Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 22:03 sri, 3. 2. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="nemo"][quote="krcko"]A gdje bi onda studirali "inzinjeri" koji ne sakupe 35 ECTS bodova u dvije godine?[/quote]
jao koji sarkazam o studiju na vlastitom fakultetu :lol:[/quote]
Nagradno pitanje (bez nagrada): tko je voditelj tog studija? :lol:
[quote="krcko"]A kajaznam. Novinari pisu ono sto raja zeli citati. "Krah Bolonje" ocito je dobar headline, a i uklapa se u opcu drustvenu klimu ATM.
Za saborske zastupnike je druga prica, oni bi trebali malo vise paziti sto laprdaju.[/quote]
Zar ne pricaju i oni ono sto raja zeli cuti, s time da oni barem ponderiraju raju (prema parama i sl. blagodatima)?
nemo (napisa): | krcko (napisa): | A gdje bi onda studirali "inzinjeri" koji ne sakupe 35 ECTS bodova u dvije godine? |
jao koji sarkazam o studiju na vlastitom fakultetu  |
Nagradno pitanje (bez nagrada): tko je voditelj tog studija?
krcko (napisa): | A kajaznam. Novinari pisu ono sto raja zeli citati. "Krah Bolonje" ocito je dobar headline, a i uklapa se u opcu drustvenu klimu ATM.
Za saborske zastupnike je druga prica, oni bi trebali malo vise paziti sto laprdaju. |
Zar ne pricaju i oni ono sto raja zeli cuti, s time da oni barem ponderiraju raju (prema parama i sl. blagodatima)?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
tperkov Forumaš(ica)

|
Postano: 10:07 čet, 4. 2. 2010 Naslov: |
|
|
Ipak, dok nastavnika fali, nije loše da ih na studiju ima viška (naravno, ne toliko viška da to bitno ugrozi kvalitetu studija). To što nekom nije prva namjera bila to raditi, ne znači da će biti loš nastavnik, a ne znači ni da se njegov stav o tom poslu neće promijeniti.
Osim toga, to što je netko pušten da studira, ne znači da treba biti i pušten da diplomira. Ako ozbiljno shvati studij i zasluži diplomu, ne vidim problem. Želje su osobna stvar.
Ipak, dok nastavnika fali, nije loše da ih na studiju ima viška (naravno, ne toliko viška da to bitno ugrozi kvalitetu studija). To što nekom nije prva namjera bila to raditi, ne znači da će biti loš nastavnik, a ne znači ni da se njegov stav o tom poslu neće promijeniti.
Osim toga, to što je netko pušten da studira, ne znači da treba biti i pušten da diplomira. Ako ozbiljno shvati studij i zasluži diplomu, ne vidim problem. Želje su osobna stvar.
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
Neno Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
Stormbringer Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
Stormbringer Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 9:15 sri, 17. 2. 2010 Naslov: |
|
|
Koliko mi je poznato, stvarno [b]smijemo[/b] izdavati diplome.
No, krckova izjava da odluka nije dosnesena nije skroz tocna. Naime, kad se kolegiji gase, duzni smo ih ispitivati jos [b]jednu[/b] godinu i onda ispita vise nema. Ovo sada je barem druga godina da kolegije starih studija ispitujemo bez odrzavanja nastave, pa je deault da ispita iz starih kolegija nakon 30.9. vise nece biti.
To znaci da ce apsolventi starih studija koji poloze sve ispite do 30.9. vjerojatno moci diplomirati i nakon tog roka, no ostali ne, jednostavno zato jer se ispiti vise nece odrzavati.
Ako netko zeli drugacije, morat ce to progurati kroz fakultetsku proceduru (ja cu biti jako protiv, sto mi je i duznost kao asistentskom predstavniku; dvije godine redundantnog posla za asistente je, IMO, bilo sasvim dosta).
Koliko mi je poznato, stvarno smijemo izdavati diplome.
No, krckova izjava da odluka nije dosnesena nije skroz tocna. Naime, kad se kolegiji gase, duzni smo ih ispitivati jos jednu godinu i onda ispita vise nema. Ovo sada je barem druga godina da kolegije starih studija ispitujemo bez odrzavanja nastave, pa je deault da ispita iz starih kolegija nakon 30.9. vise nece biti.
To znaci da ce apsolventi starih studija koji poloze sve ispite do 30.9. vjerojatno moci diplomirati i nakon tog roka, no ostali ne, jednostavno zato jer se ispiti vise nece odrzavati.
Ako netko zeli drugacije, morat ce to progurati kroz fakultetsku proceduru (ja cu biti jako protiv, sto mi je i duznost kao asistentskom predstavniku; dvije godine redundantnog posla za asistente je, IMO, bilo sasvim dosta).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
Neno Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)

Spol: 
|
Postano: 11:07 pet, 19. 2. 2010 Naslov: |
|
|
Prema svemu sto znam, trenutna situacija je cak mozda i bolja za muljanje nego prije. Prije su bile 2 provjere, matura i nakon toga prijemni. A sada je samo jedna. Pregledavat ce komisija, koja moze [i]pogrijesiti[/i]. Posebno u danasnje vrijeme... Vidjet cemo kako ce to u praksi funkcionirati. Posebno zbog obima gradiva koje ce biti ukljuceno u cijelu maturu.
Prema svemu sto znam, trenutna situacija je cak mozda i bolja za muljanje nego prije. Prije su bile 2 provjere, matura i nakon toga prijemni. A sada je samo jedna. Pregledavat ce komisija, koja moze pogrijesiti. Posebno u danasnje vrijeme... Vidjet cemo kako ce to u praksi funkcionirati. Posebno zbog obima gradiva koje ce biti ukljuceno u cijelu maturu.
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
Neno Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Hulk Forumaš(ica)

|
Postano: 22:57 pet, 5. 3. 2010 Naslov: |
|
|
Večernji:
[url]http://www.vecernji.hr/vijesti/bolonja-je-medicinskom-fakultetu-utrostrucila-prolaznost-clanak-106407[/url]
[quote]Ništa lošije nije ni na studiju matematike na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu na kojem je danas prolaznost 63,09 posto. Ne tako davno, točnije akademske godine 2002./2003., u roku je studijsku godinu položilo samo 32,59 posto "matematičara".[/quote]
Ali isto tako najbliže istini :lol: :
[quote]– Moram dva puta u semestru provjeravati nečije znanje. Pa to se radi sa 11-godišnjom djecom. Osim toga, Bolonja produljuje studiranje barem godinu dana. I intelektualni je doseg niži. Na mom kolegiju studenti po novom moraju pročitati 25 posto manje literature – objašnjava Puhovski. Za njega dvojbe nema – Bolonja je prouzročila pad kvalitete na svih hrvatskim sveučilištima, a bolja prolaznost na pojedinim fakultetima nije ništa drugo nego obična proizvodnja većeg broja radnika za tržište.[/quote]
Večernji:
http://www.vecernji.hr/vijesti/bolonja-je-medicinskom-fakultetu-utrostrucila-prolaznost-clanak-106407
Citat: | Ništa lošije nije ni na studiju matematike na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu na kojem je danas prolaznost 63,09 posto. Ne tako davno, točnije akademske godine 2002./2003., u roku je studijsku godinu položilo samo 32,59 posto "matematičara". |
Ali isto tako najbliže istini :
Citat: | – Moram dva puta u semestru provjeravati nečije znanje. Pa to se radi sa 11-godišnjom djecom. Osim toga, Bolonja produljuje studiranje barem godinu dana. I intelektualni je doseg niži. Na mom kolegiju studenti po novom moraju pročitati 25 posto manje literature – objašnjava Puhovski. Za njega dvojbe nema – Bolonja je prouzročila pad kvalitete na svih hrvatskim sveučilištima, a bolja prolaznost na pojedinim fakultetima nije ništa drugo nego obična proizvodnja većeg broja radnika za tržište. |
_________________ If I had a nickel for every time I've written "for (i = 0; i < N; i++)" in C I'd be a millionaire.
|
|
[Vrh] |
|
|