Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

putovanje kroz vrijeme-posljedice
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
spacedoctor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
-18 = 3 - 21

PostPostano: 14:59 uto, 11. 11. 2008    Naslov: putovanje kroz vrijeme-posljedice Citirajte i odgovorite

[color=black]sto bi se sve moglo dogoditi kad bi netko se vratio u proslost i promjenio dogadjaje .[/color]
sto bi se sve moglo dogoditi kad bi netko se vratio u proslost i promjenio dogadjaje .

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:02 uto, 11. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Like, ubio samog sebe? :D Ovisi koji model "putovanja kroz vrijeme gledas". :) Ako gledas linearno (svi dogadjaji su na jednoj liniji vremena), uletio bi u paradox; ako gledas kao "paralelne svjetove", onda bi jednu od stvarnosti lisio sebe; ako gledas... ;)
Like, ubio samog sebe? Very Happy Ovisi koji model "putovanja kroz vrijeme gledas". Smile Ako gledas linearno (svi dogadjaji su na jednoj liniji vremena), uletio bi u paradox; ako gledas kao "paralelne svjetove", onda bi jednu od stvarnosti lisio sebe; ako gledas... Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mibo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 6 - 3

PostPostano: 18:45 uto, 11. 11. 2008    Naslov: :-) Citirajte i odgovorite

Mogao bi se npr. infiltrirati u RTL i spriječiti da otkupe Big Brother show :lol:

Ili Teslu nagovoriti da završi bežični transfer energije :idea:

U oba slučaja su posljedice nesagledive ;-)
Mogao bi se npr. infiltrirati u RTL i spriječiti da otkupe Big Brother show Laughing

Ili Teslu nagovoriti da završi bežični transfer energije Idea

U oba slučaja su posljedice nesagledive Wink

George Orwell: 1984
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
188 = 301 - 113

PostPostano: 19:22 uto, 11. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ili dokazat veliki fermatov tm prije svih :D
Ili dokazat veliki fermatov tm prije svih Very Happy

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 8:12 sri, 12. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

pogledaj film Butterfly effect
vrlo simpaticno i pomalo creepy bas za temu ima povratak u proslost i 'malu izmjenu na bolje'
pogledaj film Butterfly effect
vrlo simpaticno i pomalo creepy bas za temu ima povratak u proslost i 'malu izmjenu na bolje'

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
spacedoctor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-18 = 3 - 21

PostPostano: 11:02 sri, 12. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Moje je misljenje da imaju dvije situacije
1. Prije svog rodjena
2. Posljije svog rodjenja

1.Ako odes prije rodjenja moze ti se dogoditi (ovisi koliko ides daleko u proslost)
a)da se zbog promjena dogadjaja upce ne rodis
b)da si se rodio\la ali ne istog spola
c)da si se rodio\la ali s ne bi bio istog izgleda (razlika bi bila ista kao izmedju dva brata ili dvije sestre
d)neke druge promjene:druga frizura , odjeca , a mozda i pokoji oziljak bi se pojavio ili nestao
e) GOTOVO SIGURNO KADA BI OTISAO U PROSLOST UTJECAO BI NA SEBE DA U BUDUCNOSTI NE ODES U PROSLOST PA BI NESTAO ILI PROUZROCIO DVA PARALALELNA SVIJETA KOJA SE RAZDVAJAJU U ONOM TRENUTKU PROSLOSTI GDJE SE POJAVIS ;
2.Tu bi bilo malo manje sanse za stvari kao pod 1. ali (opet ovisi koliko ides daleko u proslost)
a) mogao bi poginuti
b) neke druge promjene:druga frizura , odjeca , a mozda i pokoji oziljak bi se pojavio ili nestao
c)NAJVJEROJATNIJE KADA BI OTISAO U PROSLOST UTJECAO BI NA SEBE DA U BUDUCNOSTI NE ODES U PROSLOST PA BI NESTAO ILI PROUZROCIO DVA PARALALELNA SVIJETA KOJA SE RAZDVAJAJU U ONOM TRENUTKU PROSLOSTI GDJE SE POJAVIS
Moje je misljenje da imaju dvije situacije
1. Prije svog rodjena
2. Posljije svog rodjenja

1.Ako odes prije rodjenja moze ti se dogoditi (ovisi koliko ides daleko u proslost)
a)da se zbog promjena dogadjaja upce ne rodis
b)da si se rodio\la ali ne istog spola
c)da si se rodio\la ali s ne bi bio istog izgleda (razlika bi bila ista kao izmedju dva brata ili dvije sestre
d)neke druge promjene:druga frizura , odjeca , a mozda i pokoji oziljak bi se pojavio ili nestao
e) GOTOVO SIGURNO KADA BI OTISAO U PROSLOST UTJECAO BI NA SEBE DA U BUDUCNOSTI NE ODES U PROSLOST PA BI NESTAO ILI PROUZROCIO DVA PARALALELNA SVIJETA KOJA SE RAZDVAJAJU U ONOM TRENUTKU PROSLOSTI GDJE SE POJAVIS ;
2.Tu bi bilo malo manje sanse za stvari kao pod 1. ali (opet ovisi koliko ides daleko u proslost)
a) mogao bi poginuti
b) neke druge promjene:druga frizura , odjeca , a mozda i pokoji oziljak bi se pojavio ili nestao
c)NAJVJEROJATNIJE KADA BI OTISAO U PROSLOST UTJECAO BI NA SEBE DA U BUDUCNOSTI NE ODES U PROSLOST PA BI NESTAO ILI PROUZROCIO DVA PARALALELNA SVIJETA KOJA SE RAZDVAJAJU U ONOM TRENUTKU PROSLOSTI GDJE SE POJAVIS

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:36 sri, 12. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pod 1 si zaboravio jos jednu zanimljivu mogucnost (ref. "Back to the Future"): postanes sam svoj tata/mama. :shock: :lol:
Pod 1 si zaboravio jos jednu zanimljivu mogucnost (ref. "Back to the Future"): postanes sam svoj tata/mama. Shocked Laughing

[Vrh]
MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 17:04 sri, 12. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

to je nemoguce, jer ne mozes dobiti dijete s istim genima kao sto imas. A i da mozes, opet to ne bi bio ti nego neka druga osoba.
to je nemoguce, jer ne mozes dobiti dijete s istim genima kao sto imas. A i da mozes, opet to ne bi bio ti nego neka druga osoba.

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:08 sri, 12. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MKova"]to je nemoguce, jer ne mozes dobiti dijete s istim genima kao sto imas. A i da mozes, opet to ne bi bio ti nego neka druga osoba.[/quote]

Aludiram na dio filma gdje se Martyjeva mama zaljubila u njega (prije nego je on rodjen). :) Da se on upustio u tu vezu... jos jedna hipoteticka posljedica "putovanja kroz vrijeme", za koju ne prejudiciram koje bi posljedice polucila. ;) U filmu tvrde da bi on nestao, jer je sprijecio vezu svojih roditelja (dakle, linearni model vremena, koji ignorira paradoxalnost cirkularne uzrocnosti dogadjaja). :/
MKova (napisa):

Aludiram na dio filma gdje se Martyjeva mama zaljubila u njega (prije nego je on rodjen). Smile Da se on upustio u tu vezu... jos jedna hipoteticka posljedica "putovanja kroz vrijeme", za koju ne prejudiciram koje bi posljedice polucila. Wink U filmu tvrde da bi on nestao, jer je sprijecio vezu svojih roditelja (dakle, linearni model vremena, koji ignorira paradoxalnost cirkularne uzrocnosti dogadjaja). Ehm?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:47 čet, 20. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[url]http://abstrusegoose.com/80[/url] :lol:
(iako, stvar ocito ne bi bila ciklicka... svejedno je zabavno :))
http://abstrusegoose.com/80 Laughing
(iako, stvar ocito ne bi bila ciklicka... svejedno je zabavno Smile)

[Vrh]
Blizzard
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 112 - 13

PostPostano: 14:14 čet, 20. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Drž mo se [url=http://memory-alpha.org/en/wiki/Temporal_Prime_Directive]temporal prime directive-a[/url] i nema bed posljedica 8)...
Drž mo se temporal prime directive-a i nema bed posljedica Cool...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 14:25 čet, 20. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]iako, stvar ocito ne bi bila ciklicka...[/quote]

Tako je. U nekom trenutku desio bi se "stack overflow" ili u Mathematici ovo:

[code:1]$RecursionLimit::reclim: Recursion depth of 256 exceeded. >>

$RecursionLimit::reclim: Recursion depth of 256 exceeded. >>

General::stop: Further output of $RecursionLimit::reclim will be suppressed during this calculation. >>[/code:1]
vsego (napisa):
iako, stvar ocito ne bi bila ciklicka...

Tako je. U nekom trenutku desio bi se "stack overflow" ili u Mathematici ovo:

Kod:

General::stop: Further output of $RecursionLimit::reclim will be suppressed during this calculation. >>

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 68 - 51

PostPostano: 16:56 ned, 23. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

hail Mathematica

jel Butterfly efect onaj film di oni ljudi odu u prošlost, pa kad bježe nazad u pravo vrijeme pokupe nekog leptira i onda se sve poremeti pa se onda svi pretvore u neke živine i biljke podivljaju?

a kad bi u prošlosti likvidiro samog sebe, šta bi onda bilo sa mnom koji je likvidiro mene iz prije kojih par godina?? mislim, ja odem sad recimo, dva tjedna unazad, dočekam samog sebe na tramvajskoj stanici, i krknem samog sebe. jel onda ja nebi izbriso istovremeno i sebe koji me je ubio? mislim, šta bi bilo s tim tijelom, tog mene od sada koji je posljedica mene od prije koji tjedan, koji je sad nesto?? jel bi onda i ja od sada koji je posljedica mene od prije koji tjedan koji je ubio mene od prije koji tjedan vrativši se koji tjedan dana u prošlost, jel bi onda ja sadašnji samo nesto jer bi nestao moj uzrok postojanja, tj, ja od sada ne mogu postojati ovakav kakav jesam bez prijašnjeg uzroka, tj, bez prijašnjeg mene. a, još, pta bi se dogodilo sa ljudima na koje sam kako tako utjeco prošlih par tjedana? recimo, sretnem u tih par tjedana nekoga i dam mu pet kuna, kakve će posljedice imati moje nesretanje tog čovjeka i davanje njemu tih pet kuna na njegov žvot? možda on ne sakupi tih pet kuna koje mu fale za burek i provali i opljačka pekaru :) možda nekog usput ubije pa završi u zatvoru i šta ja znam. pa onda njegova obitelj i porodica, nekadašni poznanici i rodbina, djeca, žena i svi oni svoj život moraju mijenjati radi njega jer je on završio u zatvoru jer je ubio čovjeka dok je pljačko bureke iz pekare jer nije imo pet kuna koje nije dobio od mene kojeg sam ja sam krknio:) uh, al sam zakompliciro :)

o ovom bi se dalo pričat jako jako puno, pogotovo ak ima neko sa bujnom i malo pomućenom maštom poput autora ovoga posta :happyclover:
hail Mathematica

jel Butterfly efect onaj film di oni ljudi odu u prošlost, pa kad bježe nazad u pravo vrijeme pokupe nekog leptira i onda se sve poremeti pa se onda svi pretvore u neke živine i biljke podivljaju?

a kad bi u prošlosti likvidiro samog sebe, šta bi onda bilo sa mnom koji je likvidiro mene iz prije kojih par godina?? mislim, ja odem sad recimo, dva tjedna unazad, dočekam samog sebe na tramvajskoj stanici, i krknem samog sebe. jel onda ja nebi izbriso istovremeno i sebe koji me je ubio? mislim, šta bi bilo s tim tijelom, tog mene od sada koji je posljedica mene od prije koji tjedan, koji je sad nesto?? jel bi onda i ja od sada koji je posljedica mene od prije koji tjedan koji je ubio mene od prije koji tjedan vrativši se koji tjedan dana u prošlost, jel bi onda ja sadašnji samo nesto jer bi nestao moj uzrok postojanja, tj, ja od sada ne mogu postojati ovakav kakav jesam bez prijašnjeg uzroka, tj, bez prijašnjeg mene. a, još, pta bi se dogodilo sa ljudima na koje sam kako tako utjeco prošlih par tjedana? recimo, sretnem u tih par tjedana nekoga i dam mu pet kuna, kakve će posljedice imati moje nesretanje tog čovjeka i davanje njemu tih pet kuna na njegov žvot? možda on ne sakupi tih pet kuna koje mu fale za burek i provali i opljačka pekaru Smile možda nekog usput ubije pa završi u zatvoru i šta ja znam. pa onda njegova obitelj i porodica, nekadašni poznanici i rodbina, djeca, žena i svi oni svoj život moraju mijenjati radi njega jer je on završio u zatvoru jer je ubio čovjeka dok je pljačko bureke iz pekare jer nije imo pet kuna koje nije dobio od mene kojeg sam ja sam krknio:) uh, al sam zakompliciro Smile

o ovom bi se dalo pričat jako jako puno, pogotovo ak ima neko sa bujnom i malo pomućenom maštom poput autora ovoga posta Vesela djetelina

Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 19:59 ned, 23. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pretpostavimo da postoji najveci prost broj. Onda mozes uzeti sve proste brojeve do njega, pomnoziti ih i nadodati 1. Taj je broj djeljiv s jos vecim prostim brojem. Dakle, [b]ne postoji[/b] najveci prost broj.

Pretpostavimo da je moguce putovanje u proslost. Onda se mozes vratiti dva tjedna unatrag i ubiti samoga sebe...
Pretpostavimo da postoji najveci prost broj. Onda mozes uzeti sve proste brojeve do njega, pomnoziti ih i nadodati 1. Taj je broj djeljiv s jos vecim prostim brojem. Dakle, ne postoji najveci prost broj.

Pretpostavimo da je moguce putovanje u proslost. Onda se mozes vratiti dva tjedna unatrag i ubiti samoga sebe...

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 20:35 ned, 23. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Milojko"]jel Butterfly efect onaj film di oni ljudi odu u prošlost, pa kad bježe nazad u pravo vrijeme pokupe nekog leptira i onda se sve poremeti pa se onda svi pretvore u neke živine i biljke podivljaju?[/quote]
Nije. http://www.imdb.com/title/tt0289879/ :wink:
[quote="krcko"]
Pretpostavimo da postoji najveci prost broj. Onda mozes uzeti sve proste brojeve do njega, pomnoziti ih i nadodati 1. Taj je broj djeljiv s jos vecim prostim brojem. Dakle, ne postoji najveci prost broj.

Pretpostavimo da je moguce putovanje u proslost. Onda se mozes vratiti dva tjedna unatrag i ubiti samoga sebe...[/quote]
Što se događa ako se vratiš u prošlost i dokažeš da postoji najveći prost broj? Ili bar spriječiš svakog tko pokuša dokazati da ih ima beskonačno? :eating: <- ovo je jeti kojeg bi netko u prošlosti mogao nahuškati na Euklida prije nego što dokaže da prostih brojeva ima beskonačno. :thinking2:
Milojko (napisa):

Nije. http://www.imdb.com/title/tt0289879/ Wink
krcko (napisa):

Što se događa ako se vratiš u prošlost i dokažeš da postoji najveći prost broj? Ili bar spriječiš svakog tko pokuša dokazati da ih ima beskonačno? #Eating smiley ← ovo je jeti kojeg bi netko u prošlosti mogao nahuškati na Euklida prije nego što dokaže da prostih brojeva ima beskonačno. Razmisljam

Gino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-29 = 108 - 137

PostPostano: 21:25 ned, 23. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Pretpostavimo da postoji najveci prost broj. Onda mozes uzeti sve proste brojeve do njega, pomnoziti ih i nadodati 1. Taj je broj djeljiv s jos vecim prostim brojem. Dakle, [b]ne postoji[/b] najveci prost broj.

Pretpostavimo da je moguce putovanje u proslost. Onda se mozes vratiti dva tjedna unatrag i ubiti samoga sebe...[/quote]

... Dakle, putovanje u proslost je [b]nemoguce[/b].
krcko (napisa):

... Dakle, putovanje u proslost je nemoguce.

[Vrh]
Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 68 - 51

PostPostano: 23:22 ned, 23. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

kao što rekoh, uz suradnju nekoliko malo pomućenih umova, svašta bi se ovdje dalo izrodit........

e, sad sam se sjetio, jeste čuli za onog lika u Engleskoj ili u Americi, što je kao pokupio masu para na lutrijama i na kladionici, a nigdje nema njegovog imena, ono, da je rođen tad i tad. lik je tvrdio da je iz budućnosti došo ovamo. znam da se neko vrijeme prije nekih tri četiri godine pričalo na teveu dosta o tome, al, ne znam kak je ta priča završila.
kao što rekoh, uz suradnju nekoliko malo pomućenih umova, svašta bi se ovdje dalo izrodit........

e, sad sam se sjetio, jeste čuli za onog lika u Engleskoj ili u Americi, što je kao pokupio masu para na lutrijama i na kladionici, a nigdje nema njegovog imena, ono, da je rođen tad i tad. lik je tvrdio da je iz budućnosti došo ovamo. znam da se neko vrijeme prije nekih tri četiri godine pričalo na teveu dosta o tome, al, ne znam kak je ta priča završila.

Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 23:27 ned, 23. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Gino"][quote="krcko"]Pretpostavimo da je moguce putovanje u proslost. Onda se mozes vratiti dva tjedna unatrag i ubiti samoga sebe...[/quote]

... Dakle, putovanje u proslost je [b]nemoguce[/b].[/quote]

to nije matematika, ti ne znas rezultat putovanja kroz vrijeme kao sto znas rezultat matematickih operacija.
Na kraju krajeva, vrijeme uopce ne mora postojati, vec se nama samo cini da postoji.
Gino (napisa):
krcko (napisa):

... Dakle, putovanje u proslost je nemoguce.

to nije matematika, ti ne znas rezultat putovanja kroz vrijeme kao sto znas rezultat matematickih operacija.
Na kraju krajeva, vrijeme uopce ne mora postojati, vec se nama samo cini da postoji.

Gino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-29 = 108 - 137

PostPostano: 23:50 ned, 23. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MKova"]ti ne znas rezultat putovanja kroz vrijeme[/quote]to nije matematika ti neznats sta ja ne znam kao sto znas rezultat matematickih operacija
MKova (napisa):
ti ne znas rezultat putovanja kroz vrijeme
to nije matematika ti neznats sta ja ne znam kao sto znas rezultat matematickih operacija

[Vrh]
MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 2:00 pon, 24. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Gino"][quote="MKova"]ti ne znas rezultat putovanja kroz vrijeme[/quote]to nije matematika ti neznats sta ja ne znam kao sto znas rezultat matematickih operacija[/quote]

moze li mi netko prevesti? stvarno ne kuzim.. cini se da je moj odgovor ispremjestan i doradjen u djelovima
Gino (napisa):
MKova (napisa):
ti ne znas rezultat putovanja kroz vrijeme
to nije matematika ti neznats sta ja ne znam kao sto znas rezultat matematickih operacija

moze li mi netko prevesti? stvarno ne kuzim.. cini se da je moj odgovor ispremjestan i doradjen u djelovima

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum