Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Studenti krecu u bojkot fakulteta - prosvjed na Filozofskom (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 29, 30, 31, 32  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 17:10 pet, 15. 1. 2010    Naslov: Re: studenti kreću Citirajte i odgovorite

[quote="Neno"]Ono, ja bih najrađe da se povisi satnica matematike za 1 sat tjedno[/quote]

Zasto?
Neno (napisa):
Ono, ja bih najrađe da se povisi satnica matematike za 1 sat tjedno

Zasto?

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
140 = 152 - 12

PostPostano: 19:42 pet, 15. 1. 2010    Naslov: Re: studenti kreću Citirajte i odgovorite

[quote="Neno"]Ono, ja bih najrađe da se povisi satnica matematike za 1 sat tjedno, kad oni ... http://www.nacional.hr/clanak/75725/povratak-ljilje-vokic-bivsa-ministrica-pomaze-u-reformi-gimnazija[/quote]
Ja sam čuo za slučaj profesora matematike u Pomorskoj školi Split koji je bio sankcioniran od strane prosvjetne inspekcije (ili kako se to već zove) jer nije učenicima na ploči raspisao dokaz teorema o kosinusima. Ako bi se satnica trebala povećati za 1 sat tjedno da bi se takve i slične stvari stigle napraviti (pazi, u pomorskoj školi!), o čemu onda pričamo? To apsolutno nema smisla.

S druge strane, istina je da se treba raditi na opismenjavanju učenika. Dovoljno je pogledati forume: 95% internetske populacije je nepismeno. Čak se i po novinama mogu pronaći razni biseri. A jedini način za povećavanje pismenosti je da se učenicima zadaje da pišu puno eseja, referata, seminarskih radova. Pritom ih treba naučiti i kako se takve stvari strukturiraju i pišu, a ne očekivati da to znaju otprije, kao što to obično biva.

(Usput, sad kad razmišljam, možda bi se na satu hrvatskog ili engleskog jezika trebalo učiti kako se piše post na forumu, kako se ispravno ubacuje quote, kako se piše blog... :))

Da skratim, reforme o kojima se priča u linkanom članku zbilja treba provesti. Nažalost, iz dosadašnjeg iskustva s reformama u školstvu bojim se da bi to mogla biti još jedna polureforma za skupljanje političkih bodova, s cijenom lošijeg obrazovnog sustava.
Neno (napisa):
Ono, ja bih najrađe da se povisi satnica matematike za 1 sat tjedno, kad oni ... http://www.nacional.hr/clanak/75725/povratak-ljilje-vokic-bivsa-ministrica-pomaze-u-reformi-gimnazija

Ja sam čuo za slučaj profesora matematike u Pomorskoj školi Split koji je bio sankcioniran od strane prosvjetne inspekcije (ili kako se to već zove) jer nije učenicima na ploči raspisao dokaz teorema o kosinusima. Ako bi se satnica trebala povećati za 1 sat tjedno da bi se takve i slične stvari stigle napraviti (pazi, u pomorskoj školi!), o čemu onda pričamo? To apsolutno nema smisla.

S druge strane, istina je da se treba raditi na opismenjavanju učenika. Dovoljno je pogledati forume: 95% internetske populacije je nepismeno. Čak se i po novinama mogu pronaći razni biseri. A jedini način za povećavanje pismenosti je da se učenicima zadaje da pišu puno eseja, referata, seminarskih radova. Pritom ih treba naučiti i kako se takve stvari strukturiraju i pišu, a ne očekivati da to znaju otprije, kao što to obično biva.

(Usput, sad kad razmišljam, možda bi se na satu hrvatskog ili engleskog jezika trebalo učiti kako se piše post na forumu, kako se ispravno ubacuje quote, kako se piše blog... Smile)

Da skratim, reforme o kojima se priča u linkanom članku zbilja treba provesti. Nažalost, iz dosadašnjeg iskustva s reformama u školstvu bojim se da bi to mogla biti još jedna polureforma za skupljanje političkih bodova, s cijenom lošijeg obrazovnog sustava.

ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
24 = 71 - 47

PostPostano: 22:39 pet, 15. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

a novine nemozes bas gledat ko pismenost jer vecina novina ( znam za vecernji i koje jos ima isti gazda , ne sjecam se tocno ) ti uzima studente ( barem su prije ) i sve vise neskolovanih ljudi koji nisu bas u novinarstvu i slicno jer zele ustedit. tako npr su uzimali studente novinarstva i slicnih zanimanja na neki rok da rade i nisu im davali place nego su prvo kao "htjeli" vidjeti ako su dobri i onda ih nakon cca 3 mj otpuste ( koliko je "testni rok" trajao ) i zaposle nove. i naravno da se to prosirilo medu studentima i vise ni ne zele radit za njih.
ja znam par ljudi koji neznaju srocit dvije recenice dok govore a jos teze na papiru i rade za novine. i onda dobiju oko cca 2000-4000 kn na mjesec ( placaju ih jer im nitko na kraju nije zelio radit )

tak da, ako imate viska vremena odite pisat malo clanke i slicno :P
a novine nemozes bas gledat ko pismenost jer vecina novina ( znam za vecernji i koje jos ima isti gazda , ne sjecam se tocno ) ti uzima studente ( barem su prije ) i sve vise neskolovanih ljudi koji nisu bas u novinarstvu i slicno jer zele ustedit. tako npr su uzimali studente novinarstva i slicnih zanimanja na neki rok da rade i nisu im davali place nego su prvo kao "htjeli" vidjeti ako su dobri i onda ih nakon cca 3 mj otpuste ( koliko je "testni rok" trajao ) i zaposle nove. i naravno da se to prosirilo medu studentima i vise ni ne zele radit za njih.
ja znam par ljudi koji neznaju srocit dvije recenice dok govore a jos teze na papiru i rade za novine. i onda dobiju oko cca 2000-4000 kn na mjesec ( placaju ih jer im nitko na kraju nije zelio radit )

tak da, ako imate viska vremena odite pisat malo clanke i slicno Razz

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Neno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-33 = 19 - 52

PostPostano: 5:11 sub, 16. 1. 2010    Naslov: Re: studenti kreću Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="Neno"]Ono, ja bih najrađe da se povisi satnica matematike za 1 sat tjedno[/quote]

Zasto?[/quote]

Zato, da učenicima prorade "kotačići u glavi". Ipak je osoba odgojenija i obrazovanija ako zna više matematike. A ne da tresu tolika nasilja po školama.
krcko (napisa):
Neno (napisa):
Ono, ja bih najrađe da se povisi satnica matematike za 1 sat tjedno

Zasto?

Zato, da učenicima prorade "kotačići u glavi". Ipak je osoba odgojenija i obrazovanija ako zna više matematike. A ne da tresu tolika nasilja po školama.

Zadnja promjena: Neno; 14:02 ned, 17. 1. 2010; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
pravipurger
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

29 = 37 - 8

PostPostano: 11:03 sub, 16. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ante003"]a novine nemozes bas gledat ko pismenost jer vecina novina ( znam za vecernji i koje jos ima isti gazda , ne sjecam se tocno ) ti uzima studente ( barem su prije ) i sve vise neskolovanih ljudi koji nisu bas u novinarstvu i slicno jer zele ustedit.[/quote]

Puno bolji primjer imaš :D nazovimo ih "novinarima" 24 sata, nisu ni studenti novinarastva :D
ante003 (napisa):
a novine nemozes bas gledat ko pismenost jer vecina novina ( znam za vecernji i koje jos ima isti gazda , ne sjecam se tocno ) ti uzima studente ( barem su prije ) i sve vise neskolovanih ljudi koji nisu bas u novinarstvu i slicno jer zele ustedit.

Puno bolji primjer imaš Very Happy nazovimo ih "novinarima" 24 sata, nisu ni studenti novinarastva Very Happy

No, you clearly don’t know who you’re talking to, so let me clue you in: I am not in danger, Skylar. I am the danger. A guy opens his door and gets shot and you think that of me? No. I am the one who knocks.
[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:29 sub, 16. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ante003"]a novine nemozes bas gledat ko pismenost jer vecina novina ( znam za vecernji i koje jos ima isti gazda , ne sjecam se tocno ) ti uzima studente ( barem su prije )[/quote]

Ako nisu postali pismeni do faksa, nece ni na faksu.
ante003 (napisa):
a novine nemozes bas gledat ko pismenost jer vecina novina ( znam za vecernji i koje jos ima isti gazda , ne sjecam se tocno ) ti uzima studente ( barem su prije )

Ako nisu postali pismeni do faksa, nece ni na faksu.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 71 - 47

PostPostano: 21:50 sub, 16. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

krivo ste me shvatili ( mozda sam se ja i krivo izrazil :blush: )
Novine vise NE uzimaju studente tj. , oni vise ne zele doc radit jer ih vuku za nos. Rijetko koje novine placaju studentima i tamo rade dok druge nisu placale i tamo rade ljudi koji su nepismeni niti su ikad imali ikakvog iskustva sa pisanjem clanaka a kamoli sa faksom.
krivo ste me shvatili ( mozda sam se ja i krivo izrazil Blush )
Novine vise NE uzimaju studente tj. , oni vise ne zele doc radit jer ih vuku za nos. Rijetko koje novine placaju studentima i tamo rade dok druge nisu placale i tamo rade ljudi koji su nepismeni niti su ikad imali ikakvog iskustva sa pisanjem clanaka a kamoli sa faksom.

[Vrh]
Neno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-33 = 19 - 52

PostPostano: 14:08 ned, 17. 1. 2010    Naslov: studenti kreću Citirajte i odgovorite

Uglavnom, mi stojimo ovak': http://www.vecernji.hr/vijesti/beogradsko-sveuciliste-pet-puta-bolje-zagrebackoga-clanak-80205
Uglavnom, mi stojimo ovak': http://www.vecernji.hr/vijesti/beogradsko-sveuciliste-pet-puta-bolje-zagrebackoga-clanak-80205

[Vrh]
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 14:14 ned, 17. 1. 2010    Naslov: Re: studenti kreću Citirajte i odgovorite

[quote="Neno"]Uglavnom, mi stojimo ovak': http://www.vecernji.hr/vijesti/beogradsko-sveuciliste-pet-puta-bolje-zagrebackoga-clanak-80205[/quote]

Ma te ljestvice su cista glupost. Bas me zanima koji su im kriteriji. Vjerojatno da svima podijelimo sve 5 na sveucili stu bi odmah usli u top 500 ili koliko vec, jer je prosjecna ocjena studenata jedan od najvaznijih kriterija (koliko sam ja obavijesten). Ne sumnjam da su oni koji su u prvih 10 (ili 20, 50, 100) stvarno kvalitetniji, ali to sto je netko 500. a mi 1500. moze biti i do razlike u kriterijima ocjenjivanja
Neno (napisa):

Ma te ljestvice su cista glupost. Bas me zanima koji su im kriteriji. Vjerojatno da svima podijelimo sve 5 na sveucili stu bi odmah usli u top 500 ili koliko vec, jer je prosjecna ocjena studenata jedan od najvaznijih kriterija (koliko sam ja obavijesten). Ne sumnjam da su oni koji su u prvih 10 (ili 20, 50, 100) stvarno kvalitetniji, ali to sto je netko 500. a mi 1500. moze biti i do razlike u kriterijima ocjenjivanja

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:34 ned, 17. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prvo: je li MIT [b]duplo[/b] bolji od Harvarda i [b]trostruko[/b] bolji od Stanforda? :lol: Takve gluposti mogu samo novinari izvaliti.

Drugo (i vaznije): [url=http://www.webometrics.info/about_rank.html]Webometrics se bavi prisustvom na webu[/url], a ne nastavnom i znanoscu (mada, u prisustvo ulazi i dostupnost clanaka i sl).

Cinjenica je da hrvatska sveucilista nisu ni blizu tome da budu svjetski relevantna, ali Webometrics je poprilicno bezvezni pokazatelj za tako nesto. Koga zanima vise o rangiranjima sveucilista, moze baciti oko na [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Academic_Ranking_of_World_Universities]Wikipedijin clanak[/url].
Prvo: je li MIT duplo bolji od Harvarda i trostruko bolji od Stanforda? Laughing Takve gluposti mogu samo novinari izvaliti.

Drugo (i vaznije): Webometrics se bavi prisustvom na webu, a ne nastavnom i znanoscu (mada, u prisustvo ulazi i dostupnost clanaka i sl).

Cinjenica je da hrvatska sveucilista nisu ni blizu tome da budu svjetski relevantna, ali Webometrics je poprilicno bezvezni pokazatelj za tako nesto. Koga zanima vise o rangiranjima sveucilista, moze baciti oko na Wikipedijin clanak.

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 14:56 ned, 17. 1. 2010    Naslov: Re: studenti kreću Citirajte i odgovorite

[quote="Grga"]Ma te ljestvice su cista glupost. Bas me zanima koji su im kriteriji. Vjerojatno da svima podijelimo sve 5 na sveucili stu bi odmah usli u top 500 ili koliko vec, jer je prosjecna ocjena studenata jedan od najvaznijih kriterija (koliko sam ja obavijesten). Ne sumnjam da su oni koji su u prvih 10 (ili 20, 50, 100) stvarno kvalitetniji, ali to sto je netko 500. a mi 1500. moze biti i do razlike u kriterijima ocjenjivanja[/quote]
Za listu iz članka nemam pojma koji su im kriteriji, no na [url=http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2009/results]ovoj listi[/url] isto nismo u top600, a prosječna ocjena ne ulazi u [url=http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/methodology/simple-overview]kriterije[/url], tako da sumnjam da bi šta pomoglo i da cijeli faks ima 5.0 prosjek. :)
Grga (napisa):

Za listu iz članka nemam pojma koji su im kriteriji, no na ovoj listi isto nismo u top600, a prosječna ocjena ne ulazi u kriterije, tako da sumnjam da bi šta pomoglo i da cijeli faks ima 5.0 prosjek. Smile

Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

140 = 152 - 12

PostPostano: 15:30 ned, 17. 1. 2010    Naslov: Re: studenti kreću Citirajte i odgovorite

[quote="Grga"]Ma te ljestvice su cista glupost. Bas me zanima koji su im kriteriji. Vjerojatno da svima podijelimo sve 5 na sveucili stu bi odmah usli u top 500 ili koliko vec, jer je prosjecna ocjena studenata jedan od najvaznijih kriterija (koliko sam ja obavijesten). Ne sumnjam da su oni koji su u prvih 10 (ili 20, 50, 100) stvarno kvalitetniji, ali to sto je netko 500. a mi 1500. moze biti i do razlike u kriterijima ocjenjivanja[/quote]
Sama ljestvica Webometrics nije glupost. Webometrics ima jasnu metodologiju na temelju koje izgrađuje ljestvicu. Glupost je kad se rezultati interpretiraju kao u linkanom članku. (Iako mislim da određena korelacija između mjesta na Webometricsovoj ljestvici i kvalitete/relevantnosti zasigurno postoji.)

Inače, mene dosta smeta što naše sveučilište, a pogotovo naš faks imaju katastrofalne sajtove. Obično se stavim u perspektivu nekog stranca koji ne govori hrvatski, a želi dobiti informaciju tko tu radi, što se tu istražuje, kakvi studiji postoje, što bi eventualno mogao doći studirati itd. Ništa od toga ne može se saznati. Na našem faksovskom webu ne možeš saznati ni adresu i broj telefona faksa ako ne govoriš hrvatski.
Grga (napisa):

Sama ljestvica Webometrics nije glupost. Webometrics ima jasnu metodologiju na temelju koje izgrađuje ljestvicu. Glupost je kad se rezultati interpretiraju kao u linkanom članku. (Iako mislim da određena korelacija između mjesta na Webometricsovoj ljestvici i kvalitete/relevantnosti zasigurno postoji.)

Inače, mene dosta smeta što naše sveučilište, a pogotovo naš faks imaju katastrofalne sajtove. Obično se stavim u perspektivu nekog stranca koji ne govori hrvatski, a želi dobiti informaciju tko tu radi, što se tu istražuje, kakvi studiji postoje, što bi eventualno mogao doći studirati itd. Ništa od toga ne može se saznati. Na našem faksovskom webu ne možeš saznati ni adresu i broj telefona faksa ako ne govoriš hrvatski.

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 16:57 ned, 17. 1. 2010    Naslov: Re: studenti kreću Citirajte i odgovorite

[quote="Melkor"]
...(Iako mislim da određena korelacija između mjesta na Webometricsovoj ljestvici i kvalitete/relevantnosti zasigurno postoji.)...

Inače, mene dosta smeta što naše sveučilište, a pogotovo naš faks imaju katastrofalne sajtove. Obično se stavim u perspektivu nekog stranca koji ne govori hrvatski, a želi dobiti informaciju tko tu radi, što se tu istražuje, kakvi studiji postoje, što bi eventualno mogao doći studirati itd. Ništa od toga ne može se saznati.[/quote]

Pa zapravo, odgovor koji dobije gledajuci web nije daleko od istine :lol: :smrc:
Melkor (napisa):

...(Iako mislim da određena korelacija između mjesta na Webometricsovoj ljestvici i kvalitete/relevantnosti zasigurno postoji.)...

Inače, mene dosta smeta što naše sveučilište, a pogotovo naš faks imaju katastrofalne sajtove. Obično se stavim u perspektivu nekog stranca koji ne govori hrvatski, a želi dobiti informaciju tko tu radi, što se tu istražuje, kakvi studiji postoje, što bi eventualno mogao doći studirati itd. Ništa od toga ne može se saznati.

Pa zapravo, odgovor koji dobije gledajuci web nije daleko od istine Laughing Shmrc...

[Vrh]
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 17:16 ned, 17. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Definitivno ima ta ljestvica nekakve veze s istinom, ali da Melkor je zapravo rekao ono sto sam htio reci, a to je da kad tak onesto dode "novinaru" u ruke onda proizlaze svakakve gluposti, kao uostalom i inace.
Da je site naseg faksa skandalozan je tuzna cinjenica, i jedina je svijetla tocka ovaj forum koji je zapravo Segin projekt i nije vezan uz faks (bar koliko sam ja obavijesten).
A ne mislim ja da je nase sveuciliste sad fenomenalno, ali da je ono u ljubljani bas toliko bolje mi ipak smrdi :P
Osim toga, gledanje na razini sveucilista kod nas u Zagrebu bas i ne daje realnu sliku jer su nasi fakulteti kao zasebni otoci, i medu njima ima jako dobrih i katastrofalnih, pa na kraju ispadne srednja zalost jer ovi losi povuku dobre sa sobom (ili ovi dobri podignu ove lose?)
Definitivno ima ta ljestvica nekakve veze s istinom, ali da Melkor je zapravo rekao ono sto sam htio reci, a to je da kad tak onesto dode "novinaru" u ruke onda proizlaze svakakve gluposti, kao uostalom i inace.
Da je site naseg faksa skandalozan je tuzna cinjenica, i jedina je svijetla tocka ovaj forum koji je zapravo Segin projekt i nije vezan uz faks (bar koliko sam ja obavijesten).
A ne mislim ja da je nase sveuciliste sad fenomenalno, ali da je ono u ljubljani bas toliko bolje mi ipak smrdi Razz
Osim toga, gledanje na razini sveucilista kod nas u Zagrebu bas i ne daje realnu sliku jer su nasi fakulteti kao zasebni otoci, i medu njima ima jako dobrih i katastrofalnih, pa na kraju ispadne srednja zalost jer ovi losi povuku dobre sa sobom (ili ovi dobri podignu ove lose?)

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 18:38 ned, 17. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sama cinjenica da su fakulteti otoci (ili cak otocja kao PMF :) ) diskvalificira Sveuciliste. Organizacija UniZg-a jest katastrofalna.
Sama cinjenica da su fakulteti otoci (ili cak otocja kao PMF Smile ) diskvalificira Sveuciliste. Organizacija UniZg-a jest katastrofalna.

[Vrh]
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 22:07 ned, 17. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Sama cinjenica da su fakulteti otoci (ili cak otocja kao PMF :) ) diskvalificira Sveuciliste. Organizacija UniZg-a jest katastrofalna.[/quote]

mislim da ova činjenica jako može utjecati na webometricsovu ljestvicu. UniZG, pa i većina hrvatskih sveučilišta su u praksi samo labave konfederacije fakulteta, pa su im i stranice takve - razjedinjene i manje relevantne.

[quote="grga"]Ma te ljestvice su cista glupost. Bas me zanima koji su im kriteriji. Vjerojatno da svima podijelimo sve 5 na sveucili stu bi odmah usli u top 500 ili koliko vec, jer je prosjecna ocjena studenata jedan od najvaznijih kriterija (koliko sam ja obavijesten). Ne sumnjam da su oni koji su u prvih 10 (ili 20, 50, 100) stvarno kvalitetniji, ali to sto je netko 500. a mi 1500. moze biti i do razlike u kriterijima ocjenjivanja[/quote]

koliko se meni čini većina tih ljestvica rangira sveučilišta po znanstvenoj produktivnosti. ja iskreno ni ne znam kako bi točno skupljali informacije o ocjenama studenata za svako sveučilište, a kamo li kako bi ih uspoređivali i da to bude imalo plauzibilno. s druge strane broj radova se lakše može pratiti i uspoređivati.

[quote="grga"]A ne mislim ja da je nase sveuciliste sad fenomenalno, ali da je ono u ljubljani bas toliko bolje mi ipak smrdi[/quote]

pa prema kriterijima znanstvene produkcije to je otprilike stanje stvari. evo link na jedan [url=http://indecs.znanost.org/2008/indecs2008-pp28-36.pdf]članak[/url] koji uspoređuje naša sveučilišta sa nekima iz slovenije, srbije, mađarske i italije. računaj da je ljubljansko sveučilište manje od zagrebačkog, a apsolutni broj objavljenih članaka im je veći.
krcko (napisa):
Sama cinjenica da su fakulteti otoci (ili cak otocja kao PMF Smile ) diskvalificira Sveuciliste. Organizacija UniZg-a jest katastrofalna.

mislim da ova činjenica jako može utjecati na webometricsovu ljestvicu. UniZG, pa i većina hrvatskih sveučilišta su u praksi samo labave konfederacije fakulteta, pa su im i stranice takve - razjedinjene i manje relevantne.

grga (napisa):

koliko se meni čini većina tih ljestvica rangira sveučilišta po znanstvenoj produktivnosti. ja iskreno ni ne znam kako bi točno skupljali informacije o ocjenama studenata za svako sveučilište, a kamo li kako bi ih uspoređivali i da to bude imalo plauzibilno. s druge strane broj radova se lakše može pratiti i uspoređivati.

grga (napisa):
A ne mislim ja da je nase sveuciliste sad fenomenalno, ali da je ono u ljubljani bas toliko bolje mi ipak smrdi

pa prema kriterijima znanstvene produkcije to je otprilike stanje stvari. evo link na jedan članak koji uspoređuje naša sveučilišta sa nekima iz slovenije, srbije, mađarske i italije. računaj da je ljubljansko sveučilište manje od zagrebačkog, a apsolutni broj objavljenih članaka im je veći.

Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 22:57 ned, 17. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, vidim da nisam bas bio u pravu sto se stanja stvari tice. Al to je moj problem kad sam ja odusevljen s nasim faksom (iz pogleda studenta) pa onda tu svoju odusevljenost projiciram na znanstveni rad (koji ne mora reflektirati ono zbog cega je meni faks super) i cijelo sveuciliste (sto uopce ne mora imati veze).
Da, vidim da nisam bas bio u pravu sto se stanja stvari tice. Al to je moj problem kad sam ja odusevljen s nasim faksom (iz pogleda studenta) pa onda tu svoju odusevljenost projiciram na znanstveni rad (koji ne mora reflektirati ono zbog cega je meni faks super) i cijelo sveuciliste (sto uopce ne mora imati veze).

Neno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-33 = 19 - 52

PostPostano: 23:21 ned, 17. 1. 2010    Naslov: Re: studenti kreću Citirajte i odgovorite

[quote="Melkor"]Inače, mene dosta smeta što naše sveučilište, a pogotovo naš faks imaju katastrofalne sajtove. Obično se stavim u perspektivu nekog stranca koji ne govori hrvatski, a želi dobiti informaciju tko tu radi, što se tu istražuje, kakvi studiji postoje, što bi eventualno mogao doći studirati itd. Ništa od toga ne može se saznati. Na našem faksovskom webu ne možeš saznati ni adresu i broj telefona faksa ako ne govoriš hrvatski.[/quote]
Pa da, na našem webu imaš i zadataka sa starih vježbi 2007/08 http://web.math.hr/nastava/eg/dodatni.php , :( , umjesto sa novih. Molim to promijeniti +, + i opet +, napisati svih 40 zadataka iz stereometrije.
Melkor (napisa):

Pa da, na našem webu imaš i zadataka sa starih vježbi 2007/08 http://web.math.hr/nastava/eg/dodatni.php , Sad , umjesto sa novih. Molim to promijeniti +, + i opet +, napisati svih 40 zadataka iz stereometrije.

[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 2:38 pon, 18. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Sama cinjenica da su fakulteti otoci (ili cak otocja kao PMF :) ) diskvalificira Sveuciliste. Organizacija UniZg-a jest katastrofalna.[/quote]

sto je samo sveuciliste krivo, jer nije provelo integraciju sto je stvar koja se mora provesti, ako se bolonja hoce kvalitetno uvesti. to sto fakulteti svaki moze raditi sta god hoce i pri tome ne pitati sveuciliste prakticki nista, je samo plod nesposobnosti uprave sveucilista.
krcko (napisa):

sto je samo sveuciliste krivo, jer nije provelo integraciju sto je stvar koja se mora provesti, ako se bolonja hoce kvalitetno uvesti. to sto fakulteti svaki moze raditi sta god hoce i pri tome ne pitati sveuciliste prakticki nista, je samo plod nesposobnosti uprave sveucilista.

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
95 = 158 - 63

PostPostano: 9:20 pon, 18. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jedna zgoda u prilog temi. Slusam predmet koji predaju ppofesorica i asistent s Efzg. I pitamo asistenta da zasto nije dosao na prvi kolokvij, a on nam kaze provedba kolokvija je u nadleznosti vaseg fakulteta :(
Jedna zgoda u prilog temi. Slusam predmet koji predaju ppofesorica i asistent s Efzg. I pitamo asistenta da zasto nije dosao na prvi kolokvij, a on nam kaze provedba kolokvija je u nadleznosti vaseg fakulteta Sad

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 29, 30, 31, 32  Sljedeće
Stranica 30 / 32.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum