "tehnicke komplikacije" Confused

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum