Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
behemont Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
behemont Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
behemont Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
Postano: 14:50 čet, 14. 1. 2010 Naslov: |
|
|
Ne, ne ide to na tu foru jer bi onda doslovno SVATKO moago skidati i pržiti sebi i svojoj baki i susjedu i sestrični dečka svoje sestre. Na ovaj se način išlo ipak na neko ograničavanje s nadom da su administratori školi (ipak) pošteni ljudi.
Što u slučaju kad tajnik škole ne zna ništa o tome? Ništa. Tajnik to ni ne mora znati. Školski tajnici su najčešće administratori imenika. Odi [url=http://www.carnet.hr/hosting_usluga_za_srednje_i_osnovne_skole/kako_postati_korisnik/administratori_resursa]tu[/url], klikneš dole desno na "Imenovani administratora resursa" i ukucaš školu za koji te zanima podatak. Učenik te škole ode kod te persone i lijepo je zamoli da joj treba taj-i-taj software. I usput da do znanja da ZNA da samo administratori resursa/škole imaju pristup software na [url]msdc.skole.hr[/url]. ;)
Inače, za pristup tome osoba mora imati ovlaštenje minimalno administratora resursa. Ja imam još veću razninu ovlasti (administrator škole), zato znam te informacije. CARNet šalje obavijesti administatorima resursa (i više), ali ne i administratorima imenika, zato se događa da u tajništvu ne znaju za to.
Ne, ne ide to na tu foru jer bi onda doslovno SVATKO moago skidati i pržiti sebi i svojoj baki i susjedu i sestrični dečka svoje sestre. Na ovaj se način išlo ipak na neko ograničavanje s nadom da su administratori školi (ipak) pošteni ljudi.
Što u slučaju kad tajnik škole ne zna ništa o tome? Ništa. Tajnik to ni ne mora znati. Školski tajnici su najčešće administratori imenika. Odi tu, klikneš dole desno na "Imenovani administratora resursa" i ukucaš školu za koji te zanima podatak. Učenik te škole ode kod te persone i lijepo je zamoli da joj treba taj-i-taj software. I usput da do znanja da ZNA da samo administratori resursa/škole imaju pristup software na [url]msdc.skole.hr[/url].
Inače, za pristup tome osoba mora imati ovlaštenje minimalno administratora resursa. Ja imam još veću razninu ovlasti (administrator škole), zato znam te informacije. CARNet šalje obavijesti administatorima resursa (i više), ali ne i administratorima imenika, zato se događa da u tajništvu ne znaju za to.
_________________ Dvije stvari su beskonacne: svemir i ljudska glupost. Za ono prvo nisam siguran.
by A.Einstein
|
|
[Vrh] |
|
behemont Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|