Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Slike s ovogodišnje Smotre sveučilišta
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
fmb
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
12 = 16 - 4

PostPostano: 7:35 sub, 17. 4. 2004    Naslov: Slike s ovogodišnje Smotre sveučilišta Citirajte i odgovorite

Slike prezentacije matematike na ovogodišnjoj Smotri sveučilišta mogu se vidjeti ovdje:

[url]http://web.math.hr/~bruckler/smotra04/smotra04.html[/url]

Samo za napomenu (skromnost nije neka vrlina Saurona, a sefica standa se identificirala s istim za potrebe Smotre): prezentacija je bila toliko uspjesna da se na raznim mjestima (menza, kafici - cak u importanneu, drugi faksevi - cak i nekoliko dana kasnije) pricalo o matematickoj prezentaciji. A guzva nam je bila konstantna, pitajte jadne dezurne.

Pozdrav
FMB-Sauron :patkica:
Slike prezentacije matematike na ovogodišnjoj Smotri sveučilišta mogu se vidjeti ovdje:

http://web.math.hr/~bruckler/smotra04/smotra04.html

Samo za napomenu (skromnost nije neka vrlina Saurona, a sefica standa se identificirala s istim za potrebe Smotre): prezentacija je bila toliko uspjesna da se na raznim mjestima (menza, kafici - cak u importanneu, drugi faksevi - cak i nekoliko dana kasnije) pricalo o matematickoj prezentaciji. A guzva nam je bila konstantna, pitajte jadne dezurne.

Pozdrav
FMB-Sauron Patkica

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 9:31 sub, 17. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

:klapklap:

Svaka cast... =D> Dodje mi zao sto nisam bio... :(

Slike su definitivno za preporuku svim studentima koji nisu tamo bili... 8)

P.S. Gandalfi su zakon! ;)

P.P.S. Computerion... Mi racunarci smo "boduli"? ;)
Toooooo, majstoreeeee!

Svaka cast... Applause Dodje mi zao sto nisam bio... Sad

Slike su definitivno za preporuku svim studentima koji nisu tamo bili... Cool

P.S. Gandalfi su zakon! Wink

P.P.S. Computerion... Mi racunarci smo "boduli"? Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
C'Tebo
Moderator
Moderator

-13 = 3 - 16

PostPostano: 9:33 sub, 17. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Slike su zaaaaakon :D:D
Dođe mi žal što nisam bil :) (pogotovo mi je zakon gandalf :))

P.S. E, je 'l se može negdje nabavit onaj veeeeliki poster land of the middle math? jako bih ga htio imat....
Slike su zaaaaakon Very HappyVery Happy
Dođe mi žal što nisam bil Smile (pogotovo mi je zakon gandalf Smile)

P.S. E, je 'l se može negdje nabavit onaj veeeeliki poster land of the middle math? jako bih ga htio imat....

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
fmb
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 16 - 4

PostPostano: 9:45 pon, 19. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]P.P.S. Computerion... Mi racunarci smo "boduli"? ;)[/quote]

Naravno. Nikad nisam bila fan racunarstva pa vas je najbolje otjerat s kontinenta na otok. Pusti. :twisted: :lol:

FMB :patkica:
vsego (napisa):

Naravno. Nikad nisam bila fan racunarstva pa vas je najbolje otjerat s kontinenta na otok. Pusti. Twisted Evil Laughing

FMB Patkica

fmb
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 16 - 4

PostPostano: 9:47 pon, 19. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="C'Tebo"]P.S. E, je 'l se može negdje nabavit onaj veeeeliki poster land of the middle math? jako bih ga htio imat....[/quote]

Onaj veliki je unikatni, rukom radjen i s puno truda spaljen (mislim na rubove koji su se palili cigaretama i u kemijskom labosu). anji u boji su isto rukom radjeni, sam su u originalu A4 pa su scan-irani i mogu se dost dobro printat. Nadma se ipak jednom postic i da se tiskaju. Kad nadjem tko bu to financirao... 8) :?: :?: :?: :roll:

FMB-Sauron :patkica:
C'Tebo (napisa):

Onaj veliki je unikatni, rukom radjen i s puno truda spaljen (mislim na rubove koji su se palili cigaretama i u kemijskom labosu). anji u boji su isto rukom radjeni, sam su u originalu A4 pa su scan-irani i mogu se dost dobro printat. Nadma se ipak jednom postic i da se tiskaju. Kad nadjem tko bu to financirao... Cool Question Question Question Rolling Eyes

FMB-Sauron Patkica

Gost

PostPostano: 11:42 pon, 19. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Stvarno za svaku pohvalu. :D
Slike su suuuper.!!!!
Stvarno za svaku pohvalu. Very Happy
Slike su suuuper.!!!!

[Vrh]
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 12:59 pon, 19. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fmb"]Naravno. Nikad nisam bila fan racunarstva pa vas je najbolje otjerat s kontinenta na otok. Pusti. :twisted: :lol:[/quote]
..hm da... :) To je, nazalost i glavna kritika koju sam cuo o prezentaciji PMF-MO na smotri od kolega. Mislim... Sibice, spage, otvoreni problemi i sl. ...tzv _prava_ matematika, al cinjenica jest da vecina ljudi ovaj faks upisuju zbog mnogo mondenijih smjerova (racunarstva, a odnedavno i financijske). Meni je npr. kada sam se upisivao trebalo puno istrazivanja po popisima kolegija da shvatim da se na toj matematici uci i programiranje :? ..mislim.. Uza, cista, neokaljana, matematika, koja je sama sebi svrha je meni prekrasna, ali od necega treba zivit :D

al... ukoliko su ti isti tracherski krugovi u pravu, fmb se time bavi i dobro prezentira ono sto prezentira dobrim djelom i zbog nezainteresiranosti ostatka osoblja fakulteta, tako da... Samo naprije fmb :) (ps super potez dovesti polonija :))

...al, steta.. gubimo dosta dobrih ljudi zbog nevoljkosti propagiranja najpopularnijih smjerova.. :?
fmb (napisa):
Naravno. Nikad nisam bila fan racunarstva pa vas je najbolje otjerat s kontinenta na otok. Pusti. Twisted Evil Laughing

..hm da... Smile To je, nazalost i glavna kritika koju sam cuo o prezentaciji PMF-MO na smotri od kolega. Mislim... Sibice, spage, otvoreni problemi i sl. ...tzv _prava_ matematika, al cinjenica jest da vecina ljudi ovaj faks upisuju zbog mnogo mondenijih smjerova (racunarstva, a odnedavno i financijske). Meni je npr. kada sam se upisivao trebalo puno istrazivanja po popisima kolegija da shvatim da se na toj matematici uci i programiranje Confused ..mislim.. Uza, cista, neokaljana, matematika, koja je sama sebi svrha je meni prekrasna, ali od necega treba zivit Very Happy

al... ukoliko su ti isti tracherski krugovi u pravu, fmb se time bavi i dobro prezentira ono sto prezentira dobrim djelom i zbog nezainteresiranosti ostatka osoblja fakulteta, tako da... Samo naprije fmb Smile (ps super potez dovesti polonija Smile)

...al, steta.. gubimo dosta dobrih ljudi zbog nevoljkosti propagiranja najpopularnijih smjerova.. Confused

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 16:20 pon, 19. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]
...al, steta.. gubimo dosta dobrih ljudi zbog nevoljkosti propagiranja najpopularnijih smjerova.. [/quote]

Slazem se.
Cista teorijska matematika je najljepsi ljudski izum, pa mi je sad malo zao sto sam na racunarstvu, a ne na teorijskoj, ali taj sam problem rjesio povecom kolicinom izbornih kolegija :-) Ipak, ako na faksu postoji smjer racunarstvo (uocimo da postoji :wink: ) trebalo bi ga prezentirati na dostojan nacin, a ne ovako: [img]http://web.math.hr/~bruckler/smotra04/slike/57.jpg[/img]
Uz sto stoji komentar [i]"Computer with mouse and other mathematical goodies." [/i]
Mozda ipak ne bi bilo lose da se na standu nadje i jedan kompjuter i da se zamoli pokoji asistent ili student sa racunarstva da osmisle neku suvislu prezentaciju.

Takodjer na smotri sam od dosta buducih brucosa cuo [b]"Ali i vi imate racunarstvo?! Pa ja sam mislio/la da je to samo na FER-u!"[/b]
Tako se dogadja da dosta onih koji bi mogli postat dobri programeri zavrse na FER-u i pisu [code:1]void main(){}[/code:1] :twisted:
ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa):

...al, steta.. gubimo dosta dobrih ljudi zbog nevoljkosti propagiranja najpopularnijih smjerova..

Slazem se.
Cista teorijska matematika je najljepsi ljudski izum, pa mi je sad malo zao sto sam na racunarstvu, a ne na teorijskoj, ali taj sam problem rjesio povecom kolicinom izbornih kolegija Smile Ipak, ako na faksu postoji smjer racunarstvo (uocimo da postoji Wink ) trebalo bi ga prezentirati na dostojan nacin, a ne ovako:
Uz sto stoji komentar "Computer with mouse and other mathematical goodies."
Mozda ipak ne bi bilo lose da se na standu nadje i jedan kompjuter i da se zamoli pokoji asistent ili student sa racunarstva da osmisle neku suvislu prezentaciju.

Takodjer na smotri sam od dosta buducih brucosa cuo "Ali i vi imate racunarstvo?! Pa ja sam mislio/la da je to samo na FER-u!"
Tako se dogadja da dosta onih koji bi mogli postat dobri programeri zavrse na FER-u i pisu
Kod:
void main(){}
Twisted Evil

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 17:11 pon, 19. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ista rasprava vodila se lani, pa necu ponavljati svoje misljenje (mozete ga pogledati [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=442]ovdje[/url]). Mogu jedino nadodati da mi je zao sto ove godine nije bilo postera s prikazom racunalne opreme na faksu namijenjene studentima (tim vise zbog novog Praktikuma 1). Za to sam djelomicno osobno kriv, jer je zadnjih nekoliko godina priprema tog plakata bila moj posao (ove godine zbilja nisam stigao). No zato je bio poster s popisom smjerova, na kojem se vidi da se na PMF-MO moze studirati racunarstvo. Sto se tice dileme da li racunarstvo studirati kod nas ili na FER-u, na to ionako najvise utjece usmena predaja :)
Ista rasprava vodila se lani, pa necu ponavljati svoje misljenje (mozete ga pogledati ovdje). Mogu jedino nadodati da mi je zao sto ove godine nije bilo postera s prikazom racunalne opreme na faksu namijenjene studentima (tim vise zbog novog Praktikuma 1). Za to sam djelomicno osobno kriv, jer je zadnjih nekoliko godina priprema tog plakata bila moj posao (ove godine zbilja nisam stigao). No zato je bio poster s popisom smjerova, na kojem se vidi da se na PMF-MO moze studirati racunarstvo. Sto se tice dileme da li racunarstvo studirati kod nas ili na FER-u, na to ionako najvise utjece usmena predaja Smile

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Edo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 1

PostPostano: 17:46 pon, 19. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fmb"][quote="vsego"]P.P.S. Computerion... Mi racunarci smo "boduli"? ;)[/quote]

Naravno. Nikad nisam bila fan racunarstva pa vas je najbolje otjerat s kontinenta na otok. Pusti. :twisted: :lol:

FMB :patkica:[/quote]
A ja mislio da su vsego i fmb clanovi istog zavoda?
fmb (napisa):
vsego (napisa):

FMB Patkica

A ja mislio da su vsego i fmb clanovi istog zavoda?

[Vrh]
fmb
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 16 - 4

PostPostano: 19:05 pon, 19. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"][quote="fmb"]Naravno. Nikad nisam bila fan racunarstva pa vas je najbolje otjerat s kontinenta na otok. Pusti. :twisted: :lol:[/quote]
..hm da... :) To je, nazalost i glavna kritika koju sam cuo o prezentaciji PMF-MO na smotri od kolega. Mislim... Sibice, spage, otvoreni problemi i sl. ...tzv _prava_ matematika, al cinjenica jest da vecina ljudi ovaj faks upisuju zbog mnogo mondenijih smjerova (racunarstva, a odnedavno i financijske). [/quote]

Cinjenica je prije svega da smotra sluzi za informiranje buducih studenata i popularizaciju struke. A to se ne postize tako da se na stand stave kompjuteri nego tako da se s ljudima razgovara. A svi koje je zanimalo (a i oni koje nije :-) mogli su cuti sto se sve i kako kod nas studira. I to medju inim i od studenata koji i sami studiraju smjer Racunarstvo (takvih je bilo nekoliko medju dezurnim).

Ja se opravdavat necu, ali svi koji me znadu da dok ja vodim stand, racunala (modernih) na njemu nece biti. Razlozi nisu toliko osobne naravi (iako smatram da, ako sam sef prezentacije, imam pravo i odluciti kako prezentirati faks, a ako je netko time nezadovoljan, moze zahtijevati da me se zbog toga smijeni, i to npr. preko zastupnika u FV), dakle, kao sto rekoh, razlozi su manje osobne, a vise prakticne naravi (ukljucivsi i znanje o pravilima organizacije sajmova i public relationsa, u kojem doduse nisam strucnjak, ali imam ponesto backgrounda).

O uspjehu prezentacije ponajvise govori to da vec nekoliko godina zaredom imamo vise nego dovoljno zainteresiranih za studij, a pouzdano znam da se puno njih (da, sto znaci puno? cuo sam od svojih kolega?) odlucilo na smotri. Jer su tamo culi sve sto su htjeli, a usput izgubili i glavnu prepreku za upis: strah od cudnih matematicara. Pretpostavljam da nesto znaci i informacija da smo imali konstantnu guzvu na standu (konstantnu!) u kojoj je stalno paralelno s trikovima islo i informiranje, odgovaranje na pitanja, hvaljenja smjerova racunarstvo i finacnijska...

fmb (napisa):

..hm da... Smile To je, nazalost i glavna kritika koju sam cuo o prezentaciji PMF-MO na smotri od kolega. Mislim... Sibice, spage, otvoreni problemi i sl. ...tzv _prava_ matematika, al cinjenica jest da vecina ljudi ovaj faks upisuju zbog mnogo mondenijih smjerova (racunarstva, a odnedavno i financijske).

Cinjenica je prije svega da smotra sluzi za informiranje buducih studenata i popularizaciju struke. A to se ne postize tako da se na stand stave kompjuteri nego tako da se s ljudima razgovara. A svi koje je zanimalo (a i oni koje nije Smile mogli su cuti sto se sve i kako kod nas studira. I to medju inim i od studenata koji i sami studiraju smjer Racunarstvo (takvih je bilo nekoliko medju dezurnim).

Ja se opravdavat necu, ali svi koji me znadu da dok ja vodim stand, racunala (modernih) na njemu nece biti. Razlozi nisu toliko osobne naravi (iako smatram da, ako sam sef prezentacije, imam pravo i odluciti kako prezentirati faks, a ako je netko time nezadovoljan, moze zahtijevati da me se zbog toga smijeni, i to npr. preko zastupnika u FV), dakle, kao sto rekoh, razlozi su manje osobne, a vise prakticne naravi (ukljucivsi i znanje o pravilima organizacije sajmova i public relationsa, u kojem doduse nisam strucnjak, ali imam ponesto backgrounda).

O uspjehu prezentacije ponajvise govori to da vec nekoliko godina zaredom imamo vise nego dovoljno zainteresiranih za studij, a pouzdano znam da se puno njih (da, sto znaci puno? cuo sam od svojih kolega?) odlucilo na smotri. Jer su tamo culi sve sto su htjeli, a usput izgubili i glavnu prepreku za upis: strah od cudnih matematicara. Pretpostavljam da nesto znaci i informacija da smo imali konstantnu guzvu na standu (konstantnu!) u kojoj je stalno paralelno s trikovima islo i informiranje, odgovaranje na pitanja, hvaljenja smjerova racunarstvo i finacnijska...

FMB Patkica

C'Tebo
Moderator
Moderator

-13 = 3 - 16

PostPostano: 20:07 pon, 19. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Eh, da pitanjce jedno, sad me mdoko podsjetio.
Ovaj "kalkulator" (ne abakusi, nego ovo mehaničko čudovište) je 'l zna netko gdje se to može popraviti? Meni je Janez (Štalec ??) bio jednom rekao da bi to urari mogli znati popravljati, ali mi je malo bed s tim uletit nekom uraru...

(Da ne budem skroz offtopic) kad sam se ja upisivao na ovaj fax ja sam odmah saznao da ovdje postoji smjer računarstvo (nisam se čak niti raspitivao za mat, ja sam htio na FER, onda mi je jednom na pripremama jedan profesor odavdje, mislim svrtan, dao knjižicu sa zadacima s prijemnih, za vježbu, u kojoj sam to pročitao) i tako me eto tu. Nije bio neki problem za saznat.
Ovaj "kalkulator" (ne abakusi, nego ovo mehaničko čudovište) je 'l zna netko gdje se to može popraviti? Meni je Janez (Štalec ??) bio jednom rekao da bi to urari mogli znati popravljati, ali mi je malo bed s tim uletit nekom uraru...

(Da ne budem skroz offtopic) kad sam se ja upisivao na ovaj fax ja sam odmah saznao da ovdje postoji smjer računarstvo (nisam se čak niti raspitivao za mat, ja sam htio na FER, onda mi je jednom na pripremama jedan profesor odavdje, mislim svrtan, dao knjižicu sa zadacima s prijemnih, za vježbu, u kojoj sam to pročitao) i tako me eto tu. Nije bio neki problem za saznat.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 20:26 pon, 19. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pazi fmb, ovo zbilja nije bio osobni napad na tebe, naravno da ces, dok god obnasas tu duznost, obnasati tu duznost kvalitetno propagirajuci stvari koje smatras bitnima. Naravno da ako ne zelis stavljati nekakva cudovista sa golemim lcd zaslonima na standu matematike da te nitko nece tjerati da to i ucinis. Jedino sto jadno ja htjelo reci jest da mi bude zao kad me pitaju "sta tamo ima informatika? sto? kao na feru?" i nakon mog potvrdnog odgovora slijedi "..al to je onaj profesorski smjer mat-fiz, sta se s time ne moze samo u skoli raditi?"

Cinjenica jest da struka kao takva, cini se, bas i ne cijeni racunarstvo kao smjer, ljudi sa kojima sam razgovarao na njega u pravilu gledaju kao na easy-way-out soluciju gdje ide masa ne-odlicnih ljudi. Shvacam da matematicari, svjesno ili nesvjesno, zele izbjeci komercijalizaciju ala fer-a (koji je u tu svrhu cak promjenio ime fakulteta), da u svojoj struci ipak vide malo vise od regrutnog centra za siemens i ericsson, ali mi je zao da se moze dogoditi da dobri ljudi upisuju fer jer je ovaj na standu imao roboticku ruku koja ne radi nista korisno a da nemaju pojma da na matematici postoji inzinjerski smjer racunarstva koji po svoj prilici nudi superiorno znanje stvaranja algoritama.

...al mislim.... Na kraju krajeva.. Nije da matematici fali studenata, nije da ce ti, fmb, itko soliti pamet kako da cinis ono sto vec nekoliko godina cinis uspjesnije od, najvjerovantije, ikoga tko se prije time bavio na pmf-mo (sudeci po broju studenata), al se ipak ne ljuti na mene ako te (trudim se, konstruktivno) kritiziram u onome sto radis iako u tome nikako nisam doprinio, nije da ne cijenim ono sto cinis :neutral:
Pazi fmb, ovo zbilja nije bio osobni napad na tebe, naravno da ces, dok god obnasas tu duznost, obnasati tu duznost kvalitetno propagirajuci stvari koje smatras bitnima. Naravno da ako ne zelis stavljati nekakva cudovista sa golemim lcd zaslonima na standu matematike da te nitko nece tjerati da to i ucinis. Jedino sto jadno ja htjelo reci jest da mi bude zao kad me pitaju "sta tamo ima informatika? sto? kao na feru?" i nakon mog potvrdnog odgovora slijedi "..al to je onaj profesorski smjer mat-fiz, sta se s time ne moze samo u skoli raditi?"

Cinjenica jest da struka kao takva, cini se, bas i ne cijeni racunarstvo kao smjer, ljudi sa kojima sam razgovarao na njega u pravilu gledaju kao na easy-way-out soluciju gdje ide masa ne-odlicnih ljudi. Shvacam da matematicari, svjesno ili nesvjesno, zele izbjeci komercijalizaciju ala fer-a (koji je u tu svrhu cak promjenio ime fakulteta), da u svojoj struci ipak vide malo vise od regrutnog centra za siemens i ericsson, ali mi je zao da se moze dogoditi da dobri ljudi upisuju fer jer je ovaj na standu imao roboticku ruku koja ne radi nista korisno a da nemaju pojma da na matematici postoji inzinjerski smjer racunarstva koji po svoj prilici nudi superiorno znanje stvaranja algoritama.

...al mislim.... Na kraju krajeva.. Nije da matematici fali studenata, nije da ce ti, fmb, itko soliti pamet kako da cinis ono sto vec nekoliko godina cinis uspjesnije od, najvjerovantije, ikoga tko se prije time bavio na pmf-mo (sudeci po broju studenata), al se ipak ne ljuti na mene ako te (trudim se, konstruktivno) kritiziram u onome sto radis iako u tome nikako nisam doprinio, nije da ne cijenim ono sto cinis Neutral

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:52 pon, 19. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]ono sto vec nekoliko godina cinis uspjesnije od, najvjerovantije, ikoga tko se prije time bavio na pmf-mo[/quote]

Vjerojatnost je 1. Franka i Mea zajedno organiziraju nas stand od prve Smotre sveucilista :lol:

[quote="fmb"]izgubili i glavnu prepreku za upis: strah od cudnih matematicara.[/quote]

Hmm da. Kad ti netko zaveze ruke i skine ti majicu bez odvezivanja cvora, nema vise straha od onog sto se moze dogoditi na ispitu :wink:
ono sto vec nekoliko godina cinis uspjesnije od, najvjerovantije, ikoga tko se prije time bavio na pmf-mo

Vjerojatnost je 1. Franka i Mea zajedno organiziraju nas stand od prve Smotre sveucilista Laughing

fmb (napisa):
izgubili i glavnu prepreku za upis: strah od cudnih matematicara.

Hmm da. Kad ti netko zaveze ruke i skine ti majicu bez odvezivanja cvora, nema vise straha od onog sto se moze dogoditi na ispitu Wink

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
fmb
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 16 - 4

PostPostano: 5:52 uto, 20. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"]

Takodjer na smotri sam od dosta buducih brucosa cuo [b]"Ali i vi imate racunarstvo?! Pa ja sam mislio/la da je to samo na FER-u!"[/b][/quote]

Samo mala napomena: to sto bi na standu matematike bio kompjuter, ne bi bio dokaz da kod nas ima smjer racunarstvo. Pa i da je na njemu najgenijalnija prezentacija, svejedno bi (vjerojatno ti isti) ljudi pitali: kaj, kod vas se moze studirat racunarstvo? (Citaj: mislili smo da vi sam koristite kompjutere za racunanje s veeelikim brojevima :lol: )

mdoko (napisa):

Takodjer na smotri sam od dosta buducih brucosa cuo "Ali i vi imate racunarstvo?! Pa ja sam mislio/la da je to samo na FER-u!"

Samo mala napomena: to sto bi na standu matematike bio kompjuter, ne bi bio dokaz da kod nas ima smjer racunarstvo. Pa i da je na njemu najgenijalnija prezentacija, svejedno bi (vjerojatno ti isti) ljudi pitali: kaj, kod vas se moze studirat racunarstvo? (Citaj: mislili smo da vi sam koristite kompjutere za racunanje s veeelikim brojevima Laughing )

FMB Patkica

fmb
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 16 - 4

PostPostano: 5:53 uto, 20. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="C'Tebo"]Eh, da pitanjce jedno, sad me mdoko podsjetio.
Ovaj "kalkulator" (ne abakusi, nego ovo mehaničko čudovište) je 'l zna netko gdje se to može popraviti? Meni je Janez (Štalec ??) bio jednom rekao da bi to urari mogli znati popravljati, ali mi je malo bed s tim uletit nekom uraru...[/quote]

A taman sam htjela rec da odete pitat gospodina Štaleca... Pa ak Vam je to rekao, zasto ne biste probali otic kod urara (za poceta bez tog cuda i pitat?)

C'Tebo (napisa):

A taman sam htjela rec da odete pitat gospodina Štaleca... Pa ak Vam je to rekao, zasto ne biste probali otic kod urara (za poceta bez tog cuda i pitat?)

FMB Patkica

fmb
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 16 - 4

PostPostano: 6:03 uto, 20. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Pazi fmb, ovo zbilja nije bio osobni napad na tebe, naravno da ces, dok god obnasas tu duznost, obnasati tu duznost kvalitetno propagirajuci stvari koje smatras bitnima.
[/quote]

Nisam ja rekla da ja te stvari smatram bitnima, vaznijim (ili manje vaznim) od drugih. Nego da je svrha smotre ono sto i jest. I bilo bi zgodno da mi se ipak obracate s Vi (ipak sam jos uvijek asistent, a pretpostavljam da ste student).

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Naravno da ako ne zelis stavljati nekakva cudovista sa golemim lcd zaslonima na standu matematike da te nitko nece tjerati da to i ucinis. Jedino sto jadno ja htjelo reci jest da mi bude zao kad me pitaju "sta tamo ima informatika? sto? kao na feru?" i nakon mog potvrdnog odgovora slijedi "..al to je onaj profesorski smjer mat-fiz, sta se s time ne moze samo u skoli raditi?"
[/quote]

Ma moze mene netko tjerat. U tom slucaju odma dajem ostavku na organizaciju smotre. A to sto su se neki cudili da koda nas ima racunarstva, so what? Vecina nisu. Sorry, ipak ovo radim vec 7 godina i znam sto vecina pita.

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]Cinjenica jest da struka kao takva, cini se, bas i ne cijeni racunarstvo kao smjer, ljudi sa kojima sam razgovarao na njega u pravilu gledaju kao na easy-way-out soluciju gdje ide masa ne-odlicnih ljudi. Shvacam da matematicari, svjesno ili nesvjesno, zele izbjeci komercijalizaciju ala fer-a (koji je u tu svrhu cak promjenio ime fakulteta), da u svojoj struci ipak vide malo vise od regrutnog centra za siemens i ericsson, ali mi je zao da se moze dogoditi da dobri ljudi upisuju fer jer je ovaj na standu imao roboticku ruku koja ne radi nista korisno a da nemaju pojma da na matematici postoji inzinjerski smjer racunarstva koji po svoj prilici nudi superiorno znanje stvaranja algoritama.[/quote]

Upravo ovo sto kazete na kraju isticemo u svojoj prezentaciji na Smotri. S tim da tvrdimo da to ne moramo dokazivati tehnickim cudesima. Nego cinjenicama tipa: tko se i gdje zaposlio (npr. sluzbena prezentaciju PMF-MO koja je odrzana u kino-dvorani SC-a, a vidla ju je gotovo puna kino-dvorana, osobito je istakla smjer racunarstvo, uvjete rada na kompjuterima, cinjenicu da danas matematicari zauzimaju kljucna mjesta u raznim zvucnim tvrtkama poput IBM Hrvatska).

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]...al mislim.... Na kraju krajeva.. Nije da matematici fali studenata, nije da ce ti, fmb, itko soliti pamet kako da cinis ono sto vec nekoliko godina cinis uspjesnije od, najvjerovantije, ikoga tko se prije time bavio na pmf-mo (sudeci po broju studenata), al se ipak ne ljuti na mene ako te (trudim se, konstruktivno) kritiziram u onome sto radis iako u tome nikako nisam doprinio, nije da ne cijenim ono sto cinis :neutral:[/quote]

Ja se ne ljutim sto kritizirate. Nemam se zasto ljutit, ali imam pravo braniti svoj koncept. Zao mi je jedino sto se sve kritike prezentacija na Smotri svode na nedostatak kompjutera, koji su apsoluton neproikladni u ovakvom konceptu prezentacije. Alternativa bi bila high-tech-style za koji nema novaca, bilo bi ponesto volje za izradu prezentacije, ali oni koji bi ju izvodili sigurno ne bi bili toliko prikladni za sajmovski natup. I napominjem da ovim takodjer ne vrijedjam nikoga, nego da jednostavno nije svaka sposobnost upotrebljiva u svaku svrhu. To je moje uvjerenje (ne samo misljenje), koje naravno da ne iskljucuje druga.

Pozdrav
Pazi fmb, ovo zbilja nije bio osobni napad na tebe, naravno da ces, dok god obnasas tu duznost, obnasati tu duznost kvalitetno propagirajuci stvari koje smatras bitnima.

Nisam ja rekla da ja te stvari smatram bitnima, vaznijim (ili manje vaznim) od drugih. Nego da je svrha smotre ono sto i jest. I bilo bi zgodno da mi se ipak obracate s Vi (ipak sam jos uvijek asistent, a pretpostavljam da ste student).

Naravno da ako ne zelis stavljati nekakva cudovista sa golemim lcd zaslonima na standu matematike da te nitko nece tjerati da to i ucinis. Jedino sto jadno ja htjelo reci jest da mi bude zao kad me pitaju "sta tamo ima informatika? sto? kao na feru?" i nakon mog potvrdnog odgovora slijedi "..al to je onaj profesorski smjer mat-fiz, sta se s time ne moze samo u skoli raditi?"

Ma moze mene netko tjerat. U tom slucaju odma dajem ostavku na organizaciju smotre. A to sto su se neki cudili da koda nas ima racunarstva, so what? Vecina nisu. Sorry, ipak ovo radim vec 7 godina i znam sto vecina pita.

Upravo ovo sto kazete na kraju isticemo u svojoj prezentaciji na Smotri. S tim da tvrdimo da to ne moramo dokazivati tehnickim cudesima. Nego cinjenicama tipa: tko se i gdje zaposlio (npr. sluzbena prezentaciju PMF-MO koja je odrzana u kino-dvorani SC-a, a vidla ju je gotovo puna kino-dvorana, osobito je istakla smjer racunarstvo, uvjete rada na kompjuterima, cinjenicu da danas matematicari zauzimaju kljucna mjesta u raznim zvucnim tvrtkama poput IBM Hrvatska).

...al mislim.... Na kraju krajeva.. Nije da matematici fali studenata, nije da ce ti, fmb, itko soliti pamet kako da cinis ono sto vec nekoliko godina cinis uspjesnije od, najvjerovantije, ikoga tko se prije time bavio na pmf-mo (sudeci po broju studenata), al se ipak ne ljuti na mene ako te (trudim se, konstruktivno) kritiziram u onome sto radis iako u tome nikako nisam doprinio, nije da ne cijenim ono sto cinis Neutral

Ja se ne ljutim sto kritizirate. Nemam se zasto ljutit, ali imam pravo braniti svoj koncept. Zao mi je jedino sto se sve kritike prezentacija na Smotri svode na nedostatak kompjutera, koji su apsoluton neproikladni u ovakvom konceptu prezentacije. Alternativa bi bila high-tech-style za koji nema novaca, bilo bi ponesto volje za izradu prezentacije, ali oni koji bi ju izvodili sigurno ne bi bili toliko prikladni za sajmovski natup. I napominjem da ovim takodjer ne vrijedjam nikoga, nego da jednostavno nije svaka sposobnost upotrebljiva u svaku svrhu. To je moje uvjerenje (ne samo misljenje), koje naravno da ne iskljucuje druga.

Pozdrav
FMB Patkica

fmb
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 16 - 4

PostPostano: 6:06 uto, 20. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"][quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]ono sto vec nekoliko godina cinis uspjesnije od, najvjerovantije, ikoga tko se prije time bavio na pmf-mo[/quote]

Vjerojatnost je 1. Franka i Mea zajedno organiziraju nas stand od prve Smotre sveucilista :lol: [/quote]

Vjerojatnost je 7/8. Nastup na prvoj Smotri (1997) organizirala je Sanja Varosanec. Godine 1998 to je dodijeljeno Mei, a ja sam joj se prikljucila (i s vremenom preotela "sefovanje" :-)

[quote="krcko"][quote="fmb"]izgubili i glavnu prepreku za upis: strah od cudnih matematicara.[/quote]

Hmm da. Kad ti netko zaveze ruke i skine ti majicu bez odvezivanja cvora, nema vise straha od onog sto se moze dogoditi na ispitu :wink:[/quote]

Pa da. Sad smo cudni u neocekivanom smislu. :twisted: :wink:

FMB :patkica:[size=9][/size][size=7][/size]
krcko (napisa):
ono sto vec nekoliko godina cinis uspjesnije od, najvjerovantije, ikoga tko se prije time bavio na pmf-mo

Vjerojatnost je 1. Franka i Mea zajedno organiziraju nas stand od prve Smotre sveucilista Laughing

Vjerojatnost je 7/8. Nastup na prvoj Smotri (1997) organizirala je Sanja Varosanec. Godine 1998 to je dodijeljeno Mei, a ja sam joj se prikljucila (i s vremenom preotela "sefovanje" Smile

krcko (napisa):
fmb (napisa):
izgubili i glavnu prepreku za upis: strah od cudnih matematicara.

Hmm da. Kad ti netko zaveze ruke i skine ti majicu bez odvezivanja cvora, nema vise straha od onog sto se moze dogoditi na ispitu Wink

Pa da. Sad smo cudni u neocekivanom smislu. Twisted Evil Wink

FMB Patkica

ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 9:18 uto, 20. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fmb"]Nisam ja rekla da ja te stvari smatram bitnima, vaznijim (ili manje vaznim) od drugih. Nego da je svrha smotre ono sto i jest.[/quote]
Razumijemo se.
[quote="fmb"]I bilo bi zgodno da mi se ipak obracate s Vi (ipak sam jos uvijek asistent, a pretpostavljam da ste student).[/quote]
U tome slucaju, moja duboka isprika. Cinjenica jest da je forum vise/manje anoniman medij komunikacije na kojem su pojedini asistenti bili CAPS LOCK odlucni da zaustave obracanje sa "Vi" studenata koji su na tome inzistirali :) ali, svakome svoje, dakle i, :) Vama :) vase :)
[quote="fmb"]Ma moze mene netko tjerat.[/quote]
Nitko Vam to ne bi zelio uciniti ;)
[quote="fmb"]A to sto su se neki cudili da koda nas ima racunarstva, so what? Vecina nisu. Sorry, ipak ovo radim vec 7 godina i znam sto vecina pita.[/quote]
Nema potrebe za isprikom, nisam ovo osobno shvatio
[quote="fmb"]Upravo ovo sto kazete na kraju isticemo u svojoj prezentaciji na Smotri. S tim da tvrdimo da to ne moramo dokazivati tehnickim cudesima.[/quote]
Tu se potpuno slazem, iako bi bilo pogresno ostaviti dojam da takvih cudesa nema. I mislim.. Na kraju krajeva, Vas koncept prezentacije nije los, i nema nuzde da se stavljaju skupa high-tech cuda po standu, mi se na kraju, krajeva, time ni ne bavimo. Glavna je zamjerka, onih koji kritiziraju :) jest da, po njihovom/mom misljenju, nije postojala neposredna poruka samog standa vezana uz postojanje racunarstva, te da stoga mnogi racunarci odlaze na fer iz neznanja. To je npr. moj dojam koji sam stekao komunikacijom sa ljudima koji nisu na smotri, iako to vjerovatno nije direktni grijeh smotre. Makar samo posjest vekya za jedan od onih starih zutih terminala koje je tako volio na par sati dnevno :) kad smo vec u tradicionalistickom tonu al dobro :) ...nesto kao.. blast from the past :D eh :)
Ignorirajte me :D U svakom slucaju, no hard feeling mrs fmb i samo naprijed :)
[quote="fmb"]Pozdrav
FMB :patkica:[/quote]
Zdravo :)
ZZNPD :-s :)
fmb (napisa):
Nisam ja rekla da ja te stvari smatram bitnima, vaznijim (ili manje vaznim) od drugih. Nego da je svrha smotre ono sto i jest.

Razumijemo se.
fmb (napisa):
I bilo bi zgodno da mi se ipak obracate s Vi (ipak sam jos uvijek asistent, a pretpostavljam da ste student).

U tome slucaju, moja duboka isprika. Cinjenica jest da je forum vise/manje anoniman medij komunikacije na kojem su pojedini asistenti bili CAPS LOCK odlucni da zaustave obracanje sa "Vi" studenata koji su na tome inzistirali Smile ali, svakome svoje, dakle i, Smile Vama Smile vase Smile
fmb (napisa):
Ma moze mene netko tjerat.

Nitko Vam to ne bi zelio uciniti Wink
fmb (napisa):
A to sto su se neki cudili da koda nas ima racunarstva, so what? Vecina nisu. Sorry, ipak ovo radim vec 7 godina i znam sto vecina pita.

Nema potrebe za isprikom, nisam ovo osobno shvatio
fmb (napisa):
Upravo ovo sto kazete na kraju isticemo u svojoj prezentaciji na Smotri. S tim da tvrdimo da to ne moramo dokazivati tehnickim cudesima.

Tu se potpuno slazem, iako bi bilo pogresno ostaviti dojam da takvih cudesa nema. I mislim.. Na kraju krajeva, Vas koncept prezentacije nije los, i nema nuzde da se stavljaju skupa high-tech cuda po standu, mi se na kraju, krajeva, time ni ne bavimo. Glavna je zamjerka, onih koji kritiziraju Smile jest da, po njihovom/mom misljenju, nije postojala neposredna poruka samog standa vezana uz postojanje racunarstva, te da stoga mnogi racunarci odlaze na fer iz neznanja. To je npr. moj dojam koji sam stekao komunikacijom sa ljudima koji nisu na smotri, iako to vjerovatno nije direktni grijeh smotre. Makar samo posjest vekya za jedan od onih starih zutih terminala koje je tako volio na par sati dnevno Smile kad smo vec u tradicionalistickom tonu al dobro Smile ...nesto kao.. blast from the past Very Happy eh Smile
Ignorirajte me Very Happy U svakom slucaju, no hard feeling mrs fmb i samo naprijed Smile
fmb (napisa):
Pozdrav
FMB Patkica

Zdravo Smile
ZZNPD Eh? Smile

MADD
[Vrh]
fmb
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 16 - 4

PostPostano: 10:10 uto, 20. 4. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"][quote="fmb"]I bilo bi zgodno da mi se ipak obracate s Vi (ipak sam jos uvijek asistent, a pretpostavljam da ste student).[/quote]
U tome slucaju, moja duboka isprika. Cinjenica jest da je forum vise/manje anoniman medij komunikacije na kojem su pojedini asistenti bili CAPS LOCK odlucni da zaustave obracanje sa "Vi" studenata koji su na tome inzistirali :) ali, svakome svoje, dakle i, :) Vama :) vase :)
[/quote]

To je skroz O.K. za topic-e u kojima nije jasno (ili bitno) u kojem je tko statusu, iako smatram da bi pravila pristojnosti i u tom slucaju nalagala da se svi medjosobno oslovljavamo s "vi". No znam da je generalno uobicajeno (kod nas) bit na "ti" na internetu, pa tam ne bih inzistirala. No tamo gdje je jasno da postoje neke sluzbene razlike, reda radi ipak treba pisat "vi" (u oba smjera!). A s obzirom da je u ovom topic-u jasno da sam ja asistent jer se o meni govori kao organizatoru standa ...

Uglavnom, isprika prihvacena :) :wink:

[quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"][quote="fmb"]Ma moze mene netko tjerat.[/quote]
Nitko Vam to ne bi zelio uciniti ;)[/quote]

:pa-pa: :bigcry: :cry: :bigcry: Smrc, buhuuuuuuu

fmb (napisa):
I bilo bi zgodno da mi se ipak obracate s Vi (ipak sam jos uvijek asistent, a pretpostavljam da ste student).

U tome slucaju, moja duboka isprika. Cinjenica jest da je forum vise/manje anoniman medij komunikacije na kojem su pojedini asistenti bili CAPS LOCK odlucni da zaustave obracanje sa "Vi" studenata koji su na tome inzistirali Smile ali, svakome svoje, dakle i, Smile Vama Smile vase Smile

To je skroz O.K. za topic-e u kojima nije jasno (ili bitno) u kojem je tko statusu, iako smatram da bi pravila pristojnosti i u tom slucaju nalagala da se svi medjosobno oslovljavamo s "vi". No znam da je generalno uobicajeno (kod nas) bit na "ti" na internetu, pa tam ne bih inzistirala. No tamo gdje je jasno da postoje neke sluzbene razlike, reda radi ipak treba pisat "vi" (u oba smjera!). A s obzirom da je u ovom topic-u jasno da sam ja asistent jer se o meni govori kao organizatoru standa ...

Uglavnom, isprika prihvacena Smile Wink

fmb (napisa):
Ma moze mene netko tjerat.

Nitko Vam to ne bi zelio uciniti Wink

Ja sam sada sam.... Very sad Crying or Very sad Very sad Smrc, buhuuuuuuu

FMB Patkica

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum