Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

završni?
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Algebarske strukture
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Floki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 10 - 2

PostPostano: 20:33 sri, 1. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]· TURNUS PROF. B. ŠIROLE
Završni ispit obavlja se u pismenom i/ili usmenom obliku; sama organizacija istog je u nadležnosti predmetnog nastavnika. Studentima koji u prvom izlasku na završni ispit nisu zadovoljili nastavnik može (ali ne mora) dozvoliti ponavljanje ispita, ili može odobriti izlazak na popravni ispit. [/quote]

Kod profesora Širole se nije znalo kakav će uopće biti završni tako da se o nesrazmjeru kriterija ne može govoriti.

[quote]· TURNUS DOC. M. HANZER
Završni ispit se sastoji od pismenog i usmenog dijela. Pismeni dio završnog ispita donosi maksimalno 25 bodova, a usmeni 15 bodova. Ukoliko student/ica na kratkim testovima, kolokvijima i pismenom dijelu završnog ispita osvoji više ili jednako od 45 bodova, može uzeti ponuđenu ocjenu ili izaći na usmeni dio završnog ispita. Ukoliko student nakon pismenog dijela završnog ispita ima između 30 i 44 boda, mora izaći na usmeni dio završnog ispita. Student će položiti kolegij ukoliko skupi barem 45 bodova. Konačna ocjena će se formirati prema sljedećoj tablici:
45 - 59 bodova dovoljan (2)
60 - 74 bodova dobar (3)
75 - 89 bodova vrlo dobar (4)
90 - 100 bodova izvrstan (5)[/quote]

Ovo je na webu od početka semestra pa ne možete reći da niste bili obaviješeni.

Mislim da se bez veze bavite stvarima koje su vam bile najavljene na vrijeme umjesto da učite za završni ( tako će sve ovositi o vama a ne o profesoru).

P.S. Da ne bi bilo zabune nisam jedan od onih kojima je ponuđena ocjena.
Citat:
· TURNUS PROF. B. ŠIROLE
Završni ispit obavlja se u pismenom i/ili usmenom obliku; sama organizacija istog je u nadležnosti predmetnog nastavnika. Studentima koji u prvom izlasku na završni ispit nisu zadovoljili nastavnik može (ali ne mora) dozvoliti ponavljanje ispita, ili može odobriti izlazak na popravni ispit.

Kod profesora Širole se nije znalo kakav će uopće biti završni tako da se o nesrazmjeru kriterija ne može govoriti.

Citat:
· TURNUS DOC. M. HANZER
Završni ispit se sastoji od pismenog i usmenog dijela. Pismeni dio završnog ispita donosi maksimalno 25 bodova, a usmeni 15 bodova. Ukoliko student/ica na kratkim testovima, kolokvijima i pismenom dijelu završnog ispita osvoji više ili jednako od 45 bodova, može uzeti ponuđenu ocjenu ili izaći na usmeni dio završnog ispita. Ukoliko student nakon pismenog dijela završnog ispita ima između 30 i 44 boda, mora izaći na usmeni dio završnog ispita. Student će položiti kolegij ukoliko skupi barem 45 bodova. Konačna ocjena će se formirati prema sljedećoj tablici:
45 - 59 bodova dovoljan (2)
60 - 74 bodova dobar (3)
75 - 89 bodova vrlo dobar (4)
90 - 100 bodova izvrstan (5)

Mislim da se bez veze bavite stvarima koje su vam bile najavljene na vrijeme umjesto da učite za završni ( tako će sve ovositi o vama a ne o profesoru).

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Taurus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 13 - 7

PostPostano: 20:47 sri, 1. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ekatarina"]Saljite mail-ove prof.Hanzer, to mozemo! Studentski predstavnici sutra imaju sastanak, pa cemo o tome porazgovarati i otici do prof.Hanzer, ali pomoglo bi kada biste poslali mailove. Ovakav nesrazmjer u kriterijima ne bi se smio dogadati, a puno ga je lakse rijesiti nego kada npr. profesori ispituju razlicito tesko, pa mozda postoji sansa?[/quote]

:iagree:
ekatarina (napisa):
Saljite mail-ove prof.Hanzer, to mozemo! Studentski predstavnici sutra imaju sastanak, pa cemo o tome porazgovarati i otici do prof.Hanzer, ali pomoglo bi kada biste poslali mailove. Ovakav nesrazmjer u kriterijima ne bi se smio dogadati, a puno ga je lakse rijesiti nego kada npr. profesori ispituju razlicito tesko, pa mozda postoji sansa?

I agree

loreal
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
= 5 - 1

PostPostano: 21:35 sri, 1. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mene zanima da li postoji sansa da prof. M. Hanzer dopusti da se izbjegne zavrsni opcenito, rangirajuci ocjenu po kriteriju koja je stavljena kod prof.Sirole? Pa tko zeli da upise ocjenu...khm:((
Mene zanima da li postoji sansa da prof. M. Hanzer dopusti da se izbjegne zavrsni opcenito, rangirajuci ocjenu po kriteriju koja je stavljena kod prof.Sirole? Pa tko zeli da upise ocjenu...khm:((

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 9:05 čet, 2. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Možemo li se sad premjestiti kod prof Širole,pa po svoju dvojčicu? Hehe yeah right :wink:
Možemo li se sad premjestiti kod prof Širole,pa po svoju dvojčicu? Hehe yeah right Wink

[Vrh]
ekatarina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
30 = 47 - 17

PostPostano: 10:02 čet, 2. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Floki"]

P.S. Da ne bi bilo zabune nisam jedan od onih kojima je ponuđena ocjena.[/quote]

O nesrazmjeru se i dalje moze govoriti, mislim da je to ocigledno. Isto kako je i ocigledno da bi jednaka pravila trebala vrijediti za sve studente na nekom kolegiju, na isti se nacin radi na rjesavanju problema na kompleksnoj analizi.

Mene zanima, sto studenti zele? Sto ako prof.Hanzer pristane na isti princip kao prof.Sirola, u kojem nemate mogucnost za vecu ocjenu od ove sada "ponudene" ?
Floki (napisa):

O nesrazmjeru se i dalje moze govoriti, mislim da je to ocigledno. Isto kako je i ocigledno da bi jednaka pravila trebala vrijediti za sve studente na nekom kolegiju, na isti se nacin radi na rjesavanju problema na kompleksnoj analizi.

Mene zanima, sto studenti zele? Sto ako prof.Hanzer pristane na isti princip kao prof.Sirola, u kojem nemate mogucnost za vecu ocjenu od ove sada "ponudene" ?

[Vrh]
GCOX
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-9 = 18 - 27

PostPostano: 10:10 čet, 2. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ekatarina"]

Mene zanima, sto studenti zele? Sto ako prof.Hanzer pristane na isti princip kao prof.Sirola, u kojem nemate mogucnost za vecu ocjenu od ove sada "ponudene" ?[/quote]

Sta se mene tice, bia bi presritan da profesorica prihvati takav princip ocijenjivanja i nebi se ni malo bunia...Ipak bi to bia jedan predmet manje u ovog gomili zgusnutih ispita...
P.S. Poklonjenom konju se ne gleda u zube :lol: :lol:
ekatarina (napisa):

Sta se mene tice, bia bi presritan da profesorica prihvati takav princip ocijenjivanja i nebi se ni malo bunia...Ipak bi to bia jedan predmet manje u ovog gomili zgusnutih ispita...
P.S. Poklonjenom konju se ne gleda u zube Laughing Laughing

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 10:34 čet, 2. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ekatarina"]Mene zanima, sto studenti zele? Sto ako prof.Hanzer pristane na isti princip kao prof.Sirola, u kojem nemate mogucnost za vecu ocjenu od ove sada "ponudene" ?[/quote]
Ja bi rađe probala odgovarat. Druga stvar bi bila da se od početka semestra znalo da će se u slučaju određenog broja bodova pripadna ocjena direktno upisat bez mogućnosti dizanja/spuštanja na usmenom.
ekatarina (napisa):

Ja bi rađe probala odgovarat. Druga stvar bi bila da se od početka semestra znalo da će se u slučaju određenog broja bodova pripadna ocjena direktno upisat bez mogućnosti dizanja/spuštanja na usmenom.

Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 10:36 čet, 2. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="GCOX"]

P.S. Poklonjenom konju se ne gleda u zube :lol: :lol:[/quote]

U potpunosti se slažem!
Možda bi onda čak stigla položiti mjeru i integral :)

Uostalom, ko hoće neka odgovara...
GCOX (napisa):

P.S. Poklonjenom konju se ne gleda u zube Laughing Laughing

U potpunosti se slažem!
Možda bi onda čak stigla položiti mjeru i integral Smile

[Vrh]
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 10:42 čet, 2. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Charmed"]Uostalom, ko hoće neka odgovara...[/quote]
Koliko sam skužila, onda ne bi mogao odgovarat tko bi htio. Mislim da je zato ekatarina i postavila pitanje.

Ako bi se moglo birat; uzet ocjenu ili odgovarat - nemam ništa protiv toga da se pokuša nešto napravit jer bi očito mnogima olakšalo situaciju.
Je da se profesoricu ni krivu, ni dužnu dovodi u malo nezgodnu situaciju, al` mislim da su to stvari koje bi se trebale rješavat na nekoj drugoj razini, a ne ovako servirat studentima (pri tom mislim na neizvjesnost oko kriterija prof. Širole).
Charmed (napisa):

Koliko sam skužila, onda ne bi mogao odgovarat tko bi htio. Mislim da je zato ekatarina i postavila pitanje.

Ako bi se moglo birat; uzet ocjenu ili odgovarat - nemam ništa protiv toga da se pokuša nešto napravit jer bi očito mnogima olakšalo situaciju.
Je da se profesoricu ni krivu, ni dužnu dovodi u malo nezgodnu situaciju, al` mislim da su to stvari koje bi se trebale rješavat na nekoj drugoj razini, a ne ovako servirat studentima (pri tom mislim na neizvjesnost oko kriterija prof. Širole).

Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 11:13 čet, 2. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Slažem se!
Ovi rokovi su postali smijurija, ne znaš kad se kaj polaže, ne znaš koliko ti treba za prolaz, a na kraju saznaš sve dan prije ispita...
Slažem se!
Ovi rokovi su postali smijurija, ne znaš kad se kaj polaže, ne znaš koliko ti treba za prolaz, a na kraju saznaš sve dan prije ispita...

[Vrh]
Gogs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 14 - 11

PostPostano: 11:28 čet, 2. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Charmed"]Slažem se!
Ovi rokovi su postali smijurija, ne znaš kad se kaj polaže, ne znaš koliko ti treba za prolaz, a na kraju saznaš sve dan prije ispita...[/quote]

Naučiš gradivo kako spada i nemaš nikakvih problema, proći ćeš kakvi god kriteriji bili.
Charmed (napisa):
Slažem se!

Naučiš gradivo kako spada i nemaš nikakvih problema, proći ćeš kakvi god kriteriji bili.

Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 11:40 čet, 2. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma da, to je istina, ali nije uredu da se kriteriji baš toliko razlikuju, kod prof. Hanzer sa 45 bodova imati 2, a kod prof. Širole solidnu tricu ili sl...
Ma da, to je istina, ali nije uredu da se kriteriji baš toliko razlikuju, kod prof. Hanzer sa 45 bodova imati 2, a kod prof. Širole solidnu tricu ili sl...

[Vrh]
ekatarina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

30 = 47 - 17

PostPostano: 12:32 čet, 2. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da tricu, imas 4 s 45 bodova, to je na neki nacin poklonjenih 35-40 bodova koliko se moze skupiti na zavrsnom.

Maisela, dobro si shvatila, zato sam i postavila pitanje.
Da tricu, imas 4 s 45 bodova, to je na neki nacin poklonjenih 35-40 bodova koliko se moze skupiti na zavrsnom.

[Vrh]
lucika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 34 - 10

PostPostano: 12:53 čet, 2. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam za to da i prof.Hanzer prihvati ovaj princip koji ima prof.Širola :)
ja sam za to da i prof.Hanzer prihvati ovaj princip koji ima prof.Širola Smile

[Vrh]
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 13:08 čet, 2. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam za to da imamo malo širi kut gledanja ili da budem malo elokventnija - ne gurat promjene pravila da bi se okoristili ako ćemo drugima naštetit.

Znam da nikad neće svi bit zadovoljni, al` bit će jako nefer ako se zezne ljude koji su se oslanjali na [b]službena[/b] pravila koja su tu čak cijeli semestar.
Ja sam za to da imamo malo širi kut gledanja ili da budem malo elokventnija - ne gurat promjene pravila da bi se okoristili ako ćemo drugima naštetit.

Znam da nikad neće svi bit zadovoljni, al` bit će jako nefer ako se zezne ljude koji su se oslanjali na službena pravila koja su tu čak cijeli semestar.

finalni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 45 - 18

PostPostano: 13:09 čet, 2. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ekatarina"]Da tricu, imas 4 s 45 bodova, to je na neki nacin poklonjenih 35-40 bodova koliko se moze skupiti na zavrsnom.

Maisela, dobro si shvatila, zato sam i postavila pitanje.[/quote]

S 45 imaš 3.

Nego, s teškom nepravdom se vi borite..
može se netko ić žalit prof. Široli da je oštećen ako ne može odgovarat za višu ocjenu, a vi budite sretni što vam se poštuju pravila koja ste znali od početka semestra. Posebno me fascinira kolko se ekipe prebacilo kod prof. Hanzer, al o licemjerju nećemo, navikli smo.

Nije da su inače kriteriji isti, al se ipak nitko ne bori za to. Ako se to može riješit onda to treba bit na razini odsjeka, a ne ovog kolegija.
ekatarina (napisa):

S 45 imaš 3.

Nego, s teškom nepravdom se vi borite..
može se netko ić žalit prof. Široli da je oštećen ako ne može odgovarat za višu ocjenu, a vi budite sretni što vam se poštuju pravila koja ste znali od početka semestra. Posebno me fascinira kolko se ekipe prebacilo kod prof. Hanzer, al o licemjerju nećemo, navikli smo.

Nije da su inače kriteriji isti, al se ipak nitko ne bori za to. Ako se to može riješit onda to treba bit na razini odsjeka, a ne ovog kolegija.

Zadnja promjena: finalni; 13:12 čet, 2. 7. 2009; ukupno mijenjano 3 put/a.
[Vrh]
Taurus
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 13 - 7

PostPostano: 13:10 čet, 2. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="lucika"]ja sam za to da i prof.Hanzer prihvati ovaj princip koji ima prof.Širola :)[/quote]

O pravdi i nepravdi neću pričat, jedino mogu reći da bi meni osobno odgovaralo kada bi profesorica H. primjenjivala ovakvo ocijenjivanje.
lucika (napisa):
ja sam za to da i prof.Hanzer prihvati ovaj princip koji ima prof.Širola Smile

O pravdi i nepravdi neću pričat, jedino mogu reći da bi meni osobno odgovaralo kada bi profesorica H. primjenjivala ovakvo ocijenjivanje.

Zadnja promjena: Taurus; 13:13 čet, 2. 7. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
loreal
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 1

PostPostano: 13:11 čet, 2. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Masiela"]Ja sam za to da imamo malo širi kut gledanja ili da budem malo elokventnija - ne gurat promjene pravila da bi se okoristili ako ćemo drugima naštetit.

Znam da nikad neće svi bit zadovoljni, al` bit će jako nefer ako se zezne ljude koji su se oslanjali na [b]službena[/b] pravila koja su tu čak cijeli semestar.[/quote]

Mislim da se tu nema kome nastetiti ako oni koji zele ici za visu ocjenu odu na usmeni... jer mislim da takav princip ostaje i kod prof.Sirole....
Masiela (napisa):

Znam da nikad neće svi bit zadovoljni, al` bit će jako nefer ako se zezne ljude koji su se oslanjali na službena pravila koja su tu čak cijeli semestar.

Mislim da se tu nema kome nastetiti ako oni koji zele ici za visu ocjenu odu na usmeni... jer mislim da takav princip ostaje i kod prof.Sirole....

[Vrh]
ekatarina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

30 = 47 - 17

PostPostano: 13:12 čet, 2. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Samo da primjetim da mi je netko smanjio karmu, nije to nista vazno, ali me potaklo da odgovorim.
Ja bih isla odgovarati, jer nisam zadovoljna s ocjenom koju po ovom principu dobijem, isto kao sto bih i popravne odmah u srpnju, ali konstantno kao stud.predstavnik radim suprotno od svojih zelja, jer sam u manjini, a kao stud.predstavnik zelim postivati zelje vecine. I stalno stalnoo saljem mailove, razgovaram, odlazim na sjednice i hrpa toga, da bih postigla nesto s cim ce drugi biti zadovoljni, vodi me osjecaj za pravdu, nista drugo.

Vrlo nezahvalan posao, primjetit cete.

Studetni matematike navikli su sutjeti, navikli smo prihvacati sustav i autoritete, a neki i refleksno pljuvati po onima koji se bune, jer to odmah dozivljavaju kao indolenciju i buntovnistvo bez razloga, takvi promatraju svijet "iz profesorskih gaća", ali reci cu vam da ste u krivu.

Isti ti studenti koji sada traze da se puste popravni u rujnu, ili da se izjednace kriteriji pri ocjenjivanju, su oni koji su postigli svojim, oh boze groznim i nezrelim, STRAJKOM da se kolokviji ne odrzavaju dan za danom ukljucujuci subotu sve u jednom tjednu, nego sada imamo 2 tjedna, to takvi, ili ne znaju, ili su jos gore, zaboravili.

Moram reci, bas mi nas je zao.
Samo da primjetim da mi je netko smanjio karmu, nije to nista vazno, ali me potaklo da odgovorim.
Ja bih isla odgovarati, jer nisam zadovoljna s ocjenom koju po ovom principu dobijem, isto kao sto bih i popravne odmah u srpnju, ali konstantno kao stud.predstavnik radim suprotno od svojih zelja, jer sam u manjini, a kao stud.predstavnik zelim postivati zelje vecine. I stalno stalnoo saljem mailove, razgovaram, odlazim na sjednice i hrpa toga, da bih postigla nesto s cim ce drugi biti zadovoljni, vodi me osjecaj za pravdu, nista drugo.

Studetni matematike navikli su sutjeti, navikli smo prihvacati sustav i autoritete, a neki i refleksno pljuvati po onima koji se bune, jer to odmah dozivljavaju kao indolenciju i buntovnistvo bez razloga, takvi promatraju svijet "iz profesorskih gaća", ali reci cu vam da ste u krivu.

Isti ti studenti koji sada traze da se puste popravni u rujnu, ili da se izjednace kriteriji pri ocjenjivanju, su oni koji su postigli svojim, oh boze groznim i nezrelim, STRAJKOM da se kolokviji ne odrzavaju dan za danom ukljucujuci subotu sve u jednom tjednu, nego sada imamo 2 tjedna, to takvi, ili ne znaju, ili su jos gore, zaboravili.

Moram reci, bas mi nas je zao.

[Vrh]
finalni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 45 - 18

PostPostano: 13:16 čet, 2. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ekatarina"]Samo da primjetim da mi je netko smanjio karmu, nije to nista vazno, ali me potaklo da odgovorim.

Vrlo nezahvalan posao, primjetit cete.[/quote]

Kužim da je grozno predstavljat studente, ali i to ima granice. Ovdje je riječ o pravilima kolegija koja netko traži da se mijenjaju sad kad je neočekivano prof. Širola napravio ovo. Mislim da to nije u redu od tih studenata.
Je li u redu to što je prof. Širola napravio sasvim je druga priča.
ekatarina (napisa):

Kužim da je grozno predstavljat studente, ali i to ima granice. Ovdje je riječ o pravilima kolegija koja netko traži da se mijenjaju sad kad je neočekivano prof. Širola napravio ovo. Mislim da to nije u redu od tih studenata.
Je li u redu to što je prof. Širola napravio sasvim je druga priča.

Zadnja promjena: finalni; 14:52 čet, 2. 7. 2009; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Algebarske strukture Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Stranica 2 / 5.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum