Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kriterij ocjenjivanja
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Algebarske strukture
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 17:03 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da profesori imaju samo algebarske strukture u ovom semestru-to im je jedan jedini predmet-blago nama, a jadni inženjeri imaju još njih 4 ili 5... :roll:
Da profesori imaju samo algebarske strukture u ovom semestru-to im je jedan jedini predmet-blago nama, a jadni inženjeri imaju još njih 4 ili 5... Rolling Eyes

[Vrh]
Gost

PostPostano: 17:10 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tomek složio bih se s tobom! ovo je sramotno! najprije nam se ukinu rokovi, sad više nema ni završnog,a kao vrhunac bodovi ostaju isti :evil:
imam ja prijedlog za sljedeću godinu,neka inžinjeri imaju samo jedan kolokvij,što će im ovaj drugi, a sve drugo neka ostane isto???? ovo za profesorski smjer neću ni komentirat :evil: :evil:
Tomek složio bih se s tobom! ovo je sramotno! najprije nam se ukinu rokovi, sad više nema ni završnog,a kao vrhunac bodovi ostaju isti Evil or Very Mad
imam ja prijedlog za sljedeću godinu,neka inžinjeri imaju samo jedan kolokvij,što će im ovaj drugi, a sve drugo neka ostane isto???? ovo za profesorski smjer neću ni komentirat Evil or Very Mad Evil or Very Mad

[Vrh]
nameless
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 6 - 0

PostPostano: 17:14 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

sta se zalite nije nista sramotno sve je to u redu, samo sto je predmet dosadan :D
sta se zalite nije nista sramotno sve je to u redu, samo sto je predmet dosadan Very Happy

Gost

PostPostano: 17:21 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

I? Jel bio netko danas na žalabama? Jesu li uopće na kraju bile danas žalbe?
Jel se saznalo išta išta konkretno???
Kada počinju usmeni, treba li se prijaviti za usmeni i ako želimo samo pokupiti ocjenu?
Poslao sam profesoru Široli mail, ali nije mi ništa odgovorio pa bih bio zahvalan ako netko nešto [u][b]konkretno[/b][/u] zna...
I? Jel bio netko danas na žalabama? Jesu li uopće na kraju bile danas žalbe?
Jel se saznalo išta išta konkretno???
Kada počinju usmeni, treba li se prijaviti za usmeni i ako želimo samo pokupiti ocjenu?
Poslao sam profesoru Široli mail, ali nije mi ništa odgovorio pa bih bio zahvalan ako netko nešto konkretno zna...

[Vrh]
Gost

PostPostano: 17:26 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

žalbe su bile danas. Prof Hanzer je rekla da se pridržavamo onoga što su napisali na stranici kolegija, one bodovne liste i to sve. Ja sam kod prof. Širole, i on je rekao (ne direktno meni ali tako su ljudi prenijeli) da se za 2 i za 5 odgovara na usmenom završnom a ostali imaju ocjenu po bodovnoj listi. Možda se može i ako ti recimo fali 2 boda za 3 ići odgovarati, to ne znam. Kod prof. Hanzer bi trebali biti jednaki kriteriji.
žalbe su bile danas. Prof Hanzer je rekla da se pridržavamo onoga što su napisali na stranici kolegija, one bodovne liste i to sve. Ja sam kod prof. Širole, i on je rekao (ne direktno meni ali tako su ljudi prenijeli) da se za 2 i za 5 odgovara na usmenom završnom a ostali imaju ocjenu po bodovnoj listi. Možda se može i ako ti recimo fali 2 boda za 3 ići odgovarati, to ne znam. Kod prof. Hanzer bi trebali biti jednaki kriteriji.

[Vrh]
tammy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 17:37 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ToMeK"]Ovi kriteriji koji su izvješeni su diskriminirajući i sramotni. Neću ulazit u to kada su tek dogovoreni. Zapamtite ovaj kolegij iz više razloga.

1) Završnog ispita nema, a skala se radi kao da ga ima. Dakle, ukoliko imate 72 boda iz kolegija imate 3. Iako ste skupili sve skupa 80% bodova na kolegiju imate 3. Ocjena tri je distribuirana sa 59,5 - 74,5 dakle onaj tko je sakupio 60 bodova i onaj tko ima od njega više 12 bodova imaju istu ocjenu.

2) Ja ne znam gdje je nestalo tih 10 bodova, ali ako već nema završnog, osim za 2 i 5, trebalo bi sniziti kriterij i bodovne pragove. Jer budimo realni. U opticaju je bilo 90 bodova.

3) Profesorima ovaj kolegij nosi 5 ECTS-a, a nama 6. Ok. Profesorima je prag za 4 62,5. Dakle, netko ima 62,5 boda, a netko od naših 70 bodova. Njima za to ide 4, nama 3. Bodovanje za diplomski ide ovako. Oni za 62,5 boda dobiju 20 bodova za upis na diplomski, a vi 18 bodova iako imate 10-ak bodova više nego oni.

4) Profesori su imali iste predavače i asistente kao i mi, sa time da oni nemaju sastrane još i Numeričku, RP, Integrale. Ok, kolegij im nosi manje ECTS-a. To se dalo kompenzirati sa pomakom od maksimalno 5 bodova.

Kako onda da čovjek dalje ima motivaciju za učenje??[/quote]

Na završni ispit možeš po dogovoru s profesorom. Sumnjam da će te netko odbiti ako želiš bolju ocjenu :shock:

Profesorima je ovaj kolegij izborni i kad već nosi manje ECTSa, da, treba smanjiti kriterije (to je i smisao takvog bodovanja).

I profesori ne slušaju samo algebarske neg imaju još kolegija. I te iste uče. Ne vidim razloga za ovakve izjave.
ToMeK (napisa):
Ovi kriteriji koji su izvješeni su diskriminirajući i sramotni. Neću ulazit u to kada su tek dogovoreni. Zapamtite ovaj kolegij iz više razloga.

1) Završnog ispita nema, a skala se radi kao da ga ima. Dakle, ukoliko imate 72 boda iz kolegija imate 3. Iako ste skupili sve skupa 80% bodova na kolegiju imate 3. Ocjena tri je distribuirana sa 59,5 - 74,5 dakle onaj tko je sakupio 60 bodova i onaj tko ima od njega više 12 bodova imaju istu ocjenu.

2) Ja ne znam gdje je nestalo tih 10 bodova, ali ako već nema završnog, osim za 2 i 5, trebalo bi sniziti kriterij i bodovne pragove. Jer budimo realni. U opticaju je bilo 90 bodova.

3) Profesorima ovaj kolegij nosi 5 ECTS-a, a nama 6. Ok. Profesorima je prag za 4 62,5. Dakle, netko ima 62,5 boda, a netko od naših 70 bodova. Njima za to ide 4, nama 3. Bodovanje za diplomski ide ovako. Oni za 62,5 boda dobiju 20 bodova za upis na diplomski, a vi 18 bodova iako imate 10-ak bodova više nego oni.

4) Profesori su imali iste predavače i asistente kao i mi, sa time da oni nemaju sastrane još i Numeričku, RP, Integrale. Ok, kolegij im nosi manje ECTS-a. To se dalo kompenzirati sa pomakom od maksimalno 5 bodova.

Kako onda da čovjek dalje ima motivaciju za učenje??

Na završni ispit možeš po dogovoru s profesorom. Sumnjam da će te netko odbiti ako želiš bolju ocjenu Shocked

Profesorima je ovaj kolegij izborni i kad već nosi manje ECTSa, da, treba smanjiti kriterije (to je i smisao takvog bodovanja).

I profesori ne slušaju samo algebarske neg imaju još kolegija. I te iste uče. Ne vidim razloga za ovakve izjave.

ddduuu
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 20 - 16

PostPostano: 17:42 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa ja san ocito slipa jer nigdi ne vidin tu bodovnu listu po kojoj imamo ocjene? :S:S:S:S

Mislin znan svoje bodove i ne mogu nigdi provjerit koju ocjenu imam..
Pa ja san ocito slipa jer nigdi ne vidin tu bodovnu listu po kojoj imamo ocjene? :S:S:S:S

Mislin znan svoje bodove i ne mogu nigdi provjerit koju ocjenu imam..

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ekstra
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 17:49 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tammy, uzela si mi "riječ" iz usta :)

ToMeK, donekle shvaćam tvoju ogorčenost, ali ne trebaš padati tako nisko da ideš "pljuvati" po nastavničkom smjeru.
Ako te zanima, u ovom semestru oni još slušaju:
Kompleksnu analizu (ili Uvod u diferencijalnu geometriju),
Elementarnu teoriju brojeva,
Vjerojatnost i statistiku,
Pedagogiju 2,
Seminar 4.
Uz Algebarske strukture, to je 6 kolegija.
Zašto se nisi zapitao/la da ako slušaju potpuno isti kolegij sa vama, imaju sve iste obaveze, da im se onda ne da 6 ECTS-a?
Budući da to nije moguće, morala se napraviti neka razlika.
Mislim da ti niti jedan student nastavničkog smjera nije ništa kriv ukoliko si nesretan/na postignutim...

[size=9][color=#999999]Added after 1 minutes:[/color][/size]

ddduuu, na naslovnoj strani kolegija ti piše :arrow: http://web.math.hr/nastava/alg/
Tammy, uzela si mi "riječ" iz usta Smile

ToMeK, donekle shvaćam tvoju ogorčenost, ali ne trebaš padati tako nisko da ideš "pljuvati" po nastavničkom smjeru.
Ako te zanima, u ovom semestru oni još slušaju:
Kompleksnu analizu (ili Uvod u diferencijalnu geometriju),
Elementarnu teoriju brojeva,
Vjerojatnost i statistiku,
Pedagogiju 2,
Seminar 4.
Uz Algebarske strukture, to je 6 kolegija.
Zašto se nisi zapitao/la da ako slušaju potpuno isti kolegij sa vama, imaju sve iste obaveze, da im se onda ne da 6 ECTS-a?
Budući da to nije moguće, morala se napraviti neka razlika.
Mislim da ti niti jedan student nastavničkog smjera nije ništa kriv ukoliko si nesretan/na postignutim...

Added after 1 minutes:

ddduuu, na naslovnoj strani kolegija ti piše Arrow http://web.math.hr/nastava/alg/

[Vrh]
ddduuu
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 20 - 16

PostPostano: 17:52 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Aha, da da, nasla san..

Hmm, mislin da cu se ovog lita pozabavit malo studentskim pravima pa se obratit ministarstvu, jer je ovo sramotno!
Aha, da da, nasla san..

Hmm, mislin da cu se ovog lita pozabavit malo studentskim pravima pa se obratit ministarstvu, jer je ovo sramotno!

[Vrh]
Gost

PostPostano: 18:02 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

nitko ne pljuje po nastavničkom smjeru tako da ne razumijem čemu ta nabrajanja kolegija, mislim da nema smisla vući ikakve paralele između, to su dva svijeta za sebe :roll: ali ne može mi nitko ospriti da je ovakav kriteij u redu, ovo je krajnje nepoštivaje studentskih prava :!:
i da, mi bi sad u moru ispita trebali odgovarat za veću ocjenu, dok vi u samom startu na te bodove imate duplo veću :?: :?:
nitko ne pljuje po nastavničkom smjeru tako da ne razumijem čemu ta nabrajanja kolegija, mislim da nema smisla vući ikakve paralele između, to su dva svijeta za sebe Rolling Eyes ali ne može mi nitko ospriti da je ovakav kriteij u redu, ovo je krajnje nepoštivaje studentskih prava Exclamation
i da, mi bi sad u moru ispita trebali odgovarat za veću ocjenu, dok vi u samom startu na te bodove imate duplo veću Question Question

[Vrh]
Gino
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-29 = 108 - 137

PostPostano: 18:40 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

u moru ispita :?
mislim meni je usmeni sasvim normalna stvar, nista neocekivano
osobno mi je glupa ta razlika, al me bas briga, nama je kako je i tocka, sta me briga za njih
u moru ispita Confused
mislim meni je usmeni sasvim normalna stvar, nista neocekivano
osobno mi je glupa ta razlika, al me bas briga, nama je kako je i tocka, sta me briga za njih

matovillka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 9 - 9

PostPostano: 19:03 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

zna li netko kad je upis ocjene kod prof. Širole
zna li netko kad je upis ocjene kod prof. Širole

[Vrh]
Crvenkapica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 24 - 13

PostPostano: 19:45 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Joj daj ajde, sad ste vi inžinjeri kao zakinuti za nešto. Sorry al nama ti kolegiji (metrički prostori, kompleksna analiza, euklidski prostori, diferencijalana geometrija, vektorski prostori, algebarske strukture) vrijede 5 bodova, a vama 6, a nitko mi ne može reći da se mi manje moramo truditi i raditi da bi položili taj kolegij od vas, s vama slušamo predavanja, slušamo iste vježbe, pišemo iste kolokvije i onda da naš rad manje vrijedi od vašeg (po ECTS bodovima). Za profesore su svi pragovi pomnoženi sa 5/6 da se to izjednači i to je sasvim ok jer ako nama kolegij manje vrijedi nego vama onda bi ga trebali i lakše položiti nego vi, što je ovime učinjeno. Govorite kakva bi vam motivacija trebala biti za učenje, a šta mislite kako je nama kad se naš trud i rad manje vrednuje od vašeg a sve isto radimo kao i vi. Skidam kapu profesorima što su donijeli ovu odluku sa 5/6 i smatram da je totalno ok jer smo njome napokon izjednačeni s vama inžinjerima.
Joj daj ajde, sad ste vi inžinjeri kao zakinuti za nešto. Sorry al nama ti kolegiji (metrički prostori, kompleksna analiza, euklidski prostori, diferencijalana geometrija, vektorski prostori, algebarske strukture) vrijede 5 bodova, a vama 6, a nitko mi ne može reći da se mi manje moramo truditi i raditi da bi položili taj kolegij od vas, s vama slušamo predavanja, slušamo iste vježbe, pišemo iste kolokvije i onda da naš rad manje vrijedi od vašeg (po ECTS bodovima). Za profesore su svi pragovi pomnoženi sa 5/6 da se to izjednači i to je sasvim ok jer ako nama kolegij manje vrijedi nego vama onda bi ga trebali i lakše položiti nego vi, što je ovime učinjeno. Govorite kakva bi vam motivacija trebala biti za učenje, a šta mislite kako je nama kad se naš trud i rad manje vrednuje od vašeg a sve isto radimo kao i vi. Skidam kapu profesorima što su donijeli ovu odluku sa 5/6 i smatram da je totalno ok jer smo njome napokon izjednačeni s vama inžinjerima.

[Vrh]
Gost

PostPostano: 19:53 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

točno, slušamo skupa kod istih prof. i istih asistenata,i na kraju pogledaj naše i vaše rezultate?? zar ne bi ocjena trebala biti mjerilo znanja,ako niste u stanju kolegij položiti po normalnim uvjetima onda, sorry ne trebate ga ni slušat s nama :evil:
ali ponata svega ovog niste vi, nego naš bodovni prag, bez obzira na vas,koji nije u redu..ali to više nije ni bitno...
točno, slušamo skupa kod istih prof. i istih asistenata,i na kraju pogledaj naše i vaše rezultate?? zar ne bi ocjena trebala biti mjerilo znanja,ako niste u stanju kolegij položiti po normalnim uvjetima onda, sorry ne trebate ga ni slušat s nama Evil or Very Mad
ali ponata svega ovog niste vi, nego naš bodovni prag, bez obzira na vas,koji nije u redu..ali to više nije ni bitno...

[Vrh]
Gost

PostPostano: 19:57 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa onda bi nekako možda ipak bilo jednostavnije da i vama nosi 6 bodova i svi jednaki, a ne ovako, što je nama 3 vama je 4. Ali opet ne vidim neki razlog zašto se ljudi toliko ljute, ko da ću ja imat bolju ocjenu ako se njima postroži kriterij. Jedino da i inž. dobiju lakši kriterij a to nije moguće niti realno. Malo mi je blesavo da jednako radim i učim kao netko sa profesorskog smjera i jednako riješim kolokvije i onda ja imam ocjenu manje, al eto tako je i neće se promijeniti....
Pa onda bi nekako možda ipak bilo jednostavnije da i vama nosi 6 bodova i svi jednaki, a ne ovako, što je nama 3 vama je 4. Ali opet ne vidim neki razlog zašto se ljudi toliko ljute, ko da ću ja imat bolju ocjenu ako se njima postroži kriterij. Jedino da i inž. dobiju lakši kriterij a to nije moguće niti realno. Malo mi je blesavo da jednako radim i učim kao netko sa profesorskog smjera i jednako riješim kolokvije i onda ja imam ocjenu manje, al eto tako je i neće se promijeniti....

[Vrh]
Crvenkapica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 24 - 13

PostPostano: 20:26 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bilo bi najbolje kada bi nam kolegiji nosili isto bodova i onda se nitko ne bi žalio, ali se to ne može napraviti bez da nam se smanjuju bodovi nekih drugih kolegija a ne znam proceduru al vjerujem da nije najjednostavnija pa dok se to ne sredi neka bude 5/6. Gornji goste tu si malo bezobrazan i zloban što nije ok, jel tebi iskreno ne pada na pamet da nas i vas drugačije uče od samog početka studiranja. Vas ajmo reći drilaju sa masom teorije i drugim stvarima dok nas pogotovo na prvoj godini više uče kako nešto prenijeti djeci i ne sile nas toliko kao vas sa tehnikalijama dokaza. Ne govorim da je moj smjer lagan ili da je vaš teži, naprosto su različiti i vama onda lakše padaju ovakvi kolegiji nego nama jer su vas tako naučili od samog početka a mi im se moramo prilagoditi i tko nas tu šta pita jel to nama ok ili nije, prihvatiš situaciju takvu kakva je i gotovo. Mi recimo na Linearnoj algebri nismo vidjeli preko pola struktura koje na ovom kolegiju proučavamo i dok si mi moramo razjasniti kako to uopće izgleda da bi mogli primjeniti naučeno vama je to već otprije poznato i samim time lakše pa je normalno da ćete imati i bolje rezultate on nekoga tko je to vidio prvi put u životu. Uostalom, kad ću ja djeci u osnovnoj i srednjoj školi govoriti o grupama, prstenima i ostalim strukturama, odgovor je NIKADA čak ni djeci koju ću pripremati na natjecanja to neću ni spomenuti. Dakle to meni za moj posao iskreno ne treba i mogu ga sasvim pristojno raditi bez ovog i većine kolegija sa viših godina. Dakle, manje mi se vrednuje rad za kolegij, ne treba znanje s njega mi da kvalitetnije obavljam budući posao, na diplomskom će me ispitivati ga samo ako uzmem temu iz toga i ja sad stvarno ne vidim u čemu je problem sa tih 5/6 i ne vidim smisao da ti pljuješ po nama da mi imamo lošije rezultate i da ako ne možemo položiti po normalnim kriterijima ne znam šta si više napisao. Ti si sam rekao da je vaš kriterij prestrog a trebate 45% toga naučiti za prolaz s tim da tebi treba znanje iz ovog kolegija i za daljnje studiranje i možda će ti trebati za posao jednog dana. Fakat ne kužim u čemu je problem.
Bilo bi najbolje kada bi nam kolegiji nosili isto bodova i onda se nitko ne bi žalio, ali se to ne može napraviti bez da nam se smanjuju bodovi nekih drugih kolegija a ne znam proceduru al vjerujem da nije najjednostavnija pa dok se to ne sredi neka bude 5/6. Gornji goste tu si malo bezobrazan i zloban što nije ok, jel tebi iskreno ne pada na pamet da nas i vas drugačije uče od samog početka studiranja. Vas ajmo reći drilaju sa masom teorije i drugim stvarima dok nas pogotovo na prvoj godini više uče kako nešto prenijeti djeci i ne sile nas toliko kao vas sa tehnikalijama dokaza. Ne govorim da je moj smjer lagan ili da je vaš teži, naprosto su različiti i vama onda lakše padaju ovakvi kolegiji nego nama jer su vas tako naučili od samog početka a mi im se moramo prilagoditi i tko nas tu šta pita jel to nama ok ili nije, prihvatiš situaciju takvu kakva je i gotovo. Mi recimo na Linearnoj algebri nismo vidjeli preko pola struktura koje na ovom kolegiju proučavamo i dok si mi moramo razjasniti kako to uopće izgleda da bi mogli primjeniti naučeno vama je to već otprije poznato i samim time lakše pa je normalno da ćete imati i bolje rezultate on nekoga tko je to vidio prvi put u životu. Uostalom, kad ću ja djeci u osnovnoj i srednjoj školi govoriti o grupama, prstenima i ostalim strukturama, odgovor je NIKADA čak ni djeci koju ću pripremati na natjecanja to neću ni spomenuti. Dakle to meni za moj posao iskreno ne treba i mogu ga sasvim pristojno raditi bez ovog i većine kolegija sa viših godina. Dakle, manje mi se vrednuje rad za kolegij, ne treba znanje s njega mi da kvalitetnije obavljam budući posao, na diplomskom će me ispitivati ga samo ako uzmem temu iz toga i ja sad stvarno ne vidim u čemu je problem sa tih 5/6 i ne vidim smisao da ti pljuješ po nama da mi imamo lošije rezultate i da ako ne možemo položiti po normalnim kriterijima ne znam šta si više napisao. Ti si sam rekao da je vaš kriterij prestrog a trebate 45% toga naučiti za prolaz s tim da tebi treba znanje iz ovog kolegija i za daljnje studiranje i možda će ti trebati za posao jednog dana. Fakat ne kužim u čemu je problem.

[Vrh]
Gost

PostPostano: 20:32 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

I meni je isto blesavo da moram jednako raditi i učiti kao netko kome taj kolegij nosi 6 bodova, a meni nosi 5.
Po toj logici taj bi kolegij onda trebao biti lakši na profesorskom smjeru nego na inžinjerskom što nije s obzirom na to da imamo i iste profesore i asistente i program.
Dakle morate priznati da opet nebi baš bilo fer ni to da su za sve ista pravila.
Neka se onda ili razdvoje programi ili neka se bodovi na takvim kolegijima usklade i mir.
Na kolegijima tipa programiranje 1&2 koji se slušaju na oba smjera i koji nose na svim smjerovima po 6 bodova nema ni spomena o tome da se nekome smanjuje prag.
Živcira me pomalo ovaj tipično hrvatsko stav: Neka mi je neznam kako loše, samo da nije nikome nimalo bolje nego meni. :roll:
I meni je isto blesavo da moram jednako raditi i učiti kao netko kome taj kolegij nosi 6 bodova, a meni nosi 5.
Po toj logici taj bi kolegij onda trebao biti lakši na profesorskom smjeru nego na inžinjerskom što nije s obzirom na to da imamo i iste profesore i asistente i program.
Dakle morate priznati da opet nebi baš bilo fer ni to da su za sve ista pravila.
Neka se onda ili razdvoje programi ili neka se bodovi na takvim kolegijima usklade i mir.
Na kolegijima tipa programiranje 1&2 koji se slušaju na oba smjera i koji nose na svim smjerovima po 6 bodova nema ni spomena o tome da se nekome smanjuje prag.
Živcira me pomalo ovaj tipično hrvatsko stav: Neka mi je neznam kako loše, samo da nije nikome nimalo bolje nego meni. Rolling Eyes

[Vrh]
Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
17 = 68 - 51

PostPostano: 20:35 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

zašto ste svi toliko opsjednuti ocjenama? ko djeca u sedmom osnovne, čovječe.
poleli ste se vrtit u krug. mislim da je u redu da se bodovni pragovi množe sa 5/6 jer se "profesorske" algebarske vrednuju manje nego "inženjerske". to je, budimo realni, ključno pitanje. Zašto profesorski smjer sluša iste predmete kao i inženjerski, sa istim profesorima, aistentima, rješava iste kolokvije i ispunjava jednake obveze kao i inženjeri, a prolaz iz kolegija im nosi samo 5 bodova?

@ddduuu:
čekaj, nije mi jasno, što je točno povreda naših (inženjeri) studentskih prava? na stranu sada činjenica kako osobno smatram da bi se [b]SVA[/b] teorija trebala isključivo usmeno ispitivati, ali, slažem se sa profesorima Širolom i Hanzer i odlukom da ne pitaju studente koji, npr imaju 48 bodova, ili one koji imaju 61 bod.. Ako su nečija prava narušena na ovom kolegiju, onda su to definitivno studentima profesorskog smjera, ali, i to je donekle ispravljeno ovom "spornom" ljestvicom ocjenjivanja

@nameless:
bravo, najpametnije što sam pročitao ovdje :D
zašto ste svi toliko opsjednuti ocjenama? ko djeca u sedmom osnovne, čovječe.
poleli ste se vrtit u krug. mislim da je u redu da se bodovni pragovi množe sa 5/6 jer se "profesorske" algebarske vrednuju manje nego "inženjerske". to je, budimo realni, ključno pitanje. Zašto profesorski smjer sluša iste predmete kao i inženjerski, sa istim profesorima, aistentima, rješava iste kolokvije i ispunjava jednake obveze kao i inženjeri, a prolaz iz kolegija im nosi samo 5 bodova?

@ddduuu:
čekaj, nije mi jasno, što je točno povreda naših (inženjeri) studentskih prava? na stranu sada činjenica kako osobno smatram da bi se SVA teorija trebala isključivo usmeno ispitivati, ali, slažem se sa profesorima Širolom i Hanzer i odlukom da ne pitaju studente koji, npr imaju 48 bodova, ili one koji imaju 61 bod.. Ako su nečija prava narušena na ovom kolegiju, onda su to definitivno studentima profesorskog smjera, ali, i to je donekle ispravljeno ovom "spornom" ljestvicom ocjenjivanja

@nameless:
bravo, najpametnije što sam pročitao ovdje Very Happy

Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Crvenkapica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 24 - 13

PostPostano: 20:44 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala milojko, povećala bi ti sarmu da samo mogu, ali pošto ne mogu onda :bighug:
Hvala milojko, povećala bi ti sarmu da samo mogu, ali pošto ne mogu onda Jako veliki zagrljaj

[Vrh]
maxic
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

19 = 23 - 4

PostPostano: 20:56 uto, 8. 6. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Simpatični su mi svi ovi borci za ljudska prava koji su toliko uvjereni u svoje stavove da čak niti ne žele pisati pod svojim imenom.

Temeljni problem nesporazuma između smjerova na preddiplomskom studiju je brisanje granica na prijavama za diplomski. Dakle, činjenica da kolega/ica sa profesorskog može upisati neki inžinjerskih smjerova i obrnuto. Iz tog razloga se kolege sa inžinjerskog osjećaju zakinuto. Jer, kao što je već rečeno, kolega/ica na inžinjerskom koji/a ima 70 bodova imat će ocjenu dobar i na konto toga 'zaraditi' 18 bodova za upis na diplomski, dok će kolega/ica s profesorskog s istim brojem bodova imati ocjenu vrlo dobar i 20 bodova za diplomski. I šta ako nekome tko je išao na inžinjerski bude falio 1 bod za upis željenog smjera, a ispred njega bude netko s profesorskog. Osim, algebarskih, netko je spomenuo da se na Linearnoj algebri na profesorskom ne uče stvari koje se uče na inžinjerskom, što će reći da se na inžinjerskom za određenu ocjenu mora znati više, a opet se ocjena gleda kao ekvivalentna.

Na spomenuta dva smjera se uči različito gradivo, uči se na različite načine, s različitim ciljem, a tako bi i trebalo biti, jer ćemo raditi različite poslove, ali onda neka recimo prvenstvo na upisu na ove inžinjerske smjerove imaju inžinjeri, a prvenstvo na nastavničke smjerove profesori. A onda, kako ostane mjesta.
Simpatični su mi svi ovi borci za ljudska prava koji su toliko uvjereni u svoje stavove da čak niti ne žele pisati pod svojim imenom.

Temeljni problem nesporazuma između smjerova na preddiplomskom studiju je brisanje granica na prijavama za diplomski. Dakle, činjenica da kolega/ica sa profesorskog može upisati neki inžinjerskih smjerova i obrnuto. Iz tog razloga se kolege sa inžinjerskog osjećaju zakinuto. Jer, kao što je već rečeno, kolega/ica na inžinjerskom koji/a ima 70 bodova imat će ocjenu dobar i na konto toga 'zaraditi' 18 bodova za upis na diplomski, dok će kolega/ica s profesorskog s istim brojem bodova imati ocjenu vrlo dobar i 20 bodova za diplomski. I šta ako nekome tko je išao na inžinjerski bude falio 1 bod za upis željenog smjera, a ispred njega bude netko s profesorskog. Osim, algebarskih, netko je spomenuo da se na Linearnoj algebri na profesorskom ne uče stvari koje se uče na inžinjerskom, što će reći da se na inžinjerskom za određenu ocjenu mora znati više, a opet se ocjena gleda kao ekvivalentna.

Na spomenuta dva smjera se uči različito gradivo, uči se na različite načine, s različitim ciljem, a tako bi i trebalo biti, jer ćemo raditi različite poslove, ali onda neka recimo prvenstvo na upisu na ove inžinjerske smjerove imaju inžinjeri, a prvenstvo na nastavničke smjerove profesori. A onda, kako ostane mjesta.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Algebarske strukture Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 2 / 4.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum