Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:11 sri, 7. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Crni"][quote="Edo"]Kebab je, kao sto svi znate, tradicionalo jelo u Turaka i Grka (u grka se zove giros, ali isto je to, Turci i Grci , una faccia una razza). Originalno bi se trebao sastojati od tankih snita junetine i janjetine (ovcetine) nabijenih na razanj. Kako se razanj vrti, tako se rezu vanjski slojevi mesa.[/quote]
Kad smo kod Balkana & Bliskog istoka, zanima me kak' ekipa stoji s [i]baklavom[/i]?[/quote]
ja se mogu pohvalit da sam giros jela u grckoj :) samo da provjerim kod znalaca koliko je to bila autenticna stvar: fino pocupkani komadici mesa zajedno s kapulom, pomfriem, pomama i... uh sigurno je jos nesto bilo unutra... i jako socno mmmm... e i to sve zamotano u nekakvu tortillu or samtin...
a sto se tice baklave, danas sam probala EGIPATSKU baklavu... jel' bila egipatska... mislim da da... aha :) na jednom finom mjestu gdje se sami zdravi kolaci papaju i sve je jepo i slatko... i gdje je super papat i vidit da se tu svi osjecaju super, od klinaca preko grungera, usminkanih djevojki i bracnih parova pa do penzica... enivej, baklava je bila veoma slatka, dobije se sa snitom limuna i onda onako fino zakisi... bas je bila super... mada mi je malo tesko isla jer sam vec prije toga pojela vocni parfe... s PRAVIM VOCEM! S OKUSOM VOCA! eee... pa nema to svugdi :)
Crni (napisa): | Edo (napisa): | Kebab je, kao sto svi znate, tradicionalo jelo u Turaka i Grka (u grka se zove giros, ali isto je to, Turci i Grci , una faccia una razza). Originalno bi se trebao sastojati od tankih snita junetine i janjetine (ovcetine) nabijenih na razanj. Kako se razanj vrti, tako se rezu vanjski slojevi mesa. |
Kad smo kod Balkana & Bliskog istoka, zanima me kak' ekipa stoji s baklavom? |
ja se mogu pohvalit da sam giros jela u grckoj samo da provjerim kod znalaca koliko je to bila autenticna stvar: fino pocupkani komadici mesa zajedno s kapulom, pomfriem, pomama i... uh sigurno je jos nesto bilo unutra... i jako socno mmmm... e i to sve zamotano u nekakvu tortillu or samtin...
a sto se tice baklave, danas sam probala EGIPATSKU baklavu... jel' bila egipatska... mislim da da... aha na jednom finom mjestu gdje se sami zdravi kolaci papaju i sve je jepo i slatko... i gdje je super papat i vidit da se tu svi osjecaju super, od klinaca preko grungera, usminkanih djevojki i bracnih parova pa do penzica... enivej, baklava je bila veoma slatka, dobije se sa snitom limuna i onda onako fino zakisi... bas je bila super... mada mi je malo tesko isla jer sam vec prije toga pojela vocni parfe... s PRAVIM VOCEM! S OKUSOM VOCA! eee... pa nema to svugdi
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 14:43 čet, 8. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="koryanshea"]na jednom finom mjestu gdje se sami zdravi kolaci papaju i sve je jepo i slatko... i gdje je super papat i vidit da se tu svi osjecaju super, od klinaca preko grungera, usminkanih djevojki i bracnih parova pa do penzica...[/quote]
jel to ona wannabe kucica iz Ivice i Marice (tj vjesticina kuca) u kojoj rade iskljucivo sa prirodnim, uglavnom zdravijim secerima (smedji) u Tkalcicevoj?
ono, cula sam za to, ali jos nisam bila tamo... i nekako me ne privlace ti 'zdravi' kolaci... ali vjerujem da cu jednom probati.... volontiras? :g:
koryanshea (napisa): | na jednom finom mjestu gdje se sami zdravi kolaci papaju i sve je jepo i slatko... i gdje je super papat i vidit da se tu svi osjecaju super, od klinaca preko grungera, usminkanih djevojki i bracnih parova pa do penzica... |
jel to ona wannabe kucica iz Ivice i Marice (tj vjesticina kuca) u kojoj rade iskljucivo sa prirodnim, uglavnom zdravijim secerima (smedji) u Tkalcicevoj?
ono, cula sam za to, ali jos nisam bila tamo... i nekako me ne privlace ti 'zdravi' kolaci... ali vjerujem da cu jednom probati.... volontiras?
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:18 čet, 8. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]jel to ona wannabe kucica iz Ivice i Marice (tj vjesticina kuca) u kojoj rade iskljucivo sa prirodnim, uglavnom zdravijim secerima (smedji) u Tkalcicevoj?
ono, cula sam za to, ali jos nisam bila tamo... i nekako me ne privlace ti 'zdravi' kolaci... ali vjerujem da cu jednom probati.... volontiras? :g:[/quote]
kako mislis, ne privlace? to su SUPER KOLACI... moras probat maricin kolac... vodim te cim stignem! nemoj mislit da su manje ukusni od bilokojih drugih kolaca samo zato sto su healthy djir... ali nisu bas za studentski dzep, barem ne cesto. povremeno se da zasladit zivot :) a inace se uvik moze kupit choco chips :)
Nesi (napisa): | jel to ona wannabe kucica iz Ivice i Marice (tj vjesticina kuca) u kojoj rade iskljucivo sa prirodnim, uglavnom zdravijim secerima (smedji) u Tkalcicevoj?
ono, cula sam za to, ali jos nisam bila tamo... i nekako me ne privlace ti 'zdravi' kolaci... ali vjerujem da cu jednom probati.... volontiras?  |
kako mislis, ne privlace? to su SUPER KOLACI... moras probat maricin kolac... vodim te cim stignem! nemoj mislit da su manje ukusni od bilokojih drugih kolaca samo zato sto su healthy djir... ali nisu bas za studentski dzep, barem ne cesto. povremeno se da zasladit zivot a inace se uvik moze kupit choco chips
_________________  "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|