Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Racunalna grafika zadaci
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji siročići (oni koji nemaju svoj podforum) -> Računarski kolegiji
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
bla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 9:28 ned, 16. 11. 2008    Naslov: Racunalna grafika zadaci Citirajte i odgovorite

jel ima netko tko je uspio rijesiti zadatke s zadnjih vjezbi da ih objavi za nas koji ne znamo,hvala
jel ima netko tko je uspio rijesiti zadatke s zadnjih vjezbi da ih objavi za nas koji ne znamo,hvala

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gogs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 14 - 11

PostPostano: 0:36 pon, 17. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo rješenje s frustumom, ortho nisam uspio rijesiti....
Evo rješenje s frustumom, ortho nisam uspio rijesiti....

kucica.c
 Description:

Download
 Filename:  kucica.c
 Filesize:  1.96 KB
 Downloaded:  286 Time(s)

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
bla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 9:05 pon, 17. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

joj hvala
joj hvala

[Vrh]
ak47
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 21:21 pon, 17. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Može me netko prosvjetliti u pogledu točnog termina kolokvija u četvrtak?
Unaprijed zahvalan...
Može me netko prosvjetliti u pogledu točnog termina kolokvija u četvrtak?
Unaprijed zahvalan...

[Vrh]
ak47
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 18:53 uto, 18. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Šta je moguće da nitko ne zna u koliko je kolokvij???
Šta je moguće da nitko ne zna u koliko je kolokvij???

[Vrh]
Gogs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 14 - 11

PostPostano: 21:10 uto, 18. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Na službenom webu piše da je u 15h

http://www.math.hr/fgs.axd?id=1838
Na službenom webu piše da je u 15h

http://www.math.hr/fgs.axd?id=1838

Aku
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 8 - 1

PostPostano: 17:52 sri, 19. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

A kojeg ce formata kolokvij uopce biti? Dali samo zadatci na kompjuteru, i koliko njih, ili i pisani dio? I kakvog tipa ce zadatci biti i koje tezine?
A kojeg ce formata kolokvij uopce biti? Dali samo zadatci na kompjuteru, i koliko njih, ili i pisani dio? I kakvog tipa ce zadatci biti i koje tezine?

[Vrh]
chiica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 13 - 1

PostPostano: 21:09 sri, 19. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

zadnji puta, kada nam je govorila o kolokviju, ni sama jos nije znala sta ce biti. rekla je da ce biti jedan zadatak poput ovih koje smo na vjezbama radili (ukljucujuci i ona zadnja dva koja je samo zadala, a nismo rjesavali).

spomenula je nesto kao malo teorije, tipa prvih par koraka nekog postupka, ne sjecam se kojeg. neki s imenom.

evo, nudim i svoje rjesenje projekcije kucice bez frustuma. malo je zbrckano. nije pisano za druge, nego samo za mene, ali, nadam se da ce barem nekome pomoci. :)
zadnji puta, kada nam je govorila o kolokviju, ni sama jos nije znala sta ce biti. rekla je da ce biti jedan zadatak poput ovih koje smo na vjezbama radili (ukljucujuci i ona zadnja dva koja je samo zadala, a nismo rjesavali).

spomenula je nesto kao malo teorije, tipa prvih par koraka nekog postupka, ne sjecam se kojeg. neki s imenom.

evo, nudim i svoje rjesenje projekcije kucice bez frustuma. malo je zbrckano. nije pisano za druge, nego samo za mene, ali, nadam se da ce barem nekome pomoci. Smile

projekcija kucice bez frustuma.c
 Description:

Download
 Filename:  projekcija kucice bez frustuma.c
 Filesize:  4.32 KB
 Downloaded:  165 Time(s)

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice MSNM
iuppiter
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 7

PostPostano: 8:27 čet, 20. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ako je itko rješaval kučicu sa VUP = ( 1/2 , (3^(1/2))/2 , 0 ) .... kak se transformira VRC, tj kaj se sve mijenja? Nije mi skroz jasno kak taj VUP koristiti....
ako je itko rješaval kučicu sa VUP = ( 1/2 , (3^(1/2))/2 , 0 ) .... kak se transformira VRC, tj kaj se sve mijenja? Nije mi skroz jasno kak taj VUP koristiti....

/Ciceron/
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
chiica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 13 - 1

PostPostano: 10:52 čet, 20. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ako si rjesio/la projekciju kucice sa frustumom, onda trebas samo promjeniti rotaciju koju si radilo. predavanja->stvaranje pogleda u 3D-> Paralelna projekcija (2. i 3. slajd)

nisam jos rjesila, idem sad, ako stignem, stavim matricu. sretno!

(zapravo, to je prof rekla, ja sad kad pokusavam, nejde. mozda je do mene, ne znam.)
ako si rjesio/la projekciju kucice sa frustumom, onda trebas samo promjeniti rotaciju koju si radilo. predavanja->stvaranje pogleda u 3D-> Paralelna projekcija (2. i 3. slajd)

nisam jos rjesila, idem sad, ako stignem, stavim matricu. sretno!

(zapravo, to je prof rekla, ja sad kad pokusavam, nejde. mozda je do mene, ne znam.)

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice MSNM
Mad Wilson
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 34 - 11

PostPostano: 1:56 sri, 28. 1. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

mislim da mi se nece dati hodati u pr1 svaki put kad trebam izracunati trodijagonalnu matricu; popaljeno s [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Tridiagonal_matrix_algorithm]wikipedije [/url]i modificirano. deklaracija identicna. radi na dva primjera (6x6, s tim da je b 6x3, pa su to u biti 6 primjera) ;)

EDIT: ljubitelji VC++a koji pisu u C++u, ce naci korisnim file-u promjeniti extenziju u cpp (ili se nekako drugacije snaci ;) )

EDIT2: hmda.... u kratko, ponudena funkcija [color=red][b]ne radi[/b][/color] !! Tj. radi, kad su koeficijenti na glavnoj dijagonali != 0, sto kod nas nije slucaj. Eh sad, otvaraju nam se 2 opcije; jedna je nabaviti LAPACK ( :twisted: ), a druga je download-ati modificiranu verziju (novi attachment) koja dobro izracuna sve osim zadnja dva retka matrice x. Kako control points sljede ocito pravilo, mozete preostale 2 tocke dodefinirati rucno (primitivno ali radi), a u pon trk u praktikum !! :D
mislim da mi se nece dati hodati u pr1 svaki put kad trebam izracunati trodijagonalnu matricu; popaljeno s wikipedije i modificirano. deklaracija identicna. radi na dva primjera (6x6, s tim da je b 6x3, pa su to u biti 6 primjera) Wink

EDIT: ljubitelji VC++a koji pisu u C++u, ce naci korisnim file-u promjeniti extenziju u cpp (ili se nekako drugacije snaci Wink )

EDIT2: hmda.... u kratko, ponudena funkcija ne radi !! Tj. radi, kad su koeficijenti na glavnoj dijagonali != 0, sto kod nas nije slucaj. Eh sad, otvaraju nam se 2 opcije; jedna je nabaviti LAPACK ( Twisted Evil ), a druga je download-ati modificiranu verziju (novi attachment) koja dobro izracuna sve osim zadnja dva retka matrice x. Kako control points sljede ocito pravilo, mozete preostale 2 tocke dodefinirati rucno (primitivno ali radi), a u pon trk u praktikum !! Very Happy

Zadnja promjena: Mad Wilson; 3:08 sri, 4. 2. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
bla
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 19:35 sub, 31. 1. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

aj molim vas ak neka dobra dusa rijesi zadatke s vjezbi,da ih objavi ,hvala
aj molim vas ak neka dobra dusa rijesi zadatke s vjezbi,da ih objavi ,hvala

[Vrh]
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
99 = 124 - 25

PostPostano: 17:30 ned, 1. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jel netko sejvao pdf zadnjih predavanja? site od faksa ne radi, a ja nisam znao i isao sam direktno na stranicu od rg pa mi se pobrisala iz temp fileova i nemrem vise nac taj pdf
Jel netko sejvao pdf zadnjih predavanja? site od faksa ne radi, a ja nisam znao i isao sam direktno na stranicu od rg pa mi se pobrisala iz temp fileova i nemrem vise nac taj pdf

Mad Wilson
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 34 - 11

PostPostano: 18:19 ned, 1. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Grga"]Jel netko sejvao pdf zadnjih predavanja? site od faksa ne radi, a ja nisam znao i isao sam direktno na stranicu od rg pa mi se pobrisala iz temp fileova i nemrem vise nac taj pdf[/quote]imam ga ja. ne mogu ga upload-ati (iz nekog razloga, javlja mi gresku), pa mi daj neki mail; na studenta ti ga ne bum slal, jer nisam siguran da bus mu mogao pristupiti.
Grga (napisa):
imam ga ja. ne mogu ga upload-ati (iz nekog razloga, javlja mi gresku), pa mi daj neki mail; na studenta ti ga ne bum slal, jer nisam siguran da bus mu mogao pristupiti.

Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 18:29 ned, 1. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Mad Wilson"][quote="Grga"]Jel netko sejvao pdf zadnjih predavanja? site od faksa ne radi, a ja nisam znao i isao sam direktno na stranicu od rg pa mi se pobrisala iz temp fileova i nemrem vise nac taj pdf[/quote]imam ga ja. ne mogu ga upload-ati (iz nekog razloga, javlja mi gresku), pa mi daj neki mail; na studenta ti ga ne bum slal, jer nisam siguran da bus mu mogao pristupiti.[/quote]
grgapm na gmail.com

thx :D
Mad Wilson (napisa):
Grga (napisa):
imam ga ja. ne mogu ga upload-ati (iz nekog razloga, javlja mi gresku), pa mi daj neki mail; na studenta ti ga ne bum slal, jer nisam siguran da bus mu mogao pristupiti.

grgapm na gmail.com

thx Very Happy

ak47
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 18:12 pon, 2. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pridružio bih se apelu da ako je tko rješio zadatke sa vježbi da ih podjeli sa ostatkom kolega...
Pridružio bih se apelu da ako je tko rješio zadatke sa vježbi da ih podjeli sa ostatkom kolega...

[Vrh]
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 14:22 uto, 3. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kad je kolokvij? Mislio sam da je u terminu vjezbi... Valjda ga nisam fulao :S
Kad je kolokvij? Mislio sam da je u terminu vjezbi... Valjda ga nisam fulao :S

iuppiter
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 7

PostPostano: 16:45 uto, 3. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

četvrtak u 9...
četvrtak u 9...

/Ciceron/
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
Mad Wilson
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 34 - 11

PostPostano: 2:51 sri, 4. 2. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ok, ova [color=red][b]RADI !!![/b][/color]
Prijasnja verzija je koristila Thomas-ov algoritam za triagonalne matrice koji radi za dijagonalno dominantne sustave. Ovaj pak radi za opcenite sustave, jer koristi Gauss-ove eliminacije (s pivotiranjem) (courtesy of Henry Guennadi Levkin). Radi i za hermitovu interpolaciju i za C[2] kubicnu interpolaciju.
Ok, ova RADI !!!
Prijasnja verzija je koristila Thomas-ov algoritam za triagonalne matrice koji radi za dijagonalno dominantne sustave. Ovaj pak radi za opcenite sustave, jer koristi Gauss-ove eliminacije (s pivotiranjem) (courtesy of Henry Guennadi Levkin). Radi i za hermitovu interpolaciju i za C[2] kubicnu interpolaciju.

tridijag_sustav.cpp
 Description:

Download
 Filename:  tridijag_sustav.cpp
 Filesize:  2.16 KB
 Downloaded:  119 Time(s)

[Vrh]
Mad Wilson
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

23 = 34 - 11

PostPostano: 10:43 pet, 6. 2. 2009    Naslov: LAPACK i C++ Citirajte i odgovorite

Dakle, pitanje je kako compelirati [b]tridijag_sustav.c[/b] i linkati ga na svoj [tt].cpp[/tt] source ([tt].c[/tt] ne pati od problema).

[u]Korak 1.)[/u] U svoj [tt].cpp[/tt] staviti deklaraciju funkcije tridijag_sustav: [tt]extern "C" double **tridijag_sustav ( int, int, double**, double**);[/tt]

[color=#888888]Naime, C i C++ imaju razlicite nacine za koje mapiraju funkcije u tablicu simbola. Dok C koristi samo ime funkcije (tj. funkcije razlikuje samo po imenu), C++ koristi i listu argumenata (tj. funkcije razlikuje po imenu i listi argumenata), pa je jasno da ce se tablice simbola za iste funkcije u dva jezika razlikovati. Zato je u C++u dogovor da se stavi [tt]extern "C"[/tt] ispred deklaracije funkcije koja je pisana u Cu. Tada ce compiler generirati njeno C ime (da to tako kazemo) i naci ce ju u tablici simbola.[/color]

[u]Korak 2.)[/u] Compelirati [b]tridijag_sustav.c[/b]: [tt]gcc tridijag_sustav.c -c[/tt]

[color=#888888]To ce stvoriti [b]tridijag_sustav.o[/b][/color]

[u]Korak 3.)[/u] Compelirati svoj [b].cpp[/b]: [tt]g++ moj.cpp -c[/tt]

[color=#888888]To ce stvoriti [b]moj.o[/b][/color]

[u]Korak 4.)[/u] Linkati [tt].o[/tt] file-ove: [tt]g++ moj.o tridijag_sustav.o -lglut -llapack -o moj.exe[/tt]
Dakle, pitanje je kako compelirati tridijag_sustav.c i linkati ga na svoj .cpp source (.c ne pati od problema).

Korak 1.) U svoj .cpp staviti deklaraciju funkcije tridijag_sustav: extern "C" double **tridijag_sustav ( int, int, double**, double**);

Naime, C i C++ imaju razlicite nacine za koje mapiraju funkcije u tablicu simbola. Dok C koristi samo ime funkcije (tj. funkcije razlikuje samo po imenu), C++ koristi i listu argumenata (tj. funkcije razlikuje po imenu i listi argumenata), pa je jasno da ce se tablice simbola za iste funkcije u dva jezika razlikovati. Zato je u C++u dogovor da se stavi extern "C" ispred deklaracije funkcije koja je pisana u Cu. Tada ce compiler generirati njeno C ime (da to tako kazemo) i naci ce ju u tablici simbola.

Korak 2.) Compelirati tridijag_sustav.c: gcc tridijag_sustav.c -c

To ce stvoriti tridijag_sustav.o

Korak 3.) Compelirati svoj .cpp: g++ moj.cpp -c

To ce stvoriti moj.o

Korak 4.) Linkati .o file-ove: g++ moj.o tridijag_sustav.o -lglut -llapack -o moj.exe

Zadnja promjena: Mad Wilson; 18:24 pet, 6. 2. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji siročići (oni koji nemaju svoj podforum) -> Računarski kolegiji Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum