Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

skup mjere/površine nula
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diferencijalni račun i integrali funkcija više varijabli
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
lucika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
24 = 34 - 10

PostPostano: 18:16 sub, 18. 7. 2009    Naslov: skup mjere/površine nula Citirajte i odgovorite

dakle, A je skup mjere(površine) nula ako za svaki epsilon>0 postoji prebrojivo(konačno) mnogo otvorenih pravokutnika takvih da njihova unija pokrije cijeli A , a suma njihovih površina je manja od epsilon.

e sad, jel ovdje "prebrojivo" znači beskonačno? jer gledam definiciju u bilježnici i tamo unija tih otv. pravokutnika ide po i, gdje i ide od 1 do beskonačno ... :?
dakle, A je skup mjere(površine) nula ako za svaki epsilon>0 postoji prebrojivo(konačno) mnogo otvorenih pravokutnika takvih da njihova unija pokrije cijeli A , a suma njihovih površina je manja od epsilon.

e sad, jel ovdje "prebrojivo" znači beskonačno? jer gledam definiciju u bilježnici i tamo unija tih otv. pravokutnika ide po i, gdje i ide od 1 do beskonačno ... Confused

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
amorphis
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 19 - 11

PostPostano: 18:40 sub, 18. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

to ti je u skripti (pogl.6 -> lema 6.2) gdje piše da je

skup površine nula akko ga za svaki epsilon >0 možeš pokriti sa [u]konačno[/u] mnogo otvorenih/zatvorenih pravokutnika ukupne površine manje od epsilon
to ti je u skripti (pogl.6 → lema 6.2) gdje piše da je

skup površine nula akko ga za svaki epsilon >0 možeš pokriti sa konačno mnogo otvorenih/zatvorenih pravokutnika ukupne površine manje od epsilon

Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 18:49 sub, 18. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="lucika"]
e sad, jel ovdje "prebrojivo" znači beskonačno? jer gledam definiciju u bilježnici i tamo unija tih otv. pravokutnika ide po i, gdje i ide od 1 do beskonačno ... :?[/quote]

Pa "prebrojivo" znači ekvipotentno sa N ili konačno... (Tako nekako, možda mi definicija nije skroz formalno točna)

Znači, može biti i beskonačno, ali ne više nego prirodnih brojeva...

[size=9][color=#999999]Added after 2 minutes:[/color][/size]

[quote="amorphis"]to ti je u skripti (pogl.6 -> lema 6.2) gdje piše da je

skup površine nula akko ga za svaki epsilon >0 možeš pokriti sa [u]konačno[/u] mnogo otvorenih/zatvorenih pravokutnika ukupne površine manje od epsilon[/quote]

To za površinu... Za mjeru umjesto "konačno" ide "prebrojivo".
lucika (napisa):

e sad, jel ovdje "prebrojivo" znači beskonačno? jer gledam definiciju u bilježnici i tamo unija tih otv. pravokutnika ide po i, gdje i ide od 1 do beskonačno ... Confused

Pa "prebrojivo" znači ekvipotentno sa N ili konačno... (Tako nekako, možda mi definicija nije skroz formalno točna)

Znači, može biti i beskonačno, ali ne više nego prirodnih brojeva...

Added after 2 minutes:

amorphis (napisa):
to ti je u skripti (pogl.6 → lema 6.2) gdje piše da je

skup površine nula akko ga za svaki epsilon >0 možeš pokriti sa konačno mnogo otvorenih/zatvorenih pravokutnika ukupne površine manje od epsilon

To za površinu... Za mjeru umjesto "konačno" ide "prebrojivo".

[Vrh]
amorphis
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 19 - 11

PostPostano: 19:04 sub, 18. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

znam da nije direktno na ovu temu, ali kako izgleda usmeni kod prof. Tambače?

ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
58 = 89 - 31

PostPostano: 21:47 sub, 18. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Atomised"]Pa "prebrojivo" znači ekvipotentno sa N ili konačno... (Tako nekako, možda mi definicija nije skroz formalno točna)[/quote]

prebrojivo je ekvipotentno s [latex]\mathbb{N}[/latex].
ali kad imaš prebrojivu uniju, tu spada i konačna unija, jer nakon nekog n-tog skupa, za sve ostale možeš uzeti prazne skupove. to samo napominjem za slučaj da negdje od konačno mnogo skupova treba naštimati prebrojivu uniju.
Atomised (napisa):

prebrojivo je ekvipotentno s .
ali kad imaš prebrojivu uniju, tu spada i konačna unija, jer nakon nekog n-tog skupa, za sve ostale možeš uzeti prazne skupove. to samo napominjem za slučaj da negdje od konačno mnogo skupova treba naštimati prebrojivu uniju.

Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

74 = 97 - 23

PostPostano: 5:13 ned, 19. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="amorphis"]znam da nije direktno na ovu temu, ali kako izgleda usmeni kod prof. Tambače?[/quote]
Skroz opušteno :)

Ovaj tjedan je za 4 pitao zatvorenost-egzaktnost, a za 5 onaj zadnji najzadnji tm. u skripti i dokaz. Ako se nije znalo dokazat (dokaza nema u skripti) onda tm. o zamjeni varijabli.

Za niže ocjene (zapravo, samo 3 je bilo u igri) sam stekla dojam da je pitao definicije i tako to.
(Nisam baš na faksu zatekla ljude koji su odgovarali za 3, a kako je za 4-5 pitao isto, pp da je tako bilo i za 3.)

EDIT: E da, čini mi se da je Gauss-Ostrogradski bio za 3. Ne znam je l` i dokaz.
amorphis (napisa):

Skroz opušteno Smile

Ovaj tjedan je za 4 pitao zatvorenost-egzaktnost, a za 5 onaj zadnji najzadnji tm. u skripti i dokaz. Ako se nije znalo dokazat (dokaza nema u skripti) onda tm. o zamjeni varijabli.

Za niže ocjene (zapravo, samo 3 je bilo u igri) sam stekla dojam da je pitao definicije i tako to.
(Nisam baš na faksu zatekla ljude koji su odgovarali za 3, a kako je za 4-5 pitao isto, pp da je tako bilo i za 3.)

EDIT: E da, čini mi se da je Gauss-Ostrogradski bio za 3. Ne znam je l` i dokaz.

lucika
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 34 - 10

PostPostano: 11:32 ned, 19. 7. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala svima na odgovorima :D
hvala svima na odgovorima Very Happy

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diferencijalni račun i integrali funkcija više varijabli Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum