Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
bla Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gogs Forumaš(ica)

|
Postano: 0:36 pon, 17. 11. 2008 Naslov: |
|
|
Evo rješenje s frustumom, ortho nisam uspio rijesiti....
Evo rješenje s frustumom, ortho nisam uspio rijesiti....
_________________ Dvije stvari su beskonacne, svemir i ljudska glupost, ali sto se svemira tice nisam posve siguran.
Description: |
|
 Download |
Filename: |
kucica.c |
Filesize: |
1.96 KB |
Downloaded: |
285 Time(s) |
|
|
[Vrh] |
|
bla Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ak47 Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ak47 Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gogs Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Aku Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
chiica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:09 sri, 19. 11. 2008 Naslov: |
|
|
zadnji puta, kada nam je govorila o kolokviju, ni sama jos nije znala sta ce biti. rekla je da ce biti jedan zadatak poput ovih koje smo na vjezbama radili (ukljucujuci i ona zadnja dva koja je samo zadala, a nismo rjesavali).
spomenula je nesto kao malo teorije, tipa prvih par koraka nekog postupka, ne sjecam se kojeg. neki s imenom.
evo, nudim i svoje rjesenje projekcije kucice bez frustuma. malo je zbrckano. nije pisano za druge, nego samo za mene, ali, nadam se da ce barem nekome pomoci. :)
zadnji puta, kada nam je govorila o kolokviju, ni sama jos nije znala sta ce biti. rekla je da ce biti jedan zadatak poput ovih koje smo na vjezbama radili (ukljucujuci i ona zadnja dva koja je samo zadala, a nismo rjesavali).
spomenula je nesto kao malo teorije, tipa prvih par koraka nekog postupka, ne sjecam se kojeg. neki s imenom.
evo, nudim i svoje rjesenje projekcije kucice bez frustuma. malo je zbrckano. nije pisano za druge, nego samo za mene, ali, nadam se da ce barem nekome pomoci.
Description: |
|
 Download |
Filename: |
projekcija kucice bez frustuma.c |
Filesize: |
4.32 KB |
Downloaded: |
165 Time(s) |
|
|
[Vrh] |
|
iuppiter Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
chiica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:52 čet, 20. 11. 2008 Naslov: |
|
|
ako si rjesio/la projekciju kucice sa frustumom, onda trebas samo promjeniti rotaciju koju si radilo. predavanja->stvaranje pogleda u 3D-> Paralelna projekcija (2. i 3. slajd)
nisam jos rjesila, idem sad, ako stignem, stavim matricu. sretno!
(zapravo, to je prof rekla, ja sad kad pokusavam, nejde. mozda je do mene, ne znam.)
ako si rjesio/la projekciju kucice sa frustumom, onda trebas samo promjeniti rotaciju koju si radilo. predavanja->stvaranje pogleda u 3D-> Paralelna projekcija (2. i 3. slajd)
nisam jos rjesila, idem sad, ako stignem, stavim matricu. sretno!
(zapravo, to je prof rekla, ja sad kad pokusavam, nejde. mozda je do mene, ne znam.)
|
|
[Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)

|
Postano: 1:56 sri, 28. 1. 2009 Naslov: |
|
|
mislim da mi se nece dati hodati u pr1 svaki put kad trebam izracunati trodijagonalnu matricu; popaljeno s [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Tridiagonal_matrix_algorithm]wikipedije [/url]i modificirano. deklaracija identicna. radi na dva primjera (6x6, s tim da je b 6x3, pa su to u biti 6 primjera) ;)
EDIT: ljubitelji VC++a koji pisu u C++u, ce naci korisnim file-u promjeniti extenziju u cpp (ili se nekako drugacije snaci ;) )
EDIT2: hmda.... u kratko, ponudena funkcija [color=red][b]ne radi[/b][/color] !! Tj. radi, kad su koeficijenti na glavnoj dijagonali != 0, sto kod nas nije slucaj. Eh sad, otvaraju nam se 2 opcije; jedna je nabaviti LAPACK ( :twisted: ), a druga je download-ati modificiranu verziju (novi attachment) koja dobro izracuna sve osim zadnja dva retka matrice x. Kako control points sljede ocito pravilo, mozete preostale 2 tocke dodefinirati rucno (primitivno ali radi), a u pon trk u praktikum !! :D
mislim da mi se nece dati hodati u pr1 svaki put kad trebam izracunati trodijagonalnu matricu; popaljeno s wikipedije i modificirano. deklaracija identicna. radi na dva primjera (6x6, s tim da je b 6x3, pa su to u biti 6 primjera)
EDIT: ljubitelji VC++a koji pisu u C++u, ce naci korisnim file-u promjeniti extenziju u cpp (ili se nekako drugacije snaci )
EDIT2: hmda.... u kratko, ponudena funkcija ne radi !! Tj. radi, kad su koeficijenti na glavnoj dijagonali != 0, sto kod nas nije slucaj. Eh sad, otvaraju nam se 2 opcije; jedna je nabaviti LAPACK ( ), a druga je download-ati modificiranu verziju (novi attachment) koja dobro izracuna sve osim zadnja dva retka matrice x. Kako control points sljede ocito pravilo, mozete preostale 2 tocke dodefinirati rucno (primitivno ali radi), a u pon trk u praktikum !!
Zadnja promjena: Mad Wilson; 3:08 sri, 4. 2. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
bla Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ak47 Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
iuppiter Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)

|
Postano: 10:43 pet, 6. 2. 2009 Naslov: LAPACK i C++ |
|
|
Dakle, pitanje je kako compelirati [b]tridijag_sustav.c[/b] i linkati ga na svoj [tt].cpp[/tt] source ([tt].c[/tt] ne pati od problema).
[u]Korak 1.)[/u] U svoj [tt].cpp[/tt] staviti deklaraciju funkcije tridijag_sustav: [tt]extern "C" double **tridijag_sustav ( int, int, double**, double**);[/tt]
[color=#888888]Naime, C i C++ imaju razlicite nacine za koje mapiraju funkcije u tablicu simbola. Dok C koristi samo ime funkcije (tj. funkcije razlikuje samo po imenu), C++ koristi i listu argumenata (tj. funkcije razlikuje po imenu i listi argumenata), pa je jasno da ce se tablice simbola za iste funkcije u dva jezika razlikovati. Zato je u C++u dogovor da se stavi [tt]extern "C"[/tt] ispred deklaracije funkcije koja je pisana u Cu. Tada ce compiler generirati njeno C ime (da to tako kazemo) i naci ce ju u tablici simbola.[/color]
[u]Korak 2.)[/u] Compelirati [b]tridijag_sustav.c[/b]: [tt]gcc tridijag_sustav.c -c[/tt]
[color=#888888]To ce stvoriti [b]tridijag_sustav.o[/b][/color]
[u]Korak 3.)[/u] Compelirati svoj [b].cpp[/b]: [tt]g++ moj.cpp -c[/tt]
[color=#888888]To ce stvoriti [b]moj.o[/b][/color]
[u]Korak 4.)[/u] Linkati [tt].o[/tt] file-ove: [tt]g++ moj.o tridijag_sustav.o -lglut -llapack -o moj.exe[/tt]
Dakle, pitanje je kako compelirati tridijag_sustav.c i linkati ga na svoj .cpp source (.c ne pati od problema).
Korak 1.) U svoj .cpp staviti deklaraciju funkcije tridijag_sustav: extern "C" double **tridijag_sustav ( int, int, double**, double**);
Naime, C i C++ imaju razlicite nacine za koje mapiraju funkcije u tablicu simbola. Dok C koristi samo ime funkcije (tj. funkcije razlikuje samo po imenu), C++ koristi i listu argumenata (tj. funkcije razlikuje po imenu i listi argumenata), pa je jasno da ce se tablice simbola za iste funkcije u dva jezika razlikovati. Zato je u C++u dogovor da se stavi extern "C" ispred deklaracije funkcije koja je pisana u Cu. Tada ce compiler generirati njeno C ime (da to tako kazemo) i naci ce ju u tablici simbola.
Korak 2.) Compelirati tridijag_sustav.c: gcc tridijag_sustav.c -c
To ce stvoriti tridijag_sustav.o
Korak 3.) Compelirati svoj .cpp: g++ moj.cpp -c
To ce stvoriti moj.o
Korak 4.) Linkati .o file-ove: g++ moj.o tridijag_sustav.o -lglut -llapack -o moj.exe
Zadnja promjena: Mad Wilson; 18:24 pet, 6. 2. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
|