Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
gobanja Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
mycky1111 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ToMeK Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:53 uto, 25. 11. 2008 Naslov: |
|
|
da citiram dobrog našeg prijatelja Maminilojko majka nije rodila!!" riješio sam ja Turinga. onog za dvadeset bodova. ali, tak sam ga dobrog napravio da mi još uvijek izvršava naredbu. baš sam :donkey: super sma ja njega napravio, glavu prebacio na kraj, da provjerim jel riječ kak spada, onda sam glavu prebacio na početak, zapiso nulu koja je čekala brojčice, i zado mu naredbu da kad nađe slovo R u riječi da se vrati nazad na početak i dopisuje 6-icu po pravilima za zbrajanje u bazi 9. ali, nisam mu reko da kad nađe prvo slovo R, da, idući put kad bude tražio slovo R, da njega preskoči i da ga ne računa. tak da, moj mali Turingić još uvijek dodaje onu šesticu i zbraja li ga zbraja (to ajd nisam zezno, to zbrajanje, sad ima posla cijelu vječnost). jedina nada mu je da je riječ bez slova R, jadan, sad će se naradit.
btw, kad dobijem da baza nije neki cijeli broj, u onom računanju baza, jel onda uzmem da je baza veća ili jednaka prvom sljedećem cijelom broju?? nisam siguran što se toga tiče, al, mislim da su mi tak jednom davno u srednjoj govorili
da citiram dobrog našeg prijatelja Maminilojko majka nije rodila!!" riješio sam ja Turinga. onog za dvadeset bodova. ali, tak sam ga dobrog napravio da mi još uvijek izvršava naredbu. baš sam super sma ja njega napravio, glavu prebacio na kraj, da provjerim jel riječ kak spada, onda sam glavu prebacio na početak, zapiso nulu koja je čekala brojčice, i zado mu naredbu da kad nađe slovo R u riječi da se vrati nazad na početak i dopisuje 6-icu po pravilima za zbrajanje u bazi 9. ali, nisam mu reko da kad nađe prvo slovo R, da, idući put kad bude tražio slovo R, da njega preskoči i da ga ne računa. tak da, moj mali Turingić još uvijek dodaje onu šesticu i zbraja li ga zbraja (to ajd nisam zezno, to zbrajanje, sad ima posla cijelu vječnost). jedina nada mu je da je riječ bez slova R, jadan, sad će se naradit.
btw, kad dobijem da baza nije neki cijeli broj, u onom računanju baza, jel onda uzmem da je baza veća ili jednaka prvom sljedećem cijelom broju?? nisam siguran što se toga tiče, al, mislim da su mi tak jednom davno u srednjoj govorili
_________________ Sedam je prost broj
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
markotron Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Anna Lee Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:03 uto, 25. 11. 2008 Naslov: |
|
|
koja su to pravila za zbrajanje u bazi 9? sat vremena sam se mucila s tim. kako mu zadat da zbraja, i kako onda mijenjat znamenke na blanku ispred? ja sam napisala da ako su znamenke na drugom mjestu izmedu 0 i 3, onda samo zbroji i vraca se nazad na provjeru rijeci, a ako je znamenka izmedu 4 i 9, onda dodaje broju ispred jos jedan...ali kako to postavit za n brojeva? nakon odredenog puta, pojavit ce se i treca znamenka....
ugl, da skratim...nek mi netko napise svoje rjesenje.
koja su to pravila za zbrajanje u bazi 9? sat vremena sam se mucila s tim. kako mu zadat da zbraja, i kako onda mijenjat znamenke na blanku ispred? ja sam napisala da ako su znamenke na drugom mjestu izmedu 0 i 3, onda samo zbroji i vraca se nazad na provjeru rijeci, a ako je znamenka izmedu 4 i 9, onda dodaje broju ispred jos jedan...ali kako to postavit za n brojeva? nakon odredenog puta, pojavit ce se i treca znamenka....
ugl, da skratim...nek mi netko napise svoje rjesenje.
|
|
[Vrh] |
|
markotron Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ambrozije Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:18 uto, 25. 11. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Anna Lee"]koja su to pravila za zbrajanje u bazi 9? sat vremena sam se mucila s tim. kako mu zadat da zbraja, i kako onda mijenjat znamenke na blanku ispred? ja sam napisala da ako su znamenke na drugom mjestu izmedu 0 i 3, onda samo zbroji i vraca se nazad na provjeru rijeci, a ako je znamenka izmedu 4 i 9, onda dodaje broju ispred jos jedan...ali kako to postavit za n brojeva? nakon odredenog puta, pojavit ce se i treca znamenka....
ugl, da skratim...nek mi netko napise svoje rjesenje.[/quote]
to ti je ono
(z+2)mod4 (ostatak pri djeljenju sa četiri) i ide nazad tražit ak je z+2<4
(z+2)mod4 ostaje u stanju zbrajanja, tj, sad treba otić ulijevo i na iduću znamenku dodati (z+1)mod4 (ak tam piše blank, onda piše samo jedinicu). to radi ako je z+2>=4
ja sam to rastavio na dva stanja, nekak mi to lakše izgleda za pojasnit "mu"
[quote]Je greška ako sam obrisao slova H? Dakle, turing napise koliko ima slova H ali su ta slova izbrisana iz rjeci umjesto njih pise N??[/quote]
mislim, nije to greška, al je uzaludan posao. isti ti vrag ako brojiš h-ove ili n-ove koje si upisivo umjesto h-ova. mislim da ti na to možd uzmu bod dva tri, mislim, ak stroj funkcionira, tj, ak broji sve n-ove (a ne samo početnog b-a beskonačno mnogo puta kao kod idiota koji ti ovo piše)
[size=9][color=#999999]Added after 1 minutes:[/color][/size]
[quote="ambrozije"]marko, meni se cini da si smio izbrisati, zakaj ne?[/quote]
onda bi moro označiti i kraj riječi, tamo sa desne strane da ne prebroji i taj blank:)
Anna Lee (napisa): | koja su to pravila za zbrajanje u bazi 9? sat vremena sam se mucila s tim. kako mu zadat da zbraja, i kako onda mijenjat znamenke na blanku ispred? ja sam napisala da ako su znamenke na drugom mjestu izmedu 0 i 3, onda samo zbroji i vraca se nazad na provjeru rijeci, a ako je znamenka izmedu 4 i 9, onda dodaje broju ispred jos jedan...ali kako to postavit za n brojeva? nakon odredenog puta, pojavit ce se i treca znamenka....
ugl, da skratim...nek mi netko napise svoje rjesenje. |
to ti je ono
(z+2)mod4 (ostatak pri djeljenju sa četiri) i ide nazad tražit ak je z+2<4
(z+2)mod4 ostaje u stanju zbrajanja, tj, sad treba otić ulijevo i na iduću znamenku dodati (z+1)mod4 (ak tam piše blank, onda piše samo jedinicu). to radi ako je z+2>=4
ja sam to rastavio na dva stanja, nekak mi to lakše izgleda za pojasnit "mu"
Citat: | Je greška ako sam obrisao slova H? Dakle, turing napise koliko ima slova H ali su ta slova izbrisana iz rjeci umjesto njih pise N?? |
mislim, nije to greška, al je uzaludan posao. isti ti vrag ako brojiš h-ove ili n-ove koje si upisivo umjesto h-ova. mislim da ti na to možd uzmu bod dva tri, mislim, ak stroj funkcionira, tj, ak broji sve n-ove (a ne samo početnog b-a beskonačno mnogo puta kao kod idiota koji ti ovo piše)
Added after 1 minutes:
ambrozije (napisa): | marko, meni se cini da si smio izbrisati, zakaj ne? |
onda bi moro označiti i kraj riječi, tamo sa desne strane da ne prebroji i taj blank:)
|
|
[Vrh] |
|
mycky1111 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:20 uto, 25. 11. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="Anna Lee"]koja su to pravila za zbrajanje u bazi 9? sat vremena sam se mucila s tim. kako mu zadat da zbraja, i kako onda mijenjat znamenke na blanku ispred? ja sam napisala da ako su znamenke na drugom mjestu izmedu 0 i 3, onda samo zbroji i vraca se nazad na provjeru rijeci, a ako je znamenka izmedu 4 i 9, onda dodaje broju ispred jos jedan...ali kako to postavit za n brojeva? nakon odredenog puta, pojavit ce se i treca znamenka....
ugl, da skratim...nek mi netko napise svoje rjesenje.[/quote]
jel to zadatak od 10 bodava, da nekom broju u bazi 9 dodas neki broj? koji si mu broj trebala dodat?
Anna Lee (napisa): | koja su to pravila za zbrajanje u bazi 9? sat vremena sam se mucila s tim. kako mu zadat da zbraja, i kako onda mijenjat znamenke na blanku ispred? ja sam napisala da ako su znamenke na drugom mjestu izmedu 0 i 3, onda samo zbroji i vraca se nazad na provjeru rijeci, a ako je znamenka izmedu 4 i 9, onda dodaje broju ispred jos jedan...ali kako to postavit za n brojeva? nakon odredenog puta, pojavit ce se i treca znamenka....
ugl, da skratim...nek mi netko napise svoje rjesenje. |
jel to zadatak od 10 bodava, da nekom broju u bazi 9 dodas neki broj? koji si mu broj trebala dodat?
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:23 uto, 25. 11. 2008 Naslov: |
|
|
nisam siguran dali je to posebno bio zadatak, ali znam da je to dio ovog jačeg zadatka od dvaest bodova
nisam siguran dali je to posebno bio zadatak, ali znam da je to dio ovog jačeg zadatka od dvaest bodova
|
|
[Vrh] |
|
Anna Lee Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
JANKRI Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:39 uto, 25. 11. 2008 Naslov: |
|
|
[quote="markotron"]Je greška ako sam obrisao slova H? Dakle, turing napise koliko ima slova H ali su ta slova izbrisana iz rjeci umjesto njih pise N??[/quote]
Ja sam pitao asistenta, da li se smije zamjeniti ( u mom slučaju slovo P slovom H ) i rekao je da, da...
Ali nije da je neki problem, kad završiš, jednostavno se vratiš i ondda sva slova X zmajeniš slovom P, ako si umjeto P pisao X... :-)
markotron (napisa): | Je greška ako sam obrisao slova H? Dakle, turing napise koliko ima slova H ali su ta slova izbrisana iz rjeci umjesto njih pise N?? |
Ja sam pitao asistenta, da li se smije zamjeniti ( u mom slučaju slovo P slovom H ) i rekao je da, da...
Ali nije da je neki problem, kad završiš, jednostavno se vratiš i ondda sva slova X zmajeniš slovom P, ako si umjeto P pisao X...
|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
markotron Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
JANKRI Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:58 uto, 25. 11. 2008 Naslov: |
|
|
Da, da, jasno, ja bih isto uveo 0 ili neku znamenku, ali pitao sam asistenat da li rječ mora ostati nepromjenjena ili ne i rekao je da ne... :-), inače bih napravio to :-)
Da, da, jasno, ja bih isto uveo 0 ili neku znamenku, ali pitao sam asistenat da li rječ mora ostati nepromjenjena ili ne i rekao je da ne... , inače bih napravio to
|
|
[Vrh] |
|
|