Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
zi Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 18:33 čet, 29. 1. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="goranm"]...ali teško je znati bez konkretnih podataka kao npr. broj studenata po kolegijima...[/quote]
Tocno ti podaci (broj studenata koji nisu polozili pojedine kolegije, s pocetka ljeta 2008) koristeni su prilikom slaganja sadasnje organizacije razreda. ;)
[quote="goranm"]Nekako sumnjam da su baš svi zadaci originalna djela asistenata i/ili profesora.[/quote]
Moji jesu. 8)
[quote="goranm"]Meni se čini da je veći problem u tome što su neki asistenti odgovorni za tri i više kolegija pa bi morali više rokova odjednom slagati i ispravljati, pogotovo ako bi se radilo o kolegijima koje puno ljudi još nije položilo.[/quote]
Negdje sam vec objasnjavao da su ispiti nesto sto te kosta par dana vremena jer te izbaci iz ostalih aktivnosti. :? Izmisliti zadatke traje, pogotovo kad si dugo na kolegiju i sve je manje prostora za barem donekle originalne zadatke. :| Ispravljanje, ako se zeli obaviti savjesno, traje i poprilicno umara. :| Organiziranje usmenih, unosenje ocjena,... sve to jede vrijeme, koncentraciju,... :( Nije neki ogromni problem, ali da ti svaka dva tjedna nesto pojede dan-dva (a u pravilu to bude i vise)... sorry, asistenti imaju i neke rokove za ganjati ako zele ostati tu raditi. :?
Studenti doktorskog studija (po naski "asistenti") na uglednim sveucilistima u svijetu drze max. jedan kolegiji [color=red][b]ili[/b][/color] ispravljaju zadace jednog kolegija [color=red][b]ili[/b][/color]... nema drzanja dva-tri kolegija [color=red][b]i[/b][/color] zadavanja kojecega [color=red][b]i[/b][/color] ispravljanja ispita/kolokvija/zadaca/... :| Postoje razlozi zasto je tome tako i zasto je njihova znanstvena produktivnost takva kakva je. 8)
Osobno, radije bih dao pismene za tri kolegija u jednom roku (kao nekoc za UuR i Programiranje, pa je bilo i zajednickih zadataka), ali onda da me se pusti na miru s time par mjeseci, nego da svaka dva tjedna imam nesto. :) Na zalost, takvo uskladjivanje nismo radili kod reorganizacije (gledali smo samo opterecenje studenata) i moguce je da su tu neki asistenti izvukli deblji kraj. :( S druge strane, i oni su imali mogucnost prigovora na prijedlog u izradi, a opaske i molbe su sve bile prihvacene, pa racunam da niti nitko od asistenata nije (pre)lose prosao. :)
@zi: Opcenito (ne samo po ovom pitanju): nista se nece napraviti; sve treba [b]netko[/b] napraviti. :tso:
goranm (napisa): | ...ali teško je znati bez konkretnih podataka kao npr. broj studenata po kolegijima... |
Tocno ti podaci (broj studenata koji nisu polozili pojedine kolegije, s pocetka ljeta 2008) koristeni su prilikom slaganja sadasnje organizacije razreda.
goranm (napisa): | Nekako sumnjam da su baš svi zadaci originalna djela asistenata i/ili profesora. |
Moji jesu.
goranm (napisa): | Meni se čini da je veći problem u tome što su neki asistenti odgovorni za tri i više kolegija pa bi morali više rokova odjednom slagati i ispravljati, pogotovo ako bi se radilo o kolegijima koje puno ljudi još nije položilo. |
Negdje sam vec objasnjavao da su ispiti nesto sto te kosta par dana vremena jer te izbaci iz ostalih aktivnosti. Izmisliti zadatke traje, pogotovo kad si dugo na kolegiju i sve je manje prostora za barem donekle originalne zadatke. Ispravljanje, ako se zeli obaviti savjesno, traje i poprilicno umara. Organiziranje usmenih, unosenje ocjena,... sve to jede vrijeme, koncentraciju,... Nije neki ogromni problem, ali da ti svaka dva tjedna nesto pojede dan-dva (a u pravilu to bude i vise)... sorry, asistenti imaju i neke rokove za ganjati ako zele ostati tu raditi.
Studenti doktorskog studija (po naski "asistenti") na uglednim sveucilistima u svijetu drze max. jedan kolegiji ili ispravljaju zadace jednog kolegija ili... nema drzanja dva-tri kolegija i zadavanja kojecega i ispravljanja ispita/kolokvija/zadaca/... Postoje razlozi zasto je tome tako i zasto je njihova znanstvena produktivnost takva kakva je.
Osobno, radije bih dao pismene za tri kolegija u jednom roku (kao nekoc za UuR i Programiranje, pa je bilo i zajednickih zadataka), ali onda da me se pusti na miru s time par mjeseci, nego da svaka dva tjedna imam nesto. Na zalost, takvo uskladjivanje nismo radili kod reorganizacije (gledali smo samo opterecenje studenata) i moguce je da su tu neki asistenti izvukli deblji kraj. S druge strane, i oni su imali mogucnost prigovora na prijedlog u izradi, a opaske i molbe su sve bile prihvacene, pa racunam da niti nitko od asistenata nije (pre)lose prosao.
@zi: Opcenito (ne samo po ovom pitanju): nista se nece napraviti; sve treba netko napraviti.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
nikolaK Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
annna Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
fugolina Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
pinkgirl Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
pinkgirl Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
annna Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kk Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 12:59 čet, 27. 8. 2009 Naslov: |
|
|
Povukoh danas i ovo pitanje, pa je odluceno da ce datumi biti:
28.9. A razred,
29.9. B razred,
30.9. C razred,
1.10. D razred
i
29.9. Matematicka analiza za studente Fizike,
30.9. Ostali kolegiji za nematematicare.
Molim, i drugi put. :D
Povukoh danas i ovo pitanje, pa je odluceno da ce datumi biti:
28.9. A razred,
29.9. B razred,
30.9. C razred,
1.10. D razred
i
29.9. Matematicka analiza za studente Fizike,
30.9. Ostali kolegiji za nematematicare.
Molim, i drugi put.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
damirko Forumaš(ica)
Spol: