Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

UKINUTI ISPITNI ROKOVI i sto sada?
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  

Ja sam [TAJ] i zelim/slazem se sa [TO/TIM] ?
Ja sam student i zelim jos jedan ispitni rok tokom ljetnih ispitnih rokova
64%
 64%  [ 35 ]
Ja sam student i zelim jos jedan ispitni rok tokom jesenskih ispitnih rokova
12%
 12%  [ 7 ]
Ja sam student i zelim nesto trece
14%
 14%  [ 8 ]
Ja sam zaposlenik fakulteta i slazem se sa jos jednim ispitnim rokom tokom ljetnih ispitnih rokova
1%
 1%  [ 1 ]
Ja sam zaposlenik fakulteta i slazem se sa jos jednim ispitnim rokom tokom jesenskih ispitnih rokova
0%
 0%  [ 0 ]
Ja sam zaposlenik fakulteta i odbijam svaku pomisao o povratku ili nadomjestanju ikakvih ukinutih ispitnih rokova
3%
 3%  [ 2 ]
Ja sam zaposlenik fakulteta i zelim nesto trece
1%
 1%  [ 1 ]
Ukupno glasova : 54

Autor/ica Poruka
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 12 - 5

PostPostano: 12:06 pet, 19. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="dea"]krivo si me shvatio! ja apsolutno podrzavam kolokvije i smatram da se to i prije trebalo napraviti, a ne tek prije par godina. samo, sad zaljenje na to sto ne postoje kolokviji iz par predmeta mi se cini pretjerano. [/quote]
Nijesam te krivo shvatio :) Samo napomenuh da je stari koncept promijenjen jer, ocito, nije bio zadovoljavajuc, a da novi nije apliciran u potpunosti, na stetu studenata.
[quote="dea"]sto se tice roka u 5.mj, nisam ja nista zamislila, vec kako se tu raspravlja stalno o dodavanju/vracanju jos jednog roka, mislim da bi najbolje bilo dodati ga negdje (ako se uopce mora dodavati) tijekom godine, a ne naguravati u jesen il vracati u ljeto (vidi Dujine argumante)....sa ili bez prekida nastave.[/quote]
Pa.. Ideja sa 5. mjesecom uopce nije losa, pogotovo ako se omoguci izlazak na neke kolegije (ciji profesori i struktura gradiva takvo sto dopustaju) prije kraja predavanja. Tempirati rokove uz (ili bez) trajanja nastave nakon zadnjih kolokvija (kolegija koji dopustaju izlazak na [i]predroku[/i] (da ga tako nazovem?)) .... Definitivno ideja za razmisliti..
Dobro za ciscenje starih grijehova, relativno pristupacno za rjesavanje novih ispita (uz blagoslov predavaca), dovoljno kasno poslije proljetnih rokova, ne bas TOLKO prije ljetnih rokova al opet dovoljno blisko kraju predavanja za status [i]predroka[/i].
Jedino je pitanje asistentsko i profesorsko zadovljstvo sa jos jednim rokom izmedju proljeca i ljeta (u vrijeme trajanja nastave). Uz ili bez prekida?
Hm.. Khul dea :)
dea (napisa):
krivo si me shvatio! ja apsolutno podrzavam kolokvije i smatram da se to i prije trebalo napraviti, a ne tek prije par godina. samo, sad zaljenje na to sto ne postoje kolokviji iz par predmeta mi se cini pretjerano.

Nijesam te krivo shvatio Smile Samo napomenuh da je stari koncept promijenjen jer, ocito, nije bio zadovoljavajuc, a da novi nije apliciran u potpunosti, na stetu studenata.
dea (napisa):
sto se tice roka u 5.mj, nisam ja nista zamislila, vec kako se tu raspravlja stalno o dodavanju/vracanju jos jednog roka, mislim da bi najbolje bilo dodati ga negdje (ako se uopce mora dodavati) tijekom godine, a ne naguravati u jesen il vracati u ljeto (vidi Dujine argumante)....sa ili bez prekida nastave.

Pa.. Ideja sa 5. mjesecom uopce nije losa, pogotovo ako se omoguci izlazak na neke kolegije (ciji profesori i struktura gradiva takvo sto dopustaju) prije kraja predavanja. Tempirati rokove uz (ili bez) trajanja nastave nakon zadnjih kolokvija (kolegija koji dopustaju izlazak na predroku (da ga tako nazovem?)) .... Definitivno ideja za razmisliti..
Dobro za ciscenje starih grijehova, relativno pristupacno za rjesavanje novih ispita (uz blagoslov predavaca), dovoljno kasno poslije proljetnih rokova, ne bas TOLKO prije ljetnih rokova al opet dovoljno blisko kraju predavanja za status predroka.
Jedino je pitanje asistentsko i profesorsko zadovljstvo sa jos jednim rokom izmedju proljeca i ljeta (u vrijeme trajanja nastave). Uz ili bez prekida?
Hm.. Khul dea Smile

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
dea
Gost

PostPostano: 19:03 pet, 19. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Nijesam te krivo shvatio :) [/quote]
ajd' napokon se shvatismo :)

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Ideja sa 5. mjesecom uopce nije losa, pogotovo ako se omoguci izlazak na neke kolegije (ciji profesori i struktura gradiva takvo sto dopustaju) prije kraja predavanja. [/quote]
Znam da prije nije bilo problema kod nekih profesora izlazit na npr.rok u 12.mj. (neki kolegij iz 1.semestra) uz nauceno naravno svo gradivo (za to se snadjes s predavanjima od prosle godine), ali pojavom studomata je ta navika umrla...ili ja bar nisam cula da je ikom to vise dopusteno...a sad.. :-k
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):
Nijesam te krivo shvatio Smile

ajd' napokon se shvatismo Smile

ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):
Ideja sa 5. mjesecom uopce nije losa, pogotovo ako se omoguci izlazak na neke kolegije (ciji profesori i struktura gradiva takvo sto dopustaju) prije kraja predavanja.

Znam da prije nije bilo problema kod nekih profesora izlazit na npr.rok u 12.mj. (neki kolegij iz 1.semestra) uz nauceno naravno svo gradivo (za to se snadjes s predavanjima od prosle godine), ali pojavom studomata je ta navika umrla...ili ja bar nisam cula da je ikom to vise dopusteno...a sad.. Think

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:39 sub, 20. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam na predroku dao "[i]Programiranje (Pascal)[/i]" jer sam ga donekle znao od prije. 8)

Dakle, pravila lijepog ponasanja zahtijevaju da se pita profesora da li je s njim u redu da izadjete na predrok iz njegovog kolegija. :) E, a onda, kao nuspojavu, dobijete informacije moze li se to i kako... 8)

Meni je prof. Manger rekao da mogu, samo da trebam dati formalnu molbu. :) Koja je na kraju odobrena dva dana nakon sto mi je on upisao ocjenu... :lol:

Bilo kako bilo, ako netko zeli na predrok, treba pitati profesora i, vjerojatno, pisati molbu. 8) Problem sa studomatom se valjda rijesi naknadnim upisom ocjene ili tako nekako... :roll:
Ja sam na predroku dao "Programiranje (Pascal)" jer sam ga donekle znao od prije. Cool

Dakle, pravila lijepog ponasanja zahtijevaju da se pita profesora da li je s njim u redu da izadjete na predrok iz njegovog kolegija. Smile E, a onda, kao nuspojavu, dobijete informacije moze li se to i kako... Cool

Meni je prof. Manger rekao da mogu, samo da trebam dati formalnu molbu. Smile Koja je na kraju odobrena dva dana nakon sto mi je on upisao ocjenu... Laughing

Bilo kako bilo, ako netko zeli na predrok, treba pitati profesora i, vjerojatno, pisati molbu. Cool Problem sa studomatom se valjda rijesi naknadnim upisom ocjene ili tako nekako... Rolling Eyes

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Crni
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 29 - 25

PostPostano: 11:20 ned, 21. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam ja jedan prijedlog u vezi ispitnih rokova. Zakaj se ne bi po jedan ispitni rok održavao svaki mjesec (mislim na 1., 3., 5., 11. mjesec)? Barem je takva praksa na većini (ili nekim) fakultetima. Kako je matematika relativno težak studij, mislim da bi to jako olakšalo davanje ispita i na kraju krajeva same godine.
Imam ja jedan prijedlog u vezi ispitnih rokova. Zakaj se ne bi po jedan ispitni rok održavao svaki mjesec (mislim na 1., 3., 5., 11. mjesec)? Barem je takva praksa na većini (ili nekim) fakultetima. Kako je matematika relativno težak studij, mislim da bi to jako olakšalo davanje ispita i na kraju krajeva same godine.

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 11:01 uto, 23. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crni"]Imam ja jedan prijedlog u vezi ispitnih rokova. Zakaj se ne bi po jedan ispitni rok održavao svaki mjesec (mislim na 1., 3., 5., 11. mjesec)? Barem je takva praksa na većini (ili nekim) fakultetima. Kako je matematika relativno težak studij, mislim da bi to jako olakšalo davanje ispita i na kraju krajeva same godine.[/quote]
Vidi prethodne posteve: svojevremeno tako bi (za krckovih studentskih dana) ali je ujedno i uvjet za prolaz godine bio polaganje svih ispita sa godine. :neutral: S druge strane asistenti se tuze da je jos jedan ispitni rok mozda i previse posla u odnosu na sadasnji obim duznosti. Tako da... Ako uvedu jos jedan rok, ja presretan, al ako mozes srediti da se ponovno uvedu mjesecni rokovi (krcko svojevremeno bezuspjesno pokusavao) ja ludo sretan, iako u medjuvremenu [b]krajnje[/b] skeptican.

Sazetak: [b]peticija ce po svoj prilici ici od ponedjeljka (29.3.)[/b] u klubu studenata pmf-a Cumezu u prizemlju "zgrade preko puta" :)
Predlozit cu nekoliko, nadam se, razumnih termina (svibanj (thnx dea, filipnet) jesen, ... ?) buduci da je devetoro studenata biralo ljeto, po svoj prilici dobar dio njih niti ne citajuci raspravu, 1 zainteresirani za jesenske rokove i troje za "nesto trece" (od toga 2 prijedloga za svibanj).
Asistenti koji su nacelno bili za povratak ljetnog roka su, nakon malog reality checka, zakljucili da to cca nikako nije prihvatljivo, tako da, bojim se, to bi out of tha question (a i na kraju krajeva nema suvise razloga da se rokovi organiziravaju u vrijeme dok studentski domovi, menze, vrtici itd. vise ne rade i profesori idu na konferencije). Dujin prijedlog nije prosao buduci da se dobar dio profesora zali da ne moze bez zadnjeg ljetnog tjedna predavanja (thnx duje)).
Eliminacija: u studenom, kao i u sijecnju jos nije guzva a postoji rok za ciscenje godine u prosincu, ljeto je nemoguce.
Ostaje ozujak, svibanj i dodatak jesenskim rokovima. Svibanj bolji od ozujka jer moze imati ulogu predroka (taman pred kraj predavanja) sto otvara vrata i nekim kolegijima koji na naplatu dolaze u ljetnom semestru, a ne samo dokrajcivanje onih iz zimskog.
Ostaje svibanj ili jesen?

ILi ? Da se peticijom podrzi dujeta prijedlog? Savjet politicki iskusnijih [b]?[/b]

[b]Dakle: podrzavamo svibanj, jesen, duju ili nam je svejedno koja od ta dva/tri prijedloga prodju [size=22]?[/size][/b]
Crni (napisa):

Vidi prethodne posteve: svojevremeno tako bi (za krckovih studentskih dana) ali je ujedno i uvjet za prolaz godine bio polaganje svih ispita sa godine. Neutral S druge strane asistenti se tuze da je jos jedan ispitni rok mozda i previse posla u odnosu na sadasnji obim duznosti. Tako da... Ako uvedu jos jedan rok, ja presretan, al ako mozes srediti da se ponovno uvedu mjesecni rokovi (krcko svojevremeno bezuspjesno pokusavao) ja ludo sretan, iako u medjuvremenu krajnje skeptican.

Sazetak: peticija ce po svoj prilici ici od ponedjeljka (29.3.) u klubu studenata pmf-a Cumezu u prizemlju "zgrade preko puta" Smile
Predlozit cu nekoliko, nadam se, razumnih termina (svibanj (thnx dea, filipnet) jesen, ... ?) buduci da je devetoro studenata biralo ljeto, po svoj prilici dobar dio njih niti ne citajuci raspravu, 1 zainteresirani za jesenske rokove i troje za "nesto trece" (od toga 2 prijedloga za svibanj).
Asistenti koji su nacelno bili za povratak ljetnog roka su, nakon malog reality checka, zakljucili da to cca nikako nije prihvatljivo, tako da, bojim se, to bi out of tha question (a i na kraju krajeva nema suvise razloga da se rokovi organiziravaju u vrijeme dok studentski domovi, menze, vrtici itd. vise ne rade i profesori idu na konferencije). Dujin prijedlog nije prosao buduci da se dobar dio profesora zali da ne moze bez zadnjeg ljetnog tjedna predavanja (thnx duje)).
Eliminacija: u studenom, kao i u sijecnju jos nije guzva a postoji rok za ciscenje godine u prosincu, ljeto je nemoguce.
Ostaje ozujak, svibanj i dodatak jesenskim rokovima. Svibanj bolji od ozujka jer moze imati ulogu predroka (taman pred kraj predavanja) sto otvara vrata i nekim kolegijima koji na naplatu dolaze u ljetnom semestru, a ne samo dokrajcivanje onih iz zimskog.
Ostaje svibanj ili jesen?

ILi ? Da se peticijom podrzi dujeta prijedlog? Savjet politicki iskusnijih ?

Dakle: podrzavamo svibanj, jesen, duju ili nam je svejedno koja od ta dva/tri prijedloga prodju ?

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD

Zadnja promjena: ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE; 13:15 sri, 24. 3. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 12:12 uto, 23. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dokad ce se moci potpisati peticija? Mene ulovila neka prehlada pa ne znam koliko dugo cu biti doma! :neznam:
Dokad ce se moci potpisati peticija? Mene ulovila neka prehlada pa ne znam koliko dugo cu biti doma! Ja to stvarno ne znam

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 14:05 uto, 23. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

citajuci kompletnu raspravu, meni se svibanj cini kao najbolje mjesto za uvaliti jedan rok... i to recimo sredinom svibnja
rok tipa ovaj u 4.tom mjesecu - kratki, ali slatki :g:
citajuci kompletnu raspravu, meni se svibanj cini kao najbolje mjesto za uvaliti jedan rok... i to recimo sredinom svibnja
rok tipa ovaj u 4.tom mjesecu - kratki, ali slatki Mr. Green

n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 14:21 uto, 23. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam ja jedan jos bolji prijedlog.
Ukinite kolokvije, i ostavite samo jedan (eventualno dva) ispitna roka...
Tada bi mozda na ovom faksu bili samo ljudi koji i tribaju tu bit...

veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 16:31 uto, 23. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="jaZz"]Imam ja jedan jos bolji prijedlog.
Tada bi mozda na ovom faksu bili samo ljudi koji i tribaju tu bit...[/quote]

http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=9067#9067
(To nije moj stav, ali dok god imamo ljude koji tako razmišljaju, imat ćemo i ovakav faks.)
jaZz (napisa):

(To nije moj stav, ali dok god imamo ljude koji tako razmišljaju, imat ćemo i ovakav faks.)

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 16:39 uto, 23. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="jaZz"]Imam ja jedan jos bolji prijedlog.
Tada bi mozda na ovom faksu bili samo ljudi koji i tribaju tu bit...[/quote]

Zasto bi ukinuo kolokvije? :neznam:
Samo dva roka za 10 predmeta?! Pa ako ti tvrdis da ti to mozes sve poloziti, svaka cast :klapklap: , samo ne znam koliko jos ima takvih ljudi sa takvim sposobnostima! :-k
Ajde jos malo detaljnije objasni svoj post! :kuckkuck:
jaZz (napisa):

Zasto bi ukinuo kolokvije? Ja to stvarno ne znam
Samo dva roka za 10 predmeta?! Pa ako ti tvrdis da ti to mozes sve poloziti, svaka cast Toooooo, majstoreeeee! , samo ne znam koliko jos ima takvih ljudi sa takvim sposobnostima! Think
Ajde jos malo detaljnije objasni svoj post! Cekam Blue Screen of Death

[Vrh]
Gost

PostPostano: 17:57 uto, 23. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="filipnet"]Zasto bi ukinuo kolokvije? :neznam:
Samo dva roka za 10 predmeta?! Pa ako ti tvrdis da ti to mozes sve poloziti, svaka cast :klapklap: , samo ne znam koliko jos ima takvih ljudi sa takvim sposobnostima! :-k
Ajde jos malo detaljnije objasni svoj post! :kuckkuck:[/quote]
Dragi moj Filipnet, mozda u tome jesam paranoidni jedini kojem ovo zvuci kao poziv na trollanje, ali taktike polaganja ispita sa vrlim kolegom koji flamea minimalno 400 studenata matematike imas punu slobodu raspraviti u PM ili na za to prikladnijem topicu.
I da.. Peticija ce se potpisivati dok god ne bude dovoljno potpisa da se sa njime izadje pred vijece. A. Cizmesija je svojevremeno spominjala brojku od 200-tinjak potpisa. Kada god dodjes potpisati, ucinit ces to u dobro vrijeme ali ucini to sto prije.

Sto se vekyevog linka tice.. Slazem se da se studij matematike ne bi trebao znatno kvalitativno srozati za dobrobit povecane prolaznosti, ali filter tomu ne bi smjele biti administrativne prepreke. Sama je ideja ovog topica i peticije koja ce iz njega proisteci da se omoguci studentima koliko-toliko linearno polaganje ispita da se sprijeci gomilanje istih na dobrobit boljeg tempiranja ispita, dakle i razumijevanja gradiva a time i prolaznosti.
filipnet (napisa):
Zasto bi ukinuo kolokvije? Ja to stvarno ne znam
Samo dva roka za 10 predmeta?! Pa ako ti tvrdis da ti to mozes sve poloziti, svaka cast Toooooo, majstoreeeee! , samo ne znam koliko jos ima takvih ljudi sa takvim sposobnostima! Think
Ajde jos malo detaljnije objasni svoj post! Cekam Blue Screen of Death

Dragi moj Filipnet, mozda u tome jesam paranoidni jedini kojem ovo zvuci kao poziv na trollanje, ali taktike polaganja ispita sa vrlim kolegom koji flamea minimalno 400 studenata matematike imas punu slobodu raspraviti u PM ili na za to prikladnijem topicu.
I da.. Peticija ce se potpisivati dok god ne bude dovoljno potpisa da se sa njime izadje pred vijece. A. Cizmesija je svojevremeno spominjala brojku od 200-tinjak potpisa. Kada god dodjes potpisati, ucinit ces to u dobro vrijeme ali ucini to sto prije.

Sto se vekyevog linka tice.. Slazem se da se studij matematike ne bi trebao znatno kvalitativno srozati za dobrobit povecane prolaznosti, ali filter tomu ne bi smjele biti administrativne prepreke. Sama je ideja ovog topica i peticije koja ce iz njega proisteci da se omoguci studentima koliko-toliko linearno polaganje ispita da se sprijeci gomilanje istih na dobrobit boljeg tempiranja ispita, dakle i razumijevanja gradiva a time i prolaznosti.

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 18:02 uto, 23. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hm.. H ups :oops: he, da, ZELENIZUB je rekao :oops: :)
Hm.. H ups Embarassed he, da, ZELENIZUB je rekao Embarassed Smile

MADD
[Vrh]
dea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 9:46 sri, 24. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

hm...samo je mozda trebalo to vec pocetkom godine pokrenut...tko zna koliko ce proci vremena da se to (ajmo rec da to dodje do vijeca i prodje ko prijedlog) realizira....
nis ja ne kazem, bolje ikad nesto probat ucinit, nego nikad, samo naprijed! :vidivamo:
hm...samo je mozda trebalo to vec pocetkom godine pokrenut...tko zna koliko ce proci vremena da se to (ajmo rec da to dodje do vijeca i prodje ko prijedlog) realizira....
nis ja ne kazem, bolje ikad nesto probat ucinit, nego nikad, samo naprijed! Gledaj dobro sta ti pokazujem

[Vrh]
Edo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 1

PostPostano: 18:51 sri, 24. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="veky"]
(To nije moj stav, ali dok god imamo ljude koji tako razmišljaju, imat ćemo i ovakav faks.)[/quote]

Poruku na koju vodi link ja jesam napisao :oops:, ali cilj joj je bio samo prikazati nacin na koji je doslo do masovnog uvodjenja kolokvija, a ne iznositi moj stav o tome. Slazem se da, kad sad citam tu poruku, ne zvuci bas najspretnije, ali prilicno vijerno prikazuje rasprave koje su se tad vodile na vijecu. Neosporna je cinjenica da je znanje studenata koji dodju na drugu godinu opalo u odnosu na vremena prije kolokvija. Mislim, mi koji drzimo nastavu na drugoj godini se bez iznimke s tim slazemo. Medjutim, sluzbena politika MO jest da se broj studenata treba jos povecavati, a svi znamo kako ce se to odraziti na kriterije. Moj je osobni stav da je bilo nuzno sniziti kriterije i omeksati nastavu na prof. smjerovima jer je postojala (i jos postoji) realna opasnost da nam skolovanje nastavnika matematike potpuno preuzmu uciteljske akademije. Sto god da mi ucinimo s tim studijem, bit ce sigurno bolji od onog na uciteljskoj. Sto se tice inzenjera, ja nisam za popuste. Kolokviji su o.k., ali rusenje kriterija nije.
veky (napisa):

Poruku na koju vodi link ja jesam napisao Embarassed, ali cilj joj je bio samo prikazati nacin na koji je doslo do masovnog uvodjenja kolokvija, a ne iznositi moj stav o tome. Slazem se da, kad sad citam tu poruku, ne zvuci bas najspretnije, ali prilicno vijerno prikazuje rasprave koje su se tad vodile na vijecu. Neosporna je cinjenica da je znanje studenata koji dodju na drugu godinu opalo u odnosu na vremena prije kolokvija. Mislim, mi koji drzimo nastavu na drugoj godini se bez iznimke s tim slazemo. Medjutim, sluzbena politika MO jest da se broj studenata treba jos povecavati, a svi znamo kako ce se to odraziti na kriterije. Moj je osobni stav da je bilo nuzno sniziti kriterije i omeksati nastavu na prof. smjerovima jer je postojala (i jos postoji) realna opasnost da nam skolovanje nastavnika matematike potpuno preuzmu uciteljske akademije. Sto god da mi ucinimo s tim studijem, bit ce sigurno bolji od onog na uciteljskoj. Sto se tice inzenjera, ja nisam za popuste. Kolokviji su o.k., ali rusenje kriterija nije.

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 19:47 sri, 24. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Edo"]Sto se tice inzenjera, ja nisam za popuste. Kolokviji su o.k., ali rusenje kriterija nije.[/quote]
....drugim rjecima, ne slazes se sa ljetnim rokom iz sada ociglednih razloga ali bi razmatrao jos jedan pametno pozicionirani rok nacelno dobrom idejom? Sto mislis o "svibanjskom roku" iz prethodne rasprave?
Edo (napisa):
Sto se tice inzenjera, ja nisam za popuste. Kolokviji su o.k., ali rusenje kriterija nije.

....drugim rjecima, ne slazes se sa ljetnim rokom iz sada ociglednih razloga ali bi razmatrao jos jedan pametno pozicionirani rok nacelno dobrom idejom? Sto mislis o "svibanjskom roku" iz prethodne rasprave?

MADD
[Vrh]
Edo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 1

PostPostano: 22:29 sri, 24. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Svibanjski mi je svakako drazi od srpanjskog. Evo, neka vasi predstavnici predloze i ja cu glasati za. U vijecu su vam sad jos i vsego, krcko i veky. Reklo bi se da je i duje za. Uz 4 glasa studentskih predstavnika, to vam je vec 9 glasova. U praksi treba nekih 17-18 glasova za nadpolovicnu vecinu. Recimo s 20, sigurno prolazi. Naci ce se jos 10-tak dobrih dusa. Pola clanova vijeca i onako glasa za po defaultu, sto god bilo u pitanju. Mislim da ne bi trebalo biti problema, i bez peticije.
Svibanjski mi je svakako drazi od srpanjskog. Evo, neka vasi predstavnici predloze i ja cu glasati za. U vijecu su vam sad jos i vsego, krcko i veky. Reklo bi se da je i duje za. Uz 4 glasa studentskih predstavnika, to vam je vec 9 glasova. U praksi treba nekih 17-18 glasova za nadpolovicnu vecinu. Recimo s 20, sigurno prolazi. Naci ce se jos 10-tak dobrih dusa. Pola clanova vijeca i onako glasa za po defaultu, sto god bilo u pitanju. Mislim da ne bi trebalo biti problema, i bez peticije.

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:52 sri, 24. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Edo"]U vijecu su vam sad jos i vsego, krcko i veky. Reklo bi se da je i duje za. Uz 4 glasa studentskih predstavnika, to vam je vec 9 glasova.[/quote]

Ima samo jedna kvaka. Ja sam u vijece dosao kao predstavnik asistenata, ne studenata. :roll: Ne zelim reci da sam unaprijed protiv svakog prijedloga u tom smjeru. Odlucit cu se za ili protiv kad vidim prijedlog, ali ima jako puno argumenata protiv dodatnih ispitnih rokova usred semestra:

1. Sad je naravno prekasno za uvodjenje roka u ovoj akademskoj godini.

2. Ispitni rok ne moze se odrzati paralelno s nastavom (za razliku od kolokvija). To znaci da gubimo jos jedan tjedan nastave, tj. sve se pomice za tjedan dana. Sa stanovista godisnjeg zapravo je svejedno je li rok u svibnju ili u srpnju (osim ako skratimo ljetni semestar, kako predlaze duje).

3. Ako uzmemo u obzir kolokvije, ispitni rokovi u semestru mogu biti cak kontraproduktivni za prolaznost. Umjesto da se koncentriraju na nastavu i kolokvije, studenti rade gradivo iz proslog semestra.

4. (Asistentski pogled na stvar) Procjenjujem da se ukidanjem mjesecnih rokova posao asistenata smanjio za 10-20%. Uvodjenjem kolokvija povecao se za 30-40% (u to sam siguran jer sam bio asistent i prije kolokvija). Jasno vam je da vecina asistenata nece biti sretna s dodatnim rokom u semestru.

5. Osobno, smatram da problem vise nije u polaganju kolokvija i pismenih, nego u usmenim ispitima. Za studente koji poloze 3-4 kolokvija tesko je rijesiti sve usmene u veljaci. Zato bi bilo bolje sluzbeno uvesti dodatnu mogucnost polaganja usmenog u ozujku, kao sto je bilo lani (sto su neki profesori ionako dozvoljavali). Pritom maksimalni broj izlazaka na isti usmeni moze ostati 2, tako da se obim posla ne poveca puno (nego se samo rasporedi na duzi period).

Eto, toliko od mene.
Edo (napisa):
U vijecu su vam sad jos i vsego, krcko i veky. Reklo bi se da je i duje za. Uz 4 glasa studentskih predstavnika, to vam je vec 9 glasova.

Ima samo jedna kvaka. Ja sam u vijece dosao kao predstavnik asistenata, ne studenata. Rolling Eyes Ne zelim reci da sam unaprijed protiv svakog prijedloga u tom smjeru. Odlucit cu se za ili protiv kad vidim prijedlog, ali ima jako puno argumenata protiv dodatnih ispitnih rokova usred semestra:

2. Ispitni rok ne moze se odrzati paralelno s nastavom (za razliku od kolokvija). To znaci da gubimo jos jedan tjedan nastave, tj. sve se pomice za tjedan dana. Sa stanovista godisnjeg zapravo je svejedno je li rok u svibnju ili u srpnju (osim ako skratimo ljetni semestar, kako predlaze duje).

3. Ako uzmemo u obzir kolokvije, ispitni rokovi u semestru mogu biti cak kontraproduktivni za prolaznost. Umjesto da se koncentriraju na nastavu i kolokvije, studenti rade gradivo iz proslog semestra.

4. (Asistentski pogled na stvar) Procjenjujem da se ukidanjem mjesecnih rokova posao asistenata smanjio za 10-20%. Uvodjenjem kolokvija povecao se za 30-40% (u to sam siguran jer sam bio asistent i prije kolokvija). Jasno vam je da vecina asistenata nece biti sretna s dodatnim rokom u semestru.

5. Osobno, smatram da problem vise nije u polaganju kolokvija i pismenih, nego u usmenim ispitima. Za studente koji poloze 3-4 kolokvija tesko je rijesiti sve usmene u veljaci. Zato bi bilo bolje sluzbeno uvesti dodatnu mogucnost polaganja usmenog u ozujku, kao sto je bilo lani (sto su neki profesori ionako dozvoljavali). Pritom maksimalni broj izlazaka na isti usmeni moze ostati 2, tako da se obim posla ne poveca puno (nego se samo rasporedi na duzi period).

Eto, toliko od mene.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
dea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 0:34 čet, 25. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]1. Sad je naravno prekasno za uvodjenje roka u ovoj akademskoj godini.
[/quote]

Nebitno, postoji i sljedeca godina, a malci ce kasnije bit zahvalni..

[quote="krcko"]2. Ispitni rok ne moze se odrzati paralelno s nastavom (za razliku od kolokvija). To znaci da gubimo jos jedan tjedan nastave, tj. sve se pomice za tjedan dana. Sa stanovista godisnjeg zapravo je svejedno je li rok u svibnju ili u srpnju (osim ako skratimo ljetni semestar, kako predlaze duje).
[/quote]

a jel ikako moguce gubiti samo dva dana za pismene, a da se usmeni dogovaraju u slobodne termine? Vjerojatno je to naporno za profesore, ali..hm..zato mogu na godisnji 15.07.!!! :lol:

[quote="krcko"]3. Ako uzmemo u obzir kolokvije, ispitni rokovi u semestru mogu biti cak kontraproduktivni za prolaznost. Umjesto da se koncentriraju na nastavu i kolokvije, studenti rade gradivo iz proslog semestra.

[/quote]

Kakve to uopce ima veze? studenti su koncentrirani na nastavu onoliko koliko jesu...i tako svaki prosjecni student "vuce" par ispita od proslog semestra/godine...a i 4.mj. je usred rokova..svaki student zna na sto se treba koncentrirati (obzirom na predstojeci kolokvij, ispit), a sto ipak treba koncentrirano pratiti.. To prepustite svakom studentu pojedinacno!¨Po toj logici ne bi trebalo biti uopce izvarendnih rokova (4.,11. mj),a i prije ljetnih i zimskih bi trebale biti dobrane pauze da bi se covjek mogao skoncentrirati na ispite posto je, eto, do tad koncentrirano pratio nastavu!?

[quote="krcko"]4. (Asistentski pogled na stvar) Procjenjujem da se ukidanjem mjesecnih rokova posao asistenata smanjio za 10-20%. Uvodjenjem kolokvija povecao se za 30-40% (u to sam siguran jer sam bio asistent i prije kolokvija). Jasno vam je da vecina asistenata nece biti sretna s dodatnim rokom u semestru.
[/quote]

eto, ovo stoji..al bi vam studenti bili jaaaaako zahvalni... :valovi:

[quote="krcko"]5. Osobno, smatram da problem vise nije u polaganju kolokvija i pismenih, nego u usmenim ispitima...[/quote]

Istina, al npr.studentima na trecoj godini (konkretnije na Teorijskoj i MSR)
bi puuno vise znacio jos jedan rok jer oni nemaju kolokvije (mozda samo iz neceg).

Eto, toliko i od mene :wink:
krcko (napisa):

Nebitno, postoji i sljedeca godina, a malci ce kasnije bit zahvalni..

krcko (napisa):

a jel ikako moguce gubiti samo dva dana za pismene, a da se usmeni dogovaraju u slobodne termine? Vjerojatno je to naporno za profesore, ali..hm..zato mogu na godisnji 15.07.!!! Laughing

krcko (napisa):

Kakve to uopce ima veze? studenti su koncentrirani na nastavu onoliko koliko jesu...i tako svaki prosjecni student "vuce" par ispita od proslog semestra/godine...a i 4.mj. je usred rokova..svaki student zna na sto se treba koncentrirati (obzirom na predstojeci kolokvij, ispit), a sto ipak treba koncentrirano pratiti.. To prepustite svakom studentu pojedinacno!¨Po toj logici ne bi trebalo biti uopce izvarendnih rokova (4.,11. mj),a i prije ljetnih i zimskih bi trebale biti dobrane pauze da bi se covjek mogao skoncentrirati na ispite posto je, eto, do tad koncentrirano pratio nastavu!?

krcko (napisa):

eto, ovo stoji..al bi vam studenti bili jaaaaako zahvalni... Mi smo sareni i veseli!

krcko (napisa):
5. Osobno, smatram da problem vise nije u polaganju kolokvija i pismenih, nego u usmenim ispitima...

Istina, al npr.studentima na trecoj godini (konkretnije na Teorijskoj i MSR)
bi puuno vise znacio jos jedan rok jer oni nemaju kolokvije (mozda samo iz neceg).

Eto, toliko i od mene Wink

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 1:08 čet, 25. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="dea"]a jel ikako moguce gubiti samo dva dana za pismene, a da se usmeni dogovaraju u slobodne termine? Vjerojatno je to naporno za profesore, ali...zato mogu na godisnji 15.07. :lol: [/quote]

Moguce je uopce ne gubiti nastavu ako se pismeni odrzavaju u subotu (kako je bilo prije). Koliko se sjecam, razlog za uvodjenje ispitnog tjedna bila je tocka 3.

[quote="dea"]Kakve to uopce ima veze? studenti su koncentrirani na nastavu onoliko koliko jesu...[/quote]

Velika je razlika izmedju studenata prve i druge godine, koji obaraju sve rekorde u dolasku na nastavu (vidjeti [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=919]ovdje[/url]) i studenata trece i cetvrte (vidjeti [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=1705]ovdje[/url]). Slazem se da se tocka 3. uglavnom odnosi na nize godine. Na visima se i dalje vecina ispita polaze putem pismenih. Ima logike u tome, jer su studenti 3. i 4. zreliji, samostalniji... i imaju vise zaostataka od prije :twisted:

:idea: Uvest ispitni rok samo za kolegije koji nemaju kolokvije? Dvostruki efekt: studenti visih godina dobivaju rok, a kolegiji na drugoj godini koji nemaju kolokvije razlog da ih uvedu...

[quote="dea"][quote="krcko"]5. Osobno, smatram da problem vise nije u polaganju kolokvija i pismenih, nego u usmenim ispitima...[/quote]
Istina, al npr.studentima na trecoj godini (konkretnije na Teorijskoj i MSR) bi puuno vise znacio jos jedan rok jer oni nemaju kolokvije (mozda samo iz neceg).[/quote]

Again, imas pravo. Razmisljam u terminima prve i druge. Inace, razlika ce postati jos veca kad se uvede 3+2.
3->kolokviji
2->pismeni
dea (napisa):
a jel ikako moguce gubiti samo dva dana za pismene, a da se usmeni dogovaraju u slobodne termine? Vjerojatno je to naporno za profesore, ali...zato mogu na godisnji 15.07. Laughing

Moguce je uopce ne gubiti nastavu ako se pismeni odrzavaju u subotu (kako je bilo prije). Koliko se sjecam, razlog za uvodjenje ispitnog tjedna bila je tocka 3.

dea (napisa):
Kakve to uopce ima veze? studenti su koncentrirani na nastavu onoliko koliko jesu...

Velika je razlika izmedju studenata prve i druge godine, koji obaraju sve rekorde u dolasku na nastavu (vidjeti ovdje) i studenata trece i cetvrte (vidjeti ovdje). Slazem se da se tocka 3. uglavnom odnosi na nize godine. Na visima se i dalje vecina ispita polaze putem pismenih. Ima logike u tome, jer su studenti 3. i 4. zreliji, samostalniji... i imaju vise zaostataka od prije Twisted Evil

Idea Uvest ispitni rok samo za kolegije koji nemaju kolokvije? Dvostruki efekt: studenti visih godina dobivaju rok, a kolegiji na drugoj godini koji nemaju kolokvije razlog da ih uvedu...

dea (napisa):
krcko (napisa):
5. Osobno, smatram da problem vise nije u polaganju kolokvija i pismenih, nego u usmenim ispitima...

Istina, al npr.studentima na trecoj godini (konkretnije na Teorijskoj i MSR) bi puuno vise znacio jos jedan rok jer oni nemaju kolokvije (mozda samo iz neceg).

Again, imas pravo. Razmisljam u terminima prve i druge. Inace, razlika ce postati jos veca kad se uvede 3+2.
3→kolokviji
2→pismeni

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Gost

PostPostano: 10:39 čet, 25. 3. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Razmisljam u terminima prve i druge. [/quote]

hm...

[quote="krcko"]Uvest ispitni rok samo za kolegije koji nemaju kolokvije? Dvostruki efekt: studenti visih godina dobivaju rok, a kolegiji na drugoj godini koji nemaju kolokvije razlog da ih uvedu...
[/quote]

najbolja ideja do sad!! :klapklap:
a kako je doticni krcko u vijecu...svi ga molimo da to i progura!!! :bow:
krcko (napisa):
Razmisljam u terminima prve i druge.

hm...

krcko (napisa):
Uvest ispitni rok samo za kolegije koji nemaju kolokvije? Dvostruki efekt: studenti visih godina dobivaju rok, a kolegiji na drugoj godini koji nemaju kolokvije razlog da ih uvedu...

najbolja ideja do sad!! Toooooo, majstoreeeee!
a kako je doticni krcko u vijecu...svi ga molimo da to i progura!!! I bow before you

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 2 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum