Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
tp Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
eve Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)

|
Postano: 18:08 čet, 12. 11. 2009 Naslov: |
|
|
[latex]\displaystyle p\left( x\right) =\sum_{i=0}^n a_ix^i\\
p\left( x\right) =p\left( -x\right) \Longrightarrow \sum_{i=0}^n a_ix^i = \sum_{i=0}^n a_i(-x)^i \Longrightarrow 2\left( \sum_{ \left\{ i \in \mathbb{N}|\exists k\in \mathbb{N}, i=2k-1, i\leq n \right\} } a_ix^i \right) =0\\
a_i=0, \forall i\in \left\{ m \in \mathbb{N} | \exists k\in \mathbb{N}, m=2k-1, m\leq n \right\}[/latex]
znaci ako je polinom iz tog prostora, vrijedi ovo gore pa je ocito baza za taj prostor skup [latex]\left\{ 1, x^2,x^4,...,x^m \right\}[/latex] gdje je [latex]\displaystyle m=\left\{\begin{array}{cc} n & ,n\equiv_2 0 \\ n-1 & ,n\equiv_2 1\end{array}[/latex]
sada je vec ocito, baza za direktni komplement [latex]\left\{ x, x^3, ..., x^k\right\}[/latex] gdje je [latex]\displaystyle k=\left\{\begin{array}{cc} n-1 & ,n\equiv_2 0 \\ n & ,n\equiv_2 1\end{array}[/latex]
nadam se da je tocno, ipak sam vecu pozornost pruzao LaTeX-u nego linearnoj 8)
znaci ako je polinom iz tog prostora, vrijedi ovo gore pa je ocito baza za taj prostor skup gdje je
sada je vec ocito, baza za direktni komplement gdje je
nadam se da je tocno, ipak sam vecu pozornost pruzao LaTeX-u nego linearnoj
_________________ Mario Berljafa
|
|
[Vrh] |
|
eve Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
eve Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)

|
Postano: 19:42 čet, 12. 11. 2009 Naslov: |
|
|
nije bitno dal si pisala sume
a to sta sam ja tebi reko da si nekulturna ne moras ti meni rec da ne budem bezobrazan, kad nisam
bar mislim da nisam, ako grijesim, slobodno me uputi na to di sam bio nekulturan ili kako si vec rekla sarkastican ili kako se to vec kaze
ako je problem u boldanom eve, to mi se samo cinilo simpaticno, i totalno si na krivom putu
ugl ti si rekla svoje, ja svoje, a ostalo mozemo preko pm
nije bitno dal si pisala sume
a to sta sam ja tebi reko da si nekulturna ne moras ti meni rec da ne budem bezobrazan, kad nisam
bar mislim da nisam, ako grijesim, slobodno me uputi na to di sam bio nekulturan ili kako si vec rekla sarkastican ili kako se to vec kaze
ako je problem u boldanom eve, to mi se samo cinilo simpaticno, i totalno si na krivom putu
ugl ti si rekla svoje, ja svoje, a ostalo mozemo preko pm
|
|
[Vrh] |
|
.anchy. Forumaš(ica)

|
Postano: 19:52 čet, 12. 11. 2009 Naslov: |
|
|
u ovom trećem zadatku,pod a).. sve sam dobro napravila i na kraju dobila (a+b*i,-b-a*i,-a-b*i), što kada se izluči a+b*i dobi točna baza(1,-i,-1) ali sam krivo napravila(to sam rješavala u zadnjih 5 min) i napisala da je baza (1,-1,-1). :oops:
e,sad me zanima kolko taj zadatak nosi bodova i kolko cu bodova tu izgubit?
pod b sam dobro napravila..
u ovom trećem zadatku,pod a).. sve sam dobro napravila i na kraju dobila (a+b*i,-b-a*i,-a-b*i), što kada se izluči a+b*i dobi točna baza(1,-i,-1) ali sam krivo napravila(to sam rješavala u zadnjih 5 min) i napisala da je baza (1,-1,-1).
e,sad me zanima kolko taj zadatak nosi bodova i kolko cu bodova tu izgubit?
pod b sam dobro napravila..
|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
eve Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:57 čet, 12. 11. 2009 Naslov: |
|
|
Ja ne znam zakaj imas pik na mene, ja tebi nisam nis napravila nego si ti moje rjeci bio malo krivo protumacio (ili sam se ja bila krivo izrazila).
Pa, boldano eve, preciznost i to da vecu pozornost pridajes latexu mi se cinilo sarkasticno, al ak nije, ok.
Ovo "prepiranje" je totalno nepotrebno
Ja ne znam zakaj imas pik na mene, ja tebi nisam nis napravila nego si ti moje rjeci bio malo krivo protumacio (ili sam se ja bila krivo izrazila).
Pa, boldano eve, preciznost i to da vecu pozornost pridajes latexu mi se cinilo sarkasticno, al ak nije, ok.
Ovo "prepiranje" je totalno nepotrebno
|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
pajopatak Forumaš(ica)

|
Postano: 21:08 čet, 12. 11. 2009 Naslov: |
|
|
A ja sam u prvo zadatku krivo zbrojila 2 broja kada sam reducirala do baze za S+L i dobila skroz onda i različiti rez,ali cijeli postupak mi je dobar,i postupak za nać komplement mi je dobar,ali krivi rez. To nosi šta bodova,ne jel da?
E i šta nije 3.da je baza sve neparne,a ne sve parne potencije,ja dobila obratno,naravno :cry:
A ja sam u prvo zadatku krivo zbrojila 2 broja kada sam reducirala do baze za S+L i dobila skroz onda i različiti rez,ali cijeli postupak mi je dobar,i postupak za nać komplement mi je dobar,ali krivi rez. To nosi šta bodova,ne jel da?
E i šta nije 3.da je baza sve neparne,a ne sve parne potencije,ja dobila obratno,naravno
|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
.anchy. Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
eve Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
.anchy. Forumaš(ica)

|
Postano: 21:48 čet, 12. 11. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Gino"]dobro si zaklucila, pitanje je samo dal si ono prije dobro dobila, kakav je bio zadatak, mislim kako postavljen tocno[/quote]
ma poprilično sam sigurna da sam dobro izračunala,provjerila sam ga 4 puta.. :)
ma imali smo sustave izvodnica za potprostore,koje kada reduciramo dobimo bazu od po 2 elementa.. i onda smo trebali nač dimenziju za bazu i presjek.
Gino (napisa): | dobro si zaklucila, pitanje je samo dal si ono prije dobro dobila, kakav je bio zadatak, mislim kako postavljen tocno |
ma poprilično sam sigurna da sam dobro izračunala,provjerila sam ga 4 puta..
ma imali smo sustave izvodnica za potprostore,koje kada reduciramo dobimo bazu od po 2 elementa.. i onda smo trebali nač dimenziju za bazu i presjek.
|
|
[Vrh] |
|
tp Forumaš(ica)

|
Postano: 22:09 čet, 12. 11. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="Gino"]mislim da ce ti b dio nosit 3 ili 5 boda
a ostalo, dakle 17 ili 15 a dio
i takoder mislim da ako si samo to fulala da ces izgubit 0,1 ili 2 boda, posebno ako imas onaj korak prije izlucivanja[/quote]
Nije dobro da tako nasumce pogadjate jer ne mozete znati kakvo ce biti bodovanje.
Ja sam zamislio da svaki dio zadatka bude po 10 bodova. Mislim da preciznije od toga necu napisati jer bi time samo potaknuo studente da se zale.
Zalbe sluze da se ispravi objektivno krivo ispravljanje (koji god mu bio razlog). Dakle, ako ste rijesili zadatak i dobijete 0 bodova, onda je dobro da se odete zaliti. Ali ako se mislite natezati za nekoliko bodova bolje je da i ne dolazite. Pogotovo sto u ovom trenutku (nakon 1. kol.) i nemate neke "emocionalne" argumente tipa "treba mi bod za prolaz".
Gino (napisa): | mislim da ce ti b dio nosit 3 ili 5 boda
a ostalo, dakle 17 ili 15 a dio
i takoder mislim da ako si samo to fulala da ces izgubit 0,1 ili 2 boda, posebno ako imas onaj korak prije izlucivanja |
Nije dobro da tako nasumce pogadjate jer ne mozete znati kakvo ce biti bodovanje.
Ja sam zamislio da svaki dio zadatka bude po 10 bodova. Mislim da preciznije od toga necu napisati jer bi time samo potaknuo studente da se zale.
Zalbe sluze da se ispravi objektivno krivo ispravljanje (koji god mu bio razlog). Dakle, ako ste rijesili zadatak i dobijete 0 bodova, onda je dobro da se odete zaliti. Ali ako se mislite natezati za nekoliko bodova bolje je da i ne dolazite. Pogotovo sto u ovom trenutku (nakon 1. kol.) i nemate neke "emocionalne" argumente tipa "treba mi bod za prolaz".
|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)

|
Postano: 22:27 čet, 12. 11. 2009 Naslov: |
|
|
[quote="tp"]Nije dobro da tako nasumce pogadjate jer ne mozete znati kakvo ce biti bodovanje.[/quote]
da istina, al nije bas bilo samo pogadanje, mislim da su prosle godine ta dodatna pitanja uvijek nosila 5 bodova, osim jednom, bas kod zadtka kojeg ste Vi zadali, to su onih 3, ne :D
tako da je to bila pretpostavka, doduse kriva :D
tp (napisa): | Nije dobro da tako nasumce pogadjate jer ne mozete znati kakvo ce biti bodovanje. |
da istina, al nije bas bilo samo pogadanje, mislim da su prosle godine ta dodatna pitanja uvijek nosila 5 bodova, osim jednom, bas kod zadtka kojeg ste Vi zadali, to su onih 3, ne
tako da je to bila pretpostavka, doduse kriva
|
|
[Vrh] |
|
marichuy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
|