Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Studenti krecu u bojkot fakulteta - prosvjed na Filozofskom (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 30, 31, 32  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Neno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
-33 = 19 - 52

PostPostano: 22:50 pon, 4. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]
Kriterij za (ne)placanje skolarina po aktualnom ("linearnom") modelu nije izvrsnost nego [b]redovitost[/b]. Studij ti je besplatan sve dok nista ne ponavljas, bez obzira polazes li s peticama ili dvojkama. Ne zelim razmisljati o necijem imovinskom stanju dok mu zakljucujem ocjenu.[/quote]

Da, sada se počelo više [u]naglašavati [/u]redovitost, što pokazuje i predzadnja rečenica iz članka http://www.nacional.hr/clanak/57650/razdor-medu-profesorima-zbog-odluke-o-prekidu-blokade-procelnici-pet-odsjeka-podnijeli-ostavke.
krcko (napisa):

Kriterij za (ne)placanje skolarina po aktualnom ("linearnom") modelu nije izvrsnost nego redovitost. Studij ti je besplatan sve dok nista ne ponavljas, bez obzira polazes li s peticama ili dvojkama. Ne zelim razmisljati o necijem imovinskom stanju dok mu zakljucujem ocjenu.

Da, sada se počelo više naglašavati redovitost, što pokazuje i predzadnja rečenica iz članka http://www.nacional.hr/clanak/57650/razdor-medu-profesorima-zbog-odluke-o-prekidu-blokade-procelnici-pet-odsjeka-podnijeli-ostavke.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
oximoron
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 23:34 pon, 4. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da se stvar zapravo službeno zove "uspješnost" jer po bolonji više nema "vanrednih" studenata nego su svi redoviti.
A ta "uspješnost" se onda može svakako definirati, npr. ako daješ sve redovito (ko na našem faxu), il redovito + neki prosjek (ko možda negdje drugdje).

Nije da je zapravo bitno kak to zovemo, al eto..
Mislim da se stvar zapravo službeno zove "uspješnost" jer po bolonji više nema "vanrednih" studenata nego su svi redoviti.
A ta "uspješnost" se onda može svakako definirati, npr. ako daješ sve redovito (ko na našem faxu), il redovito + neki prosjek (ko možda negdje drugdje).

[Vrh]
pinkgirl
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
63 = 82 - 19

PostPostano: 23:38 pon, 4. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="oximoron"]Mislim da se stvar zapravo službeno zove "uspješnost" jer po bolonji više nema "vanrednih" studenata nego su svi redoviti.
A ta "uspješnost" se onda može svakako definirati, npr. ako daješ sve redovito (ko na našem faxu), il [b]redovito + neki prosjek (ko možda negdje drugdje).[/b]

Nije da je zapravo bitno kak to zovemo, al eto..[/quote]
to je definirano na nasen faxu ;)
oximoron (napisa):

to je definirano na nasen faxu Wink

[Vrh]
oximoron
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 23:43 pon, 4. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

hm.. kojem? na matematici?

možda misliš na "izvrsnost"? to je kao 10% najboljih. Znači redovito + prosjek >4.5 il nekaj tak.
hm.. kojem? na matematici?

možda misliš na "izvrsnost"? to je kao 10% najboljih. Znači redovito + prosjek >4.5 il nekaj tak.

[Vrh]
pinkgirl
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

63 = 82 - 19

PostPostano: 23:47 pon, 4. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

da, kod nas na pmf-mo:

blizzard: ''
Dakle ovako, smatra se da student redovito ispunjava svoje obaveze ako je u prethodnom semestru ostvario barem 30 ECTS bodova a u proteklih godinu dana barem 50 ECTS bodova... U skladu s time smatra se da je student iznimno (posebno) uspješan ako redovito ispunjava svoje obaveze i ima ukupan prosjek veći ili jednak 4.00 ... ''
sa sjednice odrzane 9.3.2009(VVS)
da, kod nas na pmf-mo:

blizzard: ''
Dakle ovako, smatra se da student redovito ispunjava svoje obaveze ako je u prethodnom semestru ostvario barem 30 ECTS bodova a u proteklih godinu dana barem 50 ECTS bodova... U skladu s time smatra se da je student iznimno (posebno) uspješan ako redovito ispunjava svoje obaveze i ima ukupan prosjek veći ili jednak 4.00 ... ''
sa sjednice odrzane 9.3.2009(VVS)

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 0:24 uto, 5. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

To sto je citirala pinkgirl nema veze s naplatom skolarina. Odluka se tice upisa vise od 35 ECTS bodova po semestru i nekih drugih stvari. Osim toga nema veze s redovnim i izvanrednim studentima (kojih na nekim faksovima ima i u bolonji, a na PMF-MO ih nije bilo ni prije ni sada).

Naplata skolarina na PMF-MO regulirana je [url=http://www.math.hr/fgs.axd?id=1702]ovom odlukom[/url].
To sto je citirala pinkgirl nema veze s naplatom skolarina. Odluka se tice upisa vise od 35 ECTS bodova po semestru i nekih drugih stvari. Osim toga nema veze s redovnim i izvanrednim studentima (kojih na nekim faksovima ima i u bolonji, a na PMF-MO ih nije bilo ni prije ni sada).

Naplata skolarina na PMF-MO regulirana je ovom odlukom.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
tperkov
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 14 - 6

PostPostano: 7:40 uto, 5. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ante003"]I ja mu velim da baš zbog toga mi nećemo prosvjedovat a i jer oćemo uživat u dugom i krasnom ljetu ( za razliku naših kolega sa filozofskog :D )

Žalosno je to da studenti samo oću blokadu jer razmišljaju ko mala djeca. [/quote]

haha "ja ću imat dugo krasno ljeto trala-lala-la a ti nećeš trala-lala-la" a onda oni razmišljaju ko mala djeca
ante003 (napisa):
I ja mu velim da baš zbog toga mi nećemo prosvjedovat a i jer oćemo uživat u dugom i krasnom ljetu ( za razliku naših kolega sa filozofskog Very Happy )

Žalosno je to da studenti samo oću blokadu jer razmišljaju ko mala djeca.

haha "ja ću imat dugo krasno ljeto trala-lala-la a ti nećeš trala-lala-la" a onda oni razmišljaju ko mala djeca

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Neno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-33 = 19 - 52

PostPostano: 6:03 sri, 6. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Molim da pročitate kako će [b]uskoro biti besplatno školovanje[/b] http://www.nacional.hr/clanak/57712/primorac-besplatno-studiranje-za-one-koji-ispunjavaju-obveze
Molim da pročitate kako će uskoro biti besplatno školovanje http://www.nacional.hr/clanak/57712/primorac-besplatno-studiranje-za-one-koji-ispunjavaju-obveze

[Vrh]
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 8:51 sri, 6. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Filozofski fakultet u Zagrebu ušao je u 16. dan blokade. Studenti pričaju kako im je rečeno da će se cijeli ljetni semestar poništiti, te da će ga iznova slušati na jesen. U tom slučaju će im se školovanje produžiti za jedan semestar.[/quote]
:shock:

[size=9][color=#999999]Added after 46 seconds:[/color][/size]

Bas me zanima hoce li morati platiti dodatnu skolarinu za ekstra semestar :P
Citat:
Filozofski fakultet u Zagrebu ušao je u 16. dan blokade. Studenti pričaju kako im je rečeno da će se cijeli ljetni semestar poništiti, te da će ga iznova slušati na jesen. U tom slučaju će im se školovanje produžiti za jedan semestar.

Shocked

Added after 46 seconds:

Bas me zanima hoce li morati platiti dodatnu skolarinu za ekstra semestar Razz

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 9:20 sri, 6. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jedan student je na forumu FF napisao da ce tuziti fakultet jer su mu naplatili skolarinu, a nisu pruzili uslugu.

Nacin na koji funkcionira "Nezavisna studentska inicijativa" opisan je u [url=http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,5,6,,162091.jl]ovom clanku[/url].

Izvrstan komentar cijele situacije imate [url=http://www.jutarnji.hr/komentari/komentari/clanak/art-2009,5,6,,162086.jl]ovdje[/url]. Autor je Darko Polšek.

Dodatak: citat s [url=http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr/post/izvjestaj-s-plenuma-5-5-2009/1414985.aspx]plenumskog bloga[/url]. Je li to samo meni smijesno?

[quote]Plenum je zahvalio Udruzi malih dioničara NAMA d.d. u stečaju na njihovoj ponudi, izrazio solidarnost s njihovim položajem i spremnost da im pruži svu moguću pomoć pri osnivanju zaklade za pomoć studentima slabijeg imovinskog stanja.[/quote]
Jedan student je na forumu FF napisao da ce tuziti fakultet jer su mu naplatili skolarinu, a nisu pruzili uslugu.

Nacin na koji funkcionira "Nezavisna studentska inicijativa" opisan je u ovom clanku.

Izvrstan komentar cijele situacije imate ovdje. Autor je Darko Polšek.

Dodatak: citat s plenumskog bloga. Je li to samo meni smijesno?

Citat:
Plenum je zahvalio Udruzi malih dioničara NAMA d.d. u stečaju na njihovoj ponudi, izrazio solidarnost s njihovim položajem i spremnost da im pruži svu moguću pomoć pri osnivanju zaklade za pomoć studentima slabijeg imovinskog stanja.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 10:56 sri, 6. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Zašto studenti na Filozofskom postavljaju općenita pitanja poput: “Možemo li promijeniti svijet i ukinuti kapitalizam?”[/quote] :)

Clanak je jako dobar, i djeluje mi sasvim objektivno. No naravno komentari su u stilu ovog:

[quote]Upravo sramotan članak koji još jednom pokazuje da uopće ne postoji želja da se inicijativa studenata razmotri s objektivnog stajališta. Gospodine, inicijativu su poduprli svi fakulteti, iako navedeni nisu išli u blokadu. Prošli je tjedan u jednom trenutku bilo blokirano 16 fakulteta i 2 sveučilišta. Filozofski su fakulteti, pak, uvijek bili pokretači promjena. Ili ćete mi reći da su '68. i '71. također prosvjedovali zbog istih, smiješnih moram reći, razloga koje vi navodite? Zahtjeva nema nekoliko, već samo jedan i osnovni : potpuno javno financiranje visokoškolskog obrazovanja na svim razinama. Za to postoje argumenti, analize, grafovi i iskustva 15 drugih zemalja EU27 i Norveške. Svjestan sam da je ovo borba s vjetrenjačama, ali činjenica da su među vjetrenjačama i oni koji bi trebali biti u prvim redovima sa studentima, neizmjerno me žalosti.[/quote]

I sad ti s njima probaj razgovarati - jednostavno ne ide. Kao borba s vjetrenjacama, da, ali pitam se tk osu vjetrenjace u cijeloj ovoj prici
Citat:
Zašto studenti na Filozofskom postavljaju općenita pitanja poput: “Možemo li promijeniti svijet i ukinuti kapitalizam?”
Smile

Clanak je jako dobar, i djeluje mi sasvim objektivno. No naravno komentari su u stilu ovog:

Citat:
Upravo sramotan članak koji još jednom pokazuje da uopće ne postoji želja da se inicijativa studenata razmotri s objektivnog stajališta. Gospodine, inicijativu su poduprli svi fakulteti, iako navedeni nisu išli u blokadu. Prošli je tjedan u jednom trenutku bilo blokirano 16 fakulteta i 2 sveučilišta. Filozofski su fakulteti, pak, uvijek bili pokretači promjena. Ili ćete mi reći da su '68. i '71. također prosvjedovali zbog istih, smiješnih moram reći, razloga koje vi navodite? Zahtjeva nema nekoliko, već samo jedan i osnovni : potpuno javno financiranje visokoškolskog obrazovanja na svim razinama. Za to postoje argumenti, analize, grafovi i iskustva 15 drugih zemalja EU27 i Norveške. Svjestan sam da je ovo borba s vjetrenjačama, ali činjenica da su među vjetrenjačama i oni koji bi trebali biti u prvim redovima sa studentima, neizmjerno me žalosti.

I sad ti s njima probaj razgovarati - jednostavno ne ide. Kao borba s vjetrenjacama, da, ali pitam se tk osu vjetrenjace u cijeloj ovoj prici

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 14:16 sri, 6. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

OK, uzmi u obzir da komentari koje ljudi ostavljaju po portalima novina ni inace nisu bas na razini.
OK, uzmi u obzir da komentari koje ljudi ostavljaju po portalima novina ni inace nisu bas na razini.

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 9:12 čet, 7. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako netko jos uvijek misli da je plenum vrhunac demokraticnog donosenja odluka molim da procita [url=http://forum.ffzg.hr/viewtopic.php?t=169021&start=452]ovo[/url].
Ako netko jos uvijek misli da je plenum vrhunac demokraticnog donosenja odluka molim da procita ovo.

[Vrh]
c_l
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-3 = 22 - 25

PostPostano: 15:46 čet, 7. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Ako netko jos uvijek misli da je plenum vrhunac demokraticnog donosenja odluka molim da procita [url=http://forum.ffzg.hr/viewtopic.php?t=169021&start=452]ovo[/url].[/quote]

sta, komentare pojedinaca za i protiv plenuma??
apsolutno nista novo.

[size=9][color=#999999]Added after 26 minutes:[/color][/size]

[quote="Grga"][quote]Zašto studenti na Filozofskom postavljaju općenita pitanja poput: “Možemo li promijeniti svijet i ukinuti kapitalizam?”[/quote] :)

Clanak je jako dobar, i djeluje mi sasvim objektivno. [/quote]

naglasak na djeluje :D

naravno da ce ovakve prosvjede i slicne stvari pokretati drustvenjaci po svojoj prirodi. cinjenica je da postoje razlicite vrste ljudi, nisu svi za matematiku, fer il ekonomiju = "pametne" nauke, nego su neki i za one dijagonalno suprotne. stoga mi je apsurdno da se u ovakvoj jednoj borbi za ciljeve od kojih bi svi mogli profitirati, te ljude osudjuje da se bore samo za sebe.
opcenito su svi studenti prepasivni i tesko se pokrecu za ista osim za svoje dupence, a takvi primjerci su osobito vidljivi medju prirodnjacima.
krcko (napisa):
Ako netko jos uvijek misli da je plenum vrhunac demokraticnog donosenja odluka molim da procita ovo.

apsolutno nista novo.

Added after 26 minutes:

Grga (napisa):
Citat:
Zašto studenti na Filozofskom postavljaju općenita pitanja poput: “Možemo li promijeniti svijet i ukinuti kapitalizam?”
Smile

Clanak je jako dobar, i djeluje mi sasvim objektivno.

naglasak na djeluje Very Happy

naravno da ce ovakve prosvjede i slicne stvari pokretati drustvenjaci po svojoj prirodi. cinjenica je da postoje razlicite vrste ljudi, nisu svi za matematiku, fer il ekonomiju = "pametne" nauke, nego su neki i za one dijagonalno suprotne. stoga mi je apsurdno da se u ovakvoj jednoj borbi za ciljeve od kojih bi svi mogli profitirati, te ljude osudjuje da se bore samo za sebe.
opcenito su svi studenti prepasivni i tesko se pokrecu za ista osim za svoje dupence, a takvi primjerci su osobito vidljivi medju prirodnjacima.

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 20:38 čet, 7. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="c_l"]sta, komentare pojedinaca za i protiv plenuma??[/quote]

Ne, nego reakciju blokera kad su se prvi puta na plenumu pojavili protivnici blokade.

Inace, autor onog komentara u Jutarnjem ti je profesor na FF, dakle "drustvenjak".
c_l (napisa):

Ne, nego reakciju blokera kad su se prvi puta na plenumu pojavili protivnici blokade.

Inace, autor onog komentara u Jutarnjem ti je profesor na FF, dakle "drustvenjak".

[Vrh]
zbunj
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 22:14 čet, 7. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Eto, čitam malo Forum, naletio na topic, pa da napišem riječ - dvije. Vidim dosta zle krvi među forumašima i ne želim se puno miješat u pro/contra argumente prosvjeda. Čini mi se da, prosvjedu usprkos, neće doći do promjene mišljenja našeg ministra. Bar ne u skorije vrijeme. Ako se plaćanje neće moći izbjeći zbog kresanja proračuna,ovog - onog, možda bi se moglo studentima koji se trude i žele učiti matematiku a eventualno nisu u nekoj bajnoj financijskoj situaciji i dogodi se ljudima da eto nedaju ispit koji im treba za upis u višu godinu, il kako se to već sad po Bolonji upisuje, da upišu bez davanja novaca. Eto ja sam apsolvent po "starom programu" još malo pa gotovo. Al' nije bilo lako. Padao sam godine, trebao čak i platiti. I platio sam. Našao sam posao, jer kad se padne godina i upiše se parcijala (nekoliko ispita) imaš vremena. I radiš. I platiš godinu. Znam da danas nije tako, prisustvovanje nastavi je obavezno, no ako ne upišeš sve predmete čovjek ima vremena. Možda da se umjesto kojekakvih više-manje besmislenih rasprava na Forumu energija usmjeri na recimo smišljanje dogovora između studenata i Fakulteta (ili čak Sveučilišta) da studenti za koje se vidi (a to se uvijek vidi) da se trude i uče ali eto, zalomi se pa nešto ne polože ODRADE iznos školarine za godinu koju trebaju upisati. I tu mislim ODRADE baš ono ODRADE. Manualni rad. Primjer: <lupetanje> Treba pokrečiti zidove fakulteta. Cijena radova 140.000kn. 20 studenata po 7000 kuna to odradi. Svi sretni. </lupetanje> Mislim da je ovako nešto moguće izvesti. Ne kažem da bi studenti morali završiti ovo novo krilo zgrade ili nešto takvo. Ali za neki određen broj ljudi bi se na ovaj način mogao riješiti problem plaćanja fakulteta. I onaj ko bi htio raditi - stalo mu je da ostane na fakultetu, a onaj ko frkne nosom -"ja to neću" - e trebao si više učiti dragoviću. :)
Eto, ne želim da ispadne da sad tu pametujem, ovo je samo neka ideja koja mi je pala na pamet usred sred ovog prepucavanja.
Očekujem reakcije :)
Eto, čitam malo Forum, naletio na topic, pa da napišem riječ - dvije. Vidim dosta zle krvi među forumašima i ne želim se puno miješat u pro/contra argumente prosvjeda. Čini mi se da, prosvjedu usprkos, neće doći do promjene mišljenja našeg ministra. Bar ne u skorije vrijeme. Ako se plaćanje neće moći izbjeći zbog kresanja proračuna,ovog - onog, možda bi se moglo studentima koji se trude i žele učiti matematiku a eventualno nisu u nekoj bajnoj financijskoj situaciji i dogodi se ljudima da eto nedaju ispit koji im treba za upis u višu godinu, il kako se to već sad po Bolonji upisuje, da upišu bez davanja novaca. Eto ja sam apsolvent po "starom programu" još malo pa gotovo. Al' nije bilo lako. Padao sam godine, trebao čak i platiti. I platio sam. Našao sam posao, jer kad se padne godina i upiše se parcijala (nekoliko ispita) imaš vremena. I radiš. I platiš godinu. Znam da danas nije tako, prisustvovanje nastavi je obavezno, no ako ne upišeš sve predmete čovjek ima vremena. Možda da se umjesto kojekakvih više-manje besmislenih rasprava na Forumu energija usmjeri na recimo smišljanje dogovora između studenata i Fakulteta (ili čak Sveučilišta) da studenti za koje se vidi (a to se uvijek vidi) da se trude i uče ali eto, zalomi se pa nešto ne polože ODRADE iznos školarine za godinu koju trebaju upisati. I tu mislim ODRADE baš ono ODRADE. Manualni rad. Primjer: <lupetanje> Treba pokrečiti zidove fakulteta. Cijena radova 140.000kn. 20 studenata po 7000 kuna to odradi. Svi sretni. </lupetanje> Mislim da je ovako nešto moguće izvesti. Ne kažem da bi studenti morali završiti ovo novo krilo zgrade ili nešto takvo. Ali za neki određen broj ljudi bi se na ovaj način mogao riješiti problem plaćanja fakulteta. I onaj ko bi htio raditi - stalo mu je da ostane na fakultetu, a onaj ko frkne nosom -"ja to neću" - e trebao si više učiti dragoviću. Smile
Eto, ne želim da ispadne da sad tu pametujem, ovo je samo neka ideja koja mi je pala na pamet usred sred ovog prepucavanja.
Očekujem reakcije Smile

[Vrh]
mini
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 13 - 11

PostPostano: 23:02 čet, 7. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="zbunj"] Možda da se umjesto kojekakvih više-manje besmislenih rasprava na Forumu energija usmjeri na recimo smišljanje dogovora između studenata i Fakulteta (ili čak Sveučilišta) da studenti za koje se vidi (a to se uvijek vidi) da se trude i uče ali eto, zalomi se pa nešto ne polože ODRADE iznos školarine za godinu koju trebaju upisati. I tu mislim ODRADE baš ono ODRADE. Manualni rad. Primjer: <lupetanje> Treba pokrečiti zidove fakulteta. Cijena radova 140.000kn. 20 studenata po 7000 kuna to odradi. Svi sretni. </lupetanje> Mislim da je ovako nešto moguće izvesti. [/quote]

:lol: ... razmišljam ... :lol: (bez uvrede, volila bi vidit kako bi ta ideja funkcionirala :wink: )
zbunj (napisa):
Možda da se umjesto kojekakvih više-manje besmislenih rasprava na Forumu energija usmjeri na recimo smišljanje dogovora između studenata i Fakulteta (ili čak Sveučilišta) da studenti za koje se vidi (a to se uvijek vidi) da se trude i uče ali eto, zalomi se pa nešto ne polože ODRADE iznos školarine za godinu koju trebaju upisati. I tu mislim ODRADE baš ono ODRADE. Manualni rad. Primjer: <lupetanje> Treba pokrečiti zidove fakulteta. Cijena radova 140.000kn. 20 studenata po 7000 kuna to odradi. Svi sretni. </lupetanje> Mislim da je ovako nešto moguće izvesti.

Laughing ... razmišljam ... Laughing (bez uvrede, volila bi vidit kako bi ta ideja funkcionirala Wink )

[Vrh]
c_l
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-3 = 22 - 25

PostPostano: 12:13 pet, 8. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]

Inace, autor onog komentara u Jutarnjem ti je profesor na FF, dakle "drustvenjak".[/quote]

onda mi je jos cudniji, da ne kazem krivi, njegov nacin razmisljanja - pa bas bi on trebao znati kakva je situacija.
krcko (napisa):

onda mi je jos cudniji, da ne kazem krivi, njegov nacin razmisljanja - pa bas bi on trebao znati kakva je situacija.

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 17:17 pet, 8. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Taj i jos dva profesora FF jucer su odrzali tribinu [b]protiv[/b] besplatnog visokog obrazovanja: [url=http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr/default.aspx?id=1418094]klik[/url]. Ti mozes takve stavove smatrati krivim, ali bi trebao biti svjestan da kod drustvenih pitanja ne postoji apsolutna istina i samo jedna ispravna ideologija. Zato je IMO ovo sto rade blokatori opasno i nedemokratski.

Inace, na [url=http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr/post/izvjestaj-s-plenuma-7-5-2009/1419922.aspx]jucerasnjem plenumu[/url] uspjeli su napraviti jos jednu kontradikciju :lol:

[quote]Nakon rasprave plenum je glasanjem odlučio da i dalje dopušta svima prisutnima da glasaju.[/quote]
Taj i jos dva profesora FF jucer su odrzali tribinu protiv besplatnog visokog obrazovanja: klik. Ti mozes takve stavove smatrati krivim, ali bi trebao biti svjestan da kod drustvenih pitanja ne postoji apsolutna istina i samo jedna ispravna ideologija. Zato je IMO ovo sto rade blokatori opasno i nedemokratski.

Inace, na jucerasnjem plenumu uspjeli su napraviti jos jednu kontradikciju Laughing

Citat:
Nakon rasprave plenum je glasanjem odlučio da i dalje dopušta svima prisutnima da glasaju.

[Vrh]
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
20 = 54 - 34

PostPostano: 18:11 pet, 8. 5. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="zbunj"] Možda da se umjesto kojekakvih više-manje besmislenih rasprava na Forumu energija usmjeri na recimo smišljanje dogovora između studenata i Fakulteta (ili čak Sveučilišta) da studenti za koje se vidi (a to se uvijek vidi) da se trude i uče ali eto, zalomi se pa nešto ne polože ODRADE iznos školarine za godinu koju trebaju upisati. I tu mislim ODRADE baš ono ODRADE. Manualni rad. Primjer: <lupetanje> Treba pokrečiti zidove fakulteta. Cijena radova 140.000kn. 20 studenata po 7000 kuna to odradi. Svi sretni. </lupetanje> Mislim da je ovako nešto moguće izvesti. [/quote]

Zanimljiva ideja, al onda bi još bolja bila da faks (kao što je praksa u nekim zemljama vani) nađe studentima posao/praksu pa spojiš ugodno s korisnim... :wink:
zbunj (napisa):
Možda da se umjesto kojekakvih više-manje besmislenih rasprava na Forumu energija usmjeri na recimo smišljanje dogovora između studenata i Fakulteta (ili čak Sveučilišta) da studenti za koje se vidi (a to se uvijek vidi) da se trude i uče ali eto, zalomi se pa nešto ne polože ODRADE iznos školarine za godinu koju trebaju upisati. I tu mislim ODRADE baš ono ODRADE. Manualni rad. Primjer: <lupetanje> Treba pokrečiti zidove fakulteta. Cijena radova 140.000kn. 20 studenata po 7000 kuna to odradi. Svi sretni. </lupetanje> Mislim da je ovako nešto moguće izvesti.

Zanimljiva ideja, al onda bi još bolja bila da faks (kao što je praksa u nekim zemljama vani) nađe studentima posao/praksu pa spojiš ugodno s korisnim... Wink

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 30, 31, 32  Sljedeće
Stranica 21 / 32.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum