Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
spacedoctor Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:02 uto, 11. 11. 2008 Naslov: |
|
|
Like, ubio samog sebe? :D Ovisi koji model "putovanja kroz vrijeme gledas". :) Ako gledas linearno (svi dogadjaji su na jednoj liniji vremena), uletio bi u paradox; ako gledas kao "paralelne svjetove", onda bi jednu od stvarnosti lisio sebe; ako gledas... ;)
Like, ubio samog sebe? Ovisi koji model "putovanja kroz vrijeme gledas". Ako gledas linearno (svi dogadjaji su na jednoj liniji vremena), uletio bi u paradox; ako gledas kao "paralelne svjetove", onda bi jednu od stvarnosti lisio sebe; ako gledas...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
mibo Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:45 uto, 11. 11. 2008 Naslov: :-) |
|
|
Mogao bi se npr. infiltrirati u RTL i spriječiti da otkupe Big Brother show :lol:
Ili Teslu nagovoriti da završi bežični transfer energije :idea:
U oba slučaja su posljedice nesagledive ;-)
Mogao bi se npr. infiltrirati u RTL i spriječiti da otkupe Big Brother show
Ili Teslu nagovoriti da završi bežični transfer energije
U oba slučaja su posljedice nesagledive
_________________ WAR IS PEACE
FREEDOM IS SLAVERY
IGNORANCE IS STRENGTH
George Orwell: 1984
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
spacedoctor Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
MKova Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 17:08 sri, 12. 11. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="MKova"]to je nemoguce, jer ne mozes dobiti dijete s istim genima kao sto imas. A i da mozes, opet to ne bi bio ti nego neka druga osoba.[/quote]
Aludiram na dio filma gdje se Martyjeva mama zaljubila u njega (prije nego je on rodjen). :) Da se on upustio u tu vezu... jos jedna hipoteticka posljedica "putovanja kroz vrijeme", za koju ne prejudiciram koje bi posljedice polucila. ;) U filmu tvrde da bi on nestao, jer je sprijecio vezu svojih roditelja (dakle, linearni model vremena, koji ignorira paradoxalnost cirkularne uzrocnosti dogadjaja). :/
MKova (napisa): | to je nemoguce, jer ne mozes dobiti dijete s istim genima kao sto imas. A i da mozes, opet to ne bi bio ti nego neka druga osoba. |
Aludiram na dio filma gdje se Martyjeva mama zaljubila u njega (prije nego je on rodjen). Da se on upustio u tu vezu... jos jedna hipoteticka posljedica "putovanja kroz vrijeme", za koju ne prejudiciram koje bi posljedice polucila. U filmu tvrde da bi on nestao, jer je sprijecio vezu svojih roditelja (dakle, linearni model vremena, koji ignorira paradoxalnost cirkularne uzrocnosti dogadjaja).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Blizzard Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:56 ned, 23. 11. 2008 Naslov: |
|
|
hail Mathematica
jel Butterfly efect onaj film di oni ljudi odu u prošlost, pa kad bježe nazad u pravo vrijeme pokupe nekog leptira i onda se sve poremeti pa se onda svi pretvore u neke živine i biljke podivljaju?
a kad bi u prošlosti likvidiro samog sebe, šta bi onda bilo sa mnom koji je likvidiro mene iz prije kojih par godina?? mislim, ja odem sad recimo, dva tjedna unazad, dočekam samog sebe na tramvajskoj stanici, i krknem samog sebe. jel onda ja nebi izbriso istovremeno i sebe koji me je ubio? mislim, šta bi bilo s tim tijelom, tog mene od sada koji je posljedica mene od prije koji tjedan, koji je sad nesto?? jel bi onda i ja od sada koji je posljedica mene od prije koji tjedan koji je ubio mene od prije koji tjedan vrativši se koji tjedan dana u prošlost, jel bi onda ja sadašnji samo nesto jer bi nestao moj uzrok postojanja, tj, ja od sada ne mogu postojati ovakav kakav jesam bez prijašnjeg uzroka, tj, bez prijašnjeg mene. a, još, pta bi se dogodilo sa ljudima na koje sam kako tako utjeco prošlih par tjedana? recimo, sretnem u tih par tjedana nekoga i dam mu pet kuna, kakve će posljedice imati moje nesretanje tog čovjeka i davanje njemu tih pet kuna na njegov žvot? možda on ne sakupi tih pet kuna koje mu fale za burek i provali i opljačka pekaru :) možda nekog usput ubije pa završi u zatvoru i šta ja znam. pa onda njegova obitelj i porodica, nekadašni poznanici i rodbina, djeca, žena i svi oni svoj život moraju mijenjati radi njega jer je on završio u zatvoru jer je ubio čovjeka dok je pljačko bureke iz pekare jer nije imo pet kuna koje nije dobio od mene kojeg sam ja sam krknio:) uh, al sam zakompliciro :)
o ovom bi se dalo pričat jako jako puno, pogotovo ak ima neko sa bujnom i malo pomućenom maštom poput autora ovoga posta :happyclover:
hail Mathematica
jel Butterfly efect onaj film di oni ljudi odu u prošlost, pa kad bježe nazad u pravo vrijeme pokupe nekog leptira i onda se sve poremeti pa se onda svi pretvore u neke živine i biljke podivljaju?
a kad bi u prošlosti likvidiro samog sebe, šta bi onda bilo sa mnom koji je likvidiro mene iz prije kojih par godina?? mislim, ja odem sad recimo, dva tjedna unazad, dočekam samog sebe na tramvajskoj stanici, i krknem samog sebe. jel onda ja nebi izbriso istovremeno i sebe koji me je ubio? mislim, šta bi bilo s tim tijelom, tog mene od sada koji je posljedica mene od prije koji tjedan, koji je sad nesto?? jel bi onda i ja od sada koji je posljedica mene od prije koji tjedan koji je ubio mene od prije koji tjedan vrativši se koji tjedan dana u prošlost, jel bi onda ja sadašnji samo nesto jer bi nestao moj uzrok postojanja, tj, ja od sada ne mogu postojati ovakav kakav jesam bez prijašnjeg uzroka, tj, bez prijašnjeg mene. a, još, pta bi se dogodilo sa ljudima na koje sam kako tako utjeco prošlih par tjedana? recimo, sretnem u tih par tjedana nekoga i dam mu pet kuna, kakve će posljedice imati moje nesretanje tog čovjeka i davanje njemu tih pet kuna na njegov žvot? možda on ne sakupi tih pet kuna koje mu fale za burek i provali i opljačka pekaru možda nekog usput ubije pa završi u zatvoru i šta ja znam. pa onda njegova obitelj i porodica, nekadašni poznanici i rodbina, djeca, žena i svi oni svoj život moraju mijenjati radi njega jer je on završio u zatvoru jer je ubio čovjeka dok je pljačko bureke iz pekare jer nije imo pet kuna koje nije dobio od mene kojeg sam ja sam krknio:) uh, al sam zakompliciro
o ovom bi se dalo pričat jako jako puno, pogotovo ak ima neko sa bujnom i malo pomućenom maštom poput autora ovoga posta
_________________ Sedam je prost broj
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:22 ned, 23. 11. 2008 Naslov: |
|
|
kao što rekoh, uz suradnju nekoliko malo pomućenih umova, svašta bi se ovdje dalo izrodit........
e, sad sam se sjetio, jeste čuli za onog lika u Engleskoj ili u Americi, što je kao pokupio masu para na lutrijama i na kladionici, a nigdje nema njegovog imena, ono, da je rođen tad i tad. lik je tvrdio da je iz budućnosti došo ovamo. znam da se neko vrijeme prije nekih tri četiri godine pričalo na teveu dosta o tome, al, ne znam kak je ta priča završila.
kao što rekoh, uz suradnju nekoliko malo pomućenih umova, svašta bi se ovdje dalo izrodit........
e, sad sam se sjetio, jeste čuli za onog lika u Engleskoj ili u Americi, što je kao pokupio masu para na lutrijama i na kladionici, a nigdje nema njegovog imena, ono, da je rođen tad i tad. lik je tvrdio da je iz budućnosti došo ovamo. znam da se neko vrijeme prije nekih tri četiri godine pričalo na teveu dosta o tome, al, ne znam kak je ta priča završila.
_________________ Sedam je prost broj
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
|
|
[Vrh] |
|
MKova Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|