Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Apokalipsa danas
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Asmodai
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 1 - 0

PostPostano: 1:11 sub, 28. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ahemm... na stranu Apokalipsa Danas koaj je zanatski izvrstan film, koji se bavi intereasantzo problematicnom tematikom... To sto je film tezak za gledanje je nediskutabilno... mnogiam se upravo zbog toga nece svidjeti (drugi nece izdrzat 4 i pol sata za Redux)

Da se bacimo malo na slander Tarantina koji se pojavio u zadnjih par postova...

[b]Pulp Fiction[/b]

Krenimo od prve gluposti... Pulp Fiction NIJE noir... barem ne u klasicnom smislu noira (za refernece pogledajte novele iz kasnih 30tih koje su dosle nakon uzleta pulpa i Pola filmova Humphreya Bogarta, zapravo genralno filmova te ere,). Noir se ocitava sepresijom, malim covjekom u prevelikim dogadjojima, mracnim lokalima, antijunacima i generalnom cinjenicom da sve kroz sto su prosli nije donjelo promjenu...

Bil otko ce vidjeti da Pulp Fiction nema takvih karakteristika... Sto Pulp Fiction ima jer jedan genijaln apekt nelinerane price sa razlicitim tockama gledista, izvrsne glumce, cije su uloge napisane savrseno i background 30 godina Trash filma, povezanih sa blacksplotation filmova (za vise o ovom preporucam njegov Jackie Brown) i generalno unifikaciej svih zanrova kreairanih od pocetak Hollywooda...

Tako da se moze reci da iam elemente Noira... ali takodjer tu postoji toliko elementa svega da boli...

Sto se tice Wolfmana... u toj sceni nije bitan on (stovise, sebe prikazuje kao nesposobnog idiota koji se boji svoje zene), vec cinjenica da su se likovi uspanicarili nakon sto su usred bjelog dana dobili puding od mozga i krvi po cjelom autu... treabli su negsje da to pociste, da se riejse tijela i da se sredi priej nego sto netko naleti na njih... uspanicareni bi sigurno bili uhavaceni jer bi pocinili gresku... poziv Marcellusu i dolazak Wolfmana...

Wolfman je hladan, stoji na udaljenosti od svega i radi sve redom i logikom... upravo zbog toga on u takvoj situaciji dolazi kao jedna karizmaticna (Harvey Keitel je genijalan tu) osoba sa dovoljno udaljenosti da pomogne dvojici koji su zafrknuli cjelu stvar

Ili cemo mozda sad komentirati kako su u Hitchkokovim filmovima nepotreben scene u kojima se on pojavljuje?

[b]Kill Bill[/b] - ([i]Kiru Biru[/i])

Okay Kill Bill je aquired taste... kao film je nesto sto ce svi pogledati zbog hypea... problem je u tome da ce ga mnogi zaboraviti (ili zapamtiti po litrama krvi) i imati ce ga u sjecanju kao neki blesavi blockbuster...

A u tome ce mnogi pogrjesiti... Kill Bill nije Kung Fu film... TOCKA... (iako ce drugi dio imati neke ELEMENTE Kung Fu filma)

Kill Bill je opet primejr kako Tarantino kombinira sve sto je ikad vidio u jedan savrsen cobanac u kojem se paprika kondenzirala po rubovima... (da, Luc ;))... Zasto? Zato jer da bi se shavtio Kill Bill kao takav treba imati malo osjecaja za povjest kinematografije... pogotovo Japanske i Hong Kongske... (i americke akcije, sto je prva scena prvog filma)...

Cjeli Kill Bill je hommage [u]Istocnom[/u] konceptu filma osvete... naime cjelokupni pristup i razrjesnje situacije u kojoj se Bride nalazi je toliko jednsotavno da je ocito da film niej mozgalica...

Ali simultano ima pricu koja je interesantna, iako je jednostavna...

A ono sto Kiru Biru cini velikim filmom je rezija... toliko nacian snimanaj akcijskih scena nisam vidio vec jako dugo... covjek kombinira sve sto je ikad upotrebljeno u bilo kojem filmu borbe... crtani segmenti, shaadow taping, prelazi u crno bijelo, namjerno sirenje blende u kombinaciji sa odjecom za jasnu vizualnu karakterizaciju (bilo u boji kao scena u sobi sa macevima ili crno bijlo u sceni borbe sa Crazy 88)... i umjerenost i balans borbe izmedju The Bride i O-Ren...

Sve to je najveci hommage jednom tipu filma koji je generalno podcjenjen i kao takav zasluzuje da ga se pogleda sa otvorenim ocima...

I da... mlijeko... izgleda da si se ukiselio... opet... Uma se ne tuce u latexu... to je zuta trenirka sa crnim prugama... direktni nod Bruceu Leeu u jednom od filmova iz "Zmaj" ciklusa...

Za latex odi gledat Underworld ili 3. Matrix (il idrugi for that mattter)... koji su definitvno eye candy, ali kao filmovi su klasicni hollywoodski stanceraj...
Ahemm... na stranu Apokalipsa Danas koaj je zanatski izvrstan film, koji se bavi intereasantzo problematicnom tematikom... To sto je film tezak za gledanje je nediskutabilno... mnogiam se upravo zbog toga nece svidjeti (drugi nece izdrzat 4 i pol sata za Redux)

Da se bacimo malo na slander Tarantina koji se pojavio u zadnjih par postova...

Pulp Fiction

Krenimo od prve gluposti... Pulp Fiction NIJE noir... barem ne u klasicnom smislu noira (za refernece pogledajte novele iz kasnih 30tih koje su dosle nakon uzleta pulpa i Pola filmova Humphreya Bogarta, zapravo genralno filmova te ere,). Noir se ocitava sepresijom, malim covjekom u prevelikim dogadjojima, mracnim lokalima, antijunacima i generalnom cinjenicom da sve kroz sto su prosli nije donjelo promjenu...

Bil otko ce vidjeti da Pulp Fiction nema takvih karakteristika... Sto Pulp Fiction ima jer jedan genijaln apekt nelinerane price sa razlicitim tockama gledista, izvrsne glumce, cije su uloge napisane savrseno i background 30 godina Trash filma, povezanih sa blacksplotation filmova (za vise o ovom preporucam njegov Jackie Brown) i generalno unifikaciej svih zanrova kreairanih od pocetak Hollywooda...

Tako da se moze reci da iam elemente Noira... ali takodjer tu postoji toliko elementa svega da boli...

Sto se tice Wolfmana... u toj sceni nije bitan on (stovise, sebe prikazuje kao nesposobnog idiota koji se boji svoje zene), vec cinjenica da su se likovi uspanicarili nakon sto su usred bjelog dana dobili puding od mozga i krvi po cjelom autu... treabli su negsje da to pociste, da se riejse tijela i da se sredi priej nego sto netko naleti na njih... uspanicareni bi sigurno bili uhavaceni jer bi pocinili gresku... poziv Marcellusu i dolazak Wolfmana...

Wolfman je hladan, stoji na udaljenosti od svega i radi sve redom i logikom... upravo zbog toga on u takvoj situaciji dolazi kao jedna karizmaticna (Harvey Keitel je genijalan tu) osoba sa dovoljno udaljenosti da pomogne dvojici koji su zafrknuli cjelu stvar

Ili cemo mozda sad komentirati kako su u Hitchkokovim filmovima nepotreben scene u kojima se on pojavljuje?

Kill Bill - (Kiru Biru)

Okay Kill Bill je aquired taste... kao film je nesto sto ce svi pogledati zbog hypea... problem je u tome da ce ga mnogi zaboraviti (ili zapamtiti po litrama krvi) i imati ce ga u sjecanju kao neki blesavi blockbuster...

A u tome ce mnogi pogrjesiti... Kill Bill nije Kung Fu film... TOCKA... (iako ce drugi dio imati neke ELEMENTE Kung Fu filma)

Kill Bill je opet primejr kako Tarantino kombinira sve sto je ikad vidio u jedan savrsen cobanac u kojem se paprika kondenzirala po rubovima... (da, Luc Wink)... Zasto? Zato jer da bi se shavtio Kill Bill kao takav treba imati malo osjecaja za povjest kinematografije... pogotovo Japanske i Hong Kongske... (i americke akcije, sto je prva scena prvog filma)...

Cjeli Kill Bill je hommage Istocnom konceptu filma osvete... naime cjelokupni pristup i razrjesnje situacije u kojoj se Bride nalazi je toliko jednsotavno da je ocito da film niej mozgalica...

A ono sto Kiru Biru cini velikim filmom je rezija... toliko nacian snimanaj akcijskih scena nisam vidio vec jako dugo... covjek kombinira sve sto je ikad upotrebljeno u bilo kojem filmu borbe... crtani segmenti, shaadow taping, prelazi u crno bijelo, namjerno sirenje blende u kombinaciji sa odjecom za jasnu vizualnu karakterizaciju (bilo u boji kao scena u sobi sa macevima ili crno bijlo u sceni borbe sa Crazy 8Cool... i umjerenost i balans borbe izmedju The Bride i O-Ren...

Sve to je najveci hommage jednom tipu filma koji je generalno podcjenjen i kao takav zasluzuje da ga se pogleda sa otvorenim ocima...

I da... mlijeko... izgleda da si se ukiselio... opet... Uma se ne tuce u latexu... to je zuta trenirka sa crnim prugama... direktni nod Bruceu Leeu u jednom od filmova iz "Zmaj" ciklusa...

Za latex odi gledat Underworld ili 3. Matrix (il idrugi for that mattter)... koji su definitvno eye candy, ali kao filmovi su klasicni hollywoodski stanceraj...

... you know you are doing something right!
-Blitzkrieg
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
mLijekO
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:20 sub, 28. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

nisam zapazio dobro u čemu je jer sam nakon 17 minuta izašao iz kina. više sam se zabavljao gledajući reklame prije fima.

[size=18]i prekini provocirati zbog nicka, [/size][size=7]moj je bar je riječ iz rvackog, a ne ko tvoj neki looser anima geeek nick[/size]

[quote="asmodai"]Ali simultano ima pricu koja je interesantna, iako je jednostavna...
[/quote]

dude, jesi ti kad čitao dostojevskog? ili balzaca? ili zelaznya? to su zanimljive priče. ova priča nije zanimljiva. no očito je da knjiga baš i nije tvoj medij jer svakako je puno bolje gledati transformerse, čitati stripove, gledati holivudse blokbastere i slične stvari koje ti ispiru mozak. svaka čast, ali Dobre priče su umrle s orsonom walesom i hitchkokom.

[quote="asmodai"]Za latex odi gledat Underworld ili 3. Matrix (il idrugi for that mattter)... koji su definitvno eye candy, ali kao filmovi su klasicni hollywoodski stanceraj...[/quote]

kao i kil bil misliš... :?: :twisted:

[quote="asmodai"]Sto Pulp Fiction ima jer jedan genijaln apekt nelinerane price sa razlicitim tockama gledista, izvrsne glumce, cije su uloge napisane savrseno [/quote]

čovječe, moram se složiti s tobom. naravno da je samuel l. odličan. iako mi se otkad ga vidjeh kao mace windua, da mu stare ulogo nisu dosta karizmatične... :lol:

hehe, to je subjektivno [img]http://rasprave.fizika.org/images/smiles/darth_maul.gif[/img]
nisam zapazio dobro u čemu je jer sam nakon 17 minuta izašao iz kina. više sam se zabavljao gledajući reklame prije fima.

i prekini provocirati zbog nicka, moj je bar je riječ iz rvackog, a ne ko tvoj neki looser anima geeek nick

asmodai (napisa):

dude, jesi ti kad čitao dostojevskog? ili balzaca? ili zelaznya? to su zanimljive priče. ova priča nije zanimljiva. no očito je da knjiga baš i nije tvoj medij jer svakako je puno bolje gledati transformerse, čitati stripove, gledati holivudse blokbastere i slične stvari koje ti ispiru mozak. svaka čast, ali Dobre priče su umrle s orsonom walesom i hitchkokom.

asmodai (napisa):

kao i kil bil misliš... Question Twisted Evil

asmodai (napisa):
Sto Pulp Fiction ima jer jedan genijaln apekt nelinerane price sa razlicitim tockama gledista, izvrsne glumce, cije su uloge napisane savrseno

čovječe, moram se složiti s tobom. naravno da je samuel l. odličan. iako mi se otkad ga vidjeh kao mace windua, da mu stare ulogo nisu dosta karizmatične... Laughing

hehe, to je subjektivno

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Void
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 0

PostPostano: 15:31 sub, 28. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mlijeko"]
svaka čast, ali Dobre priče su umrle s orsonom walesom i hitchkokom.
[/quote]

Da ni ne spominjemo Osona Wellesa i Alfreda Hitchcocka... ne poznajem ovu dvojicu koju si ti naveo, doduse.
mlijeko (napisa):

Da ni ne spominjemo Osona Wellesa i Alfreda Hitchcocka... ne poznajem ovu dvojicu koju si ti naveo, doduse.

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 15:50 sub, 28. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Void"][quote="mlijeko"]
[/quote]

Da ni ne spominjemo Osona Wellesa i Alfreda Hitchcocka... ne poznajem ovu dvojicu koju si ti naveo, doduse.[/quote]

A tek da vidis O[b]r[/b]sona Wellesa - tek tu bi se iznenadio 8) :twisted: 8)
Void (napisa):
mlijeko (napisa):

A tek da vidis Orsona Wellesa - tek tu bi se iznenadio Cool Twisted Evil Cool

Void
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 0

PostPostano: 18:14 sub, 28. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Lord Sirius"][quote="Void"][quote="mlijeko"]
[/quote]

Da ni ne spominjemo Osona Wellesa i Alfreda Hitchcocka... ne poznajem ovu dvojicu koju si ti naveo, doduse.[/quote]

A tek da vidis O[b]r[/b]sona Wellesa - tek tu bi se iznenadio 8) :twisted: 8)[/quote]

Uzas - netko mi je editirao post ;)
Lord Sirius (napisa):
Void (napisa):
mlijeko (napisa):

A tek da vidis Orsona Wellesa - tek tu bi se iznenadio Cool Twisted Evil Cool

Uzas - netko mi je editirao post Wink

[Vrh]
Void
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 0

PostPostano: 18:29 sub, 28. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mlijeko"][size=18]i prekini provocirati zbog nicka, [/size][size=9]moj je bar je riječ iz rvackog, a ne ko tvoj neki looser anima geeek nick[/size]
[/quote]

Bolje loser anima geek nick, nego samo loser nick :twisted:
Ovo nije poticaj na flejm, vec samo reakcija na flejm s tvoje strane. Mogao sam upotrijebiti moderatorske ovlasti i pozvati Cartmana u pomoc, ali mislim da je civiliziranije raspraviti s "prekrsiteljem" i ukazati na njegove grijehe - sto namjerne, sto zlonamjerne. Uostalom, mislim da nam je vec svima dosadilo gledati Cartmana u tvojim postovima.

[quote="mlijeko"]
dude, jesi ti kad čitao dostojevskog? ili balzaca? ili zelaznya? to su zanimljive priče. ova priča nije zanimljiva.
[/quote]

Dude i Dostojevski u istoj recenici - naprosto nevjerojatno (pretpostavljam da je dude na engleskom, a ne na hrvatskom)

[quote="mlijeko"]
no [b]očito[/b] je da knjiga baš i nije tvoj medij jer svakako je puno bolje gledati transformerse, čitati stripove, gledati holivudse blokbastere i slične stvari koje ti ispiru mozak.
[/quote]

[b]Ocito[/b] si ti pokazao zavidno poznavanje knjizevnosti spomenuvsi Balzaca, [b]ocito[/b] si najpametniji ovdje jer si gornju tvrdnju savrseno argumentirao i [b]ocito[/b] je svaka tvoja recenica mudrost bez premca.

Mlijeko, malo lakse ubuduce jer se ocito (pre)lako uzbudis.
mlijeko (napisa):
i prekini provocirati zbog nicka, moj je bar je riječ iz rvackog, a ne ko tvoj neki looser anima geeek nick

Bolje loser anima geek nick, nego samo loser nick Twisted Evil
Ovo nije poticaj na flejm, vec samo reakcija na flejm s tvoje strane. Mogao sam upotrijebiti moderatorske ovlasti i pozvati Cartmana u pomoc, ali mislim da je civiliziranije raspraviti s "prekrsiteljem" i ukazati na njegove grijehe - sto namjerne, sto zlonamjerne. Uostalom, mislim da nam je vec svima dosadilo gledati Cartmana u tvojim postovima.

mlijeko (napisa):

dude, jesi ti kad čitao dostojevskog? ili balzaca? ili zelaznya? to su zanimljive priče. ova priča nije zanimljiva.

Dude i Dostojevski u istoj recenici - naprosto nevjerojatno (pretpostavljam da je dude na engleskom, a ne na hrvatskom)

mlijeko (napisa):

no očito je da knjiga baš i nije tvoj medij jer svakako je puno bolje gledati transformerse, čitati stripove, gledati holivudse blokbastere i slične stvari koje ti ispiru mozak.

Ocito si ti pokazao zavidno poznavanje knjizevnosti spomenuvsi Balzaca, ocito si najpametniji ovdje jer si gornju tvrdnju savrseno argumentirao i ocito je svaka tvoja recenica mudrost bez premca.

Mlijeko, malo lakse ubuduce jer se ocito (pre)lako uzbudis.

Zadnja promjena: Void; 20:05 sub, 28. 2. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 19:54 sub, 28. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mlijeko"]dude, jesi ti kad čitao dostojevskog? [/quote]
:muzak: Dude (Looks like a lady) :muzak:
:muzak: by Aerosmith :muzak:
mlijeko (napisa):
dude, jesi ti kad čitao dostojevskog?

Muzak Dude (Looks like a lady) Muzak
Muzak by Aerosmith Muzak

mLijekO
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 22:24 sub, 28. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

uh, toliko o flamanju. ne bih inače ovako explozivan bio da asmodai nije počeo s kiseljenjem. i da to nije asmodai. i bio sam pod vidnim stresom, jer bih inače nastojao da mi post bude artikuliraniji. i oprosti kaj ne znam kak se pišu vels i hičkok.
[quote="void"]Ocito si ti pokazao zavidno poznavanje knjizevnosti spomenuvsi Balzaca, ocito si najpametniji ovdje jer si gornju tvrdnju savrseno argumentirao i ocito je svaka tvoja recenica mudrost bez premca. [/quote]

OČITO :!: :twisted:

[quote="Viod"]Bolje loser anima geek nick, nego samo loser nick [/quote]

kao VOID, misliš?

:twisted:

iz ovog zaključujemo da je asmodai kriv jer on je prvi počeo flejmat mene, pa ja njega, pa ti mene, pa sirius tebe, pa ti i sirius mene.... :twisted: :lol:
[quote="void"]
Ovo nije poticaj na flejm, vec samo reakcija na flejm s tvoje strane. Mogao sam upotrijebiti moderatorske ovlasti i pozvati Cartmana u pomoc, ali mislim da je civiliziranije raspraviti s "prekrsiteljem" i ukazati na njegove grijehe - sto namjerne, sto zlonamjerne. Uostalom, mislim da nam je vec svima dosadilo gledati Cartmana u tvojim postovima[/quote]

meni nije dosadilo...
ja nemam moderatorske ovlasti, zato moram braniti svoj integritet :woosh:

al dobro, cijenim što si to napravio, i obećajem da više neću flamati nikoga (tko me ne nazove ukiseljenim) :evil:
uh, toliko o flamanju. ne bih inače ovako explozivan bio da asmodai nije počeo s kiseljenjem. i da to nije asmodai. i bio sam pod vidnim stresom, jer bih inače nastojao da mi post bude artikuliraniji. i oprosti kaj ne znam kak se pišu vels i hičkok.
void (napisa):
Ocito si ti pokazao zavidno poznavanje knjizevnosti spomenuvsi Balzaca, ocito si najpametniji ovdje jer si gornju tvrdnju savrseno argumentirao i ocito je svaka tvoja recenica mudrost bez premca.

OČITO Exclamation Twisted Evil

Viod (napisa):
Bolje loser anima geek nick, nego samo loser nick

kao VOID, misliš?

Twisted Evil

iz ovog zaključujemo da je asmodai kriv jer on je prvi počeo flejmat mene, pa ja njega, pa ti mene, pa sirius tebe, pa ti i sirius mene.... Twisted Evil Laughing
void (napisa):

Ovo nije poticaj na flejm, vec samo reakcija na flejm s tvoje strane. Mogao sam upotrijebiti moderatorske ovlasti i pozvati Cartmana u pomoc, ali mislim da je civiliziranije raspraviti s "prekrsiteljem" i ukazati na njegove grijehe - sto namjerne, sto zlonamjerne. Uostalom, mislim da nam je vec svima dosadilo gledati Cartmana u tvojim postovima

meni nije dosadilo...
ja nemam moderatorske ovlasti, zato moram braniti svoj integritet Tiha vatrica...

al dobro, cijenim što si to napravio, i obećajem da više neću flamati nikoga (tko me ne nazove ukiseljenim) Evil or Very Mad

[Vrh]
n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 22:36 sub, 28. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovime ne insinuiram da je Tarantino dobar redatelj, ali njegovi filmovi imaju JAKO dobru atmosferu. And that's pretty much it. Nema price, nema razvoja likova, nicega. Ali opet....imaju ('nepristojni epitet') dobru atmosferu... :D
Ovime ne insinuiram da je Tarantino dobar redatelj, ali njegovi filmovi imaju JAKO dobru atmosferu. And that's pretty much it. Nema price, nema razvoja likova, nicega. Ali opet....imaju ('nepristojni epitet') dobru atmosferu... Very Happy

Asmodai
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 22:52 sub, 28. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mlijeko"]nisam zapazio dobro u čemu je jer sam nakon 17 minuta izašao iz kina. više sam se zabavljao gledajući reklame prije fima.
[/quote]

Ah jadnicak... to znaci da nisi nista vidio... a ocito ni nemas podlogu za vidjeti sto to zapravo jest...

[size=10]i prekini provocirati zbog nicka, [/size][size=18]moj je bar je riječ iz rvackog, a ne ko tvoj neki looser anima geeek nick[/size]

[quote="mlijeko"][quote="asmodai"]Ali simultano ima pricu koja je interesantna, iako je jednostavna...
[/quote]

dude, jesi ti kad čitao dostojevskog? ili balzaca? ili zelaznya? to su zanimljive priče. ova priča nije zanimljiva. no očito je da knjiga baš i nije tvoj medij jer svakako je puno bolje gledati transformerse, čitati stripove, gledati holivudse blokbastere i slične stvari koje ti ispiru mozak. svaka čast, ali Dobre priče su umrle s orsonom walesom i hitchkokom. [/quote]

Nemam se namjeru spustat na tvoj nivo...

Ja sam procitao vise knjiga nego sto si ti vidio... ali takodjer mogu kriticki sagledati sto vidim jer sve gledam objektivno (i subjektivno simultano... sam je pitanje koje ce prevagnut kada)... za razliko od tvog noveau-punk odnosa pream "komercijalnom i svemu sto izlazi sa hypeom"

To sto ja gledam sve i svasta jedino pokazuje koliko sam voljan prosiriti svoje vidike... moji osobni interesi se tebe ne ticu... pogotovo zato jer si nabrojao 2-3 stvari... a ja ih imam mnogo...

Inace upravo postajem vrlo skeptican oko tvojih primjera... o cemu pricaju Balzac i Dostoyevski? Stvarno si odabrao primjere literarne cije price stvarno nisu nesto novo i neponovljivo... Dostoyevski je krasan sto se tice forme i jezika... no dosadan je dozla boga... Balzac... argh... ajde odi i procitaj malo u knjizi iz srednje o Balzacu...

Sto se tice tvojih izbora stvarno si mogao uzeti toliko boljih primjera PRICE (Kafka je tu izvrstan... ). Ti si ocito samo nabrojao 2 pisca koja su ti pali napamet iz srednje skole kao "literarni geniji", i koje vjerojatno nisi ni procitao, jer onda stvarno nebi ovako pisao...

Moj nick je moja stvar... i nosim ga skoro 8 godina... nemam ga namjeru mjenjat zato jer me neki nadobudni hiperaktivac pokusava vrjedjat blesavim uvredama...

A Asmodai postoji u hrvatskom... pogotvo zato jer dolazi od jednog izvjesnog imena... koje ces potraziti ako malo potrazis uokolo (ironicno kad sam ga odabrao to je bilo na bazi nevcega totalno suprotnog izvorniku)...i da to je HRVATSKI jezik... cudno da se hvalis time da ti je to rijec iz Hrvatskog vokabulara, buduci da cak ni ne koristis knjizevni jezik...

Eh da i mogu li opet zamjetiti kako je [color=blue]*********[/color] napadati nekog radi njegovog nicka i ili interesa? Stvarno bas i ne ide uz onaj tvoj "world view" koji deklariras uokolo... kad nadjem link na tvoj sajt sjetit cu se postat o tvojim krasnim stavovima...

[color=blue]Što mislite što ću reći? Držite se akademskog rječnika![/color]

...a zasad, iz tvog infa "Interests:liberite, egalite, fraternite"

Ne samo da vrjedjas i pokusavas staviti disclaimer nakon vrjedanja (!) vec si hipokrit bez premca...

[quote="asmodai"]Za latex odi gledat Underworld ili 3. Matrix (il idrugi for that mattter)... koji su definitvno eye candy, ali kao filmovi su klasicni hollywoodski stanceraj...[/quote]

[quote="mlijeko"]kao i kil bil misliš... :?: :twisted:[/quote]

Kiru Biru je film koji je unija specificnih tipova kinematografije... i kao takav je genijalan... ne, nema dubinu Ane Karenjine... ali ja nepodnosim Anu Karenjinu... Ja sam uvjek preferirao Zlocin i Kaznu...

Razliciti filmovi imaju razlicite dobre i lose strane... i razlicite razloge zasto se gledaju... Kill Bill je classic... vjerojatno ga ti i takvi poput tebe nece shavtiti... a mnogi ga ni nece shvatiti zato jer ne vide koliko je Tarantino radio sa gustom taj film... taj film prsti od emocija ulozenih u njega i pokazuje svu sirinu njegovog filmskog obrazovanja (na podrucuju filma osvete, njegovi drugi filmovi pokazuju koliki je zapravo strucnjak za hrpetinu filmskih izrazaja)

Ja sam ti pokusao objasniti sto je kvaliteta Kill Billa... ti si ocito krenuo u napad na mene privatno... moj pun na racun tvog nicka je bio vezan samo uz cijenicu da sam smatrao da ti misljenje ne funkcionira...

Zacudo... ja sam svoje staniste i argumentirao... za razliku od tebe koji si odgovorio sturo, ponavljajuci svoj rant na racun Tarantina i vrjedjajuci mene...

Znas kaj ste doceklao na raspravama kad si se ljudima popeo prek glave... tad si postao malen kao mis... I ovdje mozes pokupiti jezikovu juhu kad se ljudima dovoljno popnes na zivce...
mlijeko (napisa):

Ah jadnicak... to znaci da nisi nista vidio... a ocito ni nemas podlogu za vidjeti sto to zapravo jest...

mlijeko (napisa):
asmodai (napisa):

Nemam se namjeru spustat na tvoj nivo...

Ja sam procitao vise knjiga nego sto si ti vidio... ali takodjer mogu kriticki sagledati sto vidim jer sve gledam objektivno (i subjektivno simultano... sam je pitanje koje ce prevagnut kada)... za razliko od tvog noveau-punk odnosa pream "komercijalnom i svemu sto izlazi sa hypeom"

To sto ja gledam sve i svasta jedino pokazuje koliko sam voljan prosiriti svoje vidike... moji osobni interesi se tebe ne ticu... pogotovo zato jer si nabrojao 2-3 stvari... a ja ih imam mnogo...

Inace upravo postajem vrlo skeptican oko tvojih primjera... o cemu pricaju Balzac i Dostoyevski? Stvarno si odabrao primjere literarne cije price stvarno nisu nesto novo i neponovljivo... Dostoyevski je krasan sto se tice forme i jezika... no dosadan je dozla boga... Balzac... argh... ajde odi i procitaj malo u knjizi iz srednje o Balzacu...

Sto se tice tvojih izbora stvarno si mogao uzeti toliko boljih primjera PRICE (Kafka je tu izvrstan... ). Ti si ocito samo nabrojao 2 pisca koja su ti pali napamet iz srednje skole kao "literarni geniji", i koje vjerojatno nisi ni procitao, jer onda stvarno nebi ovako pisao...

Moj nick je moja stvar... i nosim ga skoro 8 godina... nemam ga namjeru mjenjat zato jer me neki nadobudni hiperaktivac pokusava vrjedjat blesavim uvredama...

A Asmodai postoji u hrvatskom... pogotvo zato jer dolazi od jednog izvjesnog imena... koje ces potraziti ako malo potrazis uokolo (ironicno kad sam ga odabrao to je bilo na bazi nevcega totalno suprotnog izvorniku)...i da to je HRVATSKI jezik... cudno da se hvalis time da ti je to rijec iz Hrvatskog vokabulara, buduci da cak ni ne koristis knjizevni jezik...

Eh da i mogu li opet zamjetiti kako je ********* napadati nekog radi njegovog nicka i ili interesa? Stvarno bas i ne ide uz onaj tvoj "world view" koji deklariras uokolo... kad nadjem link na tvoj sajt sjetit cu se postat o tvojim krasnim stavovima...

Što mislite što ću reći? Držite se akademskog rječnika!

...a zasad, iz tvog infa "Interests:liberite, egalite, fraternite"

Ne samo da vrjedjas i pokusavas staviti disclaimer nakon vrjedanja (!) vec si hipokrit bez premca...

asmodai (napisa):

mlijeko (napisa):
kao i kil bil misliš... Question Twisted Evil

Kiru Biru je film koji je unija specificnih tipova kinematografije... i kao takav je genijalan... ne, nema dubinu Ane Karenjine... ali ja nepodnosim Anu Karenjinu... Ja sam uvjek preferirao Zlocin i Kaznu...

Razliciti filmovi imaju razlicite dobre i lose strane... i razlicite razloge zasto se gledaju... Kill Bill je classic... vjerojatno ga ti i takvi poput tebe nece shavtiti... a mnogi ga ni nece shvatiti zato jer ne vide koliko je Tarantino radio sa gustom taj film... taj film prsti od emocija ulozenih u njega i pokazuje svu sirinu njegovog filmskog obrazovanja (na podrucuju filma osvete, njegovi drugi filmovi pokazuju koliki je zapravo strucnjak za hrpetinu filmskih izrazaja)

Ja sam ti pokusao objasniti sto je kvaliteta Kill Billa... ti si ocito krenuo u napad na mene privatno... moj pun na racun tvog nicka je bio vezan samo uz cijenicu da sam smatrao da ti misljenje ne funkcionira...

Zacudo... ja sam svoje staniste i argumentirao... za razliku od tebe koji si odgovorio sturo, ponavljajuci svoj rant na racun Tarantina i vrjedjajuci mene...

Znas kaj ste doceklao na raspravama kad si se ljudima popeo prek glave... tad si postao malen kao mis... I ovdje mozes pokupiti jezikovu juhu kad se ljudima dovoljno popnes na zivce...

-Blitzkrieg
[Vrh]
Void
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 0

PostPostano: 23:29 sub, 28. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mlijeko"]i oprosti kaj ne znam kak se pišu vels i hičkok.
[/quote]

Da si odmah ovako napisao ne bih reagovao uopste... keve mi.
mlijeko (napisa):
i oprosti kaj ne znam kak se pišu vels i hičkok.

[Vrh]
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 29 - 25

PostPostano: 3:15 ned, 29. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Asmodai"]Kill Bill je classic... vjerojatno ga ti i takvi poput tebe nece shavtiti... a mnogi ga ni nece shvatiti zato jer ne vide koliko je Tarantino radio sa gustom taj film... [/quote]

Mislim da je malo prerano govoriti da je [i]Kill Bill[/i] klasik. Ne znam da li je radio s guštom taj film, ali znam da je radio film samo zbog [i]brijačine[/i], umjesto da je [i]brijačinu[/i] upotrebljaval' da pojača izvrsnost dobrog scenarija, kojeg nažalost u ovom slučaju nije bilo. Svaka mu čast za prva tri filma, ali za ovaj mi je fakat žao onih 25 kn koje sam dal' za kartu. Bolje bi se zabavil' da sam popil' 2 pive tu subotu i šiknul' 5 kn u jukebox. :(
Asmodai (napisa):
Kill Bill je classic... vjerojatno ga ti i takvi poput tebe nece shavtiti... a mnogi ga ni nece shvatiti zato jer ne vide koliko je Tarantino radio sa gustom taj film...

Mislim da je malo prerano govoriti da je Kill Bill klasik. Ne znam da li je radio s guštom taj film, ali znam da je radio film samo zbog brijačine, umjesto da je brijačinu upotrebljaval' da pojača izvrsnost dobrog scenarija, kojeg nažalost u ovom slučaju nije bilo. Svaka mu čast za prva tri filma, ali za ovaj mi je fakat žao onih 25 kn koje sam dal' za kartu. Bolje bi se zabavil' da sam popil' 2 pive tu subotu i šiknul' 5 kn u jukebox. Sad

[Vrh]
Asmodai
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 11:21 ned, 29. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crni"][quote="Asmodai"]Kill Bill je classic... vjerojatno ga ti i takvi poput tebe nece shavtiti... a mnogi ga ni nece shvatiti zato jer ne vide koliko je Tarantino radio sa gustom taj film... [/quote]

Mislim da je malo prerano govoriti da je [i]Kill Bill[/i] klasik. Ne znam da li je radio s guštom taj film, ali znam da je radio film samo zbog [i]brijačine[/i], umjesto da je [i]brijačinu[/i] upotrebljaval' da pojača izvrsnost dobrog scenarija, kojeg nažalost u ovom slučaju nije bilo. Svaka mu čast za prva tri filma, ali za ovaj mi je fakat žao onih 25 kn koje sam dal' za kartu. Bolje bi se zabavil' da sam popil' 2 pive tu subotu i šiknul' 5 kn u jukebox. :([/quote]

Znas sto.. kao film osvete docoljna je premisa... sam film osvete nikad nema duboku radnju... stovise, Sudeci po onom sto sam vidio iz cjelokupnog scenaria (Kill Bill je u originalu trebao biti jedan film, i scene su trebale ici nest odrugacije), on iam jednu vrlo interesantnu pricu..

Ja sam za kartu dao 70tak kuna.. naiam bio sam u kinu 3 puta na njemu... svaki put sa drugim ljudima... i i dalje bi mi to bio veci gust nego 2 pive i jukebox...

...no degustibus...
Crni (napisa):
Asmodai (napisa):
Kill Bill je classic... vjerojatno ga ti i takvi poput tebe nece shavtiti... a mnogi ga ni nece shvatiti zato jer ne vide koliko je Tarantino radio sa gustom taj film...

Mislim da je malo prerano govoriti da je Kill Bill klasik. Ne znam da li je radio s guštom taj film, ali znam da je radio film samo zbog brijačine, umjesto da je brijačinu upotrebljaval' da pojača izvrsnost dobrog scenarija, kojeg nažalost u ovom slučaju nije bilo. Svaka mu čast za prva tri filma, ali za ovaj mi je fakat žao onih 25 kn koje sam dal' za kartu. Bolje bi se zabavil' da sam popil' 2 pive tu subotu i šiknul' 5 kn u jukebox. Sad

Znas sto.. kao film osvete docoljna je premisa... sam film osvete nikad nema duboku radnju... stovise, Sudeci po onom sto sam vidio iz cjelokupnog scenaria (Kill Bill je u originalu trebao biti jedan film, i scene su trebale ici nest odrugacije), on iam jednu vrlo interesantnu pricu..

Ja sam za kartu dao 70tak kuna.. naiam bio sam u kinu 3 puta na njemu... svaki put sa drugim ljudima... i i dalje bi mi to bio veci gust nego 2 pive i jukebox...

...no degustibus...

-Blitzkrieg
[Vrh]
mLijekO
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 13:27 ned, 29. 2. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Void"][quote="mlijeko"]i oprosti kaj ne znam kak se pišu vels i hičkok.
[/quote]

Da si odmah ovako napisao ne bih reagovao uopste... keve mi.[/quote]

Pa, bre nisam mogo da se odmah setim...brate mili. :twisted:

[quote="asmodai"]Znas kaj ste doceklao na raspravama kad si se ljudima popeo prek glave... tad si postao malen kao mis... I ovdje mozes pokupiti jezikovu juhu kad se ljudima dovoljno popnes na zivce...[/quote]

al sam se na rspravama vratio, ne? :twisted:

[color=darkred][b]admin(steel) edit:[/b] Nece on pokupiti jezikovu juhu nego cemo ga ubit :snipersmile: ! Vec sam priredio jedan divni srebrni metak i rezbarim [i]mlijeko[/i] na njemu :lol: No ipak mislim (i nadam se), da ce cijenjeni juzer [i]mlijeko[/i] prestat sa stalnim pozivanjem Cartmana u postove i da se necu morati oprostit od tog svjetlucavog srebrnog metka...

[b]Nemam nista protiv mlijeka, drago mi je da iznosi svoje stavove na Forumu sve dok se drzi [url=http://degiorgi.math.hr/forum/]pravila ponasanja[/url]. :vidivamo: To vrijedi za sve![/b]

Ali molim vas, sada dosta sa flejmanjem oko jednog slova(i to tipfelera) koje fali u rijeci i prijetnji sa jezikovom juhom i usporedbi sa misevima...
OK? S T O P !
To (prijetnja) je moj (zapravo nas admin/mod) posao! :PP[/color]
Void (napisa):
mlijeko (napisa):
i oprosti kaj ne znam kak se pišu vels i hičkok.

Pa, bre nisam mogo da se odmah setim...brate mili. Twisted Evil

asmodai (napisa):

al sam se na rspravama vratio, ne? Twisted Evil

admin(steel) edit: Nece on pokupiti jezikovu juhu nego cemo ga ubit #Sniper ! Vec sam priredio jedan divni srebrni metak i rezbarim mlijeko na njemu Laughing No ipak mislim (i nadam se), da ce cijenjeni juzer mlijeko prestat sa stalnim pozivanjem Cartmana u postove i da se necu morati oprostit od tog svjetlucavog srebrnog metka...

Nemam nista protiv mlijeka, drago mi je da iznosi svoje stavove na Forumu sve dok se drzi pravila ponasanja. Gledaj dobro sta ti pokazujem To vrijedi za sve!

Ali molim vas, sada dosta sa flejmanjem oko jednog slova(i to tipfelera) koje fali u rijeci i prijetnji sa jezikovom juhom i usporedbi sa misevima...
OK? S T O P !
To (prijetnja) je moj (zapravo nas admin/mod) posao! Weeee-heeee!!!

[Vrh]
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 2:06 pon, 1. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma ja mislim da ljudi puše [i]Kill Billa[/i] samo zato kaj su Tarantinu prva tri filma bili dobri, pa misle da je on nepogrešiv redatelj. Al' nije! Frajer je očito ispucal' inspiraciju na prva tri. I normalno, generacija želi junaka. A junaka je jako teško nać' današnjoj generaciji mladih. I napokon ga nađu u Tarantinu. A Tarantino ni pet ni šest, snimi [i]Kill Billa[/i]. Tužno.
Ma ja mislim da ljudi puše Kill Billa samo zato kaj su Tarantinu prva tri filma bili dobri, pa misle da je on nepogrešiv redatelj. Al' nije! Frajer je očito ispucal' inspiraciju na prva tri. I normalno, generacija želi junaka. A junaka je jako teško nać' današnjoj generaciji mladih. I napokon ga nađu u Tarantinu. A Tarantino ni pet ni šest, snimi Kill Billa. Tužno.

[Vrh]
Asmodai
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 11:03 pon, 1. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crni"]Ma ja mislim da ljudi puše [i]Kill Billa[/i] samo zato kaj su Tarantinu prva tri filma bili dobri, pa misle da je on nepogrešiv redatelj. Al' nije! Frajer je očito ispucal' inspiraciju na prva tri. I normalno, generacija želi junaka. A junaka je jako teško nać' današnjoj generaciji mladih. I napokon ga nađu u Tarantinu. A Tarantino ni pet ni šest, snimi [i]Kill Billa[/i]. Tužno.[/quote]

ako ti nemozes naci inspiraciju, to ne znaci da je nema...

Kill Bill je genijalan film... ali upravo zbog nepoznavanaja samog zanra i hrpetine cito Tantinovskih detljistickih koncepata ne vidis pravu inspiraciju filma...

No na stranu zanrovska neobrazovanost... (nije potrebno da svi poznaju sve zanrove...) Kill Bill je sto se tice rezije, efekata, koordinacije borbe, nacina snimanja GENIJALAN...
Crni (napisa):
Ma ja mislim da ljudi puše Kill Billa samo zato kaj su Tarantinu prva tri filma bili dobri, pa misle da je on nepogrešiv redatelj. Al' nije! Frajer je očito ispucal' inspiraciju na prva tri. I normalno, generacija želi junaka. A junaka je jako teško nać' današnjoj generaciji mladih. I napokon ga nađu u Tarantinu. A Tarantino ni pet ni šest, snimi Kill Billa. Tužno.

Kill Bill je genijalan film... ali upravo zbog nepoznavanaja samog zanra i hrpetine cito Tantinovskih detljistickih koncepata ne vidis pravu inspiraciju filma...

No na stranu zanrovska neobrazovanost... (nije potrebno da svi poznaju sve zanrove...) Kill Bill je sto se tice rezije, efekata, koordinacije borbe, nacina snimanja GENIJALAN...

-Blitzkrieg
[Vrh]
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 2:21 uto, 2. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Asmodai"]ako ti nemozes naci inspiraciju, to ne znaci da je nema... [/quote]

O kakvoj ti to mojoj inspiraciji govoriš? Pa ne gledam ja filmove da se inspiriram, nego da se zabavim. U [i]Kill Billu[/i] ne vidim niš' zabavno.

[quote="Asmodai"]Kill Bill je genijalan film... ali upravo zbog nepoznavanaja samog zanra i hrpetine cito Tantinovskih detljistickih koncepata ne vidis pravu inspiraciju filma...

No na stranu zanrovska neobrazovanost... (nije potrebno da svi poznaju sve zanrove...) Kill Bill je sto se tice rezije, efekata, koordinacije borbe, nacina snimanja GENIJALAN...[/quote]

Tvoji argumenti su potpuno neuvjerljivi.
Asmodai (napisa):

O kakvoj ti to mojoj inspiraciji govoriš? Pa ne gledam ja filmove da se inspiriram, nego da se zabavim. U Kill Billu ne vidim niš' zabavno.

Asmodai (napisa):

Tvoji argumenti su potpuno neuvjerljivi.

[Vrh]
Asmodai
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 8:52 sri, 3. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sigh... ti ocito to nemozes vidjeti...

Ajde probaj ovako... nabavi par starih filmova Bruce Leea, nekoliko klasika Hong Kongskog kina i par samurajskih filmova (Lone wolf and Cub serijal bi ti ti bio izvrstan)

Pogledaj to... i zatim odi pogledat Kill billa

Kioll Billje upravo tu genijalan... to je zanrovsko ostvarenje (iako mu treba pruznat da je dobio jedan cudan efekt sto se tice samof zanra Billa) i tu direktno skace u klasike...

Jedini problem je ako ti ne volis taj tip filma... e onda i dalje moezs rec da ti se ne svidja... ali to nece promjeniti cinjenicu da je Bill izvrstan film...
Sigh... ti ocito to nemozes vidjeti...

Ajde probaj ovako... nabavi par starih filmova Bruce Leea, nekoliko klasika Hong Kongskog kina i par samurajskih filmova (Lone wolf and Cub serijal bi ti ti bio izvrstan)

Pogledaj to... i zatim odi pogledat Kill billa

Kioll Billje upravo tu genijalan... to je zanrovsko ostvarenje (iako mu treba pruznat da je dobio jedan cudan efekt sto se tice samof zanra Billa) i tu direktno skace u klasike...

Jedini problem je ako ti ne volis taj tip filma... e onda i dalje moezs rec da ti se ne svidja... ali to nece promjeniti cinjenicu da je Bill izvrstan film...

-Blitzkrieg
[Vrh]
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 29 - 25

PostPostano: 16:04 sri, 3. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Asmodai"]Ajde probaj ovako... nabavi par starih filmova Bruce Leea, nekoliko klasika Hong Kongskog kina i par samurajskih filmova (Lone wolf and Cub serijal bi ti ti bio izvrstan) [/quote]

Filmovi honkoške produkcije nikad nisu bili kvalitetni. To je jasno ko' dan.
Asmodai (napisa):

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 18:07 sri, 3. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crni"][quote="Asmodai"]Ajde probaj ovako... nabavi par starih filmova Bruce Leea, nekoliko klasika Hong Kongskog kina i par samurajskih filmova (Lone wolf and Cub serijal bi ti ti bio izvrstan) [/quote]

Filmovi honkoške produkcije nikad nisu bili kvalitetni. To je jasno ko' dan.[/quote]
ne ne ne ne ne ne ne ne

oni imaju najjače borlilačke filmove
Crni (napisa):
Asmodai (napisa):

ne ne ne ne ne ne ne ne

oni imaju najjače borlilačke filmove

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum