Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 12:12 sub, 7. 3. 2009 Naslov: externi hard |
|
|
Dakle, palo mi je na pamet da bi mi dobro došao externi hard sa kapacitetom 500Gb - 1Tb... no, već neko vrijeme ne pratim računalnu industriju i razvoj komponenata, pa sam se izgubio...
Trebao bih preporuku... gledao sam na stranicama hgspota ( [url=http://www.hgspot.hr/komponente.aspx?grupa=400&podgrupa=13]link[/url] ), i ima veliki izbor, a ja izgubljen... pretpostavljam da je bitan kapacitet cache memorije (čim veće tim bolje), i da se vrti čim brže... pretpostavljam da se 2.5'' i 3.5'' odnosi na veličinu ( :?:) pa tu pitam kaj je bolje...
Hvala
Dakle, palo mi je na pamet da bi mi dobro došao externi hard sa kapacitetom 500Gb - 1Tb... no, već neko vrijeme ne pratim računalnu industriju i razvoj komponenata, pa sam se izgubio...
Trebao bih preporuku... gledao sam na stranicama hgspota ( link ), i ima veliki izbor, a ja izgubljen... pretpostavljam da je bitan kapacitet cache memorije (čim veće tim bolje), i da se vrti čim brže... pretpostavljam da se 2.5'' i 3.5'' odnosi na veličinu ( ) pa tu pitam kaj je bolje...
Hvala
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy
|
|
[Vrh] |
|
ivo34 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 13:05 sub, 7. 3. 2009 Naslov: |
|
|
Pa za eksterni hard ti nije toliko bitna kolicina cache-a, posto ce ti on sluziti vise za storage. A jos ces ga spajati preko usb-a na komp koji ti ima brzinu prijenosa od nekih 30-35 MB/s, sto je puno manje nego kad ti je hard spojen u kucistu. Bitnije ti je recimo koliko se on zagrijava jer vecina ladica nema hladjenje (nekakav ventilator) u sebi.
Mislim da ti je bolje uzeti hard velicine 3.5'' jer ces manje platiti. Jedino ako ga mislis stalno negdje nositi, onda si uzmi od 2.5''.
Isto ti je jeftinije rjesenje kupiti odvojeno hard i kuciste.
Recimo ovaj [url=http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=4687]hard[/url] i ovo [url=http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_34_107&products_id=3143]kuciste[/url].
Da, i nemoj gledati u hgspot-u, jeftiniji ti je [url=http://www.adm.hr/index.php]adm[/url].
Pa za eksterni hard ti nije toliko bitna kolicina cache-a, posto ce ti on sluziti vise za storage. A jos ces ga spajati preko usb-a na komp koji ti ima brzinu prijenosa od nekih 30-35 MB/s, sto je puno manje nego kad ti je hard spojen u kucistu. Bitnije ti je recimo koliko se on zagrijava jer vecina ladica nema hladjenje (nekakav ventilator) u sebi.
Mislim da ti je bolje uzeti hard velicine 3.5'' jer ces manje platiti. Jedino ako ga mislis stalno negdje nositi, onda si uzmi od 2.5''.
Isto ti je jeftinije rjesenje kupiti odvojeno hard i kuciste.
Recimo ovaj hard i ovo kuciste.
Da, i nemoj gledati u hgspot-u, jeftiniji ti je adm.
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:17 uto, 16. 6. 2009 Naslov: |
|
|
Da ne otvaram novu temu, bum napiso tu... stvar je tehničke prirode... naime kad sam priključio externi hard na komp, javio mi se avg da je nšo virus s imenom "start.exe" i ja sam ga naravno maknuo. To nije orginalno bilo na hardu jer su gore samo filmovi i crtići, nema programa nikakvih. No sad, pri duplom kliku na externi u my computeru se otvar AUTOPLAY, i taj autoplay traži baš start.exe. Kako maknut da to traži, tj da se na primarno mjesto u izborniku desnog klika vrati "open" ?
Ako je itko shvatio kaj pitam i zna odgovor, hvala :D
Da ne otvaram novu temu, bum napiso tu... stvar je tehničke prirode... naime kad sam priključio externi hard na komp, javio mi se avg da je nšo virus s imenom "start.exe" i ja sam ga naravno maknuo. To nije orginalno bilo na hardu jer su gore samo filmovi i crtići, nema programa nikakvih. No sad, pri duplom kliku na externi u my computeru se otvar AUTOPLAY, i taj autoplay traži baš start.exe. Kako maknut da to traži, tj da se na primarno mjesto u izborniku desnog klika vrati "open" ?
Ako je itko shvatio kaj pitam i zna odgovor, hvala
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
m00nblade Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:48 uto, 16. 6. 2009 Naslov: |
|
|
Nema ničeg takvog tipa na mom hardu... stavio sam u folder options-view Show hidden files and folders, ali samo one vidljive mape su tu... ko što rekoh, samo video fileovi (i jedan mali programček moje izrade za male preinake u titlovima, dakle ništa bitno)...
Gdje bi trebao biti taj autorun.inf ?
Nema ničeg takvog tipa na mom hardu... stavio sam u folder options-view Show hidden files and folders, ali samo one vidljive mape su tu... ko što rekoh, samo video fileovi (i jedan mali programček moje izrade za male preinake u titlovima, dakle ništa bitno)...
Gdje bi trebao biti taj autorun.inf ?
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:37 uto, 16. 6. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Luuka"]Nema ničeg takvog tipa na mom hardu... stavio sam u folder options-view Show hidden files and folders, ali samo one vidljive mape su tu... ko što rekoh, samo video fileovi (i jedan mali programček moje izrade za male preinake u titlovima, dakle ništa bitno)...
Gdje bi trebao biti taj autorun.inf ?[/quote]
[url=http://en.wikipedia.org/wiki/AutoRun#The_autorun.inf_file]Diskovi tipa DRIVE_REMOVABLE na Windowsima XP do SP2 nemaju podršku za autorun.inf. Od SP2 pa nadalje imaju[/url], tako da taj file uopće ne mora postojati na tvom disku. Ako nemaš taj file probaj ga sam napraviti i tamo odrediti što da prikazuje menu.
Ako ćeš to raditi, bio bih zahvalan kada bi taj autorun.inf zalijepio na ovaj topic, meni takvo nešto slično treba. :D :)
Luuka (napisa): | Nema ničeg takvog tipa na mom hardu... stavio sam u folder options-view Show hidden files and folders, ali samo one vidljive mape su tu... ko što rekoh, samo video fileovi (i jedan mali programček moje izrade za male preinake u titlovima, dakle ništa bitno)...
Gdje bi trebao biti taj autorun.inf ? |
Diskovi tipa DRIVE_REMOVABLE na Windowsima XP do SP2 nemaju podršku za autorun.inf. Od SP2 pa nadalje imaju, tako da taj file uopće ne mora postojati na tvom disku. Ako nemaš taj file probaj ga sam napraviti i tamo odrediti što da prikazuje menu.
Ako ćeš to raditi, bio bih zahvalan kada bi taj autorun.inf zalijepio na ovaj topic, meni takvo nešto slično treba.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:58 uto, 16. 6. 2009 Naslov: |
|
|
E ovak... probo sam napravit novu datoteku i nazvat je autorun.inf i kaže da takva datoteka već postoji... kak da dođem do nje? Ponavljam, uključio sam "show hidden files and folders"
edit:našo sam... trebo sam stavit i "hide protected system files" da se vide... e kaj sad unutra napisat? Probo sam ovo tvoje vsego, ali i dalje traži start.exe...
jel smijem očistit onaj recycler? Možda je unutra neko smeće ostavljeno....
E ovak... probo sam napravit novu datoteku i nazvat je autorun.inf i kaže da takva datoteka već postoji... kak da dođem do nje? Ponavljam, uključio sam "show hidden files and folders"
edit:našo sam... trebo sam stavit i "hide protected system files" da se vide... e kaj sad unutra napisat? Probo sam ovo tvoje vsego, ali i dalje traži start.exe...
jel smijem očistit onaj recycler? Možda je unutra neko smeće ostavljeno....
|
|
[Vrh] |
|
Novi Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
SvekY Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:42 sri, 17. 6. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Luuka"]Ma vidim ga sad, ali i kad ga pobrišem opet mi ostaje kad dupli klik na hard onaj start.exe... a svašta je bilo u autorun.inf vezano sa start.exe, ali sam to pobriso (budala) i ubacio ovo vsegino... ali ne pomaže
[size=9][color=#999999]Added after 4 minutes:[/color][/size]
Riješeno... obriso sam autorun.inf, ugasio hard, pa ga opet upalio i sve ok :D[/quote]
Čudno. Ako je, kada si pobrisao autorun.inf, prestao traziti start.exe, očito si bio ostavio neku liniju u autorun.inf koja je (možda čak indirektno) pozivala start.exe. Ako nije bila ostala nijedna stara linija teksta, osim [tt][autorun][/tt], to je vrlo čudno. :?
:idea: Inače, može se i staviti [tt]rem[/tt] ili [tt]REM[/tt] na početku svakog reda. To je naredba koja ne radi ništa, a skraćenica je od [i]remark[/i], to jest "napomena".
To bar radi u DOS Batch file-u (DOS-ovska skripta) koji je obično ekstenzije .bat, pa bi valjda i ovdje trebalo.
Ali dobro... Problem riješen. :)
Luuka (napisa): | Ma vidim ga sad, ali i kad ga pobrišem opet mi ostaje kad dupli klik na hard onaj start.exe... a svašta je bilo u autorun.inf vezano sa start.exe, ali sam to pobriso (budala) i ubacio ovo vsegino... ali ne pomaže
Added after 4 minutes:
Riješeno... obriso sam autorun.inf, ugasio hard, pa ga opet upalio i sve ok |
Čudno. Ako je, kada si pobrisao autorun.inf, prestao traziti start.exe, očito si bio ostavio neku liniju u autorun.inf koja je (možda čak indirektno) pozivala start.exe. Ako nije bila ostala nijedna stara linija teksta, osim [autorun], to je vrlo čudno.
Inače, može se i staviti rem ili REM na početku svakog reda. To je naredba koja ne radi ništa, a skraćenica je od remark, to jest "napomena".
To bar radi u DOS Batch file-u (DOS-ovska skripta) koji je obično ekstenzije .bat, pa bi valjda i ovdje trebalo.
Ali dobro... Problem riješen.
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:18 uto, 27. 10. 2009 Naslov: |
|
|
Ako kog zanima, u Kauflandu je akcija, Verbatim externi hard, 1TB, 7200rpm, mislim 8mb cache (izvori na netu se razlikuju, a na njemu niš ne piše), 700 kn. :D
Ako kog zanima, u Kauflandu je akcija, Verbatim externi hard, 1TB, 7200rpm, mislim 8mb cache (izvori na netu se razlikuju, a na njemu niš ne piše), 700 kn.
|
|
[Vrh] |
|
|