Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
lucika Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
amorphis Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
Postano: 18:49 sub, 18. 7. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="lucika"]
e sad, jel ovdje "prebrojivo" znači beskonačno? jer gledam definiciju u bilježnici i tamo unija tih otv. pravokutnika ide po i, gdje i ide od 1 do beskonačno ... :?[/quote]
Pa "prebrojivo" znači ekvipotentno sa N ili konačno... (Tako nekako, možda mi definicija nije skroz formalno točna)
Znači, može biti i beskonačno, ali ne više nego prirodnih brojeva...
[size=9][color=#999999]Added after 2 minutes:[/color][/size]
[quote="amorphis"]to ti je u skripti (pogl.6 -> lema 6.2) gdje piše da je
skup površine nula akko ga za svaki epsilon >0 možeš pokriti sa [u]konačno[/u] mnogo otvorenih/zatvorenih pravokutnika ukupne površine manje od epsilon[/quote]
To za površinu... Za mjeru umjesto "konačno" ide "prebrojivo".
lucika (napisa): |
e sad, jel ovdje "prebrojivo" znači beskonačno? jer gledam definiciju u bilježnici i tamo unija tih otv. pravokutnika ide po i, gdje i ide od 1 do beskonačno ...  |
Pa "prebrojivo" znači ekvipotentno sa N ili konačno... (Tako nekako, možda mi definicija nije skroz formalno točna)
Znači, može biti i beskonačno, ali ne više nego prirodnih brojeva...
Added after 2 minutes:
amorphis (napisa): | to ti je u skripti (pogl.6 → lema 6.2) gdje piše da je
skup površine nula akko ga za svaki epsilon >0 možeš pokriti sa konačno mnogo otvorenih/zatvorenih pravokutnika ukupne površine manje od epsilon |
To za površinu... Za mjeru umjesto "konačno" ide "prebrojivo".
|
|
[Vrh] |
|
amorphis Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 5:13 ned, 19. 7. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="amorphis"]znam da nije direktno na ovu temu, ali kako izgleda usmeni kod prof. Tambače?[/quote]
Skroz opušteno :)
Ovaj tjedan je za 4 pitao zatvorenost-egzaktnost, a za 5 onaj zadnji najzadnji tm. u skripti i dokaz. Ako se nije znalo dokazat (dokaza nema u skripti) onda tm. o zamjeni varijabli.
Za niže ocjene (zapravo, samo 3 je bilo u igri) sam stekla dojam da je pitao definicije i tako to.
(Nisam baš na faksu zatekla ljude koji su odgovarali za 3, a kako je za 4-5 pitao isto, pp da je tako bilo i za 3.)
EDIT: E da, čini mi se da je Gauss-Ostrogradski bio za 3. Ne znam je l` i dokaz.
amorphis (napisa): | znam da nije direktno na ovu temu, ali kako izgleda usmeni kod prof. Tambače? |
Skroz opušteno
Ovaj tjedan je za 4 pitao zatvorenost-egzaktnost, a za 5 onaj zadnji najzadnji tm. u skripti i dokaz. Ako se nije znalo dokazat (dokaza nema u skripti) onda tm. o zamjeni varijabli.
Za niže ocjene (zapravo, samo 3 je bilo u igri) sam stekla dojam da je pitao definicije i tako to.
(Nisam baš na faksu zatekla ljude koji su odgovarali za 3, a kako je za 4-5 pitao isto, pp da je tako bilo i za 3.)
EDIT: E da, čini mi se da je Gauss-Ostrogradski bio za 3. Ne znam je l` i dokaz.
_________________ mladac: e.k.s. je možda 8%, moje znanje ni toliko 
|
|
[Vrh] |
|
lucika Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|