Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja
Spol:
|
Postano: 18:00 sri, 29. 10. 2008 Naslov: |
|
|
nema veze sto ga nisi koristila. vrijeme prilagodbe je mozda pola sata. ;) ma jako je jednostavno. uostalom, pogledaj knjigu prof ungara. ;) vjeruj mi - dokument ce ti biti i ljepsi i profesionalniji od onog napisanog u wordu. i jos kak je super sto ti automatski radi Sadrzaj, Popis slika....indexacija i bibliografija su super rjesene......znaci nema onoga "joj, ubacila sam jos jednu stranu, sada moram opet namjestati sadrzaj"......(ok, ovaj primjer je za one koji ne znaju da i word to automatski radi!)
[size=3]ja idem toliko daleko da sada sve sto pisem radim u latexu[/size]
nema veze sto ga nisi koristila. vrijeme prilagodbe je mozda pola sata. ma jako je jednostavno. uostalom, pogledaj knjigu prof ungara. vjeruj mi - dokument ce ti biti i ljepsi i profesionalniji od onog napisanog u wordu. i jos kak je super sto ti automatski radi Sadrzaj, Popis slika....indexacija i bibliografija su super rjesene......znaci nema onoga "joj, ubacila sam jos jednu stranu, sada moram opet namjestati sadrzaj"......(ok, ovaj primjer je za one koji ne znaju da i word to automatski radi!)
ja idem toliko daleko da sada sve sto pisem radim u latexu
_________________ Dvije stvari su beskonacne: svemir i ljudska glupost. Za ono prvo nisam siguran.
by A.Einstein
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Markec Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:18 sri, 29. 10. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="kenny"]nema veze sto ga nisi koristila. vrijeme prilagodbe je mozda pola sata. [/quote]
ako ne 24 sekunde... :roll:
[quote="gost"]Zanima me moze li se diplomski pisati u Wordu ili je obavezno pisati u Latexu?Ili to ovisi o mentoru?
Naime, ja nikad nisam koristila i ne znam koristiti Latex.
puno hvala na odgovoru.[/quote]
Mislim da to ovisi o mentoru.
[quote="kenny"]vjeruj mi - dokument ce ti biti i ljepsi i profesionalniji od onog napisanog u wordu. [/quote]
Ne bas nužno. (Koliko si ti dobro naučio koristiti Word?)
[quote="kenny"]i jos kak je super sto ti automatski radi Sadrzaj, Popis slika....indexacija i bibliografija su super rjesene......znaci nema onoga "joj, ubacila sam jos jednu stranu, sada moram opet namjestati sadrzaj"......(ok, ovaj primjer je za one koji ne znaju da i word to automatski radi!)[/quote]
Mislim da je većini ljudi lakse naći te opcije u Wordu nego ucit pisat u Latex-u.
[u]Prvo[/u], većina ljudi piše dokumente u Wordu i nije nikad niti čula za Latex, niti im je potreban.
Ovo nije kritika Latex-a, on je sasvim dobar za ono za sto je namjenjen..
[u]Drugo[/u], pretpostavljam da gošća na smjeru financijska i poslovna matematika i da postoji velika šansa da nakon faxa u životu više neće imat potrebe za Latexom.
[quote="kenny"]ja idem toliko daleko da sada sve sto pisem radim u latexu[/quote] Bravo! Čuo sam da postoje neki ljudi koji pišu sve dokumente u Photoshopu (nikakva šala), podsjećaš me na njih...
[quote="bily"]latex je laksi i pristupacniji nego word[/quote]
Baš.. sumnjam da bi se puno ljudi složilo s tobom.
[b]@Gost:[/b]
Uglavnom, ako u diplomskom nemaš prevelikih zahtijeva po pitanju formula, te se uz to znaš (pravilno) služiti Wordom, zamoli mentora da ti dopusti tu opciju..
Ako se neznaš pravilno služiti Wordom, (i mentor ti dopušta) radije njega nauči (knjiga, tečaj) nego Latex - više će ti se isplatiti.
kenny (napisa): | nema veze sto ga nisi koristila. vrijeme prilagodbe je mozda pola sata. |
ako ne 24 sekunde...
gost (napisa): | Zanima me moze li se diplomski pisati u Wordu ili je obavezno pisati u Latexu?Ili to ovisi o mentoru?
Naime, ja nikad nisam koristila i ne znam koristiti Latex.
puno hvala na odgovoru. |
Mislim da to ovisi o mentoru.
kenny (napisa): | vjeruj mi - dokument ce ti biti i ljepsi i profesionalniji od onog napisanog u wordu. |
Ne bas nužno. (Koliko si ti dobro naučio koristiti Word?)
kenny (napisa): | i jos kak je super sto ti automatski radi Sadrzaj, Popis slika....indexacija i bibliografija su super rjesene......znaci nema onoga "joj, ubacila sam jos jednu stranu, sada moram opet namjestati sadrzaj"......(ok, ovaj primjer je za one koji ne znaju da i word to automatski radi!) |
Mislim da je većini ljudi lakse naći te opcije u Wordu nego ucit pisat u Latex-u.
Prvo, većina ljudi piše dokumente u Wordu i nije nikad niti čula za Latex, niti im je potreban.
Ovo nije kritika Latex-a, on je sasvim dobar za ono za sto je namjenjen..
Drugo, pretpostavljam da gošća na smjeru financijska i poslovna matematika i da postoji velika šansa da nakon faxa u životu više neće imat potrebe za Latexom.
kenny (napisa): | ja idem toliko daleko da sada sve sto pisem radim u latexu | Bravo! Čuo sam da postoje neki ljudi koji pišu sve dokumente u Photoshopu (nikakva šala), podsjećaš me na njih...
bily (napisa): | latex je laksi i pristupacniji nego word |
Baš.. sumnjam da bi se puno ljudi složilo s tobom.
@Gost:
Uglavnom, ako u diplomskom nemaš prevelikih zahtijeva po pitanju formula, te se uz to znaš (pravilno) služiti Wordom, zamoli mentora da ti dopusti tu opciju..
Ako se neznaš pravilno služiti Wordom, (i mentor ti dopušta) radije njega nauči (knjiga, tečaj) nego Latex - više će ti se isplatiti.
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 0:15 čet, 30. 10. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="kenny"]necu sigurno neki dopis pisati u latexu[/quote]
Zasto? Ja ne znam kako se pisu dopisi, ali documentclass letter zna. Ja mu samo navedem adresu posiljaoca, primatelja, predmet dopisa, sadrzaj, pozdravnu recenicu i eventualni popis priloga, a LaTeX to sve poslozi kako treba. Moze li biti jednostavnije?
kenny (napisa): | necu sigurno neki dopis pisati u latexu |
Zasto? Ja ne znam kako se pisu dopisi, ali documentclass letter zna. Ja mu samo navedem adresu posiljaoca, primatelja, predmet dopisa, sadrzaj, pozdravnu recenicu i eventualni popis priloga, a LaTeX to sve poslozi kako treba. Moze li biti jednostavnije?
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Spol: