Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
tihy Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 7:43 čet, 23. 10. 2008 Naslov: prvostupnici |
|
|
Ovak, zanima me sta je s studentima koji nebi nastavili diplomski studij na ovom faksu, ili ga nebi uopce nastavili, vec bi se htjeli zaposliti (jer nemaju mogucnosti, volje i sl. nastaviti faks)?
Jel oni dobiju kakvu potvrdu da su prvostupnici matematike/edukacije matematike? Jer [b]kolko znam[/b], ove godine to nije bio slucaj, nitko nije dobio potvrdu..
A ovdje http://www.math.hr/Default.aspx?art=2013&sec=296 pise:
[i]Prvostupnici/prvostupnice (baccalaureusi/baccalauree) edukacije matematike bez završenog odgovarajućeg diplomskog studija nemaju dovoljne stručne i metodičke kompetencije za izvođenje nastave iz područja matematike i ICT-a na razini osnovne i srednje škole, [b]no osposobljeni su za različita tehnička zanimanja i poslove u gospodarstvu, državnoj upravi i javnom sektoru koji uključuju analitički način razmišljanja, temeljna znanja iz područja matematike i računarstva, sposobnost matematičkog modeliranja i rješavanja različitih problema, poznavanje statistike, sposobnost organizacije, analize i prezentacije (znakovnih, numeričkih, audio, slikovnih, multimedijskih i dr.) podataka te primjenu ICT-a.[/b][/i]
Hvala na odgovoru :)
PS.Ispricavam se ako je na ovo vec negdi odgovoreno
Ovak, zanima me sta je s studentima koji nebi nastavili diplomski studij na ovom faksu, ili ga nebi uopce nastavili, vec bi se htjeli zaposliti (jer nemaju mogucnosti, volje i sl. nastaviti faks)?
Jel oni dobiju kakvu potvrdu da su prvostupnici matematike/edukacije matematike? Jer kolko znam, ove godine to nije bio slucaj, nitko nije dobio potvrdu..
A ovdje http://www.math.hr/Default.aspx?art=2013&sec=296 pise:
Prvostupnici/prvostupnice (baccalaureusi/baccalauree) edukacije matematike bez završenog odgovarajućeg diplomskog studija nemaju dovoljne stručne i metodičke kompetencije za izvođenje nastave iz područja matematike i ICT-a na razini osnovne i srednje škole, no osposobljeni su za različita tehnička zanimanja i poslove u gospodarstvu, državnoj upravi i javnom sektoru koji uključuju analitički način razmišljanja, temeljna znanja iz područja matematike i računarstva, sposobnost matematičkog modeliranja i rješavanja različitih problema, poznavanje statistike, sposobnost organizacije, analize i prezentacije (znakovnih, numeričkih, audio, slikovnih, multimedijskih i dr.) podataka te primjenu ICT-a.
Hvala na odgovoru
PS.Ispricavam se ako je na ovo vec negdi odgovoreno
|
|
[Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 8:26 čet, 23. 10. 2008 Naslov: |
|
|
Ovo je prije 2-3 tjedna objavljeno na službenom webu...
[b]Odluka o cijeni troškova izdavanja potvrde o odgovarajućem stečenom akademskom nazivu[/b]
http://www.math.hr/Default.aspx?art=2983&sec=279
...td možeš dobiti potvrdu, a mislim da je 300kn (nisam otvarala dokument u prilogu)
A što se tiče zapošljavanja, čula sam da je npr. Ministarstvo financija (i druga ministarstva) imalo čitavu preraspodjelu naziva i vrsta zaposlenja jer moraju "stvoriti mjesta" za prvostupnike (to nisu priče za medije, nego su oni stvarno počeli s tim).
Oni (državne službe) bi zapravo trebali biti sretni da imaju više prvostupnika jer trenutno imaju puno ljudi sa srednjoškolskim stupnjem obrazovanja pa silom pokušavaju zadržati sve svoje visokoobrazovane pripravnike i zaposlenike. A prvostupnička diploma je ipak 1. stupanj visokog, a ne srednjoškolskog obrazovanja.
Što se tiče vrsta zaposlenja, to ćeš se morati direktno raspitati kod njih.
Ovo je prije 2-3 tjedna objavljeno na službenom webu...
Odluka o cijeni troškova izdavanja potvrde o odgovarajućem stečenom akademskom nazivu
http://www.math.hr/Default.aspx?art=2983&sec=279
...td možeš dobiti potvrdu, a mislim da je 300kn (nisam otvarala dokument u prilogu)
A što se tiče zapošljavanja, čula sam da je npr. Ministarstvo financija (i druga ministarstva) imalo čitavu preraspodjelu naziva i vrsta zaposlenja jer moraju "stvoriti mjesta" za prvostupnike (to nisu priče za medije, nego su oni stvarno počeli s tim).
Oni (državne službe) bi zapravo trebali biti sretni da imaju više prvostupnika jer trenutno imaju puno ljudi sa srednjoškolskim stupnjem obrazovanja pa silom pokušavaju zadržati sve svoje visokoobrazovane pripravnike i zaposlenike. A prvostupnička diploma je ipak 1. stupanj visokog, a ne srednjoškolskog obrazovanja.
Što se tiče vrsta zaposlenja, to ćeš se morati direktno raspitati kod njih.
|
|
[Vrh] |
|
tihy Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Geliriell Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
Postano: 7:46 pet, 24. 10. 2008 Naslov: |
|
|
Cijena od 300 kuna odnosi se na studente koji su diplomirali u [b]starom sustavu[/b], a htjeli bi da im se izda potvrda o ekvivalentnoj novoj tituli. Dakle, za inzinjere koji hoce napismeno da su ravnopravni novim magistrima struke. Taj im papir zapravo ne treba jer su stare i nove titule zakonski izjednacene, a 300 kuna placaju samo oni koji si na zid zele objesiti da su sad magistri.
Novi prvostupnici trebali bi dobiti potvrdu o stecenoj tituli bez ikakve naplate. Stovise, trebali bi dobiti i diploma supplement (dopunsku ispravu) u kojoj pise puno vise od same titule, i to na hrv i na eng. Placate jedino ako dokumente zelite na drugim stranim jezicima.
Pretpostavljam da cete se za supplemente morati jos malo strpiti (ne znam u kojoj su trenutno fazi), no vjerujem da potvrdu mozete odmah dobiti u referadi.
Cijena od 300 kuna odnosi se na studente koji su diplomirali u starom sustavu, a htjeli bi da im se izda potvrda o ekvivalentnoj novoj tituli. Dakle, za inzinjere koji hoce napismeno da su ravnopravni novim magistrima struke. Taj im papir zapravo ne treba jer su stare i nove titule zakonski izjednacene, a 300 kuna placaju samo oni koji si na zid zele objesiti da su sad magistri.
Novi prvostupnici trebali bi dobiti potvrdu o stecenoj tituli bez ikakve naplate. Stovise, trebali bi dobiti i diploma supplement (dopunsku ispravu) u kojoj pise puno vise od same titule, i to na hrv i na eng. Placate jedino ako dokumente zelite na drugim stranim jezicima.
Pretpostavljam da cete se za supplemente morati jos malo strpiti (ne znam u kojoj su trenutno fazi), no vjerujem da potvrdu mozete odmah dobiti u referadi.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Lafiel Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|