Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 13:29 pon, 15. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Imas tzv. obavezne kolegije (MA 1-4, LA 1&2) i 4 semestra izbornih kolegija. :) Ako se od kraja 2000-te do danas nista pametno nije promijenilo, izborne biras kako ti puhne, ali iskljucivo medju kolegijima 3. i 4. godine. :)
Na diplomskom prvo pricas o radnji (cca 20ak min), a onda te komisija ispituje gradivo iz nabrojanih kolegija. :)
Sve skupa traje sat-dva (meni je trajalo sat i pol). :shock: Onda izadjes van i cekas presudu... ;)
Sretno! :D
Imas tzv. obavezne kolegije (MA 1-4, LA 1&2) i 4 semestra izbornih kolegija. Ako se od kraja 2000-te do danas nista pametno nije promijenilo, izborne biras kako ti puhne, ali iskljucivo medju kolegijima 3. i 4. godine.
Na diplomskom prvo pricas o radnji (cca 20ak min), a onda te komisija ispituje gradivo iz nabrojanih kolegija.
Sve skupa traje sat-dva (meni je trajalo sat i pol). Onda izadjes van i cekas presudu...
Sretno!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Edo Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Edo Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 2:16 uto, 16. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Bio sam, prije puuuno godina, u komisiji na diplomskom koji je završio padom. Kandidat je bio malo stariji u odnosu na prosječne studente, već dugo je radio u nekoj školi u Zagorju i na pitanje o definiciji derivacije rekao je da to ne zna jer mu to nikad ne treba u nastavi. Ispit je prekinut i repriziran za neko vrijeme...
No, bio sam prije 3-4 godine u komisiji na diplomskom koji je apsolutno "morao" završiti padom (kandidat čak nije znao suvislo prepričati svoj rad, a nije znao ni definirati osnovne pojmove iz rada) pa je ipak propušten (ni sam više ne znam kako ni zašto). Dakle, štošta je moguće i na diplomskom...s tim da je komisiji katkad neugodnije nego kandidatu.
Bio sam, prije puuuno godina, u komisiji na diplomskom koji je završio padom. Kandidat je bio malo stariji u odnosu na prosječne studente, već dugo je radio u nekoj školi u Zagorju i na pitanje o definiciji derivacije rekao je da to ne zna jer mu to nikad ne treba u nastavi. Ispit je prekinut i repriziran za neko vrijeme...
No, bio sam prije 3-4 godine u komisiji na diplomskom koji je apsolutno "morao" završiti padom (kandidat čak nije znao suvislo prepričati svoj rad, a nije znao ni definirati osnovne pojmove iz rada) pa je ipak propušten (ni sam više ne znam kako ni zašto). Dakle, štošta je moguće i na diplomskom...s tim da je komisiji katkad neugodnije nego kandidatu.
|
|
[Vrh] |
|
Edo Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Edo Forumaš(ica)
|
Postano: 13:36 uto, 16. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Ma ne. Nismo covjeka pitali zadatak kakav se nadje u pismenom nego nije bas znao definirati derivaciju f-je iz R^n u R^m pa smo mu dali jednu takvu, konkretnu, da izderivira. Dokazi se ne pitaju. Moze se usput pitati sjeca li se kako se iskazana tvrdnja i dokazuje, ali ako ne zna ne uzima se za zlo. Stvari nisu zamisljene tako da se ti posebno spremas za diplomski, vec da tamo pokazes sto si naucio tokom studija. Nacelni kriterij je da trebas znati one stvari za koje bi te bilo sram da ne znas. E sad, nemamo svi isti prag srama, ali vecinu diplomanata bi ipak bilo sram da ne znaju derivirati.
Ma ne. Nismo covjeka pitali zadatak kakav se nadje u pismenom nego nije bas znao definirati derivaciju f-je iz R^n u R^m pa smo mu dali jednu takvu, konkretnu, da izderivira. Dokazi se ne pitaju. Moze se usput pitati sjeca li se kako se iskazana tvrdnja i dokazuje, ali ako ne zna ne uzima se za zlo. Stvari nisu zamisljene tako da se ti posebno spremas za diplomski, vec da tamo pokazes sto si naucio tokom studija. Nacelni kriterij je da trebas znati one stvari za koje bi te bilo sram da ne znas. E sad, nemamo svi isti prag srama, ali vecinu diplomanata bi ipak bilo sram da ne znaju derivirati.
|
|
[Vrh] |
|
duje Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 14:30 sub, 20. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Ja sam svojedobno dobio malo drugaciji popis, pa sam dodao brojeve stranica na kojima se doticne stvari nalaze. 8) Ako nekoga zanima, evo [url=http://degiorgi.math.hr/forum/images/posts/Pitanja%20za%20diplomski.pdf]u PDFu, 74kB[/url]. :D
Knjige za Analizu 1&2 su Kurepine [i]Analize 1 i 2[/i], za Analizu 3 je Ungarova skripta, a za LA su Horvaticeve knjige. :) Ne sjecam se vise koja je knjiga bila aktualna za Analizu 4... Vjerojatno opet jedna od Kurepinih (cetvorka?). :?
Sretno svim diplomandima! 8)
:wave:
Ja sam svojedobno dobio malo drugaciji popis, pa sam dodao brojeve stranica na kojima se doticne stvari nalaze. Ako nekoga zanima, evo u PDFu, 74kB.
Knjige za Analizu 1&2 su Kurepine Analize 1 i 2, za Analizu 3 je Ungarova skripta, a za LA su Horvaticeve knjige. Ne sjecam se vise koja je knjiga bila aktualna za Analizu 4... Vjerojatno opet jedna od Kurepinih (cetvorka?).
Sretno svim diplomandima!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
brlja Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Mina Forumaš(ica)
Spol:
|