Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
tinky Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Luuka Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:59 pon, 15. 3. 2010 Naslov: |
|
|
Moj je savjet - sve provjeravaj :D Nije teško ubacit neki if na početku konstruktora, a može dobro doć :D Ako se radi o stranicama pravokutnika, onda provjera da su >0, ako je trokut, da vrijedi jedna nejedn trokuta (da bi uiopće bio trokut), ako se radi o osobi koja ima godine, da su te godine >0 i slično.
Moj je savjet - sve provjeravaj Nije teško ubacit neki if na početku konstruktora, a može dobro doć Ako se radi o stranicama pravokutnika, onda provjera da su >0, ako je trokut, da vrijedi jedna nejedn trokuta (da bi uiopće bio trokut), ako se radi o osobi koja ima godine, da su te godine >0 i slično.
_________________ "Bolje bi prolazio na faxu da sam na drogama nego na netu" - by a friend of mine
"Poslije spavanja doma spavanje bilo di mi je najdraža stvar" - by the same guy
|
|
[Vrh] |
|
Gino Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
bozidarsevo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ivanzub Forumaš(ica)
|
Postano: 10:48 čet, 18. 3. 2010 Naslov: |
|
|
Jel može mala pomoć oko nekih metoda iz zadaće s pravokutnicima?
1. [b]int UkupnaPrekrivenaPovrsina (int n) [/b]- Vraća veličinu ukupne površine prekrivene s bar n pravokutnika.
Prema primjeru iz zadaće, čini mi se da je ovdje riječ [i]bar[/i] suvišna, odnosno da treba tražiti površinu prekrivenu s točno n pravokutnika, ni više ni manje.
Ako sam u krivu, molim objašnjenje zašto je nakon prvog poziva funkcije vraćen broj 70?
2. [b]int NajvecaNajprekrivenijaPovrsina()[/b] - Vraća površinu najvećeg prekrivenog dijela ravnine prekrivenog s najviše pravokutnika. Taj dio može biti sastavljen i od više pravokutnika koji se dodiruju (bar dijelom brida, ne samo vrhom). Ukoliko u kolekciji nemamo niti jedan pravokutnik, funkcija vraća 0.
Jel može netko još malo objasniti kako točno ova metoda radi?
1. i 2. Može mali algoritamski naputak kako bi se to moglo riješti? Neki hint?
Jel može mala pomoć oko nekih metoda iz zadaće s pravokutnicima?
1. int UkupnaPrekrivenaPovrsina (int n) - Vraća veličinu ukupne površine prekrivene s bar n pravokutnika.
Prema primjeru iz zadaće, čini mi se da je ovdje riječ bar suvišna, odnosno da treba tražiti površinu prekrivenu s točno n pravokutnika, ni više ni manje.
Ako sam u krivu, molim objašnjenje zašto je nakon prvog poziva funkcije vraćen broj 70?
2. int NajvecaNajprekrivenijaPovrsina() - Vraća površinu najvećeg prekrivenog dijela ravnine prekrivenog s najviše pravokutnika. Taj dio može biti sastavljen i od više pravokutnika koji se dodiruju (bar dijelom brida, ne samo vrhom). Ukoliko u kolekciji nemamo niti jedan pravokutnik, funkcija vraća 0.
1. i 2. Može mali algoritamski naputak kako bi se to moglo riješti? Neki hint?
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 13:25 čet, 18. 3. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="ivanzub"]
1. [b]int UkupnaPrekrivenaPovrsina (int n) [/b]- Vraća veličinu ukupne površine prekrivene s bar n pravokutnika.
Prema primjeru iz zadaće, čini mi se da je ovdje riječ [i]bar[/i] suvišna, odnosno da treba tražiti površinu prekrivenu s točno n pravokutnika, ni više ni manje.
2. [b]int NajvecaNajprekrivenijaPovrsina()[/b] - Vraća površinu najvećeg prekrivenog dijela ravnine prekrivenog s najviše pravokutnika. Taj dio može biti sastavljen i od više pravokutnika koji se dodiruju (bar dijelom brida, ne samo vrhom). Ukoliko u kolekciji nemamo niti jedan pravokutnik, funkcija vraća 0.
1. i 2. Može mali algoritamski naputak kako bi se to moglo riješti? Neki hint?[/quote]
1.u primjerku zadatka koji mi je poslan piše "točno n" , a ne "bar", ali svejedno, zašto je ispis 70? ( nije mi jasno )
2. nešto ovak bi napravio. prvo uzeo matricu 150X150 ( na taj bi način dobio ploču na kojoj bi mogli biti svi pravokutnici ). Sve njezine elemente bi stavio na nulu, a zatim bi isao po svim pravokutnicima iz skupa pravokutnika i upisivao ih jedan po jedan na tu plocu na sljedeći način: prvi pravokutnik bi ubacio na ploču tak da bi sve koordinate koje on pokriva stavio na jedinicu( tj. povecao trenutne vrijednosti( koje su na 0 ) za 1 ). Zatim bi drugi pravokutnik stavio na plocu, ali tako da sve koordinate koje on pokriva bi povecao za 1, tj. ako mi se recimo ova prva dva ne sjeku dobit cu plocu u kojoj imam 2 pravokutnika koji se sastoje od nula i jedinica, a ako se sjeku dobit ću na ploči neki pravokutnik koji će mi biti obillježen sa dvojkama. a ostakatk od 2 pravokutnika sa jedinicama. Naravno dio ploče koji nisam mijenjao ostao mi je na 0. Sad bih uzeo treći pravokutnik i mjesta koja on pokriva na ploči bi uvećao za jedan itd. itd. mislim da je ideja jasna
ivanzub (napisa): |
1. int UkupnaPrekrivenaPovrsina (int n) - Vraća veličinu ukupne površine prekrivene s bar n pravokutnika.
Prema primjeru iz zadaće, čini mi se da je ovdje riječ bar suvišna, odnosno da treba tražiti površinu prekrivenu s točno n pravokutnika, ni više ni manje.
2. int NajvecaNajprekrivenijaPovrsina() - Vraća površinu najvećeg prekrivenog dijela ravnine prekrivenog s najviše pravokutnika. Taj dio može biti sastavljen i od više pravokutnika koji se dodiruju (bar dijelom brida, ne samo vrhom). Ukoliko u kolekciji nemamo niti jedan pravokutnik, funkcija vraća 0.
1. i 2. Može mali algoritamski naputak kako bi se to moglo riješti? Neki hint? |
1.u primjerku zadatka koji mi je poslan piše "točno n" , a ne "bar", ali svejedno, zašto je ispis 70? ( nije mi jasno )
2. nešto ovak bi napravio. prvo uzeo matricu 150X150 ( na taj bi način dobio ploču na kojoj bi mogli biti svi pravokutnici ). Sve njezine elemente bi stavio na nulu, a zatim bi isao po svim pravokutnicima iz skupa pravokutnika i upisivao ih jedan po jedan na tu plocu na sljedeći način: prvi pravokutnik bi ubacio na ploču tak da bi sve koordinate koje on pokriva stavio na jedinicu( tj. povecao trenutne vrijednosti( koje su na 0 ) za 1 ). Zatim bi drugi pravokutnik stavio na plocu, ali tako da sve koordinate koje on pokriva bi povecao za 1, tj. ako mi se recimo ova prva dva ne sjeku dobit cu plocu u kojoj imam 2 pravokutnika koji se sastoje od nula i jedinica, a ako se sjeku dobit ću na ploči neki pravokutnik koji će mi biti obillježen sa dvojkama. a ostakatk od 2 pravokutnika sa jedinicama. Naravno dio ploče koji nisam mijenjao ostao mi je na 0. Sad bih uzeo treći pravokutnik i mjesta koja on pokriva na ploči bi uvećao za jedan itd. itd. mislim da je ideja jasna
|
|
[Vrh] |
|
ivanzub Forumaš(ica)
|
Postano: 14:02 čet, 18. 3. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Cobs"]
1.u primjerku zadatka koji mi je poslan piše "točno n" , a ne "bar", ali svejedno, zašto je ispis 70? ( nije mi jasno )[/quote]
Mislim da ispis 70 vrijedi sam za one koji imaju zadatak u kojem piše "točno n" jer je to površina koja je prekrivena s točno jednim pravokutnikom.
Oni koji imaju zadatak s "bar n" trebali bi izračunati ukupnu površinu koja je prekrivena s jednim ili više pravokutnika. Općenito, s n ili više pravokutinka.
[quote="Cobs"]
2. nešto ovak bi napravio. prvo uzeo matricu 150X150 ( na taj bi način dobio ploču na kojoj bi mogli biti svi pravokutnici ). Sve njezine elemente bi stavio na nulu, a zatim bi isao po svim pravokutnicima iz skupa pravokutnika i upisivao ih jedan po jedan na tu plocu na sljedeći način: prvi pravokutnik bi ubacio na ploču tak da bi sve koordinate koje on pokriva stavio na jedinicu( tj. povecao trenutne vrijednosti( koje su na 0 ) za 1 ). Zatim bi drugi pravokutnik stavio na plocu, ali tako da sve koordinate koje on pokriva bi povecao za 1, tj. ako mi se recimo ova prva dva ne sjeku dobit cu plocu u kojoj imam 2 pravokutnika koji se sastoje od nula i jedinica, a ako se sjeku dobit ću na ploči neki pravokutnik koji će mi biti obillježen sa dvojkama. a ostakatk od 2 pravokutnika sa jedinicama. Naravno dio ploče koji nisam mijenjao ostao mi je na 0. Sad bih uzeo treći pravokutnik i mjesta koja on pokriva na ploči bi uvećao za jedan itd. itd. mislim da je ideja jasna[/quote]
Hvala na ideji, budem ju razmotrio.
Ako netko ima još neku ideju, molio bih ju/ga da ju podijeli s ostalim forumašima.
Cobs (napisa): |
1.u primjerku zadatka koji mi je poslan piše "točno n" , a ne "bar", ali svejedno, zašto je ispis 70? ( nije mi jasno ) |
Mislim da ispis 70 vrijedi sam za one koji imaju zadatak u kojem piše "točno n" jer je to površina koja je prekrivena s točno jednim pravokutnikom.
Oni koji imaju zadatak s "bar n" trebali bi izračunati ukupnu površinu koja je prekrivena s jednim ili više pravokutnika. Općenito, s n ili više pravokutinka.
Cobs (napisa): |
2. nešto ovak bi napravio. prvo uzeo matricu 150X150 ( na taj bi način dobio ploču na kojoj bi mogli biti svi pravokutnici ). Sve njezine elemente bi stavio na nulu, a zatim bi isao po svim pravokutnicima iz skupa pravokutnika i upisivao ih jedan po jedan na tu plocu na sljedeći način: prvi pravokutnik bi ubacio na ploču tak da bi sve koordinate koje on pokriva stavio na jedinicu( tj. povecao trenutne vrijednosti( koje su na 0 ) za 1 ). Zatim bi drugi pravokutnik stavio na plocu, ali tako da sve koordinate koje on pokriva bi povecao za 1, tj. ako mi se recimo ova prva dva ne sjeku dobit cu plocu u kojoj imam 2 pravokutnika koji se sastoje od nula i jedinica, a ako se sjeku dobit ću na ploči neki pravokutnik koji će mi biti obillježen sa dvojkama. a ostakatk od 2 pravokutnika sa jedinicama. Naravno dio ploče koji nisam mijenjao ostao mi je na 0. Sad bih uzeo treći pravokutnik i mjesta koja on pokriva na ploči bi uvećao za jedan itd. itd. mislim da je ideja jasna |
Hvala na ideji, budem ju razmotrio.
Ako netko ima još neku ideju, molio bih ju/ga da ju podijeli s ostalim forumašima.
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Zildyan Forumaš(ica)
|