Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:58 uto, 27. 1. 2004 Naslov: |
|
|
ja imam jednu "stariju" primjedbu i ne ocekujem da se ista poduzima oko toga bas zato jer je zastarjela, ali mislim da ju je vazno za napomenuti.
Necu spominjati niti imena asistenata niti imena kolegija.
Dakle, primjedba broj 1.
Pod jednim kolokvijem, dvoje asistenata su medusobno pricali viceve. A kako su bili direktno ispred mene, koncentracija mi je bila gotovo nemoguca, pogotovo kada bi se tu i tamo glasnije nasmijali ili zahihotali
Primjedba broj 2.
Pod jednim drugim kolokvijem, asistentu je zvonio mobitel bar 2 puta, s time da su svi testovi bili podjeljeni i pocelo se rjesavati. I ne da je zvonio mobitel, nego se taj dotican asistent javio i razgovarao....2 puta...
Meni bi bilo jako neugodno kada bi mi mobitel zazvonio pod nastavom, ali to izbjegavam tako da iskljucim zvuk pa se to nikada ne desava.
ja imam jednu "stariju" primjedbu i ne ocekujem da se ista poduzima oko toga bas zato jer je zastarjela, ali mislim da ju je vazno za napomenuti.
Necu spominjati niti imena asistenata niti imena kolegija.
Dakle, primjedba broj 1.
Pod jednim kolokvijem, dvoje asistenata su medusobno pricali viceve. A kako su bili direktno ispred mene, koncentracija mi je bila gotovo nemoguca, pogotovo kada bi se tu i tamo glasnije nasmijali ili zahihotali
Primjedba broj 2.
Pod jednim drugim kolokvijem, asistentu je zvonio mobitel bar 2 puta, s time da su svi testovi bili podjeljeni i pocelo se rjesavati. I ne da je zvonio mobitel, nego se taj dotican asistent javio i razgovarao....2 puta...
Meni bi bilo jako neugodno kada bi mi mobitel zazvonio pod nastavom, ali to izbjegavam tako da iskljucim zvuk pa se to nikada ne desava.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 17:06 uto, 27. 1. 2004 Naslov: |
|
|
[color=darkred]Ako nekoga slucajno brine... Forumski logovi ce se i dalje koristiti [u]samo za progon IZGREDNIKA[/u], nikako ne za otkrivanje identiteta onih koji nesto prigovore asistentima ([u]ukljucujuci i mene[/u]) :!:
Dakle, svaka argumentirana, pristojno srocena kritika je dobrodosla. 8)[/color]
Ono sto bih molio je da se izbjegnu generalizacije "[i]svi[/i]" i sl. :? Puno je bolje reci "[i]ja[/i]" ili "[i]razgovarao sam s 5 / 10 / 1000000 :shock: kolega koji misle slicno[/i]" itd... :)
Ako nekoga slucajno brine... Forumski logovi ce se i dalje koristiti samo za progon IZGREDNIKA, nikako ne za otkrivanje identiteta onih koji nesto prigovore asistentima (ukljucujuci i mene)
Dakle, svaka argumentirana, pristojno srocena kritika je dobrodosla.
Ono sto bih molio je da se izbjegnu generalizacije "svi" i sl. Puno je bolje reci "ja" ili "razgovarao sam s 5 / 10 / 1000000 kolega koji misle slicno" itd...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:26 uto, 27. 1. 2004 Naslov: |
|
|
ja isto imam kritiku vezanu za kolokvije i to bas na zadnja dva, tj. elementarnu i analizu! Za analizu, jedno 2-3 puta usla je asistentica da porazgovara sa asistentom koji je cuvao nas, nije me smetalo to to su pricali jer su stvarno pricali tiho, nego me stavrno zasmetalo na nacin na koji je asistentica usla u predavaonicu, usla je ko hrdo slonova, tj. vrata je otvorila uzasno naglo, sto proizvelo jako glasan zvuk, tako da sam svaki put kad je usla izgubio koncetraciju. To je bilo u predavaonicu 005!
:grab:
A za elemntarnu, na kraju kolokvija je dezurnom asistentu dosao jos jedan asistent i dosta su glasno pricalo, a mislim da kolege koji su se borili sa vremenom da sve stignu napisat je to jako dekoncetriralo. To je bio u predavaonici 002!
[-X
Ali zato imam pohvale za asistente na kolokviju iz racunarstva, bili su tako tihi i mirni, ma super su bili! Za +5! Predavaonica 003!
:klapklap:
ja isto imam kritiku vezanu za kolokvije i to bas na zadnja dva, tj. elementarnu i analizu! Za analizu, jedno 2-3 puta usla je asistentica da porazgovara sa asistentom koji je cuvao nas, nije me smetalo to to su pricali jer su stvarno pricali tiho, nego me stavrno zasmetalo na nacin na koji je asistentica usla u predavaonicu, usla je ko hrdo slonova, tj. vrata je otvorila uzasno naglo, sto proizvelo jako glasan zvuk, tako da sam svaki put kad je usla izgubio koncetraciju. To je bilo u predavaonicu 005!
A za elemntarnu, na kraju kolokvija je dezurnom asistentu dosao jos jedan asistent i dosta su glasno pricalo, a mislim da kolege koji su se borili sa vremenom da sve stignu napisat je to jako dekoncetriralo. To je bio u predavaonici 002!
[-X
Ali zato imam pohvale za asistente na kolokviju iz racunarstva, bili su tako tihi i mirni, ma super su bili! Za +5! Predavaonica 003!
|
|
[Vrh] |
|
mLijekO Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 19:32 pet, 30. 1. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="mlijeko"]imam i ja kritiku. na asistenta vekya CACICA.
zadatci na kolokviju iz linearne za fizicare billi su vremenski zahtjevniji nego najavljeno :twisted: :twisted:[/quote]
Samo ću napomenuti da smo danas na vježbama uspjeli za daleko manje od 2 sata proći kroz sve zadatke (preciznije, tipove zadataka - ali u kolokviju su također bili jednostavni brojevi, + ste imali kalkulatore) _na ploči_, i objasniti ih. Naravno, nismo zgurali pol semestra vježbî u nekih sat vremena, ali smo prošli dovoljno toga da ste s tim mogli riješiti sve zadatke ako imate rutinu. Ako ste željeli vidjeti _mene_ kako rješavam te zadatke, mogli ste se pojaviti jučer na konzultacijama. Sat i pol bilo je dovoljno za proći kroz sve tako da svim ljudima u prostoriji bude jasno.
mlijeko (napisa): | imam i ja kritiku. na asistenta vekya CACICA.
zadatci na kolokviju iz linearne za fizicare billi su vremenski zahtjevniji nego najavljeno  |
Samo ću napomenuti da smo danas na vježbama uspjeli za daleko manje od 2 sata proći kroz sve zadatke (preciznije, tipove zadataka - ali u kolokviju su također bili jednostavni brojevi, + ste imali kalkulatore) _na ploči_, i objasniti ih. Naravno, nismo zgurali pol semestra vježbî u nekih sat vremena, ali smo prošli dovoljno toga da ste s tim mogli riješiti sve zadatke ako imate rutinu. Ako ste željeli vidjeti _mene_ kako rješavam te zadatke, mogli ste se pojaviti jučer na konzultacijama. Sat i pol bilo je dovoljno za proći kroz sve tako da svim ljudima u prostoriji bude jasno.
|
|
[Vrh] |
|
mLijekO Forumaš(ica)

|
Postano: 20:36 sub, 31. 1. 2004 Naslov: |
|
|
ma istina, nisma se ja baš previše navježbao, ali očito ja jedini imam hrabrosti reći to na forumu. da nisam čuo komentare poslije i za vrijeme kolokvija gradio bih sebe zbog nevježbanja ali sam shavtio da je i drugima bilo tako. i nisu bili teški za znati riješti nego vremenski zahtjevni...
samo to. morao sam se buniti, bilo je to impulzivno, al danas sam doma znao riještit slične iz zbirke, tak da shavćam da prigovor baš i nije na mjestu. tak da admini mogu slobodno obrisati post prije (moj)
ma istina, nisma se ja baš previše navježbao, ali očito ja jedini imam hrabrosti reći to na forumu. da nisam čuo komentare poslije i za vrijeme kolokvija gradio bih sebe zbog nevježbanja ali sam shavtio da je i drugima bilo tako. i nisu bili teški za znati riješti nego vremenski zahtjevni...
samo to. morao sam se buniti, bilo je to impulzivno, al danas sam doma znao riještit slične iz zbirke, tak da shavćam da prigovor baš i nije na mjestu. tak da admini mogu slobodno obrisati post prije (moj)
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 13:24 pon, 2. 2. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="filipnet"]ja isto imam kritiku vezanu za kolokvije i to bas na zadnja dva, tj. elementarnu i analizu! Za analizu, jedno 2-3 puta usla je asistentica da porazgovara sa asistentom koji je cuvao nas, nije me smetalo to to su pricali jer su stvarno pricali tiho, nego me stavrno zasmetalo na nacin na koji je asistentica usla u predavaonicu, usla je ko hrdo slonova, tj. vrata je otvorila uzasno naglo, sto proizvelo jako glasan zvuk, tako da sam svaki put kad je usla izgubio koncetraciju. To je bilo u predavaonicu 005![/quote]
:grab:
to sam bila ja ... :lol: ak me vec usporedjujete s necim, moze mozda mumakil?
FMB
filipnet (napisa): | ja isto imam kritiku vezanu za kolokvije i to bas na zadnja dva, tj. elementarnu i analizu! Za analizu, jedno 2-3 puta usla je asistentica da porazgovara sa asistentom koji je cuvao nas, nije me smetalo to to su pricali jer su stvarno pricali tiho, nego me stavrno zasmetalo na nacin na koji je asistentica usla u predavaonicu, usla je ko hrdo slonova, tj. vrata je otvorila uzasno naglo, sto proizvelo jako glasan zvuk, tako da sam svaki put kad je usla izgubio koncetraciju. To je bilo u predavaonicu 005! |
to sam bila ja ... ak me vec usporedjujete s necim, moze mozda mumakil?
FMB
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:17 pet, 9. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="veky"]Samo ću napomenuti da smo danas na vježbama uspjeli za daleko manje od 2 sata proći kroz sve zadatke (preciznije, tipove zadataka - ali u kolokviju su također bili jednostavni brojevi, + ste imali kalkulatore) _na ploči_, i objasniti ih. Naravno, nismo zgurali pol semestra vježbî u nekih sat vremena, ali smo prošli dovoljno toga da ste s tim mogli riješiti sve zadatke ako imate rutinu. Ako ste željeli vidjeti _mene_ kako rješavam te zadatke, mogli ste se pojaviti jučer na konzultacijama. Sat i pol bilo je dovoljno za proći kroz sve tako da svim ljudima u prostoriji bude jasno.[/quote]
razgovarao sam sa desetak kolega koji su mi rekli da je na vjezbama ostalo jos samo 12 ljudi.ne interesira te zasto su ostali otisli?dat cu ti primjer tvojeg predavanja.
svi sjede za svojim mjestima, dok ti uletavas u prostoriju, progovoris par rijeci/recenica sa 5 ljudi iz prve klupe (iva,mladen...) i pocinjes predavanje.naime, kad netko radi geometriju, planimetriju, stereometriju itd. ocekuje da se nacrta slika zadatka.i onda ti nacrtas zapravo taj problem, ali i odmah nacrtas i rjesenje.NA ISTOJ SLICI!!!!jos da je citko, ajde de, ali, to je konfuzno, necitljivo i nerazumljivo velikoj vecini ljudi.naravno, zanimljivo je ivi i mladenu jer oni ocigledno imaju privatne instrukcije.jos bolja stvar: na sljedecem predavanju kod drugog asistenta, frendica mi prica kako su rjesavali isti zadatak koji si im ti zadao, a asistent govori kako je taj zadatak uistinu težak, te svaka cast onome tko ga rijesi.kod tebe, niti rijeci o tezini zadatka i rjesivosti istog.ne znam kako ti ocekujes da te vecina ljudi shvati, kad ti imas kompletno krivu premisu kako predavati.moj ti je savjet da pothitno upises tecaj pedagogije kako bi shvatio neke stvari koje jos nisi, uza svu svoju inteligenciju (ovo je pozitivno), nisi uocio.
PS. pokusaj rjesavanja tvojih zadataka nije nikakva vjezba vec treniranje zivaca.
PS 2.Ako sam nekoga uvrijedio, ili ako admin smatra da ovo nije akademski rijecnik, ispricavam se.samo iznosim svoje frustracije i frustracije barem 20-25 ljudi.
[color=blue]Razumijem frustraciju, ali onaj nepotrebno sarkasticni, flamerski i solidno uvredljivi uvod ipak nije bio potreban. :roll: Taj dio je maknut, bez diranja ostatka. :)
Post mi se inace cini korektan. :) Molim, nastaviti u tom smjeru, dakle bez nekih nepotrebnih izazivanja. :|
Hvala![/color]
veky (napisa): | Samo ću napomenuti da smo danas na vježbama uspjeli za daleko manje od 2 sata proći kroz sve zadatke (preciznije, tipove zadataka - ali u kolokviju su također bili jednostavni brojevi, + ste imali kalkulatore) _na ploči_, i objasniti ih. Naravno, nismo zgurali pol semestra vježbî u nekih sat vremena, ali smo prošli dovoljno toga da ste s tim mogli riješiti sve zadatke ako imate rutinu. Ako ste željeli vidjeti _mene_ kako rješavam te zadatke, mogli ste se pojaviti jučer na konzultacijama. Sat i pol bilo je dovoljno za proći kroz sve tako da svim ljudima u prostoriji bude jasno. |
razgovarao sam sa desetak kolega koji su mi rekli da je na vjezbama ostalo jos samo 12 ljudi.ne interesira te zasto su ostali otisli?dat cu ti primjer tvojeg predavanja.
svi sjede za svojim mjestima, dok ti uletavas u prostoriju, progovoris par rijeci/recenica sa 5 ljudi iz prve klupe (iva,mladen...) i pocinjes predavanje.naime, kad netko radi geometriju, planimetriju, stereometriju itd. ocekuje da se nacrta slika zadatka.i onda ti nacrtas zapravo taj problem, ali i odmah nacrtas i rjesenje.NA ISTOJ SLICI!!!!jos da je citko, ajde de, ali, to je konfuzno, necitljivo i nerazumljivo velikoj vecini ljudi.naravno, zanimljivo je ivi i mladenu jer oni ocigledno imaju privatne instrukcije.jos bolja stvar: na sljedecem predavanju kod drugog asistenta, frendica mi prica kako su rjesavali isti zadatak koji si im ti zadao, a asistent govori kako je taj zadatak uistinu težak, te svaka cast onome tko ga rijesi.kod tebe, niti rijeci o tezini zadatka i rjesivosti istog.ne znam kako ti ocekujes da te vecina ljudi shvati, kad ti imas kompletno krivu premisu kako predavati.moj ti je savjet da pothitno upises tecaj pedagogije kako bi shvatio neke stvari koje jos nisi, uza svu svoju inteligenciju (ovo je pozitivno), nisi uocio.
PS. pokusaj rjesavanja tvojih zadataka nije nikakva vjezba vec treniranje zivaca.
PS 2.Ako sam nekoga uvrijedio, ili ako admin smatra da ovo nije akademski rijecnik, ispricavam se.samo iznosim svoje frustracije i frustracije barem 20-25 ljudi.
Razumijem frustraciju, ali onaj nepotrebno sarkasticni, flamerski i solidno uvredljivi uvod ipak nije bio potreban. Taj dio je maknut, bez diranja ostatka.
Post mi se inace cini korektan. Molim, nastaviti u tom smjeru, dakle bez nekih nepotrebnih izazivanja.
Hvala!
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:29 pet, 9. 4. 2004 Naslov: |
|
|
znaci, moja primjedba se odnosi na kompletno izvodjenje nastave kod asistenta cacica jer mi se, zasad, izlazenje na njegove vjezbe cini totalnim gubitkom vremena.moj prijedlog je da se organizira prava anketa kod studenata svih godina (pogotovo prvih) kako bi se vidjelo stvarno stanje stvari.
PS.isprika za moguce flejmanje iz prethodne poruke, ali kako sam naveo, nije mi cilj vrijedjanje, sve ono sto sam rekao je istina, ljudi se stvarno tako osijecaju (barem njih 20 sto vec skoro cini pola grupe), i nama je kao studentima stvarno dosta njegove (vekyeve) arogancije na satu.
znaci, moja primjedba se odnosi na kompletno izvodjenje nastave kod asistenta cacica jer mi se, zasad, izlazenje na njegove vjezbe cini totalnim gubitkom vremena.moj prijedlog je da se organizira prava anketa kod studenata svih godina (pogotovo prvih) kako bi se vidjelo stvarno stanje stvari.
PS.isprika za moguce flejmanje iz prethodne poruke, ali kako sam naveo, nije mi cilj vrijedjanje, sve ono sto sam rekao je istina, ljudi se stvarno tako osijecaju (barem njih 20 sto vec skoro cini pola grupe), i nama je kao studentima stvarno dosta njegove (vekyeve) arogancije na satu.
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 1:21 sub, 10. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="HijenA"]razgovarao sam sa desetak kolega koji su mi rekli da je na vjezbama ostalo jos samo 12 ljudi.ne interesira te zasto su ostali otisli?[/quote]
Zato što je Veliki petak? (znam neke koji nisu došli zato)
[quote]dat cu ti primjer tvojeg predavanja.
svi sjede za svojim mjestima, dok ti uletavas u prostoriju, progovoris par rijeci/recenica sa 5 ljudi iz prve klupe (iva,mladen...)[/quote]
Moje uvodne rečenice su vrlo rijetko namijenjene nekom posebno. Koliko se sjećam, obično se odnose na zadaću, konzultacije, kako stojimo s gradivom ili nešto takvo. Ne vidim u čemu je točno problem. Ako nekom smeta što komuniciram individualno sa studentima koji sa mnom žele komunicirati, ok, mogu to smanjiti.
[quote] i pocinjes predavanje.naime, kad netko radi geometriju, planimetriju, stereometriju itd. ocekuje da se nacrta slika zadatka.i onda ti nacrtas zapravo taj problem, ali i odmah nacrtas i rjesenje.NA ISTOJ SLICI!!!![/quote]
Kad smo počeli rješavati takve zadatke, uložio sam 10ak minuta da objasnim o čemu se radi, i kako uopće mogu postupati. Za one koji taj dio nisu čuli, išao je otprilike ovako:
"U EM2 ćemo često rješavati geometrijske zadatke. To su zadaci zadani
riječima, ali se obično rješavaju uz pomoć slikâ. No slike su jako nezgodne kad se iz njih kasnije treba iščitati kako je onaj tko je rješavao zadatak razmišljao, te niti su dovoljne za dobiti sve bodove na kolokviju/pismenom, niti se vama isplati samo precrtavati slike i nadati se da ćete iz njih nekoliko mjeseci kasnije uspjeti rekonstruirati postupak rješavanja.
Da bi se tome doskočilo, osim slikâ rješavat ćemo (i zadavati) zadatke paralelno simbolički. Nažalost, definitivno nema vremena da se svi zadaci napišu i riješe riječima na ploču, ali nadam se da ste dosad ovladali osnovnim matematičkim oznakama da možete pročitati zadatak i rješenje iz simboličkog zapisa na ploči. Također, crtati posebnu sliku za sam zadatak, te posebnu za svaki stupanj rješavanja, također je vrlo neekonomično. ((iako sam to ipak napravio kod nekoliko zadataka))
Dakle, slika je tu samo kao podsjetnik meni što trebam u sljedećem koraku napraviti, i overview vama kako zadatak 'izgleda'. Ono po čemu treba rekonstuirati rješenje, i ono što će se bodovati na kolokviju/pismenom, je simbolički (ili riječima, ako se nekome da: ) zapis pored slike, koji ima tu prednost da se lako vidi što je zadano, te što slijedi iz čega."
Sjećate se tog mog monologa?
[quote]jos da je citko, ajde de, ali, to je konfuzno, necitljivo i nerazumljivo velikoj vecini ljudi.[/quote]
Za ovo zaista nemam objektivne kriterije. Samo znam da sam položio 40ak usmenih ispitâ, držao dosta seminarâ i u realnom vremenu sklepanih prezentacijâ na ploči, i nikad mi nitko do ove akademske godine nije prigovorio zbog nečitljivosti.
A što se slikâ tiče, piše gore. Slika nije jedino što stoji uz neki zadatak, i nije intencija da se iz (samo)nje sve pročita ispravnim redoslijedom.
[quote]naravno, zanimljivo je ivi i mladenu jer oni ocigledno imaju privatne instrukcije.[/quote]
Ne znam na što mislite. Zavidni ste im što imaju vremena za dolazak na konzultacije? Ili mislite da ih a priori favoriziram? Na koji točno način? Garantiram Vam, u bilo kojem trenutku možete sa mnom voditi razgovor na temu EM na jednakoj razini kao njih dvoje. Samo ako to želite.
[quote]jos bolja stvar: na sljedecem predavanju kod drugog asistenta, frendica mi prica kako su rjesavali isti zadatak koji si im ti zadao, a asistent govori kako je taj zadatak uistinu težak, te svaka cast onome tko ga rijesi.kod tebe, niti rijeci o tezini zadatka i rjesivosti istog.[/quote]
Ovo je zaista zanimljiv prigovor, uzevši u obzir da nije navedeno (ni uopće natuknuto) o kojem se zadatku radi. Zar je bilo toliko teško precizirati?
No pokušat ću pogoditi (ako sam u krivu, slobodno me ispravite). Zadatak "u trokutu ABC zadana je točka P takva da je kut CAP jednak kutu CBP . Iz te točke povučene su okomice na stranice a i b . Dokažite da je polovište stranice c jednako udaljeno od nožištâ tih okomicâ.".
Za njega sam od trenutka kad sam ga zadao, valjda već nekih 5 puta rekao da ga smatram ekstremno teškim, i da se definitivno neće očekivati od vas da zadatke tog ranga rješavate na kolokviju. U vježbama je naveden kao neka vrsta multi-zadatka, odnosno zadatka gdje se može na jednom mjestu pokazati puno trikova (godovo svaki od njih sam individualizirao i iskoristio na još bar nekom zadatku).
Sad se već počinjem pitati je li moguće da ljudi ne čuju moje komentare takve vrste, ili se ipak radi o nekom drugom zadatku...
[quote]ne znam kako ti ocekujes da te vecina ljudi shvati, kad ti imas kompletno krivu premisu kako predavati.moj ti je savjet da pothitno upises tecaj pedagogije kako bi shvatio neke stvari koje jos nisi, uza svu svoju inteligenciju (ovo je pozitivno), nisi uocio.[/quote]
Tečaj je teško organizirati na nekom nivou gdje bi meni mogao biti koristan. No jedan moj jako dobar prijatelj je profesor matematike i informatike, slušao je pedagogiju, metodiku, didaktiku i tome slične predmete (i posebno se isticao u nastavi tih kolegija) - često mi daje savjete o stilu predavanja, jednom je čak i bio na mojim vježbama iz EM i nakon toga smo proveli nekoliko sati raščlanjujući ih... Želim samo reći da nije istina da me nije briga.
[quote]PS. pokusaj rjesavanja tvojih zadataka nije nikakva vjezba vec treniranje zivaca.[/quote]
Što znači "mojih zadataka"? To su standardni zadaci s vježbi po kojima svi asistenti rade EM2 (bar bi trebali).
[quote]PS 2.Ako sam nekoga uvrijedio, ili ako admin smatra da ovo nije akademski rijecnik, ispricavam se.samo iznosim svoje frustracije i frustracije barem 20-25 ljudi.[/quote]
Nebitno. Kao što mnogi pametni ljudi već rekoše, ovo nije mjesto za taktičnost.
HijenA (napisa): | razgovarao sam sa desetak kolega koji su mi rekli da je na vjezbama ostalo jos samo 12 ljudi.ne interesira te zasto su ostali otisli? |
Zato što je Veliki petak? (znam neke koji nisu došli zato)
Citat: | dat cu ti primjer tvojeg predavanja.
svi sjede za svojim mjestima, dok ti uletavas u prostoriju, progovoris par rijeci/recenica sa 5 ljudi iz prve klupe (iva,mladen...) |
Moje uvodne rečenice su vrlo rijetko namijenjene nekom posebno. Koliko se sjećam, obično se odnose na zadaću, konzultacije, kako stojimo s gradivom ili nešto takvo. Ne vidim u čemu je točno problem. Ako nekom smeta što komuniciram individualno sa studentima koji sa mnom žele komunicirati, ok, mogu to smanjiti.
Citat: | i pocinjes predavanje.naime, kad netko radi geometriju, planimetriju, stereometriju itd. ocekuje da se nacrta slika zadatka.i onda ti nacrtas zapravo taj problem, ali i odmah nacrtas i rjesenje.NA ISTOJ SLICI!!!! |
Kad smo počeli rješavati takve zadatke, uložio sam 10ak minuta da objasnim o čemu se radi, i kako uopće mogu postupati. Za one koji taj dio nisu čuli, išao je otprilike ovako:
"U EM2 ćemo često rješavati geometrijske zadatke. To su zadaci zadani
riječima, ali se obično rješavaju uz pomoć slikâ. No slike su jako nezgodne kad se iz njih kasnije treba iščitati kako je onaj tko je rješavao zadatak razmišljao, te niti su dovoljne za dobiti sve bodove na kolokviju/pismenom, niti se vama isplati samo precrtavati slike i nadati se da ćete iz njih nekoliko mjeseci kasnije uspjeti rekonstruirati postupak rješavanja.
Da bi se tome doskočilo, osim slikâ rješavat ćemo (i zadavati) zadatke paralelno simbolički. Nažalost, definitivno nema vremena da se svi zadaci napišu i riješe riječima na ploču, ali nadam se da ste dosad ovladali osnovnim matematičkim oznakama da možete pročitati zadatak i rješenje iz simboličkog zapisa na ploči. Također, crtati posebnu sliku za sam zadatak, te posebnu za svaki stupanj rješavanja, također je vrlo neekonomično. ((iako sam to ipak napravio kod nekoliko zadataka))
Dakle, slika je tu samo kao podsjetnik meni što trebam u sljedećem koraku napraviti, i overview vama kako zadatak 'izgleda'. Ono po čemu treba rekonstuirati rješenje, i ono što će se bodovati na kolokviju/pismenom, je simbolički (ili riječima, ako se nekome da: ) zapis pored slike, koji ima tu prednost da se lako vidi što je zadano, te što slijedi iz čega."
Sjećate se tog mog monologa?
Citat: | jos da je citko, ajde de, ali, to je konfuzno, necitljivo i nerazumljivo velikoj vecini ljudi. |
Za ovo zaista nemam objektivne kriterije. Samo znam da sam položio 40ak usmenih ispitâ, držao dosta seminarâ i u realnom vremenu sklepanih prezentacijâ na ploči, i nikad mi nitko do ove akademske godine nije prigovorio zbog nečitljivosti.
A što se slikâ tiče, piše gore. Slika nije jedino što stoji uz neki zadatak, i nije intencija da se iz (samo)nje sve pročita ispravnim redoslijedom.
Citat: | naravno, zanimljivo je ivi i mladenu jer oni ocigledno imaju privatne instrukcije. |
Ne znam na što mislite. Zavidni ste im što imaju vremena za dolazak na konzultacije? Ili mislite da ih a priori favoriziram? Na koji točno način? Garantiram Vam, u bilo kojem trenutku možete sa mnom voditi razgovor na temu EM na jednakoj razini kao njih dvoje. Samo ako to želite.
Citat: | jos bolja stvar: na sljedecem predavanju kod drugog asistenta, frendica mi prica kako su rjesavali isti zadatak koji si im ti zadao, a asistent govori kako je taj zadatak uistinu težak, te svaka cast onome tko ga rijesi.kod tebe, niti rijeci o tezini zadatka i rjesivosti istog. |
Ovo je zaista zanimljiv prigovor, uzevši u obzir da nije navedeno (ni uopće natuknuto) o kojem se zadatku radi. Zar je bilo toliko teško precizirati?
No pokušat ću pogoditi (ako sam u krivu, slobodno me ispravite). Zadatak "u trokutu ABC zadana je točka P takva da je kut CAP jednak kutu CBP . Iz te točke povučene su okomice na stranice a i b . Dokažite da je polovište stranice c jednako udaljeno od nožištâ tih okomicâ.".
Za njega sam od trenutka kad sam ga zadao, valjda već nekih 5 puta rekao da ga smatram ekstremno teškim, i da se definitivno neće očekivati od vas da zadatke tog ranga rješavate na kolokviju. U vježbama je naveden kao neka vrsta multi-zadatka, odnosno zadatka gdje se može na jednom mjestu pokazati puno trikova (godovo svaki od njih sam individualizirao i iskoristio na još bar nekom zadatku).
Sad se već počinjem pitati je li moguće da ljudi ne čuju moje komentare takve vrste, ili se ipak radi o nekom drugom zadatku...
Citat: | ne znam kako ti ocekujes da te vecina ljudi shvati, kad ti imas kompletno krivu premisu kako predavati.moj ti je savjet da pothitno upises tecaj pedagogije kako bi shvatio neke stvari koje jos nisi, uza svu svoju inteligenciju (ovo je pozitivno), nisi uocio. |
Tečaj je teško organizirati na nekom nivou gdje bi meni mogao biti koristan. No jedan moj jako dobar prijatelj je profesor matematike i informatike, slušao je pedagogiju, metodiku, didaktiku i tome slične predmete (i posebno se isticao u nastavi tih kolegija) - često mi daje savjete o stilu predavanja, jednom je čak i bio na mojim vježbama iz EM i nakon toga smo proveli nekoliko sati raščlanjujući ih... Želim samo reći da nije istina da me nije briga.
Citat: | PS. pokusaj rjesavanja tvojih zadataka nije nikakva vjezba vec treniranje zivaca. |
Što znači "mojih zadataka"? To su standardni zadaci s vježbi po kojima svi asistenti rade EM2 (bar bi trebali).
Citat: | PS 2.Ako sam nekoga uvrijedio, ili ako admin smatra da ovo nije akademski rijecnik, ispricavam se.samo iznosim svoje frustracije i frustracije barem 20-25 ljudi. |
Nebitno. Kao što mnogi pametni ljudi već rekoše, ovo nije mjesto za taktičnost.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 4:02 sub, 10. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="veky"]Ako nekom smeta što komuniciram individualno sa studentima koji sa mnom žele komunicirati, ok, mogu to smanjiti.[/quote]
:shock: S ovim se, kao asistent, [b]ne slazem[/b] :!: Zasto bi smanjivao komunikaciju s onima koji ju zele? :???: Ako je nekome krivo, neka se pridruzi! :D
I.e. pauze pod C-om provodim u predavaonici jer mi se ne da pakirati notebook i nosati ga sa sobom. I jos mi nikad nije bilo dosadno; uvijek netko dodje nesto pitati, komentirati,... 8) Sta, da ja kazem "[i]Sorry, komuniciram sa studentima samo u doba konzultacija jer me strah da mi netko zazvoca na Forumu![/i]"? :lol:
Ne, individualnu komunikaciju trebas eventualno premjestiti u vremenu [b]ako smeta redovitoj odradi nastave[/b]... 8)
[quote="veky"]Želim samo reći da nije istina da me nije briga.[/quote]
Mislim da to i tvoj angazman i polemika sa studentima ovdje dodatno pokazuju. 8) Iskreno, nadam se da cete konacno rascistiti to oko prigovora na obostranu korist i zadovoljstvo. :)
[quote="veky"][quote]PS 2.Ako sam nekoga uvrijedio, ili ako admin smatra da ovo nije akademski rijecnik, ispricavam se.samo iznosim svoje frustracije i frustracije barem 20-25 ljudi.[/quote]
Nebitno. Kao što mnogi pametni ljudi već rekoše, ovo nije mjesto za taktičnost.[/quote]
[color=darkred]Khm... Forum ima svoja Pravila ponašanja i tu nema mjesta "netakticnosti" :!: :x Student je buduci intelektualac i mora znati na pristojan nacin objasniti problem, e kako bi ga mogli normalno rijesiti! :roll: Modovi imaju solidno razumijevanje za povremene emotivne ispade, pa ne "vicu" jako na korisnike (v. Cartmana par postova iznad), ali nikako ne toleriramo "netakticnosti" :!:[/color]
veky (napisa): | Ako nekom smeta što komuniciram individualno sa studentima koji sa mnom žele komunicirati, ok, mogu to smanjiti. |
S ovim se, kao asistent, ne slazem Zasto bi smanjivao komunikaciju s onima koji ju zele? Ako je nekome krivo, neka se pridruzi!
I.e. pauze pod C-om provodim u predavaonici jer mi se ne da pakirati notebook i nosati ga sa sobom. I jos mi nikad nije bilo dosadno; uvijek netko dodje nesto pitati, komentirati,... Sta, da ja kazem "Sorry, komuniciram sa studentima samo u doba konzultacija jer me strah da mi netko zazvoca na Forumu!"?
Ne, individualnu komunikaciju trebas eventualno premjestiti u vremenu ako smeta redovitoj odradi nastave...
veky (napisa): | Želim samo reći da nije istina da me nije briga. |
Mislim da to i tvoj angazman i polemika sa studentima ovdje dodatno pokazuju. Iskreno, nadam se da cete konacno rascistiti to oko prigovora na obostranu korist i zadovoljstvo.
veky (napisa): | Citat: | PS 2.Ako sam nekoga uvrijedio, ili ako admin smatra da ovo nije akademski rijecnik, ispricavam se.samo iznosim svoje frustracije i frustracije barem 20-25 ljudi. |
Nebitno. Kao što mnogi pametni ljudi već rekoše, ovo nije mjesto za taktičnost. |
Khm... Forum ima svoja Pravila ponašanja i tu nema mjesta "netakticnosti" Student je buduci intelektualac i mora znati na pristojan nacin objasniti problem, e kako bi ga mogli normalno rijesiti! Modovi imaju solidno razumijevanje za povremene emotivne ispade, pa ne "vicu" jako na korisnike (v. Cartmana par postova iznad), ali nikako ne toleriramo "netakticnosti"
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 10:50 sub, 10. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="veky"]Ako nekom smeta što komuniciram individualno sa studentima koji sa mnom žele komunicirati, ok, mogu to smanjiti.[/quote]
:shock: S ovim se, kao asistent, [b]ne slazem[/b] :!:[/quote]
Moji principi se također energično ne slažu, ali sve mi se čini da moji principi ne valjaju...
[quote] Zasto bi smanjivao komunikaciju s onima koji ju zele? :???:[/quote]
Zato što to većini ljudi (ako je vjerovati HijenAi) smeta? Demokracija je jako čudna stvar...
[quote] Ako je nekome krivo, neka se pridruzi! :D[/quote]
Meni bi sigurno bilo najviše drago.
[quote]I.e. pauze pod C-om provodim u predavaonici jer mi se ne da pakirati notebook i nosati ga sa sobom.[/quote]
Ja također pauze uglavnom provodim u predavaonici. (Samo što nemam handy izgovor poput notebooka. ; ) No mislim odustati od toga... _ako to zaista smeta 20orici ljudi_. Samo bi me zanimalo, iz čiste znatiželje, zašto im to točno smeta.
[quote] I jos mi nikad nije bilo dosadno; uvijek netko dodje nesto pitati, komentirati,... 8)[/quote]
Također. I sad me definitivno zanima, je li razlika samo u stilu komunikacije, ili ti nešto radiš fundamentalno drukčije.
Hm... jel mogu doć na tvoje vježbe koji put?
[quote] Sta, da ja kazem "[i]Sorry, komuniciram sa studentima samo u doba konzultacija jer me strah da mi netko zazvoca na Forumu![/i]"? :lol:[/quote]
Na (tvom!) Forumu? Sumnjam, iz očitih razloga. Naravno, ne mislim da ćeš zloupotrijebiti svoje administratorske ovlasti, već mislim na plain and simple fact koja je valjda najkonciznije izrečena u 3rd satanic rule of the Earth (ako sam dobro citirao...) :-) .
[quote]Ne, individualnu komunikaciju trebas eventualno premjestiti u vremenu [b]ako smeta redovitoj odradi nastave[/b]... 8)[/quote]
Moja je procjena da ne smeta. No izgleda da je moja procjena ovdje najmanje bitna... :-/
[quote][quote="veky"]Želim samo reći da nije istina da me nije briga.[/quote]
Mislim da to i tvoj angazman i polemika sa studentima ovdje dodatno pokazuju. 8)[/quote]
Razmišljam o tome da za sve naprednije studente (koji žele sudjelovati u nastavi) rezerviram još jedan termin (da, spreman sam držati _troje_ vježbe iz EM tjedno, ako će to pomoći), ali to će biti jako teško uskladiti sa svim rasporedima. A i čini mi se kao diskriminacija... Moram razgovarati s tim ljudima prethodno, ipak.
[quote] Iskreno, nadam se da cete konacno rascistiti to oko prigovora na obostranu korist i zadovoljstvo. :)[/quote]
Iskreno, ja sve više sumnjam. Jer što god ja učinio, feedback je pozitivan samo od onih ljudi od kojih je bio pozitivan i prije.
Ovom prilikom pozivam HijenAu, diexa, i ostale Forumaše koji su imali prigovore na moje vježbe iz EM1, da mi kažu jesu li primijetili ikakvo poboljšanje otada. Ja sam mnogo toga promijenio, u skladu sa sugestijama na Forumu i drugdje. Ako to nitko nije primijetio, stvar je očito uzaludna.
[quote="veky"][quote]PS 2.Ako sam nekoga uvrijedio, ili ako admin smatra da ovo nije akademski rijecnik, ispricavam se.samo iznosim svoje frustracije i frustracije barem 20-25 ljudi.[/quote]
Nebitno. Kao što mnogi pametni ljudi već rekoše, ovo nije mjesto za taktičnost.[/quote]
[quote]Khm... Forum ima svoja <a href='http://degiorgi.math.hr/forum/'>Pravila ponašanja</a> i tu nema mjesta "netakticnosti" :!: :x[/quote]
Mislim da smo se krivo razumjeli. Ja sam aludirao npr. na
[quote="krcko"]Forum nije mjesto ni za jedno ni za drugo. Ako zelite biti takticni, puno je bolje prigovor iznjeti u cetiri oka ili nekim drugim privatnim kanalom.[/quote]
ili na
[quote="dodge"]i preskocio sam sa taktnoscu, jer, kao sto neko rece tact is just not saying stuff that's true[/quote]
Sjećaš se tih izjavâ?
[quote] Student je buduci intelektualac i mora znati na pristojan nacin objasniti problem, e kako bi ga mogli normalno rijesiti! :roll: Modovi imaju solidno razumijevanje za povremene emotivne ispade,[/quote]
Napomenuo bih da su obje gore citirane osobe upravo modovi. Ljudi koje si upravo ti angažirao da paze na pravila ponašanja na Forumu.
Logično je da sam malo zbunjen, zar ne?
[quote] pa ne "vicu" jako na korisnike (v. Cartmana par postova iznad), ali nikako ne toleriramo "netakticnosti" :!:[/quote]
Recimo da ti vjerujem.
vsego (napisa): | veky (napisa): | Ako nekom smeta što komuniciram individualno sa studentima koji sa mnom žele komunicirati, ok, mogu to smanjiti. |
S ovim se, kao asistent, ne slazem  |
Moji principi se također energično ne slažu, ali sve mi se čini da moji principi ne valjaju...
Citat: | Zasto bi smanjivao komunikaciju s onima koji ju zele?  |
Zato što to većini ljudi (ako je vjerovati HijenAi) smeta? Demokracija je jako čudna stvar...
Citat: | Ako je nekome krivo, neka se pridruzi!  |
Meni bi sigurno bilo najviše drago.
Citat: | I.e. pauze pod C-om provodim u predavaonici jer mi se ne da pakirati notebook i nosati ga sa sobom. |
Ja također pauze uglavnom provodim u predavaonici. (Samo što nemam handy izgovor poput notebooka. ; ) No mislim odustati od toga... _ako to zaista smeta 20orici ljudi_. Samo bi me zanimalo, iz čiste znatiželje, zašto im to točno smeta.
Citat: | I jos mi nikad nije bilo dosadno; uvijek netko dodje nesto pitati, komentirati,...  |
Također. I sad me definitivno zanima, je li razlika samo u stilu komunikacije, ili ti nešto radiš fundamentalno drukčije.
Hm... jel mogu doć na tvoje vježbe koji put?
Citat: | Sta, da ja kazem "Sorry, komuniciram sa studentima samo u doba konzultacija jer me strah da mi netko zazvoca na Forumu!"?  |
Na (tvom!) Forumu? Sumnjam, iz očitih razloga. Naravno, ne mislim da ćeš zloupotrijebiti svoje administratorske ovlasti, već mislim na plain and simple fact koja je valjda najkonciznije izrečena u 3rd satanic rule of the Earth (ako sam dobro citirao...) .
Citat: | Ne, individualnu komunikaciju trebas eventualno premjestiti u vremenu ako smeta redovitoj odradi nastave...  |
Moja je procjena da ne smeta. No izgleda da je moja procjena ovdje najmanje bitna... :-/
Citat: | veky (napisa): | Želim samo reći da nije istina da me nije briga. |
Mislim da to i tvoj angazman i polemika sa studentima ovdje dodatno pokazuju.  |
Razmišljam o tome da za sve naprednije studente (koji žele sudjelovati u nastavi) rezerviram još jedan termin (da, spreman sam držati _troje_ vježbe iz EM tjedno, ako će to pomoći), ali to će biti jako teško uskladiti sa svim rasporedima. A i čini mi se kao diskriminacija... Moram razgovarati s tim ljudima prethodno, ipak.
Citat: | Iskreno, nadam se da cete konacno rascistiti to oko prigovora na obostranu korist i zadovoljstvo.  |
Iskreno, ja sve više sumnjam. Jer što god ja učinio, feedback je pozitivan samo od onih ljudi od kojih je bio pozitivan i prije.
Ovom prilikom pozivam HijenAu, diexa, i ostale Forumaše koji su imali prigovore na moje vježbe iz EM1, da mi kažu jesu li primijetili ikakvo poboljšanje otada. Ja sam mnogo toga promijenio, u skladu sa sugestijama na Forumu i drugdje. Ako to nitko nije primijetio, stvar je očito uzaludna.
veky (napisa): | Citat: | PS 2.Ako sam nekoga uvrijedio, ili ako admin smatra da ovo nije akademski rijecnik, ispricavam se.samo iznosim svoje frustracije i frustracije barem 20-25 ljudi. |
Nebitno. Kao što mnogi pametni ljudi već rekoše, ovo nije mjesto za taktičnost. |
Citat: | Khm... Forum ima svoja <a href='http://degiorgi.math.hr/forum/'>Pravila ponašanja</a> i tu nema mjesta "netakticnosti"  |
krcko (napisa): | Forum nije mjesto ni za jedno ni za drugo. Ako zelite biti takticni, puno je bolje prigovor iznjeti u cetiri oka ili nekim drugim privatnim kanalom. |
ili na
dodge (napisa): | i preskocio sam sa taktnoscu, jer, kao sto neko rece tact is just not saying stuff that's true |
Sjećaš se tih izjavâ?
Citat: | Student je buduci intelektualac i mora znati na pristojan nacin objasniti problem, e kako bi ga mogli normalno rijesiti! Modovi imaju solidno razumijevanje za povremene emotivne ispade, |
Napomenuo bih da su obje gore citirane osobe upravo modovi. Ljudi koje si upravo ti angažirao da paze na pravila ponašanja na Forumu.
Logično je da sam malo zbunjen, zar ne?
Citat: | pa ne "vicu" jako na korisnike (v. Cartmana par postova iznad), ali nikako ne toleriramo "netakticnosti"  |
Recimo da ti vjerujem.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 12:39 sub, 10. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="veky"][quote]I.e. pauze pod C-om provodim u predavaonici jer mi se ne da pakirati notebook i nosati ga sa sobom.[/quote]
Ja također pauze uglavnom provodim u predavaonici. (Samo što nemam handy izgovor poput notebooka. ; ) No mislim odustati od toga... _ako to zaista smeta 20orici ljudi_. Samo bi me zanimalo, iz čiste znatiželje, zašto im to točno smeta.[/quote]
Errrr.... :shock: Da im smeta sto imas bijelu kožu, bi se isao kvarcati? :lol:
Mi (asistenti) smo tu da pripremimo studente za pismeni ispit, da im pomognemo kad ne kuze gradivo (a trude se) i sl. Krace: [b]tu smo da ih ucimo; ne da ugadjamo njihovim hirovima[/b] :!: Ti hirovi mogu biti i kontradiktorni, ne? :roll:
Uostalom, u evaluacijskoj anketi imas polje "komunikacija sa studentima". :? Dakle, od nas se ocekuje da "komuniciramo sa studentima"... :D As I said, dobrodosao je svatko tko se zeli pridruziti. 8)
[quote="veky"][quote] I jos mi nikad nije bilo dosadno; uvijek netko dodje nesto pitati, komentirati,... 8)[/quote]
Hm... jel mogu doć na tvoje vježbe koji put?[/quote]
Sure, ali tesko da ce ti koristiti... :? Ne radim ja nista revolucionarno. Pokusavam objasniti programe (i zackuljice) koje pokazujem na projektoru i povremeno (:shock:) izvalim pokoju (:shock::shock::shock:) bedastocu. 8)
Nisam bio na tvojim vjezbama, ali imam dojam da ljude muci previsoka razina tvojih vjezbi. :( Mozda pretpostavljas prejako predznanje, ili racunas da znaju sve sto si prije ispricao (sto gotovo nikad nije slucaj :()? :-k
[quote="veky"][quote] Sta, da ja kazem "[i]Sorry, komuniciram sa studentima samo u doba konzultacija jer me strah da mi netko zazvoca na Forumu![/i]"? :lol:[/quote]
Na (tvom!) Forumu? Sumnjam, iz očitih razloga. Naravno, ne mislim da ćeš zloupotrijebiti svoje administratorske ovlasti, već mislim na plain and simple fact koja je valjda najkonciznije izrečena u 3rd satanic rule of the Earth (ako sam dobro citirao...) :-) .[/quote]
Dobro si citirao, ali Forum nema sluzbenu religiju i ne ocekujem da sotonisticka pravila (koja su i tako samo "naputci", a ne "zapovjedi") vrijede za sve. :)
Besides, vec rekoh da necu "procesuirati" prigovore. Samo nepristojnoce i sl. krsenja Pravila. 8)
Ma, primjer nije bio bukvalno za mene. :) Samo pisan u prvom licu... ;)
[quote="veky"][quote]Ne, individualnu komunikaciju trebas eventualno premjestiti u vremenu [b]ako smeta redovitoj odradi nastave[/b]... 8)[/quote]
Moja je procjena da ne smeta. No izgleda da je moja procjena ovdje najmanje bitna... :-/[/quote]
Stignes odraditi gradivo? Da? Onda ne smeta! 8)
Ako prigovor ide da drzis vjezbe prebrzo, onda mozes premjestiti/skratiti tu komunikaciju i dobiveno vrijeme iskoristiti za sporije drzanje vjezbi. 8)
[quote="veky"]Razmišljam o tome da za sve naprednije studente (koji žele sudjelovati u nastavi) rezerviram još jedan termin (da, spreman sam držati _troje_ vježbe iz EM tjedno, ako će to pomoći), ali to će biti jako teško uskladiti sa svim rasporedima. A i čini mi se kao diskriminacija... Moram razgovarati s tim ljudima prethodno, ipak.[/quote]
Zasto diskriminacija? :-k Ako su [b]svi[/b] pozvani.... :)
Kao da kazes da ja diskriminiram ljude jer neki jesu clanovi Foruma, a neki ne... :roll:
IMO, to je ok (dok ne trazis extra placu od faxa :P).
[quote="veky"][quote="veky"][quote]PS 2.Ako sam nekoga uvrijedio, ili ako admin smatra da ovo nije akademski rijecnik, ispricavam se.samo iznosim svoje frustracije i frustracije barem 20-25 ljudi.[/quote]
[quote]Khm... Forum ima svoja Pravila ponašanja i tu nema mjesta "netakticnosti" :!: :x[/quote]
<snip>
Logično je da sam malo zbunjen, zar ne?[/quote]
Ma, moze "netakticnost", naravno! 8) Moze se reci
[i]Veky, tvoje vjezbe su mi loshe zato i zato...[/i] 8)
Ali ti si kontrirao isprici za eventualne uvrede i neakademski rijecnik. :? To je neprihvatljivi oblik "netakticnosti"! :x Srecom, osim Cartmaniranog uvoda, toga ovdje nije bilo... :)
[quote="veky"][quote] pa ne "vicu" jako na korisnike (v. Cartmana par postova iznad), ali nikako ne toleriramo "netakticnosti" :!:[/quote]
Recimo da ti vjerujem.[/quote]
Ako imas prigovor na nekog moda ili Admina, slobodno PMaj meni ili Steelu. 8)
:wave:
veky (napisa): | Citat: | I.e. pauze pod C-om provodim u predavaonici jer mi se ne da pakirati notebook i nosati ga sa sobom. |
Ja također pauze uglavnom provodim u predavaonici. (Samo što nemam handy izgovor poput notebooka. ; ) No mislim odustati od toga... _ako to zaista smeta 20orici ljudi_. Samo bi me zanimalo, iz čiste znatiželje, zašto im to točno smeta. |
Errrr.... Da im smeta sto imas bijelu kožu, bi se isao kvarcati?
Mi (asistenti) smo tu da pripremimo studente za pismeni ispit, da im pomognemo kad ne kuze gradivo (a trude se) i sl. Krace: tu smo da ih ucimo; ne da ugadjamo njihovim hirovima Ti hirovi mogu biti i kontradiktorni, ne?
Uostalom, u evaluacijskoj anketi imas polje "komunikacija sa studentima". Dakle, od nas se ocekuje da "komuniciramo sa studentima"... As I said, dobrodosao je svatko tko se zeli pridruziti.
veky (napisa): | Citat: | I jos mi nikad nije bilo dosadno; uvijek netko dodje nesto pitati, komentirati,...  |
Hm... jel mogu doć na tvoje vježbe koji put? |
Sure, ali tesko da ce ti koristiti... Ne radim ja nista revolucionarno. Pokusavam objasniti programe (i zackuljice) koje pokazujem na projektoru i povremeno ( ) izvalim pokoju (  ) bedastocu.
Nisam bio na tvojim vjezbama, ali imam dojam da ljude muci previsoka razina tvojih vjezbi. Mozda pretpostavljas prejako predznanje, ili racunas da znaju sve sto si prije ispricao (sto gotovo nikad nije slucaj )?
veky (napisa): | Citat: | Sta, da ja kazem "Sorry, komuniciram sa studentima samo u doba konzultacija jer me strah da mi netko zazvoca na Forumu!"?  |
Na (tvom!) Forumu? Sumnjam, iz očitih razloga. Naravno, ne mislim da ćeš zloupotrijebiti svoje administratorske ovlasti, već mislim na plain and simple fact koja je valjda najkonciznije izrečena u 3rd satanic rule of the Earth (ako sam dobro citirao...) . |
Dobro si citirao, ali Forum nema sluzbenu religiju i ne ocekujem da sotonisticka pravila (koja su i tako samo "naputci", a ne "zapovjedi") vrijede za sve.
Besides, vec rekoh da necu "procesuirati" prigovore. Samo nepristojnoce i sl. krsenja Pravila.
Ma, primjer nije bio bukvalno za mene. Samo pisan u prvom licu...
veky (napisa): | Citat: | Ne, individualnu komunikaciju trebas eventualno premjestiti u vremenu ako smeta redovitoj odradi nastave...  |
Moja je procjena da ne smeta. No izgleda da je moja procjena ovdje najmanje bitna... :-/ |
Stignes odraditi gradivo? Da? Onda ne smeta!
Ako prigovor ide da drzis vjezbe prebrzo, onda mozes premjestiti/skratiti tu komunikaciju i dobiveno vrijeme iskoristiti za sporije drzanje vjezbi.
veky (napisa): | Razmišljam o tome da za sve naprednije studente (koji žele sudjelovati u nastavi) rezerviram još jedan termin (da, spreman sam držati _troje_ vježbe iz EM tjedno, ako će to pomoći), ali to će biti jako teško uskladiti sa svim rasporedima. A i čini mi se kao diskriminacija... Moram razgovarati s tim ljudima prethodno, ipak. |
Zasto diskriminacija? Ako su svi pozvani....
Kao da kazes da ja diskriminiram ljude jer neki jesu clanovi Foruma, a neki ne...
IMO, to je ok (dok ne trazis extra placu od faxa ).
veky (napisa): | veky (napisa): | Citat: | PS 2.Ako sam nekoga uvrijedio, ili ako admin smatra da ovo nije akademski rijecnik, ispricavam se.samo iznosim svoje frustracije i frustracije barem 20-25 ljudi. |
<snip>
Logično je da sam malo zbunjen, zar ne? |
Ma, moze "netakticnost", naravno! Moze se reci
Veky, tvoje vjezbe su mi loshe zato i zato...
Ali ti si kontrirao isprici za eventualne uvrede i neakademski rijecnik. To je neprihvatljivi oblik "netakticnosti"! Srecom, osim Cartmaniranog uvoda, toga ovdje nije bilo...
veky (napisa): | Citat: | pa ne "vicu" jako na korisnike (v. Cartmana par postova iznad), ali nikako ne toleriramo "netakticnosti"  |
Recimo da ti vjerujem. |
Ako imas prigovor na nekog moda ili Admina, slobodno PMaj meni ili Steelu.
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 18:21 sub, 10. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"][quote="veky"][quote]I.e. pauze pod C-om provodim u predavaonici jer mi se ne da pakirati notebook i nosati ga sa sobom.[/quote]
Ja također pauze uglavnom provodim u predavaonici. (Samo što nemam handy izgovor poput notebooka. ; ) No mislim odustati od toga... _ako to zaista smeta 20orici ljudi_. Samo bi me zanimalo, iz čiste znatiželje, zašto im to točno smeta.[/quote]
Errrr.... :shock: Da im smeta sto imas bijelu kožu, bi se isao kvarcati? :lol:[/quote]
Ako mi o tome ovisi ostanak na ovom faksu, da, spreman sam i na to. :-/ Mnogi prigovori koje sam primio i na osnovu kojih me se čak i službeno prozivalo su bili samo malo manje bizarni od toga.
Da, koristim engleske poštapalice. Zar je to zaista tako težak zločin da pola faksa o tome bruji 2 mjeseca? Kad netko kaže exempli gratia, smatra ga se učenim čovjekom. Kad ja kažem for example, ljudi pišu litanije po evaluacijskim anketama, u izrazito negativnom tonu.
Da, glasan sam. Hvala na pitanju. I ovo zaista nije bug već feature... prečesto su asistenti pretihi i ne čuje ih se. Je li netko dobio oštećenje bubnjića zato? Još uvijek tvrdim da niste ništa vidjeli (čuli: ) dok ne dođete na UVIS. [;-)]
I, zašto je, zaBoga _zašto_ je tako strašno to što sam, na prvim (uvodnim) vježbama, u odgovoru na pitanje koliko je moguće završiti ovaj faks s dobrim ocjenama, spomenuo svoj prosjek? Trebao sam navesti nekog drugog kao primjer? (Nekog asistenta kojeg oni možda uopće nemaju i neće ga upoznati do viših godina?) Trebao sam pričati općenito? (Ono kao "da, znam par ljudi koji su ga završili s 5.0 , ali ne smijem spominjati imena". Vrlo uvjerljivo.: ) Nisam trebao uopće navoditi primjere? ("Pa sad, moguće je... teoretski". Mitovi i legende.: ) Trebao sam izbjeći odgovor? ("Sorry, kolega, to nije pitanje u vezi EM." Baš me zanima kakve bi _to_ reakcije izazvalo...)
To su samo neki. Ima ih još more...
[quote]Mi (asistenti) smo tu da pripremimo studente za pismeni ispit, da im pomognemo kad ne kuze gradivo (a trude se) i sl. Krace: [b]tu smo da ih ucimo; ne da ugadjamo njihovim hirovima[/b] :!: Ti hirovi mogu biti i kontradiktorni, ne? :roll:[/quote]
Što je najgore, i jesu. Hrpa mi zamjera na predugačkim teoretskim uvodima, druga hrpa mi zamjera što radim zadatke kao da oni svo to gradivo već znaju. (Za _jedne te iste_ vježbe. Zanimljivo.)
[quote]Uostalom, u evaluacijskoj anketi imas polje "komunikacija sa studentima". :?[/quote]
Mhm. I ja imam valjda najnižu ocjenu u povijesti faksa. Za koju su uglavnom zaslužni ljudi koji su tako voljni komunicirati sa mnom da (1) me nisu mogli podnijeti dulje od prva 2~3 termina vježbi, (2) nisu mogli meni reći što ih smeta, već su morali "odmah trčati do viših instanci" (mislim da ćeš po ovoj frazi zaključiti o kome se radi).
[quote] Dakle, od nas se ocekuje da "komuniciramo sa studentima"... :D As I said, dobrodosao je svatko tko se zeli pridruziti. 8)[/quote]
Naravno. Ali to je ipak manjina (pogotovo u odnosu na ukupan broj od 140 studenata, od kojih sam mnoge vidio samo jednom ili čak nijednom). Njihov glas se ne čuje.
I što je najgore, po službenoj politici faksa, oni nisu bitni (koliko sam shvatio... ako sam krivo shvatio, neka me netko ispravi). Bitno je da 300 studenata pošto-poto prijeđe na drugu godinu. Ako to znači da će ljudi poput Vedrana Šohingera (ispravno) zaključiti da nemaju što raditi na ovom faksu i otići van, so be it. :(
[quote][quote="veky"][quote] I jos mi nikad nije bilo dosadno; uvijek netko dodje nesto pitati, komentirati,... 8)[/quote]
Hm... jel mogu doć na tvoje vježbe koji put?[/quote]
Sure, ali tesko da ce ti koristiti... :? Ne radim ja nista revolucionarno. Pokusavam objasniti programe (i zackuljice) koje pokazujem na projektoru i povremeno (:shock:) izvalim pokoju (:shock::shock::shock:) bedastocu. 8)[/quote]
Mda. Ovako gledano, ne razlikuje se puno od onog što ja radim (samo što nemam projektor :envy: :joke: ; ) . Pa ipak moje evaluacijske ankete vrve od natpisa tipa "Čačiću dajte da čisti WC!" i sličnih.
[quote]Nisam bio na tvojim vjezbama, ali imam dojam da ljude muci previsoka razina tvojih vjezbi. :([/quote]
ZaBogaMiloga... ne znam kako ti definiraš razinu, ali to su iste vježbe (na papiru) po kojima nastavu drži četvero drugih asistenata. Iako ja pišem svoje vježbe, to je samo zato da se bolje pripremim, i zato što su fotokopije loše :o . Uglavnom prepisujem ono što su napisali Krcko i Mea...
[quote] Mozda pretpostavljas prejako predznanje,[/quote]
Ovoga sam se bojao u početku, pa sam pokušao vježbe učiniti samodovoljnima, i pružiti teoretski pogled na stvari za koje su mi ljudi rekli da nisu baš detaljno napravljene na predavanjima. Pa su padali komentari tipa "Veky duplicira predavanja, Veky dokazuje teoreme (o, užasa)", i slični. Pa sam prestao s tim. Sad izgleda da ni to nije dobro.
[quote] ili racunas da znaju sve sto si prije ispricao (sto gotovo nikad nije slucaj :()? :-k[/quote]
Ovo bi mogao biti problem. Nemam baš osjećaj prevelike ekonomičnosti ako svaku stvar moram nanovo raspisati unatrag sve do aksioma... a koliko vidim, i takav pristup je ljudima smetao.
Ali važne stvari definitivno ponovim nekoliko puta, i na kasnijim vježbama. No što to vrijedi, kad ljudi kojima to smeta tada više nema... :-/
[quote][quote="veky"][quote] Sta, da ja kazem "[i]Sorry, komuniciram sa studentima samo u doba konzultacija jer me strah da mi netko zazvoca na Forumu![/i]"? :lol:[/quote]
Na (tvom!) Forumu? Sumnjam, iz očitih razloga. Naravno, ne mislim da ćeš zloupotrijebiti svoje administratorske ovlasti, već mislim na plain and simple fact koja je valjda najkonciznije izrečena u 3rd satanic rule of the Earth (ako sam dobro citirao...) :-) .[/quote]
Dobro si citirao, ali Forum nema sluzbenu religiju i ne ocekujem da sotonisticka pravila (koja su i tako samo "naputci", a ne "zapovjedi") vrijede za sve. :)[/quote]
Ma ok... ali to nema toliko veze sa sotonizmom koliko sa zdravim razumom (kao što rekoh gore, taj rule je samo koncizno izrazio stvar koja je jasna i mnogima što sotonizam ne mogu smisliti: ).
[quote]Besides, vec rekoh da necu "procesuirati" prigovore. Samo nepristojnoce i sl. krsenja Pravila. 8)[/quote]
To rekoh i ja gore. :-)
[quote]Ma, primjer nije bio bukvalno za mene. :) Samo pisan u prvom licu... ;)[/quote]
Znam... ali sad pričam s tobom. Ako se želi javiti neki drugi asistent da mi objasni kako on(a) handlea individualnu komunikaciju sa studentima, moći ću pričati općenitije.
[quote][quote="veky"][quote]Ne, individualnu komunikaciju trebas eventualno premjestiti u vremenu [b]ako smeta redovitoj odradi nastave[/b]... 8)[/quote]
Moja je procjena da ne smeta. No izgleda da je moja procjena ovdje najmanje bitna... :-/[/quote]
Stignes odraditi gradivo? Da? Onda ne smeta! 8)[/quote]
Zvuči jednostavno, zar ne? :-) Znam asistenta koji drži vježbe iz 3 kolegija, i sa svima njima osjetno kasni. I nitko ga ne kritizira zbog toga, naprotiv, svi s kojima sam pričao kažu da je super (i meni je super njegov stil predavanja, uopće ga ne kritiziram... samo želim reći da sinhronizirano odrađivanje gradiva očito nije kriterij).
[quote]Ako prigovor ide da drzis vjezbe prebrzo, onda mozes premjestiti/skratiti tu komunikaciju i dobiveno vrijeme iskoristiti za sporije drzanje vjezbi. 8)[/quote]
Kad bi postojao potenciometar kojim bih se mogao usporiti, da. Kao što već rekoh, nije tako jednostavno. Vjerojatno si primijetio da imaš neki svoj prirodni tempo, i sve brže/sporije od toga ti nije nemoguće, ali je neprirodno. I stalno se moraš podsjećati i rekalibrirati. A onda kvaliteta vježbi pada...
Uostalom, što znači "sporije držanje vježbi"? Mene to upravo asocira na dulje čekanje prilikom svakog koraka u zadatku, da ljudima sjedne što radimo, zašto to radimo i što nam je sljedeći korak. I onda se (što dulje čekam, veća je šansa da se to dogodi, naravno) javi neki NapredniStudent^{TM}, i jednostavno kaže što bi se po njegovom mišljenju sada moglo zaključiti u zadatku. Ja ga pogledam, i kažem "točno" (ili "krivo" :twisted: ). I to je već dovoljno materijala za komentare poput gornjih.
Trebao bih reći NaprednimStudentima^{TM} da šute? Izbaciti ih iz predavaonice zato što "ometaju nastavu" pokušavajući sudjelovati u njoj? :shocked!: Ili, humanije, reći im da dođu u posebnom terminu? To je ona diskriminacija o kojoj pričah dolje.
[quote][quote="veky"]Razmišljam o tome da za sve naprednije studente (koji žele sudjelovati u nastavi) rezerviram još jedan termin (da, spreman sam držati _troje_ vježbe iz EM tjedno, ako će to pomoći), ali to će biti jako teško uskladiti sa svim rasporedima. A i čini mi se kao diskriminacija... Moram razgovarati s tim ljudima prethodno, ipak.[/quote]
Zasto diskriminacija? :-k Ako su [b]svi[/b] pozvani.... :)[/quote]
Nisu, nažalost. Ne smiju biti, jer opet će se dogoditi ista stvar. Ili će netko pokrenuti priču da neke vitalne stvari objasnim samo tada, i da zapravo posredno ljude prisiljavam da dolaze na još jedne vježbe, što nemam pravo (kao što se u prvom semestru dogodilo s mojim konzultacijama).
[quote]Kao da kazes da ja diskriminiram ljude jer neki jesu clanovi Foruma, a neki ne... :roll:[/quote]
Mislim da smo se misrazumjeli. :-) Diskriminirao bih NapredneStudente^{TM}, jer im ne bih dao da dolaze na vježbe u terminu kad ih po rasporedu imaju...
[quote]IMO, to je ok (dok ne trazis extra placu od faxa :P).[/quote]
Naravno da ne bih. [:P]^2
No prvo sam "placu" pročitao kao "plocu", pa se zamislih... i u tome bi mogao biti problem. Sve je manje slobodnih prostorijâ na faksu u nekim razumnim terminima... :-/ No dobro. Treba prvo vidjeti jel ideja ima smisla, pa onda na realizaciju.
[quote][quote="veky"][quote="veky"][quote]PS 2.Ako sam nekoga uvrijedio, ili ako admin smatra da ovo nije akademski rijecnik, ispricavam se.samo iznosim svoje frustracije i frustracije barem 20-25 ljudi.[/quote]
[quote]Khm... Forum ima svoja <a href='http://degiorgi.math.hr/forum/'>Pravila ponašanja</a> i tu nema mjesta "netakticnosti" :!: :x[/quote]
<snip>
Logično je da sam malo zbunjen, zar ne?[/quote]
Ma, moze "netakticnost", naravno! 8) Moze se reci
[i]Veky, tvoje vjezbe su mi loshe zato i zato...[/i] 8)[/quote]
Ja nisam primijetio navodnike u krckovim i dodgeovim izjavama. Meni taktičnost upravo jest ono na što su oni aludirali - lijepa riječ along that line je i "uvijanje", npr. .
[quote]Ali ti si kontrirao isprici za eventualne uvrede i neakademski rijecnik. :? [/quote]
Nisam kontrirao, rekao sam da je irelevantna. (Ok, tu sam krivo postupio. Mislio sam da evenutalna isprika ide meni, ne adminu.)
[quote]To je neprihvatljivi oblik "netakticnosti"! :x Srecom, osim Cartmaniranog uvoda, toga ovdje nije bilo... :)[/quote]
Kad smo već tu... Cartman je dobro odradio svoj posao što se tiče čuvanja pravila, ali je (kao što sam naknadno shvatio) izbrisao vezu između moje kvotane poruke (original http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=9278#9278 ) i HijenAinog komentara (_na nju_, što se iz izbrisanog uvoda vidi), izbrisavši i zanimljivu činjenicu da autor tog komentara (kao posljedica frustriranosti, nesumnjivo[:)]) ne čita baš najpažljivije threadove na Forumu. Naime, ta moja kvotana poruka bila je dio threada koji se ticao nastave koju držim fizičarima, i nema nikakve veze s prigovorima meni oko nastave EM.
[quote][quote="veky"][quote] pa ne "vicu" jako na korisnike (v. Cartmana par postova iznad), ali nikako ne toleriramo "netakticnosti" :!:[/quote]
Recimo da ti vjerujem.[/quote]
Ako imas prigovor na nekog moda ili Admina, slobodno PMaj meni ili Steelu. 8)[/quote]
Budemo IRL detaljnije o tome. Ovaj post je definitivno predugačak. :o :-)
vsego (napisa): | veky (napisa): | Citat: | I.e. pauze pod C-om provodim u predavaonici jer mi se ne da pakirati notebook i nosati ga sa sobom. |
Ja također pauze uglavnom provodim u predavaonici. (Samo što nemam handy izgovor poput notebooka. ; ) No mislim odustati od toga... _ako to zaista smeta 20orici ljudi_. Samo bi me zanimalo, iz čiste znatiželje, zašto im to točno smeta. |
Errrr.... Da im smeta sto imas bijelu kožu, bi se isao kvarcati?  |
Ako mi o tome ovisi ostanak na ovom faksu, da, spreman sam i na to. :-/ Mnogi prigovori koje sam primio i na osnovu kojih me se čak i službeno prozivalo su bili samo malo manje bizarni od toga.
Da, koristim engleske poštapalice. Zar je to zaista tako težak zločin da pola faksa o tome bruji 2 mjeseca? Kad netko kaže exempli gratia, smatra ga se učenim čovjekom. Kad ja kažem for example, ljudi pišu litanije po evaluacijskim anketama, u izrazito negativnom tonu.
Da, glasan sam. Hvala na pitanju. I ovo zaista nije bug već feature... prečesto su asistenti pretihi i ne čuje ih se. Je li netko dobio oštećenje bubnjića zato? Još uvijek tvrdim da niste ništa vidjeli (čuli: ) dok ne dođete na UVIS. [ ]
I, zašto je, zaBoga _zašto_ je tako strašno to što sam, na prvim (uvodnim) vježbama, u odgovoru na pitanje koliko je moguće završiti ovaj faks s dobrim ocjenama, spomenuo svoj prosjek? Trebao sam navesti nekog drugog kao primjer? (Nekog asistenta kojeg oni možda uopće nemaju i neće ga upoznati do viših godina?) Trebao sam pričati općenito? (Ono kao "da, znam par ljudi koji su ga završili s 5.0 , ali ne smijem spominjati imena". Vrlo uvjerljivo.: ) Nisam trebao uopće navoditi primjere? ("Pa sad, moguće je... teoretski". Mitovi i legende.: ) Trebao sam izbjeći odgovor? ("Sorry, kolega, to nije pitanje u vezi EM." Baš me zanima kakve bi _to_ reakcije izazvalo...)
To su samo neki. Ima ih još more...
Citat: | Mi (asistenti) smo tu da pripremimo studente za pismeni ispit, da im pomognemo kad ne kuze gradivo (a trude se) i sl. Krace: tu smo da ih ucimo; ne da ugadjamo njihovim hirovima Ti hirovi mogu biti i kontradiktorni, ne?  |
Što je najgore, i jesu. Hrpa mi zamjera na predugačkim teoretskim uvodima, druga hrpa mi zamjera što radim zadatke kao da oni svo to gradivo već znaju. (Za _jedne te iste_ vježbe. Zanimljivo.)
Citat: | Uostalom, u evaluacijskoj anketi imas polje "komunikacija sa studentima".  |
Mhm. I ja imam valjda najnižu ocjenu u povijesti faksa. Za koju su uglavnom zaslužni ljudi koji su tako voljni komunicirati sa mnom da (1) me nisu mogli podnijeti dulje od prva 2~3 termina vježbi, (2) nisu mogli meni reći što ih smeta, već su morali "odmah trčati do viših instanci" (mislim da ćeš po ovoj frazi zaključiti o kome se radi).
Citat: | Dakle, od nas se ocekuje da "komuniciramo sa studentima"... As I said, dobrodosao je svatko tko se zeli pridruziti.  |
Naravno. Ali to je ipak manjina (pogotovo u odnosu na ukupan broj od 140 studenata, od kojih sam mnoge vidio samo jednom ili čak nijednom). Njihov glas se ne čuje.
I što je najgore, po službenoj politici faksa, oni nisu bitni (koliko sam shvatio... ako sam krivo shvatio, neka me netko ispravi). Bitno je da 300 studenata pošto-poto prijeđe na drugu godinu. Ako to znači da će ljudi poput Vedrana Šohingera (ispravno) zaključiti da nemaju što raditi na ovom faksu i otići van, so be it.
Citat: | veky (napisa): | Citat: | I jos mi nikad nije bilo dosadno; uvijek netko dodje nesto pitati, komentirati,...  |
Hm... jel mogu doć na tvoje vježbe koji put? |
Sure, ali tesko da ce ti koristiti... Ne radim ja nista revolucionarno. Pokusavam objasniti programe (i zackuljice) koje pokazujem na projektoru i povremeno ( ) izvalim pokoju (  ) bedastocu.  |
Mda. Ovako gledano, ne razlikuje se puno od onog što ja radim (samo što nemam projektor :envy: :joke: ; ) . Pa ipak moje evaluacijske ankete vrve od natpisa tipa "Čačiću dajte da čisti WC!" i sličnih.
Citat: | Nisam bio na tvojim vjezbama, ali imam dojam da ljude muci previsoka razina tvojih vjezbi.  |
ZaBogaMiloga... ne znam kako ti definiraš razinu, ali to su iste vježbe (na papiru) po kojima nastavu drži četvero drugih asistenata. Iako ja pišem svoje vježbe, to je samo zato da se bolje pripremim, i zato što su fotokopije loše . Uglavnom prepisujem ono što su napisali Krcko i Mea...
Citat: | Mozda pretpostavljas prejako predznanje, |
Ovoga sam se bojao u početku, pa sam pokušao vježbe učiniti samodovoljnima, i pružiti teoretski pogled na stvari za koje su mi ljudi rekli da nisu baš detaljno napravljene na predavanjima. Pa su padali komentari tipa "Veky duplicira predavanja, Veky dokazuje teoreme (o, užasa)", i slični. Pa sam prestao s tim. Sad izgleda da ni to nije dobro.
Citat: | ili racunas da znaju sve sto si prije ispricao (sto gotovo nikad nije slucaj )?  |
Ovo bi mogao biti problem. Nemam baš osjećaj prevelike ekonomičnosti ako svaku stvar moram nanovo raspisati unatrag sve do aksioma... a koliko vidim, i takav pristup je ljudima smetao.
Ali važne stvari definitivno ponovim nekoliko puta, i na kasnijim vježbama. No što to vrijedi, kad ljudi kojima to smeta tada više nema... :-/
Citat: | veky (napisa): | Citat: | Sta, da ja kazem "Sorry, komuniciram sa studentima samo u doba konzultacija jer me strah da mi netko zazvoca na Forumu!"?  |
Na (tvom!) Forumu? Sumnjam, iz očitih razloga. Naravno, ne mislim da ćeš zloupotrijebiti svoje administratorske ovlasti, već mislim na plain and simple fact koja je valjda najkonciznije izrečena u 3rd satanic rule of the Earth (ako sam dobro citirao...) . |
Dobro si citirao, ali Forum nema sluzbenu religiju i ne ocekujem da sotonisticka pravila (koja su i tako samo "naputci", a ne "zapovjedi") vrijede za sve.  |
Ma ok... ali to nema toliko veze sa sotonizmom koliko sa zdravim razumom (kao što rekoh gore, taj rule je samo koncizno izrazio stvar koja je jasna i mnogima što sotonizam ne mogu smisliti: ).
Citat: | Besides, vec rekoh da necu "procesuirati" prigovore. Samo nepristojnoce i sl. krsenja Pravila.  |
To rekoh i ja gore.
Citat: | Ma, primjer nije bio bukvalno za mene. Samo pisan u prvom licu...  |
Znam... ali sad pričam s tobom. Ako se želi javiti neki drugi asistent da mi objasni kako on(a) handlea individualnu komunikaciju sa studentima, moći ću pričati općenitije.
Citat: | veky (napisa): | Citat: | Ne, individualnu komunikaciju trebas eventualno premjestiti u vremenu ako smeta redovitoj odradi nastave...  |
Moja je procjena da ne smeta. No izgleda da je moja procjena ovdje najmanje bitna... :-/ |
Stignes odraditi gradivo? Da? Onda ne smeta!  |
Zvuči jednostavno, zar ne? Znam asistenta koji drži vježbe iz 3 kolegija, i sa svima njima osjetno kasni. I nitko ga ne kritizira zbog toga, naprotiv, svi s kojima sam pričao kažu da je super (i meni je super njegov stil predavanja, uopće ga ne kritiziram... samo želim reći da sinhronizirano odrađivanje gradiva očito nije kriterij).
Citat: | Ako prigovor ide da drzis vjezbe prebrzo, onda mozes premjestiti/skratiti tu komunikaciju i dobiveno vrijeme iskoristiti za sporije drzanje vjezbi.  |
Kad bi postojao potenciometar kojim bih se mogao usporiti, da. Kao što već rekoh, nije tako jednostavno. Vjerojatno si primijetio da imaš neki svoj prirodni tempo, i sve brže/sporije od toga ti nije nemoguće, ali je neprirodno. I stalno se moraš podsjećati i rekalibrirati. A onda kvaliteta vježbi pada...
Uostalom, što znači "sporije držanje vježbi"? Mene to upravo asocira na dulje čekanje prilikom svakog koraka u zadatku, da ljudima sjedne što radimo, zašto to radimo i što nam je sljedeći korak. I onda se (što dulje čekam, veća je šansa da se to dogodi, naravno) javi neki NapredniStudent^{TM}, i jednostavno kaže što bi se po njegovom mišljenju sada moglo zaključiti u zadatku. Ja ga pogledam, i kažem "točno" (ili "krivo" ). I to je već dovoljno materijala za komentare poput gornjih.
Trebao bih reći NaprednimStudentima^{TM} da šute? Izbaciti ih iz predavaonice zato što "ometaju nastavu" pokušavajući sudjelovati u njoj? Ili, humanije, reći im da dođu u posebnom terminu? To je ona diskriminacija o kojoj pričah dolje.
Citat: | veky (napisa): | Razmišljam o tome da za sve naprednije studente (koji žele sudjelovati u nastavi) rezerviram još jedan termin (da, spreman sam držati _troje_ vježbe iz EM tjedno, ako će to pomoći), ali to će biti jako teško uskladiti sa svim rasporedima. A i čini mi se kao diskriminacija... Moram razgovarati s tim ljudima prethodno, ipak. |
Zasto diskriminacija? Ako su svi pozvani....  |
Nisu, nažalost. Ne smiju biti, jer opet će se dogoditi ista stvar. Ili će netko pokrenuti priču da neke vitalne stvari objasnim samo tada, i da zapravo posredno ljude prisiljavam da dolaze na još jedne vježbe, što nemam pravo (kao što se u prvom semestru dogodilo s mojim konzultacijama).
Citat: | Kao da kazes da ja diskriminiram ljude jer neki jesu clanovi Foruma, a neki ne...  |
Mislim da smo se misrazumjeli. Diskriminirao bih NapredneStudente^{TM}, jer im ne bih dao da dolaze na vježbe u terminu kad ih po rasporedu imaju...
Citat: | IMO, to je ok (dok ne trazis extra placu od faxa ). |
Naravno da ne bih. [ ]^2
No prvo sam "placu" pročitao kao "plocu", pa se zamislih... i u tome bi mogao biti problem. Sve je manje slobodnih prostorijâ na faksu u nekim razumnim terminima... :-/ No dobro. Treba prvo vidjeti jel ideja ima smisla, pa onda na realizaciju.
Citat: | veky (napisa): | veky (napisa): | Citat: | PS 2.Ako sam nekoga uvrijedio, ili ako admin smatra da ovo nije akademski rijecnik, ispricavam se.samo iznosim svoje frustracije i frustracije barem 20-25 ljudi. |
Citat: | Khm... Forum ima svoja <a href='http://degiorgi.math.hr/forum/'>Pravila ponašanja</a> i tu nema mjesta "netakticnosti"  |
<snip>
Logično je da sam malo zbunjen, zar ne? |
Ma, moze "netakticnost", naravno! Moze se reci
Veky, tvoje vjezbe su mi loshe zato i zato...  |
Ja nisam primijetio navodnike u krckovim i dodgeovim izjavama. Meni taktičnost upravo jest ono na što su oni aludirali - lijepa riječ along that line je i "uvijanje", npr. .
Citat: | Ali ti si kontrirao isprici za eventualne uvrede i neakademski rijecnik. |
Nisam kontrirao, rekao sam da je irelevantna. (Ok, tu sam krivo postupio. Mislio sam da evenutalna isprika ide meni, ne adminu.)
Citat: | To je neprihvatljivi oblik "netakticnosti"! Srecom, osim Cartmaniranog uvoda, toga ovdje nije bilo...  |
Kad smo već tu... Cartman je dobro odradio svoj posao što se tiče čuvanja pravila, ali je (kao što sam naknadno shvatio) izbrisao vezu između moje kvotane poruke (original http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=9278#9278 ) i HijenAinog komentara (_na nju_, što se iz izbrisanog uvoda vidi), izbrisavši i zanimljivu činjenicu da autor tog komentara (kao posljedica frustriranosti, nesumnjivo[ ]) ne čita baš najpažljivije threadove na Forumu. Naime, ta moja kvotana poruka bila je dio threada koji se ticao nastave koju držim fizičarima, i nema nikakve veze s prigovorima meni oko nastave EM.
Citat: | veky (napisa): | Citat: | pa ne "vicu" jako na korisnike (v. Cartmana par postova iznad), ali nikako ne toleriramo "netakticnosti"  |
Recimo da ti vjerujem. |
Ako imas prigovor na nekog moda ili Admina, slobodno PMaj meni ili Steelu.  |
Budemo IRL detaljnije o tome. Ovaj post je definitivno predugačak.
|
|
[Vrh] |
|
Edo Forumaš(ica)

|
Postano: 19:17 sub, 10. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="veky"]
Tečaj je teško organizirati na nekom nivou gdje bi meni mogao biti koristan.[/quote]
Cini se da se rektorica s time ne slaze. U novim prijedlogu uvjeta rektorskog zbora za izbor u znanstveno-nastavna zvanja predlaze se da svi asistenti moraju ici na nastavno usavrsavanja. Konkretno, da bi se netko mogao izabrati za docenta potrebno je: "da je u periodu od 5 godina prije pokretanja postupka izbora pohadjao programe usavrsavanja visokoskolske nastave, verificirane od strane sveucilisnog senata..."
Takodjer se trazi da kandidat : " prilozi nastavnicki portfelj kojim dokazuje kvalitetu svog nastavnog rada prezentiranjem izradjenih materijala s dokazima o upotrebi inovativnih metoda u nastavi, dokazima o prenosenju razultata vlastitih istrazivanja u nastavi..."
Mislim, do sad tog nije bilo ni u zakonu ni u uvjetima rektorskog zbora, ali, kako stvari stoje, od vas mladjih ce se i to traziti. Mozda bi rektorici netko trebao objasniti da rezultati nasih istrazivanja nisu ni blizu upotrebljivi dodiplomskim studentima. Mozda njezini jesu. Struke se jako razlikuju.
veky (napisa): |
Tečaj je teško organizirati na nekom nivou gdje bi meni mogao biti koristan. |
Cini se da se rektorica s time ne slaze. U novim prijedlogu uvjeta rektorskog zbora za izbor u znanstveno-nastavna zvanja predlaze se da svi asistenti moraju ici na nastavno usavrsavanja. Konkretno, da bi se netko mogao izabrati za docenta potrebno je: "da je u periodu od 5 godina prije pokretanja postupka izbora pohadjao programe usavrsavanja visokoskolske nastave, verificirane od strane sveucilisnog senata..."
Takodjer se trazi da kandidat : " prilozi nastavnicki portfelj kojim dokazuje kvalitetu svog nastavnog rada prezentiranjem izradjenih materijala s dokazima o upotrebi inovativnih metoda u nastavi, dokazima o prenosenju razultata vlastitih istrazivanja u nastavi..."
Mislim, do sad tog nije bilo ni u zakonu ni u uvjetima rektorskog zbora, ali, kako stvari stoje, od vas mladjih ce se i to traziti. Mozda bi rektorici netko trebao objasniti da rezultati nasih istrazivanja nisu ni blizu upotrebljivi dodiplomskim studentima. Mozda njezini jesu. Struke se jako razlikuju.
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 19:42 sub, 10. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="veky"][quote]To je neprihvatljivi oblik "netakticnosti"! :x Srecom, osim Cartmaniranog uvoda, toga ovdje nije bilo... :)[/quote]
Kad smo već tu... Cartman je dobro odradio svoj posao što se tiče čuvanja pravila, ali je (kao što sam naknadno shvatio) izbrisao vezu između moje kvotane poruke (original http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=9278#9278 ) i HijenAinog komentara (_na nju_, što se iz izbrisanog uvoda vidi), izbrisavši i zanimljivu činjenicu da autor tog komentara (kao posljedica frustriranosti, nesumnjivo[:)]) ne čita baš najpažljivije threadove na Forumu. Naime, ta moja kvotana poruka bila je dio threada koji se ticao nastave koju držim fizičarima, i nema nikakve veze s prigovorima meni oko nastave EM.[/quote]
Hmda... Mozda se to moglo PMati... :-k Sorry 'bout that... :(
Samo kratko o "dodatnim vjezbama za napredne". Ako kazes da su to vjezbe gdje se radi intenzivnije, a studenti neka sami biraju na koje ce doci (moze i oboje), ne vidim u cemu je problem. 8)
Mislim da bi bilo dosta inter-asistentske rasprave. :? Sada je na studentima da odgovore na tvoje postove; ne na meni. ;)
:wave:
veky (napisa): | Citat: | To je neprihvatljivi oblik "netakticnosti"! Srecom, osim Cartmaniranog uvoda, toga ovdje nije bilo...  |
Kad smo već tu... Cartman je dobro odradio svoj posao što se tiče čuvanja pravila, ali je (kao što sam naknadno shvatio) izbrisao vezu između moje kvotane poruke (original http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=9278#9278 ) i HijenAinog komentara (_na nju_, što se iz izbrisanog uvoda vidi), izbrisavši i zanimljivu činjenicu da autor tog komentara (kao posljedica frustriranosti, nesumnjivo[ ]) ne čita baš najpažljivije threadove na Forumu. Naime, ta moja kvotana poruka bila je dio threada koji se ticao nastave koju držim fizičarima, i nema nikakve veze s prigovorima meni oko nastave EM. |
Hmda... Mozda se to moglo PMati... Sorry 'bout that...
Samo kratko o "dodatnim vjezbama za napredne". Ako kazes da su to vjezbe gdje se radi intenzivnije, a studenti neka sami biraju na koje ce doci (moze i oboje), ne vidim u cemu je problem.
Mislim da bi bilo dosta inter-asistentske rasprave. Sada je na studentima da odgovore na tvoje postove; ne na meni.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 21:02 sub, 10. 4. 2004 Naslov: |
|
|
ostat cu anoniman/anonimna, ali ovdje je navedeno previse neistina. naravno da rjesenje na kraju zavrsi na istom crtezu kao zadatak, ali tek nakon nekog vremena:) ne razumijem zasto ljudi koji za vrijeme rjesavanja zadatka pricaju/kartaju/piju kavu pa onda prepisuju zadatak kad je vec rijesen uopce idu na vjezbe.
za svaki zadani zadatak dobijemo tocno objasnjenje otkuda je. u mojim biljeskama pored broja zadatka pise i datum kad se pojavio na kolokviju/ispitu/olimpijadi. ja sigurno nisam izmislio/izmislila te datume, pa je vrlo vjerojatno da je asistent cacic rekao otkuda su zadaci. za onaj sporni je jako puno puta naglasio da je jako tezak i da se od studenata ne ocekuje da ih rijese, ali da u njemu postoji gomila korisnih trikova za druge zadatke. ne zelim nikoga kritizirati, ali zasto neki asistenti mogu hodati sa studentima, drugi ici na pive s njima, a asistent cacic ne smije komunicirati s njima? iva, mladen? ne sjede li oni u prvoj klupi i na linearnoj, i na analizi, i uredno komentiraju zadatke/traze rjesenja? nadalje, asistentica bruckler cesto ostaje u predavaonici za vrijeme pauze. sto je lose u tome?
engleske rijeci u predavanjima? kako je ono isla ona famozna? "split smrdi?" zasto poslije tih vjezbi nitko nije dosao ovamo prigovoriti doticnom asistentu? sjeca li se itko asistentice ilisevic i njenog uzastopnog nazivanja studenata idiotima kad je bila na zamjeni? ja bih radije slusao/slusala cijelo predavanje na engleskom nego vrijedjanje.
predugacki uvodi? medju nama ima i ljudi iz srednje ekonomske kojima je trigonometrija jednako poznata kao i klingonski.
ne znam jesam li presao/presla granice dobrog ukusa i pristojne komunikacije, trudio/trudila sam se biti pristojna. inace, nomina sunt odiosa, ali neke ljude sam morao/morala imenovati.
[color=blue]Komentar da neki (imenovani) asistent "[i]u slobodno vrijeme skuplja studentice[/i]" ipak malo previse zadire u koleginu intimu, pa sam to maknuo. :? Jos neke izjave ovdje bi se tako mogle shvatiti, ali osobe nisu imenovane, pa to necu dirati... :|[/color]
ostat cu anoniman/anonimna, ali ovdje je navedeno previse neistina. naravno da rjesenje na kraju zavrsi na istom crtezu kao zadatak, ali tek nakon nekog vremena:) ne razumijem zasto ljudi koji za vrijeme rjesavanja zadatka pricaju/kartaju/piju kavu pa onda prepisuju zadatak kad je vec rijesen uopce idu na vjezbe.
za svaki zadani zadatak dobijemo tocno objasnjenje otkuda je. u mojim biljeskama pored broja zadatka pise i datum kad se pojavio na kolokviju/ispitu/olimpijadi. ja sigurno nisam izmislio/izmislila te datume, pa je vrlo vjerojatno da je asistent cacic rekao otkuda su zadaci. za onaj sporni je jako puno puta naglasio da je jako tezak i da se od studenata ne ocekuje da ih rijese, ali da u njemu postoji gomila korisnih trikova za druge zadatke. ne zelim nikoga kritizirati, ali zasto neki asistenti mogu hodati sa studentima, drugi ici na pive s njima, a asistent cacic ne smije komunicirati s njima? iva, mladen? ne sjede li oni u prvoj klupi i na linearnoj, i na analizi, i uredno komentiraju zadatke/traze rjesenja? nadalje, asistentica bruckler cesto ostaje u predavaonici za vrijeme pauze. sto je lose u tome?
engleske rijeci u predavanjima? kako je ono isla ona famozna? "split smrdi?" zasto poslije tih vjezbi nitko nije dosao ovamo prigovoriti doticnom asistentu? sjeca li se itko asistentice ilisevic i njenog uzastopnog nazivanja studenata idiotima kad je bila na zamjeni? ja bih radije slusao/slusala cijelo predavanje na engleskom nego vrijedjanje.
predugacki uvodi? medju nama ima i ljudi iz srednje ekonomske kojima je trigonometrija jednako poznata kao i klingonski.
ne znam jesam li presao/presla granice dobrog ukusa i pristojne komunikacije, trudio/trudila sam se biti pristojna. inace, nomina sunt odiosa, ali neke ljude sam morao/morala imenovati.
Komentar da neki (imenovani) asistent "u slobodno vrijeme skuplja studentice" ipak malo previse zadire u koleginu intimu, pa sam to maknuo. Jos neke izjave ovdje bi se tako mogle shvatiti, ali osobe nisu imenovane, pa to necu dirati...
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:37 sub, 10. 4. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]
:shock: S ovim se, kao asistent, [b]ne slazem[/b] :!: Zasto bi smanjivao komunikaciju s onima koji ju zele? :???: Ako je nekome krivo, neka se pridruzi! :D[/quote]
nisi shvatio.on cijelo predavanje razgovara s njima, a ni sa kim ostalim.to nije samo pitanje zadace, konzultacija niti bilo cega drugoga, vec FAVORIZIRANJE studenata naustrb ostalih.
vsego (napisa): |
S ovim se, kao asistent, ne slazem Zasto bi smanjivao komunikaciju s onima koji ju zele? Ako je nekome krivo, neka se pridruzi!  |
nisi shvatio.on cijelo predavanje razgovara s njima, a ni sa kim ostalim.to nije samo pitanje zadace, konzultacija niti bilo cega drugoga, vec FAVORIZIRANJE studenata naustrb ostalih.
|
|
[Vrh] |
|
|