Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
c2h5oh Forumaš(ica)


Pridružen/a: 05. 10. 2003. (17:58:30) Postovi: (F0)16
Spol: 
Lokacija: Republika PESCENICA
|
Postano: 10:42 uto, 30. 3. 2004 Naslov: |
|
|
ajd buduci da sam ja uvijek bio svoj i protiv drugih reci cu da burek rula :)
a jos ako ga zalijes ab kulturom onda je jos bolji :)
makar mi je kebab najbolja brza hrana koja postoji.
ajd buduci da sam ja uvijek bio svoj i protiv drugih reci cu da burek rula
a jos ako ga zalijes ab kulturom onda je jos bolji
makar mi je kebab najbolja brza hrana koja postoji.
_________________ -----------------------------------------------------------------
I just wanna feel adrenaline rushing through my body.
Life isn't just a straight white line!!!
-----------------------------------------------------------------
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)


Pridružen/a: 18. 01. 2004. (17:04:46) Postovi: (1AB)16
Lokacija: Zg
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin


Pridružen/a: 06. 10. 2002. (22:07:09) Postovi: (3562)16
Spol: 
Lokacija: /sbin/init
|
Postano: 14:25 uto, 30. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="koryanshea"][quote="vsego"]...a s druge strane Cvjetnog je :bow: :bow: :bow: Cevapdzinica [i]Cvjetno[/i] :bow: :bow: :bow: (u mom drustvu znana i kao [i]Svetiste[/i] ;))... Cudno je to... :roll: Cak i ako si u zurbi, mozes nazvati mobitelom i naruciti, pa te cevapi docekaju tamo... :verycool:[/quote]
jesi siguran da ne bi upozorio nekoga na to da tako eksplicitno reklamira nesto drugo? (...stvarno nisam mogla odolit :twisted: )[/quote]
Eh, da je nesto drugo... :PP
Ma, ocekivao sam takav reply i dosta mozgao da li je ok. :? Fora je u tome da je to moj (i inace poznati) stav. Ja preporucam, ali nemam nista od toga da idete tamo. 8) Slicno kao ono s fotokopiraonama: ljudi su rekli koje smatraju dobrima i to je, IMO, koristan info. 8)
Naravno, to (sto je reklama, a sto preporuka) je manje-vise subjektivna procjena, ali mislim da smo do sada ubijali samo ocito komercijalne oglase (uz iznimku onih za apsolventsko...). :)
Ako netko smatra da post nije ok, nek mi se javi PMom... Mogu to cak i maknuti (samo me treba uvjeriti ;)).
P.S. Odgovor: siguran sam da [b]ne bih[/b] nekog drugog upozorio... Kao sto nisam Steela za onu pekaru (koja je stvarno dobra ;)).
koryanshea (napisa): | vsego (napisa): | ...a s druge strane Cvjetnog je Cevapdzinica Cvjetno (u mom drustvu znana i kao Svetiste )... Cudno je to... Cak i ako si u zurbi, mozes nazvati mobitelom i naruciti, pa te cevapi docekaju tamo...  |
jesi siguran da ne bi upozorio nekoga na to da tako eksplicitno reklamira nesto drugo? (...stvarno nisam mogla odolit ) |
Eh, da je nesto drugo...
Ma, ocekivao sam takav reply i dosta mozgao da li je ok. Fora je u tome da je to moj (i inace poznati) stav. Ja preporucam, ali nemam nista od toga da idete tamo. Slicno kao ono s fotokopiraonama: ljudi su rekli koje smatraju dobrima i to je, IMO, koristan info.
Naravno, to (sto je reklama, a sto preporuka) je manje-vise subjektivna procjena, ali mislim da smo do sada ubijali samo ocito komercijalne oglase (uz iznimku onih za apsolventsko...).
Ako netko smatra da post nije ok, nek mi se javi PMom... Mogu to cak i maknuti (samo me treba uvjeriti ).
P.S. Odgovor: siguran sam da ne bih nekog drugog upozorio... Kao sto nisam Steela za onu pekaru (koja je stvarno dobra ).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin


Pridružen/a: 25. 04. 2003. (11:21:04) Postovi: (698)16
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 16:03 uto, 30. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="koryanshea"]jesi siguran da ne bi upozorio nekoga na to da tako eksplicitno reklamira nesto drugo? (...stvarno nisam mogla odolit :twisted: )[/quote]
...
P.S. Odgovor: siguran sam da [b]ne bih[/b] nekog drugog upozorio... Kao sto nisam Steela za onu pekaru (koja je stvarno dobra ;)).[/quote]
Tamo ima vise pekarna, a samo jedna je prava. Ja nisam rekao koja, informirao sam da postoje [i]Les buhtlas royaux[/i] u jednoj pekarni, ljudi i dalje ne znaju o kojoj pekarni je rijec, samo sam informirao. E kad bih mi barem ponudili proviziju u buhtlama za reklamu... 8) One koje je zanimalo su dobili upute u PM.
One najave za koncerte su vece reklame od ovih informiranja, pa smo ih ostavili, jer isto sluze za informiranje, a ne komercijalnu dobit onoga koji ih je napisao.
[quote="vsego"]Ako castis, osobno cu te odvesti. 8) [/quote]
Moze. Ali ovaj tjedan stvarno nemam vremena. :( Dogovorimo se sljedeci week.
---------------------------------------
Koliko je od vas jelo kebap(b) ;) ?
Kak bi njega usporedili s burekom?
Moze i s cevapima usporedba, ali za nju vec znamo ishod... :lol:
Ja:
kebab :tup: burek
vsego (napisa): | koryanshea (napisa): | jesi siguran da ne bi upozorio nekoga na to da tako eksplicitno reklamira nesto drugo? (...stvarno nisam mogla odolit ) |
...
P.S. Odgovor: siguran sam da ne bih nekog drugog upozorio... Kao sto nisam Steela za onu pekaru (koja je stvarno dobra ). |
Tamo ima vise pekarna, a samo jedna je prava. Ja nisam rekao koja, informirao sam da postoje Les buhtlas royaux u jednoj pekarni, ljudi i dalje ne znaju o kojoj pekarni je rijec, samo sam informirao. E kad bih mi barem ponudili proviziju u buhtlama za reklamu... One koje je zanimalo su dobili upute u PM.
One najave za koncerte su vece reklame od ovih informiranja, pa smo ih ostavili, jer isto sluze za informiranje, a ne komercijalnu dobit onoga koji ih je napisao.
vsego (napisa): | Ako castis, osobno cu te odvesti. |
Moze. Ali ovaj tjedan stvarno nemam vremena. Dogovorimo se sljedeci week.
---------------------------------------
Koliko je od vas jelo kebap(b) ?
Kak bi njega usporedili s burekom?
Moze i s cevapima usporedba, ali za nju vec znamo ishod...
Ja:
kebab burek
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
mLijekO Forumaš(ica)

Pridružen/a: 23. 12. 2003. (13:40:55) Postovi: (A2)16
|
Postano: 16:12 uto, 30. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="steelworker"]Koliko je od vas jelo kebap(b)? [/quote]
ja sam ga jeo u malagi, kad smo bili već osam dana van balkana (pjesnik), i nije mi bio loš. ali upozoravam vas da sam već bio tjedan dana na tradicionalnoj andaluzijskoj prehrani :roll: pa mi se malo masnog mesa učinilo super. ukratko, za moj ukus je kebap [(c) by steel] bolji od bureka, ali od sirnice nije.
za one koji se ne kuže u bosanske termine, kebap je meni boli od bureka "s mesom", al ne od onoga sa sirom
steelworker (napisa): | Koliko je od vas jelo kebap(b)? |
ja sam ga jeo u malagi, kad smo bili već osam dana van balkana (pjesnik), i nije mi bio loš. ali upozoravam vas da sam već bio tjedan dana na tradicionalnoj andaluzijskoj prehrani pa mi se malo masnog mesa učinilo super. ukratko, za moj ukus je kebap [(c) by steel] bolji od bureka, ali od sirnice nije.
za one koji se ne kuže u bosanske termine, kebap je meni boli od bureka "s mesom", al ne od onoga sa sirom
|
|
[Vrh] |
|
BoMark Forumaš(ica)


Pridružen/a: 17. 11. 2003. (12:51:47) Postovi: (125)16
Spol: 
|
Postano: 17:56 uto, 30. 3. 2004 Naslov: |
|
|
ljudi moji, ovdje u zagrebu ne da nema dobrog bureka...nego ga nema :amen: ima zgodna pitara i to tamo negdje kod strojarstva i filozofije...a sve sto je dobro je i skupo...jel??
cevap u zagrebu...hmmm...ma cevapi u zenici, banja luci, bihacu su jedno obicno smece, a opet su neusporedivi i sa jednom cevaptakozvanomdzinicom u zagrebu...
istina ima par koji mogu konkurirati nekim losijim djelovima...CN, ok, po mom ukusu premali, tzv banjalucki...lepinja presuha, pretvrda...sve u svemu od 1 - 10 ...hmm...recimo solidna 5ica...probao jedne jako jeftine na kvatricu., mozda zbog cijene, ali isto tako 5-6, rubelj...ma kakva dostava i kakvi motori takva i hrana...need i say more...1...sjedi i dodji sljedeci put...???kod basciere 2, i ilica kod exita. tzv...sramota me reci ...cevapdzinica.l... trunku bolje od cn...ali ne vise od 6, ajde maximalno 6,5...ali sa tendencijom opadanja...
da kazem da ima neka u svetoj nedjelji navodno s jako dobrim komadima, i negdje u preckom ali jos ne biti tamo pa ne znam...
Odluka dal cevap il burek, (naravno burek s mesom, cik u oko...sve ostalo se jednostavno zakonom mora zabraniti da se zove burek...sirnica,zeljanica, krompirusa...) hmm...
teska odluka moram priznati, ali posto ne pojedoh dobar burek...onda moj glas za cevap...
buhtlu mi ljudi nemojte spominjati to je kao da vas netko pita sta vise volite coctu ili niksicko...
Kebab...mljac...ali ipak cevap, sa dosta sitno narezanog luka...
A gdje se moze kupiti nepecenih dobrih cevapa???
Sto se mene tice, ako se pokaze veliki interes, napravit cemo cumez degustaciju cevapa po gradu...tj...ispitivanje nasih ukusnih sposobnosti...
1.svi cevapi moraju biti ili svjeze ispeceni i max stari 2sata...ili totalno hladni starai 12 sati
2. testeri zavezanih ociju probaju po cevap i pripadnu lepinju (BEZ LUKA - jer ubija okus)
3. daju ocjenu od 1 - 10
pa cemo vidjeti,
sudjelovanje po osobi, ovisno o broju prijavljenih ljudi...
pa organizacijski odbor, bilo tko s autom, ide do rubelja, cn, i drugih kupi po porciju, nazad s autom tu gore na livadicu i ....
a prije toga rostiljada s cevapima i ostalim nekad zivim stvorenjima koja su prikladno zaklana, operusena, uciscena i izmasakrirana...negdje oko prvog maja....
ali o tom po tom :wink:
ljudi moji, ovdje u zagrebu ne da nema dobrog bureka...nego ga nema ima zgodna pitara i to tamo negdje kod strojarstva i filozofije...a sve sto je dobro je i skupo...jel??
cevap u zagrebu...hmmm...ma cevapi u zenici, banja luci, bihacu su jedno obicno smece, a opet su neusporedivi i sa jednom cevaptakozvanomdzinicom u zagrebu...
istina ima par koji mogu konkurirati nekim losijim djelovima...CN, ok, po mom ukusu premali, tzv banjalucki...lepinja presuha, pretvrda...sve u svemu od 1 - 10 ...hmm...recimo solidna 5ica...probao jedne jako jeftine na kvatricu., mozda zbog cijene, ali isto tako 5-6, rubelj...ma kakva dostava i kakvi motori takva i hrana...need i say more...1...sjedi i dodji sljedeci put...???kod basciere 2, i ilica kod exita. tzv...sramota me reci ...cevapdzinica.l... trunku bolje od cn...ali ne vise od 6, ajde maximalno 6,5...ali sa tendencijom opadanja...
da kazem da ima neka u svetoj nedjelji navodno s jako dobrim komadima, i negdje u preckom ali jos ne biti tamo pa ne znam...
Odluka dal cevap il burek, (naravno burek s mesom, cik u oko...sve ostalo se jednostavno zakonom mora zabraniti da se zove burek...sirnica,zeljanica, krompirusa...) hmm...
teska odluka moram priznati, ali posto ne pojedoh dobar burek...onda moj glas za cevap...
buhtlu mi ljudi nemojte spominjati to je kao da vas netko pita sta vise volite coctu ili niksicko...
Kebab...mljac...ali ipak cevap, sa dosta sitno narezanog luka...
A gdje se moze kupiti nepecenih dobrih cevapa???
Sto se mene tice, ako se pokaze veliki interes, napravit cemo cumez degustaciju cevapa po gradu...tj...ispitivanje nasih ukusnih sposobnosti...
1.svi cevapi moraju biti ili svjeze ispeceni i max stari 2sata...ili totalno hladni starai 12 sati
2. testeri zavezanih ociju probaju po cevap i pripadnu lepinju (BEZ LUKA - jer ubija okus)
3. daju ocjenu od 1 - 10
pa cemo vidjeti,
sudjelovanje po osobi, ovisno o broju prijavljenih ljudi...
pa organizacijski odbor, bilo tko s autom, ide do rubelja, cn, i drugih kupi po porciju, nazad s autom tu gore na livadicu i ....
a prije toga rostiljada s cevapima i ostalim nekad zivim stvorenjima koja su prikladno zaklana, operusena, uciscena i izmasakrirana...negdje oko prvog maja....
ali o tom po tom
_________________ Ljudi misle da razmisljaju, dok zapravo samo preuredjuju svoje predrasude!
Čovjek koji ne mijenja svoje stavove, nije ljudsko biće nego spomenik!
|
|
[Vrh] |
|
dodge Moderator


Pridružen/a: 19. 02. 2003. (10:47:50) Postovi: (85)16
Lokacija: quick stop
|
Postano: 19:45 uto, 30. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="steelworker"]
Koliko je od vas jelo kebap(b) ;) ?
Kak bi njega usporedili s burekom?
[/quote]
Jedoh kebab, poradi nedostatka cevabdzinica u Rumunjskoj bijase mi tamo glavni izvor prehrane, uz gyros (sto dodje skoro na isto). Enivej, ok je to i fino za pojest, al ipak nije ćevap...
BTW, sad ne znam da li je to samo rumunjski stih ili uobicajena praksa, jer u zgb-u znam za samo jednu kebabdzinicu(no nikad nisam tamo jeo) ali oni tamo uguraju i pomfrit u to pecivo po defaultu. ajd nek ovo bude i kvazipitanje za iskusne kebabzije, od cega se sastoji kebab?
[quote="Bomark"]2. testeri zavezanih ociju probaju po cevap i pripadnu lepinju (BEZ LUKA - jer ubija okus) [/quote]
blasphemy, ajd se dogovorite jel testirate kvalitetu mesa ili kvalitetu ćevapa, jer luk je integralni dio ćevap-iskustva, i ne moze ga se tek tako zaobici, morate iztestirati i taj simbiotski odnos.
steelworker (napisa): |
Koliko je od vas jelo kebap(b) ?
Kak bi njega usporedili s burekom?
|
Jedoh kebab, poradi nedostatka cevabdzinica u Rumunjskoj bijase mi tamo glavni izvor prehrane, uz gyros (sto dodje skoro na isto). Enivej, ok je to i fino za pojest, al ipak nije ćevap...
BTW, sad ne znam da li je to samo rumunjski stih ili uobicajena praksa, jer u zgb-u znam za samo jednu kebabdzinicu(no nikad nisam tamo jeo) ali oni tamo uguraju i pomfrit u to pecivo po defaultu. ajd nek ovo bude i kvazipitanje za iskusne kebabzije, od cega se sastoji kebab?
Bomark (napisa): | 2. testeri zavezanih ociju probaju po cevap i pripadnu lepinju (BEZ LUKA - jer ubija okus) |
blasphemy, ajd se dogovorite jel testirate kvalitetu mesa ili kvalitetu ćevapa, jer luk je integralni dio ćevap-iskustva, i ne moze ga se tek tako zaobici, morate iztestirati i taj simbiotski odnos.
_________________ Your logic does not resemble our Earth logic.
Mine is much more advanced.
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)


Pridružen/a: 04. 03. 2004. (19:56:15) Postovi: (54F)16
Lokacija: hm?
|
Postano: 21:06 uto, 30. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="BoMark"]rubelj...ma kakva dostava i kakvi motori takva i hrana...need i say more...1...sjedi i dodji sljedeci put...???[/quote]
Hm da :) Tamo se vise ne pojavljujem buduci da sam jednom prilikom strasno pripit sa 20 Kn htio platiti 3 velike porcije cevapa, dodatne somune i luk i 4 pive i posvadjao se s tipom jer mi nije htio vratiti ostatak :) Al dobro... On je mrmljo jako glasno neke nerazumljive stvari a ja si mislio... "ma zadrzi si ostatak.." i otisao :)
[quote="BoMark"]teska odluka moram priznati, ali posto ne pojedoh dobar burek...onda moj glas za cevap...[/quote]
Okej... nije ko od mame :) ali :) ali pekarna na donjim Sveticama je imala bureke za 7-8 dok vlasnik nije odlucio da su suvise dobri .... :evil: To je problem! Bureke uglavnom proizvode pekare, a poznato je da se (u pekarama) uglavnom artiklima koji bolje idu smanjuje kolicina mesa, sira, cokolade, jeftiniji materijali, dok traje pomama da idu sto profitabilnije. Na kraju od jaako dobrog proizvoda dodje nesto sto cu prije pojest ja nego moji psi (kao.. tako je i bilo-smrdilo po fekalijama ali se zvalo burekom) i to bi na sveticama prosle godine i prije dvi godine na dolcu :(
Zakljucak: ukoliko nadjete dobar burek u Zagrebu, napadnite ga svim silama, jer ce jos najvise dva tjedna takav i ostati.
[quote="BoMark"]buhtlu mi ljudi nemojte spominjati to je kao da vas netko pita sta vise volite coctu ili niksicko...[/quote]
:amen:
[quote="BoMark"]Kebab...mljac...ali ipak cevap, sa dosta sitno narezanog luka...
A gdje se moze kupiti nepecenih dobrih cevapa???[/quote]
...ako ti mama da recept, ja ti dovedem zivotinju :D
[quote="BoMark"]Sto se mene tice, ako se pokaze veliki interes, napravit cemo cumez degustaciju cevapa po gradu...tj...ispitivanje nasih ukusnih sposobnosti...
1.svi cevapi moraju biti ili svjeze ispeceni i max stari 2sata...ili totalno hladni starai 12 sati
2. testeri zavezanih ociju probaju po cevap i pripadnu lepinju (BEZ LUKA - jer ubija okus)
3. daju ocjenu od 1 - 10
pa cemo vidjeti,[/quote]
...moram se sloziti sa dodgeom(?). Uz dobar burek mora ici dobar luk, mora biti jak ali ne brutalan i mora biti sladak... ljudi vise ni ne pamte da luk moze biti sladak :(
[quote="BoMark"]pa organizacijski odbor, bilo tko s autom, ide do rubelja, cn, i drugih kupi po porciju, nazad s autom tu gore na livadicu i ....
a prije toga rostiljada s cevapima i ostalim nekad zivim stvorenjima koja su prikladno zaklana, operusena, uciscena i izmasakrirana...negdje oko prvog maja....[/quote]
Na rodjendan od doris :) Divno :D
U svakom slucaju ja bi da volontiram poput pravog velikog volontera :D i to za auto i za porcije i za nekad ziva stvorenja (btw: susjed mi hoce prodati pola ovce, divan covjek :D) (pod uvjetom da ne idemo u Rubelj u importanne :))
BoMark (napisa): | rubelj...ma kakva dostava i kakvi motori takva i hrana...need i say more...1...sjedi i dodji sljedeci put...??? |
Hm da Tamo se vise ne pojavljujem buduci da sam jednom prilikom strasno pripit sa 20 Kn htio platiti 3 velike porcije cevapa, dodatne somune i luk i 4 pive i posvadjao se s tipom jer mi nije htio vratiti ostatak Al dobro... On je mrmljo jako glasno neke nerazumljive stvari a ja si mislio... "ma zadrzi si ostatak.." i otisao
BoMark (napisa): | teska odluka moram priznati, ali posto ne pojedoh dobar burek...onda moj glas za cevap... |
Okej... nije ko od mame ali ali pekarna na donjim Sveticama je imala bureke za 7-8 dok vlasnik nije odlucio da su suvise dobri .... To je problem! Bureke uglavnom proizvode pekare, a poznato je da se (u pekarama) uglavnom artiklima koji bolje idu smanjuje kolicina mesa, sira, cokolade, jeftiniji materijali, dok traje pomama da idu sto profitabilnije. Na kraju od jaako dobrog proizvoda dodje nesto sto cu prije pojest ja nego moji psi (kao.. tako je i bilo-smrdilo po fekalijama ali se zvalo burekom) i to bi na sveticama prosle godine i prije dvi godine na dolcu
Zakljucak: ukoliko nadjete dobar burek u Zagrebu, napadnite ga svim silama, jer ce jos najvise dva tjedna takav i ostati.
BoMark (napisa): | buhtlu mi ljudi nemojte spominjati to je kao da vas netko pita sta vise volite coctu ili niksicko... |
BoMark (napisa): | Kebab...mljac...ali ipak cevap, sa dosta sitno narezanog luka...
A gdje se moze kupiti nepecenih dobrih cevapa??? |
...ako ti mama da recept, ja ti dovedem zivotinju
BoMark (napisa): | Sto se mene tice, ako se pokaze veliki interes, napravit cemo cumez degustaciju cevapa po gradu...tj...ispitivanje nasih ukusnih sposobnosti...
1.svi cevapi moraju biti ili svjeze ispeceni i max stari 2sata...ili totalno hladni starai 12 sati
2. testeri zavezanih ociju probaju po cevap i pripadnu lepinju (BEZ LUKA - jer ubija okus)
3. daju ocjenu od 1 - 10
pa cemo vidjeti, |
...moram se sloziti sa dodgeom(?). Uz dobar burek mora ici dobar luk, mora biti jak ali ne brutalan i mora biti sladak... ljudi vise ni ne pamte da luk moze biti sladak
BoMark (napisa): | pa organizacijski odbor, bilo tko s autom, ide do rubelja, cn, i drugih kupi po porciju, nazad s autom tu gore na livadicu i ....
a prije toga rostiljada s cevapima i ostalim nekad zivim stvorenjima koja su prikladno zaklana, operusena, uciscena i izmasakrirana...negdje oko prvog maja.... |
Na rodjendan od doris Divno
U svakom slucaju ja bi da volontiram poput pravog velikog volontera i to za auto i za porcije i za nekad ziva stvorenja (btw: susjed mi hoce prodati pola ovce, divan covjek ) (pod uvjetom da ne idemo u Rubelj u importanne )
_________________
Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)


Pridružen/a: 14. 10. 2002. (14:27:35) Postovi: (E68)16
Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 15:39 čet, 1. 4. 2004 Naslov: |
|
|
prvo, pitanje: sis ili obicni cevap
drugo, jos uvijek pitanje: koliko toga (jedan, dva, ili cijelu porciju)
trece, treba sastaviti popis koje cevapdzinice dolaze u obzir...
recimo, cingaca ste zaboravili, a definitivno imaju dobar luk (ne preljut, samo ljutkast.... i socan... ) i cevape... koje bi definitivno za probu trebalo na kapaljku uzimati koliko su veliki :o)
a cvjetno... kadkad ima suhlji luk...
u ostalim cevapnesto nisam bila (ako se dobro sjecam...) pa ne mogu nista vise reci... :)
ali u svakom slucaju, treba popisati neka mjesta koja dolaze u obzir
a sto se hladjenja tice, cevapi iz cvjetnog do faxa tramvajom po hladnom vremenu uz blago puhanje mogu doci zbilja jako topli, ali ne vise vruci... (to je jedno sat vremena voznje, hodanja, cekanja busa i ostalo... )
prvo, pitanje: sis ili obicni cevap
drugo, jos uvijek pitanje: koliko toga (jedan, dva, ili cijelu porciju)
trece, treba sastaviti popis koje cevapdzinice dolaze u obzir...
recimo, cingaca ste zaboravili, a definitivno imaju dobar luk (ne preljut, samo ljutkast.... i socan... ) i cevape... koje bi definitivno za probu trebalo na kapaljku uzimati koliko su veliki
a cvjetno... kadkad ima suhlji luk...
u ostalim cevapnesto nisam bila (ako se dobro sjecam...) pa ne mogu nista vise reci...
ali u svakom slucaju, treba popisati neka mjesta koja dolaze u obzir
a sto se hladjenja tice, cevapi iz cvjetnog do faxa tramvajom po hladnom vremenu uz blago puhanje mogu doci zbilja jako topli, ali ne vise vruci... (to je jedno sat vremena voznje, hodanja, cekanja busa i ostalo... )
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)


Pridružen/a: 04. 03. 2004. (19:56:15) Postovi: (54F)16
Lokacija: hm?
|
Postano: 15:58 čet, 1. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]prvo, pitanje: sis ili obicni cevap
drugo, jos uvijek pitanje: koliko toga (jedan, dva, ili cijelu porciju)[/quote]
Kolko ide :D Hehe :) Al... Jedan po glavi ispitanika iz svake cevapcinice i onda ostale cevape stavis na svedski stol i gledamo cega prije nestane ? :)
[quote="nesi"]ali u svakom slucaju, treba popisati neka mjesta koja dolaze u obzir[/quote]
Ofkors.. ali treba staviti i home-made u konkurenciju.. Lepinje ce biti malo problematicne... :? Ili onaj kupovni stiropor od lepinje ?
[quote="nesi"]a sto se hladjenja tice, cevapi iz cvjetnog do faxa tramvajom po hladnom vremenu uz blago puhanje mogu doci zbilja jako topli, ali ne vise vruci... (to je jedno sat vremena voznje, hodanja, cekanja busa i ostalo... )[/quote]
yugomobile ce sa smjeskom ici po vruce cevape u 15min :D
Nesi (napisa): | prvo, pitanje: sis ili obicni cevap
drugo, jos uvijek pitanje: koliko toga (jedan, dva, ili cijelu porciju) |
Kolko ide Hehe Al... Jedan po glavi ispitanika iz svake cevapcinice i onda ostale cevape stavis na svedski stol i gledamo cega prije nestane ?
nesi (napisa): | ali u svakom slucaju, treba popisati neka mjesta koja dolaze u obzir |
Ofkors.. ali treba staviti i home-made u konkurenciju.. Lepinje ce biti malo problematicne... Ili onaj kupovni stiropor od lepinje ?
nesi (napisa): | a sto se hladjenja tice, cevapi iz cvjetnog do faxa tramvajom po hladnom vremenu uz blago puhanje mogu doci zbilja jako topli, ali ne vise vruci... (to je jedno sat vremena voznje, hodanja, cekanja busa i ostalo... ) |
yugomobile ce sa smjeskom ici po vruce cevape u 15min
_________________
Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)


Pridružen/a: 14. 10. 2002. (14:27:35) Postovi: (E68)16
Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
BoMark Forumaš(ica)


Pridružen/a: 17. 11. 2003. (12:51:47) Postovi: (125)16
Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Xaviar Forumaš(ica)


Pridružen/a: 01. 06. 2003. (20:38:54) Postovi: (2F)16
Lokacija: Zagreb, Croatia, Earth, Third Planet From The Sun
|
Postano: 21:11 čet, 1. 4. 2004 Naslov: |
|
|
Ljudi moji...najbolji cevapi se nalaze u Sarajevu, i nigdje drugdje... 8)
...sto se tice Zagreba najbolja cevapcenjica je kod moga susjeda i nigdje drugdje... 8) ...druga najbolja je Cingac naravno, sto je kojih 5 min od mene...nije da znam pa ljudi, ja zivim na cevapima, to mi je obrok, recimo 2xtjedno...mrak hrana...
...bureka ima dobrih, ali najbolji meni jest za sada u jenoj pekari pored cingaca i to u tri ujutro kada se vracate doma iz grada pjehe, pa zemete sa time dva-tri jogurta tekuca, pa na obliznjem osnovnoskolskom igralistu se najedete pa doma u krpanac...zakon... :pc: :pivca: 8)
Ljudi moji...najbolji cevapi se nalaze u Sarajevu, i nigdje drugdje...
...sto se tice Zagreba najbolja cevapcenjica je kod moga susjeda i nigdje drugdje... ...druga najbolja je Cingac naravno, sto je kojih 5 min od mene...nije da znam pa ljudi, ja zivim na cevapima, to mi je obrok, recimo 2xtjedno...mrak hrana...
...bureka ima dobrih, ali najbolji meni jest za sada u jenoj pekari pored cingaca i to u tri ujutro kada se vracate doma iz grada pjehe, pa zemete sa time dva-tri jogurta tekuca, pa na obliznjem osnovnoskolskom igralistu se najedete pa doma u krpanac...zakon...
_________________ Najsigurniji nacin da postanete dosadni jest da sve kazete!!!
Pozdrav od mene!
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator


Pridružen/a: 28. 01. 2004. (21:01:17) Postovi: (53C)16
Spol: 
Lokacija: 231
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)


Pridružen/a: 14. 10. 2002. (14:27:35) Postovi: (E68)16
Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator


Pridružen/a: 28. 01. 2004. (21:01:17) Postovi: (53C)16
Spol: 
Lokacija: 231
|
|
[Vrh] |
|
Edo Forumaš(ica)

Pridružen/a: 09. 02. 2004. (23:03:41) Postovi: (6C)16
|
Postano: 13:28 uto, 6. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="dodge"] ajd nek ovo bude i kvazipitanje za iskusne kebabzije, od cega se sastoji kebab?[/quote]
Kebab je, kao sto svi znate, tradicionalo jelo u Turaka i Grka (u grka se zove giros, ali isto je to, Turci i Grci , una faccia una razza). Originalno bi se trebao sastojati od tankih snita junetine i janjetine (ovcetine) nabijenih na razanj. Kako se razanj vrti, tako se rezu vanjski slojevi mesa. E, sad, ono sto se pojavilo u Zagrebu je komercijalna verzija kebaba koju Turci rade za njemacko trziste i radjena je industrijski tako da meso nije rezano vec mljeveno i onda presano, a zacini su vec unutra. U ovoj verziji, nije bog zna sto. U Turskoj, pa cak i u Francuskoj ili Italiji, Turci se ne usude prodavati takvo sto. To rade samo za Njemce, poznate po vrlo upitnom ukusu. Po meni, neusporedivo s cevapom. U Zagrebu se moze pojesti solidan giros u grckom restoranu kojeg sad necu imenovati, ali nije jeftin, a i nije na nivou dobrih cevapa.
Glasam za cevape.
dodge (napisa): | ajd nek ovo bude i kvazipitanje za iskusne kebabzije, od cega se sastoji kebab? |
Kebab je, kao sto svi znate, tradicionalo jelo u Turaka i Grka (u grka se zove giros, ali isto je to, Turci i Grci , una faccia una razza). Originalno bi se trebao sastojati od tankih snita junetine i janjetine (ovcetine) nabijenih na razanj. Kako se razanj vrti, tako se rezu vanjski slojevi mesa. E, sad, ono sto se pojavilo u Zagrebu je komercijalna verzija kebaba koju Turci rade za njemacko trziste i radjena je industrijski tako da meso nije rezano vec mljeveno i onda presano, a zacini su vec unutra. U ovoj verziji, nije bog zna sto. U Turskoj, pa cak i u Francuskoj ili Italiji, Turci se ne usude prodavati takvo sto. To rade samo za Njemce, poznate po vrlo upitnom ukusu. Po meni, neusporedivo s cevapom. U Zagrebu se moze pojesti solidan giros u grckom restoranu kojeg sad necu imenovati, ali nije jeftin, a i nije na nivou dobrih cevapa.
Glasam za cevape.
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)


Pridružen/a: 15. 12. 2003. (01:20:43) Postovi: (23C)16
Spol: 
Lokacija: Zagreb
|
Postano: 23:14 uto, 6. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Edo"]Kebab je, kao sto svi znate, tradicionalo jelo u Turaka i Grka (u grka se zove giros, ali isto je to, Turci i Grci , una faccia una razza). Originalno bi se trebao sastojati od tankih snita junetine i janjetine (ovcetine) nabijenih na razanj. Kako se razanj vrti, tako se rezu vanjski slojevi mesa. E, sad, ono sto se pojavilo u Zagrebu je komercijalna verzija kebaba koju Turci rade za njemacko trziste i radjena je industrijski tako da meso nije rezano vec mljeveno i onda presano, a zacini su vec unutra. U ovoj verziji, nije bog zna sto. U Turskoj, pa cak i u Francuskoj ili Italiji, Turci se ne usude prodavati takvo sto. To rade samo za Njemce, poznate po vrlo upitnom ukusu. Po meni, neusporedivo s cevapom. U Zagrebu se moze pojesti solidan giros u grckom restoranu kojeg sad necu imenovati, ali nije jeftin, a i nije na nivou dobrih cevapa.
[/quote]
Kad smo kod Balkana & Bliskog istoka, zanima me kak' ekipa stoji s [i]baklavom[/i]?
Ili ak' ima [i]sugar-loversa[/i] koji nisu čuli za to, neka svakako probaju.
Edo (napisa): | Kebab je, kao sto svi znate, tradicionalo jelo u Turaka i Grka (u grka se zove giros, ali isto je to, Turci i Grci , una faccia una razza). Originalno bi se trebao sastojati od tankih snita junetine i janjetine (ovcetine) nabijenih na razanj. Kako se razanj vrti, tako se rezu vanjski slojevi mesa. E, sad, ono sto se pojavilo u Zagrebu je komercijalna verzija kebaba koju Turci rade za njemacko trziste i radjena je industrijski tako da meso nije rezano vec mljeveno i onda presano, a zacini su vec unutra. U ovoj verziji, nije bog zna sto. U Turskoj, pa cak i u Francuskoj ili Italiji, Turci se ne usude prodavati takvo sto. To rade samo za Njemce, poznate po vrlo upitnom ukusu. Po meni, neusporedivo s cevapom. U Zagrebu se moze pojesti solidan giros u grckom restoranu kojeg sad necu imenovati, ali nije jeftin, a i nije na nivou dobrih cevapa.
|
Kad smo kod Balkana & Bliskog istoka, zanima me kak' ekipa stoji s baklavom?
Ili ak' ima sugar-loversa koji nisu čuli za to, neka svakako probaju.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin


Pridružen/a: 06. 10. 2002. (22:07:09) Postovi: (3562)16
Spol: 
Lokacija: /sbin/init
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin


Pridružen/a: 25. 04. 2003. (11:21:04) Postovi: (698)16
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 0:46 sri, 7. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Edo"]E, sad, ono sto se pojavilo u Zagrebu je komercijalna verzija kebaba koju Turci rade za njemacko trziste i radjena je industrijski tako da meso nije rezano vec mljeveno i onda presano, a zacini su vec unutra.[/quote]
:cry: A ja ga jeo u Njemackoj... Hvala na obavjesti :D , moram to ispraviti! :klopa: (u Francuskoj nadam se, al to je vec druga prica :OT: )
Edo (napisa): | E, sad, ono sto se pojavilo u Zagrebu je komercijalna verzija kebaba koju Turci rade za njemacko trziste i radjena je industrijski tako da meso nije rezano vec mljeveno i onda presano, a zacini su vec unutra. |
A ja ga jeo u Njemackoj... Hvala na obavjesti , moram to ispraviti! (u Francuskoj nadam se, al to je vec druga prica )
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
|