Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Neno Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
oximoron Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
pinkgirl Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
oximoron Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
pinkgirl Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
tperkov Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Neno Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 9:20 sri, 6. 5. 2009 Naslov: |
|
|
Jedan student je na forumu FF napisao da ce tuziti fakultet jer su mu naplatili skolarinu, a nisu pruzili uslugu.
Nacin na koji funkcionira "Nezavisna studentska inicijativa" opisan je u [url=http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,5,6,,162091.jl]ovom clanku[/url].
Izvrstan komentar cijele situacije imate [url=http://www.jutarnji.hr/komentari/komentari/clanak/art-2009,5,6,,162086.jl]ovdje[/url]. Autor je Darko Polšek.
Dodatak: citat s [url=http://www.slobodnifilozofski.bloger.hr/post/izvjestaj-s-plenuma-5-5-2009/1414985.aspx]plenumskog bloga[/url]. Je li to samo meni smijesno?
[quote]Plenum je zahvalio Udruzi malih dioničara NAMA d.d. u stečaju na njihovoj ponudi, izrazio solidarnost s njihovim položajem i spremnost da im pruži svu moguću pomoć pri osnivanju zaklade za pomoć studentima slabijeg imovinskog stanja.[/quote]
Jedan student je na forumu FF napisao da ce tuziti fakultet jer su mu naplatili skolarinu, a nisu pruzili uslugu.
Nacin na koji funkcionira "Nezavisna studentska inicijativa" opisan je u ovom clanku.
Izvrstan komentar cijele situacije imate ovdje. Autor je Darko Polšek.
Dodatak: citat s plenumskog bloga. Je li to samo meni smijesno?
Citat: | Plenum je zahvalio Udruzi malih dioničara NAMA d.d. u stečaju na njihovoj ponudi, izrazio solidarnost s njihovim položajem i spremnost da im pruži svu moguću pomoć pri osnivanju zaklade za pomoć studentima slabijeg imovinskog stanja. |
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:56 sri, 6. 5. 2009 Naslov: |
|
|
[quote]Zašto studenti na Filozofskom postavljaju općenita pitanja poput: “Možemo li promijeniti svijet i ukinuti kapitalizam?”[/quote] :)
Clanak je jako dobar, i djeluje mi sasvim objektivno. No naravno komentari su u stilu ovog:
[quote]Upravo sramotan članak koji još jednom pokazuje da uopće ne postoji želja da se inicijativa studenata razmotri s objektivnog stajališta. Gospodine, inicijativu su poduprli svi fakulteti, iako navedeni nisu išli u blokadu. Prošli je tjedan u jednom trenutku bilo blokirano 16 fakulteta i 2 sveučilišta. Filozofski su fakulteti, pak, uvijek bili pokretači promjena. Ili ćete mi reći da su '68. i '71. također prosvjedovali zbog istih, smiješnih moram reći, razloga koje vi navodite? Zahtjeva nema nekoliko, već samo jedan i osnovni : potpuno javno financiranje visokoškolskog obrazovanja na svim razinama. Za to postoje argumenti, analize, grafovi i iskustva 15 drugih zemalja EU27 i Norveške. Svjestan sam da je ovo borba s vjetrenjačama, ali činjenica da su među vjetrenjačama i oni koji bi trebali biti u prvim redovima sa studentima, neizmjerno me žalosti.[/quote]
I sad ti s njima probaj razgovarati - jednostavno ne ide. Kao borba s vjetrenjacama, da, ali pitam se tk osu vjetrenjace u cijeloj ovoj prici
Citat: | Zašto studenti na Filozofskom postavljaju općenita pitanja poput: “Možemo li promijeniti svijet i ukinuti kapitalizam?” |
Clanak je jako dobar, i djeluje mi sasvim objektivno. No naravno komentari su u stilu ovog:
Citat: | Upravo sramotan članak koji još jednom pokazuje da uopće ne postoji želja da se inicijativa studenata razmotri s objektivnog stajališta. Gospodine, inicijativu su poduprli svi fakulteti, iako navedeni nisu išli u blokadu. Prošli je tjedan u jednom trenutku bilo blokirano 16 fakulteta i 2 sveučilišta. Filozofski su fakulteti, pak, uvijek bili pokretači promjena. Ili ćete mi reći da su '68. i '71. također prosvjedovali zbog istih, smiješnih moram reći, razloga koje vi navodite? Zahtjeva nema nekoliko, već samo jedan i osnovni : potpuno javno financiranje visokoškolskog obrazovanja na svim razinama. Za to postoje argumenti, analize, grafovi i iskustva 15 drugih zemalja EU27 i Norveške. Svjestan sam da je ovo borba s vjetrenjačama, ali činjenica da su među vjetrenjačama i oni koji bi trebali biti u prvim redovima sa studentima, neizmjerno me žalosti. |
I sad ti s njima probaj razgovarati - jednostavno ne ide. Kao borba s vjetrenjacama, da, ali pitam se tk osu vjetrenjace u cijeloj ovoj prici
_________________ Bri
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
c_l Forumaš(ica)

|
Postano: 15:46 čet, 7. 5. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Ako netko jos uvijek misli da je plenum vrhunac demokraticnog donosenja odluka molim da procita [url=http://forum.ffzg.hr/viewtopic.php?t=169021&start=452]ovo[/url].[/quote]
sta, komentare pojedinaca za i protiv plenuma??
apsolutno nista novo.
[size=9][color=#999999]Added after 26 minutes:[/color][/size]
[quote="Grga"][quote]Zašto studenti na Filozofskom postavljaju općenita pitanja poput: “Možemo li promijeniti svijet i ukinuti kapitalizam?”[/quote] :)
Clanak je jako dobar, i djeluje mi sasvim objektivno. [/quote]
naglasak na djeluje :D
naravno da ce ovakve prosvjede i slicne stvari pokretati drustvenjaci po svojoj prirodi. cinjenica je da postoje razlicite vrste ljudi, nisu svi za matematiku, fer il ekonomiju = "pametne" nauke, nego su neki i za one dijagonalno suprotne. stoga mi je apsurdno da se u ovakvoj jednoj borbi za ciljeve od kojih bi svi mogli profitirati, te ljude osudjuje da se bore samo za sebe.
opcenito su svi studenti prepasivni i tesko se pokrecu za ista osim za svoje dupence, a takvi primjerci su osobito vidljivi medju prirodnjacima.
krcko (napisa): | Ako netko jos uvijek misli da je plenum vrhunac demokraticnog donosenja odluka molim da procita ovo. |
sta, komentare pojedinaca za i protiv plenuma??
apsolutno nista novo.
Added after 26 minutes:
Grga (napisa): | Citat: | Zašto studenti na Filozofskom postavljaju općenita pitanja poput: “Možemo li promijeniti svijet i ukinuti kapitalizam?” |
Clanak je jako dobar, i djeluje mi sasvim objektivno. |
naglasak na djeluje
naravno da ce ovakve prosvjede i slicne stvari pokretati drustvenjaci po svojoj prirodi. cinjenica je da postoje razlicite vrste ljudi, nisu svi za matematiku, fer il ekonomiju = "pametne" nauke, nego su neki i za one dijagonalno suprotne. stoga mi je apsurdno da se u ovakvoj jednoj borbi za ciljeve od kojih bi svi mogli profitirati, te ljude osudjuje da se bore samo za sebe.
opcenito su svi studenti prepasivni i tesko se pokrecu za ista osim za svoje dupence, a takvi primjerci su osobito vidljivi medju prirodnjacima.
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 20:38 čet, 7. 5. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="c_l"]sta, komentare pojedinaca za i protiv plenuma??[/quote]
Ne, nego reakciju blokera kad su se prvi puta na plenumu pojavili protivnici blokade.
Inace, autor onog komentara u Jutarnjem ti je profesor na FF, dakle "drustvenjak".
c_l (napisa): | sta, komentare pojedinaca za i protiv plenuma?? |
Ne, nego reakciju blokera kad su se prvi puta na plenumu pojavili protivnici blokade.
Inace, autor onog komentara u Jutarnjem ti je profesor na FF, dakle "drustvenjak".
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
zbunj Forumaš(ica)

|
Postano: 22:14 čet, 7. 5. 2009 Naslov: |
|
|
Eto, čitam malo Forum, naletio na topic, pa da napišem riječ - dvije. Vidim dosta zle krvi među forumašima i ne želim se puno miješat u pro/contra argumente prosvjeda. Čini mi se da, prosvjedu usprkos, neće doći do promjene mišljenja našeg ministra. Bar ne u skorije vrijeme. Ako se plaćanje neće moći izbjeći zbog kresanja proračuna,ovog - onog, možda bi se moglo studentima koji se trude i žele učiti matematiku a eventualno nisu u nekoj bajnoj financijskoj situaciji i dogodi se ljudima da eto nedaju ispit koji im treba za upis u višu godinu, il kako se to već sad po Bolonji upisuje, da upišu bez davanja novaca. Eto ja sam apsolvent po "starom programu" još malo pa gotovo. Al' nije bilo lako. Padao sam godine, trebao čak i platiti. I platio sam. Našao sam posao, jer kad se padne godina i upiše se parcijala (nekoliko ispita) imaš vremena. I radiš. I platiš godinu. Znam da danas nije tako, prisustvovanje nastavi je obavezno, no ako ne upišeš sve predmete čovjek ima vremena. Možda da se umjesto kojekakvih više-manje besmislenih rasprava na Forumu energija usmjeri na recimo smišljanje dogovora između studenata i Fakulteta (ili čak Sveučilišta) da studenti za koje se vidi (a to se uvijek vidi) da se trude i uče ali eto, zalomi se pa nešto ne polože ODRADE iznos školarine za godinu koju trebaju upisati. I tu mislim ODRADE baš ono ODRADE. Manualni rad. Primjer: <lupetanje> Treba pokrečiti zidove fakulteta. Cijena radova 140.000kn. 20 studenata po 7000 kuna to odradi. Svi sretni. </lupetanje> Mislim da je ovako nešto moguće izvesti. Ne kažem da bi studenti morali završiti ovo novo krilo zgrade ili nešto takvo. Ali za neki određen broj ljudi bi se na ovaj način mogao riješiti problem plaćanja fakulteta. I onaj ko bi htio raditi - stalo mu je da ostane na fakultetu, a onaj ko frkne nosom -"ja to neću" - e trebao si više učiti dragoviću. :)
Eto, ne želim da ispadne da sad tu pametujem, ovo je samo neka ideja koja mi je pala na pamet usred sred ovog prepucavanja.
Očekujem reakcije :)
Eto, čitam malo Forum, naletio na topic, pa da napišem riječ - dvije. Vidim dosta zle krvi među forumašima i ne želim se puno miješat u pro/contra argumente prosvjeda. Čini mi se da, prosvjedu usprkos, neće doći do promjene mišljenja našeg ministra. Bar ne u skorije vrijeme. Ako se plaćanje neće moći izbjeći zbog kresanja proračuna,ovog - onog, možda bi se moglo studentima koji se trude i žele učiti matematiku a eventualno nisu u nekoj bajnoj financijskoj situaciji i dogodi se ljudima da eto nedaju ispit koji im treba za upis u višu godinu, il kako se to već sad po Bolonji upisuje, da upišu bez davanja novaca. Eto ja sam apsolvent po "starom programu" još malo pa gotovo. Al' nije bilo lako. Padao sam godine, trebao čak i platiti. I platio sam. Našao sam posao, jer kad se padne godina i upiše se parcijala (nekoliko ispita) imaš vremena. I radiš. I platiš godinu. Znam da danas nije tako, prisustvovanje nastavi je obavezno, no ako ne upišeš sve predmete čovjek ima vremena. Možda da se umjesto kojekakvih više-manje besmislenih rasprava na Forumu energija usmjeri na recimo smišljanje dogovora između studenata i Fakulteta (ili čak Sveučilišta) da studenti za koje se vidi (a to se uvijek vidi) da se trude i uče ali eto, zalomi se pa nešto ne polože ODRADE iznos školarine za godinu koju trebaju upisati. I tu mislim ODRADE baš ono ODRADE. Manualni rad. Primjer: <lupetanje> Treba pokrečiti zidove fakulteta. Cijena radova 140.000kn. 20 studenata po 7000 kuna to odradi. Svi sretni. </lupetanje> Mislim da je ovako nešto moguće izvesti. Ne kažem da bi studenti morali završiti ovo novo krilo zgrade ili nešto takvo. Ali za neki određen broj ljudi bi se na ovaj način mogao riješiti problem plaćanja fakulteta. I onaj ko bi htio raditi - stalo mu je da ostane na fakultetu, a onaj ko frkne nosom -"ja to neću" - e trebao si više učiti dragoviću.
Eto, ne želim da ispadne da sad tu pametujem, ovo je samo neka ideja koja mi je pala na pamet usred sred ovog prepucavanja.
Očekujem reakcije
|
|
[Vrh] |
|
mini Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
c_l Forumaš(ica)