Prethodna tema :: Sljedeća tema |
kako vam se cini Zgrada |
vrhunac arhitekture |
|
0% |
[ 0 ] |
ljepo, ima ljepsheg |
|
54% |
[ 6 ] |
sluzi svrsi |
|
18% |
[ 2 ] |
bojkotiram predavanja zbog ruznoce, zovite buldozdere |
|
0% |
[ 0 ] |
neznam, estetika sta je to?! |
|
27% |
[ 3 ] |
|
Ukupno glasova : 11 |
|
Autor/ica |
Poruka |
divERgenT Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 1:21 uto, 16. 3. 2004 Naslov: Re: i Arhitekti se grohotom nasmijashe |
|
|
[quote="divERgenT"]prolaz izmedju fiz i mat, meni bar, izgleda nekako nedoradjeno i prazno kao da je u jednom trenutku nestalo novaca i doslo se do pomisli imamo funkcionalnost, a potencijalni estetski aspekti su pali u drugi plan...[/quote]
Ja sam svojedobno zamisljeo kako bi bilo lijepo kad bi se gore na toj [i]Fe[/i] konstrukciji napravile tus kabine (zapravo nesto kao car wash, ali za bicikliste), tako da kad lijepo pred ljeto (ili bilo kad u godini) ides s bicom na faks samo se zapeljas s bicom gore na konstrukciju i sidjes svjez i mirisljiv po regeneratoru za kosu.
Cak sam zamislio da bi se to naplacivalo. Ja bi dao kojih 5 KN, mozda i vise (ovisi da li bi pruzali usluge sapunanja... :rotfl: )
Zgrada mi je OK inace, mozda mi ima premalo prostora gdje bi mogli biti studenti (izvan predavanja) i crckati svoje misli, pisati, razmisljati... Je da imamo livadu iza, ali nije uvijek toplo i suncano. A i kak sam cuo na vijestima u nedjelju bilo je nekakvih obracuna, pucnjava i svakakvih stvari na toj livadi u noci sa subote u nedjelju => nije bas sigurno po noci. :cry:
Da! One lampe po hodnicima skrivene iza tih mutnih plasticnih ploca koje mlako propustaju svijetlost na nase zaposlene glavice. Lijepo zamisljeno, ali pola ih ne radi i nekako izgleda da je veliki problem da se poprave/zamjene one koje pregore ili dozive nekakvi kvar, pa dosta puta zna biti mrak po hodnicima. :(
divERgenT (napisa): | prolaz izmedju fiz i mat, meni bar, izgleda nekako nedoradjeno i prazno kao da je u jednom trenutku nestalo novaca i doslo se do pomisli imamo funkcionalnost, a potencijalni estetski aspekti su pali u drugi plan... |
Ja sam svojedobno zamisljeo kako bi bilo lijepo kad bi se gore na toj Fe konstrukciji napravile tus kabine (zapravo nesto kao car wash, ali za bicikliste), tako da kad lijepo pred ljeto (ili bilo kad u godini) ides s bicom na faks samo se zapeljas s bicom gore na konstrukciju i sidjes svjez i mirisljiv po regeneratoru za kosu.
Cak sam zamislio da bi se to naplacivalo. Ja bi dao kojih 5 KN, mozda i vise (ovisi da li bi pruzali usluge sapunanja... )
Zgrada mi je OK inace, mozda mi ima premalo prostora gdje bi mogli biti studenti (izvan predavanja) i crckati svoje misli, pisati, razmisljati... Je da imamo livadu iza, ali nije uvijek toplo i suncano. A i kak sam cuo na vijestima u nedjelju bilo je nekakvih obracuna, pucnjava i svakakvih stvari na toj livadi u noci sa subote u nedjelju ⇒ nije bas sigurno po noci.
Da! One lampe po hodnicima skrivene iza tih mutnih plasticnih ploca koje mlako propustaju svijetlost na nase zaposlene glavice. Lijepo zamisljeno, ali pola ih ne radi i nekako izgleda da je veliki problem da se poprave/zamjene one koje pregore ili dozive nekakvi kvar, pa dosta puta zna biti mrak po hodnicima.
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)
|
Postano: 1:45 uto, 16. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Ona željezna konstrukcija daje iznimnu akustiku cijelom prostoru tak da je najpogodniji, po mojoj slobodnoj procjeni, za skupinu onižih rudara u koloni koji bi tamo vikali hajho...
Meni je većina zgrada naših bajnih odjela intelektualno ful poticajna, mada mi je recimo ono željezo na terasi neshvatljivo, osim ako je predviđeno da se po ljetu natkrije i dofura nekakav stage gore s barom i onda se koncert uz drinks organizira. A kad je vrijeme olujno, pretpostavljam da onda to valjda služi kao gromobran? Ne znam, jer nisam vidio uzemljenje...
Ona željezna konstrukcija daje iznimnu akustiku cijelom prostoru tak da je najpogodniji, po mojoj slobodnoj procjeni, za skupinu onižih rudara u koloni koji bi tamo vikali hajho...
Meni je većina zgrada naših bajnih odjela intelektualno ful poticajna, mada mi je recimo ono željezo na terasi neshvatljivo, osim ako je predviđeno da se po ljetu natkrije i dofura nekakav stage gore s barom i onda se koncert uz drinks organizira. A kad je vrijeme olujno, pretpostavljam da onda to valjda služi kao gromobran? Ne znam, jer nisam vidio uzemljenje...
_________________ -山よ,山よ! 山は活きて居る!-
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
dodge Moderator
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 1:01 sri, 17. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Jos krace, haharijada (NHF crni)[/quote]
Joj, jadna moja haharijada. :(
Jednom prije 2 godine na Linearnoj algebri u pauzi sam otvoril' vrata da se malo prolufta. Vrati se profesor na sat, pogleda vrata, malo razmišlja, i zatvori ih. U tom momentu su me fakat jako zainteresirale njegove potrebe za disanjem, jer sam se ja (vjerujem i ostali) prvi sat, skoro ugušil'. To je bilo u 003. :) :shock:
krcko (napisa): | Jos krace, haharijada (NHF crni) |
Joj, jadna moja haharijada.
Jednom prije 2 godine na Linearnoj algebri u pauzi sam otvoril' vrata da se malo prolufta. Vrati se profesor na sat, pogleda vrata, malo razmišlja, i zatvori ih. U tom momentu su me fakat jako zainteresirale njegove potrebe za disanjem, jer sam se ja (vjerujem i ostali) prvi sat, skoro ugušil'. To je bilo u 003.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Asmodai Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
divERgenT Forumaš(ica)
|
Postano: 11:14 pon, 22. 3. 2004 Naslov: joj |
|
|
dobro sad,nije me bilo, vidim tema je dosla do nekog niskog stadija korisnosti i zatim pala u duboki [i]oftopik[/i] sori vsego necu vise..
dosli smo do zakljucka da treba osposobit tiim koji ce mjenjat zarulje po hodnicima i ucionicama, ugradit ventilacuiju u 4 i 5,
al ja jos nisam dobio odgovor svrsi ogromnih kolicina zeljeza na faxu, gromobrani su manji, bicikli *aaa?*, rudari neidu na ovaj fax, a nihovo stupanje moglo bi pogodit sv.vrijednost akusticnosti konstrukcije u urusit SVE.....
ja sam se vise nado da ce neko doc i rec cujte imamo u planu stavit plexiglas(il sta vec) na krov konstrukcije da se studenti imaju kuda prosetat tokom ljetnh kisnih dana.... bash ni nekak onaj prostor ljepo izgleda kad je tokom pauze tamo masa studenata prepricava svoje dozivljaje, ovak se svi skrivaju negdje...u nekim mishjim zagusljivim rupama ... sori ulazima
dobro sad,nije me bilo, vidim tema je dosla do nekog niskog stadija korisnosti i zatim pala u duboki oftopik sori vsego necu vise..
dosli smo do zakljucka da treba osposobit tiim koji ce mjenjat zarulje po hodnicima i ucionicama, ugradit ventilacuiju u 4 i 5,
al ja jos nisam dobio odgovor svrsi ogromnih kolicina zeljeza na faxu, gromobrani su manji, bicikli *aaa?*, rudari neidu na ovaj fax, a nihovo stupanje moglo bi pogodit sv.vrijednost akusticnosti konstrukcije u urusit SVE.....
ja sam se vise nado da ce neko doc i rec cujte imamo u planu stavit plexiglas(il sta vec) na krov konstrukcije da se studenti imaju kuda prosetat tokom ljetnh kisnih dana.... bash ni nekak onaj prostor ljepo izgleda kad je tokom pauze tamo masa studenata prepricava svoje dozivljaje, ovak se svi skrivaju negdje...u nekim mishjim zagusljivim rupama ... sori ulazima
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 14:37 pon, 22. 3. 2004 Naslov: Re: joj |
|
|
[quote="divERgenT"]zatim pala u duboki [i]oftopik[/i][/quote]
Diskusija je u granicama pitanja koje si postavio. Anketa je o zgradi opcenito, ne samo o metalnoj konstrukciji. Btw, mislim da bi bila velika greska stavljat pleksiglas gore, zapravo natkrivat bilo cime. Lako za kisu, sjeti se ljetnih vrucina...
Evo bas gledam tu konstrukciju odozgora, i osim metalnih zica upadljive su debele grede koje spajaju zgrade fizike i matematike. Grede su ocito premasivne ako im je jedina svrha nositi zicu... mozda su arhitekti htjeli sprijeciti da matematicari zdime s brda skupa sa zgradom :-k
divERgenT (napisa): | zatim pala u duboki oftopik |
Diskusija je u granicama pitanja koje si postavio. Anketa je o zgradi opcenito, ne samo o metalnoj konstrukciji. Btw, mislim da bi bila velika greska stavljat pleksiglas gore, zapravo natkrivat bilo cime. Lako za kisu, sjeti se ljetnih vrucina...
Evo bas gledam tu konstrukciju odozgora, i osim metalnih zica upadljive su debele grede koje spajaju zgrade fizike i matematike. Grede su ocito premasivne ako im je jedina svrha nositi zicu... mozda su arhitekti htjeli sprijeciti da matematicari zdime s brda skupa sa zgradom
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
divERgenT Forumaš(ica)
|
Postano: 19:04 pon, 22. 3. 2004 Naslov: |
|
|
pa ja se i jesam nado da ce studenti i profesori ocjenjivat cjelokupno stanje zgrade,. samo nado sam se malo vecem uzorku anketiranih al...
pitanje fe konstrukcije je kao podpitanje, tjeh saznat cemu takvo sto... mislim nista od navedenog sigurno, nekako mi se cini da bash kako rekoste nebi zgrada oslla.. valjda je na nekom klizishtu....
a kad bi se napravila nekakva pleksiglas poludvorana, mogli bi se ostvarit dodatni sadrzaji na istom prostoru, tipa svashta: sama pozicija na brdu bi osiguravala stalnu prozrachnost ( ja se ne sjecham kad bar na 5 minuta nije puho nikakav vjetar)
pa ja se i jesam nado da ce studenti i profesori ocjenjivat cjelokupno stanje zgrade,. samo nado sam se malo vecem uzorku anketiranih al...
pitanje fe konstrukcije je kao podpitanje, tjeh saznat cemu takvo sto... mislim nista od navedenog sigurno, nekako mi se cini da bash kako rekoste nebi zgrada oslla.. valjda je na nekom klizishtu....
a kad bi se napravila nekakva pleksiglas poludvorana, mogli bi se ostvarit dodatni sadrzaji na istom prostoru, tipa svashta: sama pozicija na brdu bi osiguravala stalnu prozrachnost ( ja se ne sjecham kad bar na 5 minuta nije puho nikakav vjetar)
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 1:07 uto, 23. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="divERgenT"]nekako mi se cini da bash kako rekoste nebi zgrada oslla.. valjda je na nekom klizishtu....[/quote]
Normalno, matematika vec dugo pokusava kliznuti :wink:
[quote="divERgenT"]a kad bi se napravila nekakva pleksiglas poludvorana, mogli bi se ostvarit dodatni sadrzaji na istom prostoru, tipa svashta:[/quote]
Koji sadrzaji se ne mogu napraviti vec sada, bez pleksiglasa? Jedino sto mi pada na pamet su "drustveni plesovi", za koje SUMA na kraju ipak nije dobila pare (ne cini mi se vjerojatno da bi besplatno plesali :twisted: )
divERgenT (napisa): | nekako mi se cini da bash kako rekoste nebi zgrada oslla.. valjda je na nekom klizishtu.... |
Normalno, matematika vec dugo pokusava kliznuti
divERgenT (napisa): | a kad bi se napravila nekakva pleksiglas poludvorana, mogli bi se ostvarit dodatni sadrzaji na istom prostoru, tipa svashta: |
Koji sadrzaji se ne mogu napraviti vec sada, bez pleksiglasa? Jedino sto mi pada na pamet su "drustveni plesovi", za koje SUMA na kraju ipak nije dobila pare (ne cini mi se vjerojatno da bi besplatno plesali )
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
divERgenT Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|