Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kolokvij (dojmovi)
WWW:
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
gobanja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 3 - 2

PostPostano: 20:08 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Kolokvij (dojmovi) Citirajte i odgovorite

Koja su vaša mišljenja i dojmovi???
Po meni ovo što su nam dali je bilo i više nego lagano pa se nadam da će te svi skupiti hrpu bodova :wink:
A još je najbolja stvar da su nam Turing dali na izbor, zato se zahvaljujem i sastavljačima :lol:
Koja su vaša mišljenja i dojmovi???
Po meni ovo što su nam dali je bilo i više nego lagano pa se nadam da će te svi skupiti hrpu bodova Wink
A još je najbolja stvar da su nam Turing dali na izbor, zato se zahvaljujem i sastavljačima Laughing

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-29 = 108 - 137

PostPostano: 21:42 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa kolokvij je bio analogan onome od prosle godine... tako da je to ok
sta se turinga tice, bio je tezi, ali da dali su i upute za njega... i dali mogucnost za odabir lakseg... tako da je sto se te strane tice bilo ok
a sto se ove druge str tice(mene)... nisam zadovoljan... zbog turinga... al ako mi je sve ok(dakle nisam nesto negdje krivo zbrojio ili sl) trebao bi imat 40 bodova... dakle sa lakim turingom... i ubiti to mi je ok... al mislim da sam mogao rjesit turinga od 15... a isao sam onog od 20.... i ako je i rjesen dobro zadao sam mu beskonacno mnogo stanja... sto nije dobro, al nisam vodio racuna o tome... a mozda nisam uopce dobro rjesio... :) eto tolko od mene
pa kolokvij je bio analogan onome od prosle godine... tako da je to ok
sta se turinga tice, bio je tezi, ali da dali su i upute za njega... i dali mogucnost za odabir lakseg... tako da je sto se te strane tice bilo ok
a sto se ove druge str tice(mene)... nisam zadovoljan... zbog turinga... al ako mi je sve ok(dakle nisam nesto negdje krivo zbrojio ili sl) trebao bi imat 40 bodova... dakle sa lakim turingom... i ubiti to mi je ok... al mislim da sam mogao rjesit turinga od 15... a isao sam onog od 20.... i ako je i rjesen dobro zadao sam mu beskonacno mnogo stanja... sto nije dobro, al nisam vodio racuna o tome... a mozda nisam uopce dobro rjesio... Smile eto tolko od mene

[Vrh]
mycky1111
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
14 = 15 - 1

PostPostano: 22:31 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

meni je bio ok, i ja se zahvaljujem na turingu. :) svaka cast, hvala vam!!! :) ja sam rijesila lakseg, max ce bit 40, ali ocekujem neki 35... budimo realni. :)
meni je bio ok, i ja se zahvaljujem na turingu. Smile svaka cast, hvala vam!!! Smile ja sam rijesila lakseg, max ce bit 40, ali ocekujem neki 35... budimo realni. Smile

[Vrh]
ToMeK
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-12 = 17 - 29

PostPostano: 22:52 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

bilo je humano:D jako dobro... u biti je stvarno bilo sam ono kaj bi svi trebali znat ak su malo pogledali... bilo je stvarno uredu:D
bilo je humano:D jako dobro... u biti je stvarno bilo sam ono kaj bi svi trebali znat ak su malo pogledali... bilo je stvarno uredu:D

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
17 = 68 - 51

PostPostano: 22:53 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

da citiram dobrog našeg prijatelja Maminilojko majka nije rodila!!" riješio sam ja Turinga. onog za dvadeset bodova. ali, tak sam ga dobrog napravio da mi još uvijek izvršava naredbu. baš sam :donkey: super sma ja njega napravio, glavu prebacio na kraj, da provjerim jel riječ kak spada, onda sam glavu prebacio na početak, zapiso nulu koja je čekala brojčice, i zado mu naredbu da kad nađe slovo R u riječi da se vrati nazad na početak i dopisuje 6-icu po pravilima za zbrajanje u bazi 9. ali, nisam mu reko da kad nađe prvo slovo R, da, idući put kad bude tražio slovo R, da njega preskoči i da ga ne računa. tak da, moj mali Turingić još uvijek dodaje onu šesticu i zbraja li ga zbraja (to ajd nisam zezno, to zbrajanje, sad ima posla cijelu vječnost). jedina nada mu je da je riječ bez slova R, jadan, sad će se naradit.

btw, kad dobijem da baza nije neki cijeli broj, u onom računanju baza, jel onda uzmem da je baza veća ili jednaka prvom sljedećem cijelom broju?? nisam siguran što se toga tiče, al, mislim da su mi tak jednom davno u srednjoj govorili
da citiram dobrog našeg prijatelja Maminilojko majka nije rodila!!" riješio sam ja Turinga. onog za dvadeset bodova. ali, tak sam ga dobrog napravio da mi još uvijek izvršava naredbu. baš sam Magarcic super sma ja njega napravio, glavu prebacio na kraj, da provjerim jel riječ kak spada, onda sam glavu prebacio na početak, zapiso nulu koja je čekala brojčice, i zado mu naredbu da kad nađe slovo R u riječi da se vrati nazad na početak i dopisuje 6-icu po pravilima za zbrajanje u bazi 9. ali, nisam mu reko da kad nađe prvo slovo R, da, idući put kad bude tražio slovo R, da njega preskoči i da ga ne računa. tak da, moj mali Turingić još uvijek dodaje onu šesticu i zbraja li ga zbraja (to ajd nisam zezno, to zbrajanje, sad ima posla cijelu vječnost). jedina nada mu je da je riječ bez slova R, jadan, sad će se naradit.

btw, kad dobijem da baza nije neki cijeli broj, u onom računanju baza, jel onda uzmem da je baza veća ili jednaka prvom sljedećem cijelom broju?? nisam siguran što se toga tiče, al, mislim da su mi tak jednom davno u srednjoj govorili

Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
[Vrh]
Gino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-29 = 108 - 137

PostPostano: 22:58 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Milojko"]kad dobijem da baza nije neki cijeli broj, u onom računanju baza, jel onda uzmem da je baza veća ili jednaka prvom sljedećem cijelom broju?? nisam siguran što se toga tiče, al, mislim da su mi tak jednom davno u srednjoj govorili[/quote]ne onda kao nema rjesenja
Milojko (napisa):
kad dobijem da baza nije neki cijeli broj, u onom računanju baza, jel onda uzmem da je baza veća ili jednaka prvom sljedećem cijelom broju?? nisam siguran što se toga tiče, al, mislim da su mi tak jednom davno u srednjoj govorili
ne onda kao nema rjesenja

[Vrh]
markotron
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 28 - 28

PostPostano: 22:59 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

ako baza nije cijeli broj.. onda to nije baza :D baza mora biti cijeli broj pozitivan broj veći od 1.

imam jedno pitanje..

Ja sam imao turinga u kojem sam trebao probajati slova H i napisat broj slova H * 2 u bazi 4

Je greška ako sam obrisao slova H? Dakle, turing napise koliko ima slova H ali su ta slova izbrisana iz rjeci umjesto njih pise N??
ako baza nije cijeli broj.. onda to nije baza Very Happy baza mora biti cijeli broj pozitivan broj veći od 1.

imam jedno pitanje..

Ja sam imao turinga u kojem sam trebao probajati slova H i napisat broj slova H * 2 u bazi 4

Je greška ako sam obrisao slova H? Dakle, turing napise koliko ima slova H ali su ta slova izbrisana iz rjeci umjesto njih pise N??

Gino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-29 = 108 - 137

PostPostano: 23:03 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="markotron"]Je greška ako sam obrisao slova H? Dakle, turing napise koliko ima slova H ali su ta slova izbrisana iz rjeci umjesto njih pise N??[/quote]pa gle nije da ces dobit 0 bodova ali niti sve ... tvoj turing pise sta mora i brise h-ove nije da samo pise koliko ih ima... tako da nije da radi ono sta su oni rekli... sad neznam kolko bi ti se realno moglo skinut zbog toga... po meni ne puno jer se taj problem inace lako rjesi
markotron (napisa):
pa gle nije da ces dobit 0 bodova ali niti sve ... tvoj turing pise sta mora i brise h-ove nije da samo pise koliko ih ima... tako da nije da radi ono sta su oni rekli... sad neznam kolko bi ti se realno moglo skinut zbog toga... po meni ne puno jer se taj problem inace lako rjesi

[Vrh]
Anna Lee
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 9

PostPostano: 23:03 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

koja su to pravila za zbrajanje u bazi 9? sat vremena sam se mucila s tim. kako mu zadat da zbraja, i kako onda mijenjat znamenke na blanku ispred? ja sam napisala da ako su znamenke na drugom mjestu izmedu 0 i 3, onda samo zbroji i vraca se nazad na provjeru rijeci, a ako je znamenka izmedu 4 i 9, onda dodaje broju ispred jos jedan...ali kako to postavit za n brojeva? nakon odredenog puta, pojavit ce se i treca znamenka....
ugl, da skratim...nek mi netko napise svoje rjesenje.
koja su to pravila za zbrajanje u bazi 9? sat vremena sam se mucila s tim. kako mu zadat da zbraja, i kako onda mijenjat znamenke na blanku ispred? ja sam napisala da ako su znamenke na drugom mjestu izmedu 0 i 3, onda samo zbroji i vraca se nazad na provjeru rijeci, a ako je znamenka izmedu 4 i 9, onda dodaje broju ispred jos jedan...ali kako to postavit za n brojeva? nakon odredenog puta, pojavit ce se i treca znamenka....

[Vrh]
markotron
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 28 - 28

PostPostano: 23:04 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

a da.. al glupo mi je sto nisu ni napomenuli to da nesmijem obrisat slova... a meni tokom kolokvija nije ni palo napamet da ih nesmijem obrisat....
a da.. al glupo mi je sto nisu ni napomenuli to da nesmijem obrisat slova... a meni tokom kolokvija nije ni palo napamet da ih nesmijem obrisat....

Gino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-29 = 108 - 137

PostPostano: 23:08 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

a da trebas pazit... meni nije palo na pamet da sam stavio beskonacno mnogo stanja...
al ono sta je jos gore, mislim da sam u onom od 10 bodova tokom prepisivanja umjesto jednog L stavio D, to mi se cini jer mislim da mi tamo negdje u dodnjem djelu zadatka pise D, a ne bi trebalo, a ovdje imam one papire koje nisam predao pa vidim da je tu ok....
tako da mozda necu ni imat 40 bodova...
a da trebas pazit... meni nije palo na pamet da sam stavio beskonacno mnogo stanja...
al ono sta je jos gore, mislim da sam u onom od 10 bodova tokom prepisivanja umjesto jednog L stavio D, to mi se cini jer mislim da mi tamo negdje u dodnjem djelu zadatka pise D, a ne bi trebalo, a ovdje imam one papire koje nisam predao pa vidim da je tu ok....
tako da mozda necu ni imat 40 bodova...

[Vrh]
ambrozije
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 3

PostPostano: 23:16 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

marko, meni se cini da si smio izbrisati, zakaj ne?

[Vrh]
Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 68 - 51

PostPostano: 23:18 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anna Lee"]koja su to pravila za zbrajanje u bazi 9? sat vremena sam se mucila s tim. kako mu zadat da zbraja, i kako onda mijenjat znamenke na blanku ispred? ja sam napisala da ako su znamenke na drugom mjestu izmedu 0 i 3, onda samo zbroji i vraca se nazad na provjeru rijeci, a ako je znamenka izmedu 4 i 9, onda dodaje broju ispred jos jedan...ali kako to postavit za n brojeva? nakon odredenog puta, pojavit ce se i treca znamenka....
ugl, da skratim...nek mi netko napise svoje rjesenje.[/quote]
to ti je ono
(z+2)mod4 (ostatak pri djeljenju sa četiri) i ide nazad tražit ak je z+2<4
(z+2)mod4 ostaje u stanju zbrajanja, tj, sad treba otić ulijevo i na iduću znamenku dodati (z+1)mod4 (ak tam piše blank, onda piše samo jedinicu). to radi ako je z+2>=4
ja sam to rastavio na dva stanja, nekak mi to lakše izgleda za pojasnit "mu"

[quote]Je greška ako sam obrisao slova H? Dakle, turing napise koliko ima slova H ali su ta slova izbrisana iz rjeci umjesto njih pise N??[/quote]
mislim, nije to greška, al je uzaludan posao. isti ti vrag ako brojiš h-ove ili n-ove koje si upisivo umjesto h-ova. mislim da ti na to možd uzmu bod dva tri, mislim, ak stroj funkcionira, tj, ak broji sve n-ove (a ne samo početnog b-a beskonačno mnogo puta kao kod idiota koji ti ovo piše)

[size=9][color=#999999]Added after 1 minutes:[/color][/size]

[quote="ambrozije"]marko, meni se cini da si smio izbrisati, zakaj ne?[/quote]
onda bi moro označiti i kraj riječi, tamo sa desne strane da ne prebroji i taj blank:)
Anna Lee (napisa):

to ti je ono
(z+2)mod4 (ostatak pri djeljenju sa četiri) i ide nazad tražit ak je z+2<4
(z+2)mod4 ostaje u stanju zbrajanja, tj, sad treba otić ulijevo i na iduću znamenku dodati (z+1)mod4 (ak tam piše blank, onda piše samo jedinicu). to radi ako je z+2>=4
ja sam to rastavio na dva stanja, nekak mi to lakše izgleda za pojasnit "mu"

Citat:

mislim, nije to greška, al je uzaludan posao. isti ti vrag ako brojiš h-ove ili n-ove koje si upisivo umjesto h-ova. mislim da ti na to možd uzmu bod dva tri, mislim, ak stroj funkcionira, tj, ak broji sve n-ove (a ne samo početnog b-a beskonačno mnogo puta kao kod idiota koji ti ovo piše)

Added after 1 minutes:

ambrozije (napisa):

onda bi moro označiti i kraj riječi, tamo sa desne strane da ne prebroji i taj blank:)

[Vrh]
mycky1111
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

14 = 15 - 1

PostPostano: 23:20 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anna Lee"]koja su to pravila za zbrajanje u bazi 9? sat vremena sam se mucila s tim. kako mu zadat da zbraja, i kako onda mijenjat znamenke na blanku ispred? ja sam napisala da ako su znamenke na drugom mjestu izmedu 0 i 3, onda samo zbroji i vraca se nazad na provjeru rijeci, a ako je znamenka izmedu 4 i 9, onda dodaje broju ispred jos jedan...ali kako to postavit za n brojeva? nakon odredenog puta, pojavit ce se i treca znamenka....
ugl, da skratim...nek mi netko napise svoje rjesenje.[/quote]

jel to zadatak od 10 bodava, da nekom broju u bazi 9 dodas neki broj? koji si mu broj trebala dodat?
Anna Lee (napisa):

jel to zadatak od 10 bodava, da nekom broju u bazi 9 dodas neki broj? koji si mu broj trebala dodat?

[Vrh]
Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 68 - 51

PostPostano: 23:23 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

nisam siguran dali je to posebno bio zadatak, ali znam da je to dio ovog jačeg zadatka od dvaest bodova
nisam siguran dali je to posebno bio zadatak, ali znam da je to dio ovog jačeg zadatka od dvaest bodova

[Vrh]
Anna Lee
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 9

PostPostano: 23:35 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

bio je dio ovog od 15 bodova i trebala sam mu dodavat 5. hm. jos uvijek ne kuzim. ak bi se nekom dalo malo to raspisat, bila bi ultrazahvalna. jerbo me stvarno muci to za n puta.
bio je dio ovog od 15 bodova i trebala sam mu dodavat 5. hm. jos uvijek ne kuzim. ak bi se nekom dalo malo to raspisat, bila bi ultrazahvalna. jerbo me stvarno muci to za n puta.

[Vrh]
JANKRI
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

97 = 132 - 35

PostPostano: 23:39 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="markotron"]Je greška ako sam obrisao slova H? Dakle, turing napise koliko ima slova H ali su ta slova izbrisana iz rjeci umjesto njih pise N??[/quote]

Ja sam pitao asistenta, da li se smije zamjeniti ( u mom slučaju slovo P slovom H ) i rekao je da, da...

Ali nije da je neki problem, kad završiš, jednostavno se vratiš i ondda sva slova X zmajeniš slovom P, ako si umjeto P pisao X... :-)
markotron (napisa):

Ja sam pitao asistenta, da li se smije zamjeniti ( u mom slučaju slovo P slovom H ) i rekao je da, da...

Ali nije da je neki problem, kad završiš, jednostavno se vratiš i ondda sva slova X zmajeniš slovom P, ako si umjeto P pisao X... Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Gino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-29 = 108 - 137

PostPostano: 23:44 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

da al to onda nije 20 bodova ako tako uvedes nesto cime ces moc vratit na pocetak na taj nacin... moja ideja koju nisam proveo u djelo... je bila te mjenjat sa 1 npr... tako nisam uveo nista novo
e a rezultat zapisivat dva mjesta ljevije od najljevijeg simbola niza...
zasto to nisam napravio? neznam
a mozes napisat rjesenje od 20 bodova da vidim kak si ti?
da al to onda nije 20 bodova ako tako uvedes nesto cime ces moc vratit na pocetak na taj nacin... moja ideja koju nisam proveo u djelo... je bila te mjenjat sa 1 npr... tako nisam uveo nista novo
e a rezultat zapisivat dva mjesta ljevije od najljevijeg simbola niza...
zasto to nisam napravio? neznam
a mozes napisat rjesenje od 20 bodova da vidim kak si ti?

[Vrh]
markotron
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 28 - 28

PostPostano: 23:57 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]
onda bi moro označiti i kraj riječi, tamo sa desne strane da ne prebroji i taj blank:)[/quote]

zašto bi mi pobogu broja blank kao H???
Citat:

zašto bi mi pobogu broja blank kao H???

JANKRI
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

97 = 132 - 35

PostPostano: 23:58 uto, 25. 11. 2008    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, da, jasno, ja bih isto uveo 0 ili neku znamenku, ali pitao sam asistenat da li rječ mora ostati nepromjenjena ili ne i rekao je da ne... :-), inače bih napravio to :-)
Da, da, jasno, ja bih isto uveo 0 ili neku znamenku, ali pitao sam asistenat da li rječ mora ostati nepromjenjena ili ne i rekao je da ne... Smile, inače bih napravio to Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum