Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mhaberl Forumaš(ica)
Spol:
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:28 sri, 11. 11. 2009 Naslov: |
|
|
@ante003: Pa recimo ja se u menzi na Kemiji mogu najesti za 7, 8 ili desetak kuna. Jedem glavno jelo s prilogom, salatu i ponekad juhu. Jednom sam se najeo za 2.02 kn (tanjur graha i šnita kruha).
ALI, problem je što čak i uz minimalnu prosječnu potrošnju od 6-7 kn pretpostavljenu u članku student iz Zagreba ili Zagrebačke županije koji svaki dan jede u menzi ne može izdržati do kraja mjeseca. Naime, formula po kojoj se određuje mjesečno stanje na iksici za takve studente je <broj radnih dana>*16.70, ilitiga efektivno može potrošiti <broj radnih dana>*4.40 kn. Drugim riječima, takav student nema ni tih 6-7 kn dnevno na raspolaganju, nego ima 4.40 kn.
Tako da, u svakom slučaju je kredit na iksici premalen. Stoga ne vidim ništa loše u posuđivanju iksica. Zašto ja koji ne jedem svakodnevno u menzi ne bih posudio iksicu nekom tko svakodnevno jede pa mu taj mizeran kredit koji dobije nije dovoljan? Ok, postoji propis koji to zabranjuje, ali onda treba ili ukinuti taj propis ili povećati svima kredit na iksici.
Ovakvo uvođenje zaštitara i kažnjavanje studenata je jednostavno napad na studentski standard. Također, na mjestu je i pitanje koliko koštaju ti zaštitari.
[size=9][color=#999999]Added after 6 minutes:[/color][/size]
Moj prijedlog za opiranje ovakvoj metodi je da u sljedećih mjesec dana [b]svaki[/b] student izdvoji vrijeme da iskoristi [b]maksimum[/b] na svojoj iksici. Pa da vidimo što je država planirala, a što nije. :roll:
@ante003: Pa recimo ja se u menzi na Kemiji mogu najesti za 7, 8 ili desetak kuna. Jedem glavno jelo s prilogom, salatu i ponekad juhu. Jednom sam se najeo za 2.02 kn (tanjur graha i šnita kruha).
ALI, problem je što čak i uz minimalnu prosječnu potrošnju od 6-7 kn pretpostavljenu u članku student iz Zagreba ili Zagrebačke županije koji svaki dan jede u menzi ne može izdržati do kraja mjeseca. Naime, formula po kojoj se određuje mjesečno stanje na iksici za takve studente je <broj radnih dana>*16.70, ilitiga efektivno može potrošiti <broj radnih dana>*4.40 kn. Drugim riječima, takav student nema ni tih 6-7 kn dnevno na raspolaganju, nego ima 4.40 kn.
Tako da, u svakom slučaju je kredit na iksici premalen. Stoga ne vidim ništa loše u posuđivanju iksica. Zašto ja koji ne jedem svakodnevno u menzi ne bih posudio iksicu nekom tko svakodnevno jede pa mu taj mizeran kredit koji dobije nije dovoljan? Ok, postoji propis koji to zabranjuje, ali onda treba ili ukinuti taj propis ili povećati svima kredit na iksici.
Ovakvo uvođenje zaštitara i kažnjavanje studenata je jednostavno napad na studentski standard. Također, na mjestu je i pitanje koliko koštaju ti zaštitari.
Added after 6 minutes:
Moj prijedlog za opiranje ovakvoj metodi je da u sljedećih mjesec dana svaki student izdvoji vrijeme da iskoristi maksimum na svojoj iksici. Pa da vidimo što je država planirala, a što nije.
_________________ I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve.
|
|
[Vrh] |
|
mhaberl Forumaš(ica)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 21:42 sri, 11. 11. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Melkor"]@ante003: Pa recimo ja se u menzi na Kemiji mogu najesti za 7, 8 ili desetak kuna. Jedem glavno jelo s prilogom, salatu i ponekad juhu. Jednom sam se najeo za 2.02 kn (tanjur graha i šnita kruha).
Tako da, u svakom slučaju je kredit na iksici premalen. Stoga ne vidim ništa loše u posuđivanju iksica. Zašto ja koji ne jedem svakodnevno u menzi ne bih posudio iksicu nekom tko svakodnevno jede pa mu taj mizeran kredit koji dobije nije dovoljan? Ok, postoji propis koji to zabranjuje, ali onda treba ili ukinuti taj propis ili [u][b][color=red]povećati svima kredit na iksici[/color][/b][/u].
Ovakvo uvođenje zaštitara i kažnjavanje studenata je jednostavno napad na studentski standard. Također, na mjestu je i pitanje koliko koštaju ti zaštitari. [/quote]
Apsolutno se slazem sa svime navedenim.
[u][b][color=red]btw[/color][/b][/u], koliko se sjecam, na Zg iksicama se prije dodjeljivao iznos koji je sigurno bio >300kn (mislim oko 360kn), sto znaci da su ga u nekom trenutku smanjivali. Koliko bolestan u glavu moras biti da ides stediti na hrani za studente? [u]Koliko su uopce mogli ustediti?[/u] Dovoljno za [url=http://www.poslovni.hr/58181.aspx]Peljeski most[/url]? Dovoljno za [url=http://www.nacional.hr/clanak/29791/mostarska-spletka-s-hrvatskih-50-mil]sveuciliste u Mostaru[/url]? Dovoljno za [url=http://www.monitor.hr/vijesti/katolickoj-crkvi-drzava-daje-300-milijuna-kuna/92538/]crkvu[/url]? Dovoljno za [url=http://www.index.hr/vijesti/clanak/vlada-smijenila-kompletnu-upravu-hepa/451583.aspx]otpremnine ovakvima[/url]?
[quote="Melkor"]
Moj prijedlog za opiranje ovakvoj metodi je da u sljedećih mjesec dana [b]svaki[/b] student izdvoji vrijeme da iskoristi [b]maksimum[/b] na svojoj iksici. Pa da vidimo što je država planirala, a što nije. :roll:[/quote]
Vjerojatno bi smanjili iznos na iksici za sljedeci mjesec svima.
Melkor (napisa): | @ante003: Pa recimo ja se u menzi na Kemiji mogu najesti za 7, 8 ili desetak kuna. Jedem glavno jelo s prilogom, salatu i ponekad juhu. Jednom sam se najeo za 2.02 kn (tanjur graha i šnita kruha).
Ovakvo uvođenje zaštitara i kažnjavanje studenata je jednostavno napad na studentski standard. Također, na mjestu je i pitanje koliko koštaju ti zaštitari. |
Apsolutno se slazem sa svime navedenim.
btw, koliko se sjecam, na Zg iksicama se prije dodjeljivao iznos koji je sigurno bio >300kn (mislim oko 360kn), sto znaci da su ga u nekom trenutku smanjivali. Koliko bolestan u glavu moras biti da ides stediti na hrani za studente? Koliko su uopce mogli ustediti? Dovoljno za Peljeski most? Dovoljno za sveuciliste u Mostaru? Dovoljno za crkvu? Dovoljno za otpremnine ovakvima?
Melkor (napisa): |
Moj prijedlog za opiranje ovakvoj metodi je da u sljedećih mjesec dana svaki student izdvoji vrijeme da iskoristi maksimum na svojoj iksici. Pa da vidimo što je država planirala, a što nije. |
Vjerojatno bi smanjili iznos na iksici za sljedeci mjesec svima.
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:54 sri, 11. 11. 2009 Naslov: |
|
|
S kreditom na X-ici mozes svaki radni dan pojesti meni u SC-u. Tako je bar uvijek bilo a po onome sto Melkor kaze, pretpostavljam da je i dalje tako. Druga je stvar sto ljudi zele jesti nesto drugo, a komad mesa moze doci i dvostruko vise od cijelog menija.
Iznos kredita je smijesan, i trebalo bi ga povecati, ali sto se tice toga da se ne moze koristiti tudu X-icu to je ok, ali po ovome sto pise ispada da ja ne mogu s frendom koji nije student otic u menzu i kupit obojici rucak, sto je jednostavno glupo.
S kreditom na X-ici mozes svaki radni dan pojesti meni u SC-u. Tako je bar uvijek bilo a po onome sto Melkor kaze, pretpostavljam da je i dalje tako. Druga je stvar sto ljudi zele jesti nesto drugo, a komad mesa moze doci i dvostruko vise od cijelog menija.
Iznos kredita je smijesan, i trebalo bi ga povecati, ali sto se tice toga da se ne moze koristiti tudu X-icu to je ok, ali po ovome sto pise ispada da ja ne mogu s frendom koji nije student otic u menzu i kupit obojici rucak, sto je jednostavno glupo.
_________________ Bri
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:10 sri, 11. 11. 2009 Naslov: |
|
|
ja sam u domu ove godine i dobio sam oko 200 kn vise gore i sad imam cca 960
ali ja nejdem na dorucak ( neda mi se probudi ujutro :D) i uvjek ali ama bas uvjek mi nestane para tjedan i pol do kraja mj.
jednostavno nije moguce s tim prezivjet. lijepo je sve kaj je meni tako jeftin i sve ali kad ti naprave neki meni koji smisla nema a nece ti neke stvari ko meni zaračunat nego ko dva jer nemogu sve to ko jedan !?
a da ne velim da je hrana u SC-u katastrofa. Ima dobre tu i tamo ( rijetko ) ali je vecinom nema. kad god dodem u SC na brzu nikad nema niceg. uvjek sve prazno ( i onaj mikrofon ne radi vec godinu dana bokte )
i sad mi jos treba zastitar koji me bude provjeraval. sljedece godine provjeravaju studente da nebi unosili vatreno oruzje u SC ;)
[size=9][color=#999999]Added after 14 minutes:[/color][/size]
[quote="Grga"]S kreditom na X-ici mozes svaki radni dan pojesti meni u SC-u. Tako je bar uvijek bilo a po onome sto Melkor kaze, pretpostavljam da je i dalje tako. Druga je stvar sto ljudi zele jesti nesto drugo, a komad mesa moze doci i dvostruko vise od cijelog menija.
Iznos kredita je smijesan, i trebalo bi ga povecati, ali sto se tice toga da se ne moze koristiti tudu X-icu to je ok, ali po ovome sto pise ispada da ja ne mogu s frendom koji nije student otic u menzu i kupit obojici rucak, sto je jednostavno glupo.[/quote]
ali kako pise u clanku to bi trebalo bit samo za SC. Nadam se da u ostalima nebi trebalo bit problema niti "hapšenja"
ja sam u domu ove godine i dobio sam oko 200 kn vise gore i sad imam cca 960
ali ja nejdem na dorucak ( neda mi se probudi ujutro ) i uvjek ali ama bas uvjek mi nestane para tjedan i pol do kraja mj.
jednostavno nije moguce s tim prezivjet. lijepo je sve kaj je meni tako jeftin i sve ali kad ti naprave neki meni koji smisla nema a nece ti neke stvari ko meni zaračunat nego ko dva jer nemogu sve to ko jedan !?
a da ne velim da je hrana u SC-u katastrofa. Ima dobre tu i tamo ( rijetko ) ali je vecinom nema. kad god dodem u SC na brzu nikad nema niceg. uvjek sve prazno ( i onaj mikrofon ne radi vec godinu dana bokte )
i sad mi jos treba zastitar koji me bude provjeraval. sljedece godine provjeravaju studente da nebi unosili vatreno oruzje u SC
Added after 14 minutes:
Grga (napisa): | S kreditom na X-ici mozes svaki radni dan pojesti meni u SC-u. Tako je bar uvijek bilo a po onome sto Melkor kaze, pretpostavljam da je i dalje tako. Druga je stvar sto ljudi zele jesti nesto drugo, a komad mesa moze doci i dvostruko vise od cijelog menija.
Iznos kredita je smijesan, i trebalo bi ga povecati, ali sto se tice toga da se ne moze koristiti tudu X-icu to je ok, ali po ovome sto pise ispada da ja ne mogu s frendom koji nije student otic u menzu i kupit obojici rucak, sto je jednostavno glupo. |
ali kako pise u clanku to bi trebalo bit samo za SC. Nadam se da u ostalima nebi trebalo bit problema niti "hapšenja"
_________________ Ako ste previše otvorenog uma, ispast će vam mozak
------------------------------------------------------
Racunalo bez Windowsa je kao riba bez bicikla
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
marijap Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:28 sri, 11. 11. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="mhaberl"]
[u][b][color=red]btw[/color][/b][/u], koliko se sjecam, na Zg iksicama se prije dodjeljivao iznos koji je sigurno bio >300kn (mislim oko 360kn), sto znaci da su ga u nekom trenutku smanjivali. Koliko bolestan u glavu moras biti da ides stediti na hrani za studente?[/quote]
ma, tom sam se i ja tad čudila, ali navodno nisu smanjili kvotu, nego se po tom novome
na x-ici prikazuje samo onih 3/4 koje studentima subvencionira država (tj.i naši roditelji i ostali porezni obveznici :D ),
a onih 1/4 koju stvarno platiš se niti prikazuje niti skida s x-ice...
npr. prijašnjih 330kn na x-ici je sad 330*0.75=247.5, a onih 330*0.25=82.5kn gotovine koju daš mjesečno ako pojedeš maksimum...
sveukupno je to i dalje 330 ;)
ali kaj se tiče nove odredbe, tj. izvedbe, nije vrijedno tipkanja,
privatne menze će imati veći promet očito :sheep:
mhaberl (napisa): |
btw, koliko se sjecam, na Zg iksicama se prije dodjeljivao iznos koji je sigurno bio >300kn (mislim oko 360kn), sto znaci da su ga u nekom trenutku smanjivali. Koliko bolestan u glavu moras biti da ides stediti na hrani za studente? |
ma, tom sam se i ja tad čudila, ali navodno nisu smanjili kvotu, nego se po tom novome
na x-ici prikazuje samo onih 3/4 koje studentima subvencionira država (tj.i naši roditelji i ostali porezni obveznici ),
a onih 1/4 koju stvarno platiš se niti prikazuje niti skida s x-ice...
npr. prijašnjih 330kn na x-ici je sad 330*0.75=247.5, a onih 330*0.25=82.5kn gotovine koju daš mjesečno ako pojedeš maksimum...
sveukupno je to i dalje 330
ali kaj se tiče nove odredbe, tj. izvedbe, nije vrijedno tipkanja,
privatne menze će imati veći promet očito
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Tvrtko Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 0:56 čet, 12. 11. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Charmed"]A kaj nije fora da te samo policija može legitimirati? :?[/quote]
Ovo je pregledavanje X-ice, a ne osobne iskaznice. Plus, ti ne moras pokazati sto zelis, a oni te onda ne moraju pustiti unutra :arrow: nikakvo legitimiranje.
Inace, kad su u pitanju prehrana i rad preko student-servisa, doktorski i ostali postdiplomski studenti - nisu studenti. Toliko o pravdi, socijalnoj drzavi i "zemlji znanja".
Charmed (napisa): | A kaj nije fora da te samo policija može legitimirati? |
Ovo je pregledavanje X-ice, a ne osobne iskaznice. Plus, ti ne moras pokazati sto zelis, a oni te onda ne moraju pustiti unutra nikakvo legitimiranje.
Inace, kad su u pitanju prehrana i rad preko student-servisa, doktorski i ostali postdiplomski studenti - nisu studenti. Toliko o pravdi, socijalnoj drzavi i "zemlji znanja".
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Tvrtko Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
tperkov Forumaš(ica)
|
Postano: 9:12 čet, 12. 11. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Tvrtko"]
Drzavna tvrtka znaci da je u vlasnistvu drzave. To ne znaci da ljudi koji tamo rade primaju placu iz proracuna. SC je poduzece kao i svako drugo, ciji radnici moraju zaraditi placu. [/quote]
SC je dio Sveučilišta u Zagrebu, pa mislim da ipak plaće idu iz proračuna. (ali naravno čak i ljudi koji primaju plaću iz proračuna, vjerovali ili ne, plaću moraju zaraditi. Osim odbjeglih ratnih zločinaca, kojima šalju plaću u drugu državu)
Tvrtko (napisa): |
Drzavna tvrtka znaci da je u vlasnistvu drzave. To ne znaci da ljudi koji tamo rade primaju placu iz proracuna. SC je poduzece kao i svako drugo, ciji radnici moraju zaraditi placu. |
SC je dio Sveučilišta u Zagrebu, pa mislim da ipak plaće idu iz proračuna. (ali naravno čak i ljudi koji primaju plaću iz proračuna, vjerovali ili ne, plaću moraju zaraditi. Osim odbjeglih ratnih zločinaca, kojima šalju plaću u drugu državu)
|
|
[Vrh] |
|
Lara Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:09 čet, 12. 11. 2009 Naslov: |
|
|
Meni se od svega najgorim što je sve došlo bez upozorenja... Tj. bez upozorenja da ne smiju jesti dvije osobe na istu iksicu smo prošli blagajnu, sve 5, teta naplatila objema i bog, a onda nas je nakon tete, a tik do nje, dakle bila je upućena, dočekao zaštitar koji je moju prijateljicu tražio iksicu jer ju je meni posudila (jer ja svoju nisam imala kod sebe). Dala mu je jer je pristojna... Ne mogu vjerovati da to što je zapisana na taj način može za nju značiti nekakve sankcije. Neće, jel da? Nadam se da je ovaj prvi val popisivanja samo zastrašivanje:)
Meni se od svega najgorim što je sve došlo bez upozorenja... Tj. bez upozorenja da ne smiju jesti dvije osobe na istu iksicu smo prošli blagajnu, sve 5, teta naplatila objema i bog, a onda nas je nakon tete, a tik do nje, dakle bila je upućena, dočekao zaštitar koji je moju prijateljicu tražio iksicu jer ju je meni posudila (jer ja svoju nisam imala kod sebe). Dala mu je jer je pristojna... Ne mogu vjerovati da to što je zapisana na taj način može za nju značiti nekakve sankcije. Neće, jel da? Nadam se da je ovaj prvi val popisivanja samo zastrašivanje:)
|
|
[Vrh] |
|
|