Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
tinker bell Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
tinker bell Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
tammy Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Bug Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mery Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
jejo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
tricky Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
:) Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
žiži Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
mmanda Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:29 uto, 8. 6. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="ante003"]Lol :shock:
tak da, kolokvij je bio sasvim ok. s onim sto je moglo bit bio je lagan. mogli su nam zapaprit i to posteno da su htjeli :twisted:[/quote]
I time si smanjiti ionako poljuljanu očekivanu prolaznost studenata po "Bologni" zbog nemogućnosti ostvarivanja svih pretpostavki održavanja nastave. I don't think so...
Dosta nezgodan kolokvij, kad sam počeo rješavati, samo sam išao s zadatka na zadatak, odustajući dok mi ne padne nešto na pamet i razmišljajući o popravnom kolokviju i smislu života općenito. :?
Bio sam ona grupa s trokutom i upisanom kružnicom u prvom zadatku...jao, kakva podvala,zadana inverzija je bila i(o,r^(1/2)), što znači da kružnica inverzije ima polumjer r^(1/4), a ne r pa je prvo trebalo konstruirati četvrti korjen iz r...također pitanje "u što se preslikavaju vrhovi trokuta ABC" je malo čudno, jer je (ja se nadam) odgovor bio "u sjecišta slika stranica trokuta(koje su kružnice koje prolaze kroz O)", dakle {A',O}=b'(presjek)c' itd.
Također onaj zadatak gdje treba odrediti centar perspektivne kolineacije...nije trebalo ništa konstruirati, nego odabrati centar kolineacije bilo gdje na zraci AA', jer je persp. kol. određena s tri elementa: osi, centrom i jednom zrakom (tj. parom pridruženih točaka), tako da tražena kolineacija nije bila jednoznačno određena, i gdje god O stavili na AA', svi uvjeti će biti zadovoljeni...Naravno, to sam uhvatio tek nakon pet konstrukcija i pet brisanja, probao sam pomoću kružnice, pravca paralelnih s o, itd, ali ništa...
Ništa nerješivo, ali na prvi pogled nije tako izgledalo...sorry ako sam nekome pokvario očekivanja u vezi ova dva zadatka, ali mislim da je to točno...ako bi netko mogao potvrditi, bilo bi mi lakše...:-)
live long and prosper
ante003 (napisa): | Lol
tak da, kolokvij je bio sasvim ok. s onim sto je moglo bit bio je lagan. mogli su nam zapaprit i to posteno da su htjeli |
I time si smanjiti ionako poljuljanu očekivanu prolaznost studenata po "Bologni" zbog nemogućnosti ostvarivanja svih pretpostavki održavanja nastave. I don't think so...
Dosta nezgodan kolokvij, kad sam počeo rješavati, samo sam išao s zadatka na zadatak, odustajući dok mi ne padne nešto na pamet i razmišljajući o popravnom kolokviju i smislu života općenito.
Bio sam ona grupa s trokutom i upisanom kružnicom u prvom zadatku...jao, kakva podvala,zadana inverzija je bila i(o,r^(1/2)), što znači da kružnica inverzije ima polumjer r^(1/4), a ne r pa je prvo trebalo konstruirati četvrti korjen iz r...također pitanje "u što se preslikavaju vrhovi trokuta ABC" je malo čudno, jer je (ja se nadam) odgovor bio "u sjecišta slika stranica trokuta(koje su kružnice koje prolaze kroz O)", dakle {A',O}=b'(presjek)c' itd.
Također onaj zadatak gdje treba odrediti centar perspektivne kolineacije...nije trebalo ništa konstruirati, nego odabrati centar kolineacije bilo gdje na zraci AA', jer je persp. kol. određena s tri elementa: osi, centrom i jednom zrakom (tj. parom pridruženih točaka), tako da tražena kolineacija nije bila jednoznačno određena, i gdje god O stavili na AA', svi uvjeti će biti zadovoljeni...Naravno, to sam uhvatio tek nakon pet konstrukcija i pet brisanja, probao sam pomoću kružnice, pravca paralelnih s o, itd, ali ništa...
Ništa nerješivo, ali na prvi pogled nije tako izgledalo...sorry ako sam nekome pokvario očekivanja u vezi ova dva zadatka, ali mislim da je to točno...ako bi netko mogao potvrditi, bilo bi mi lakše...
live long and prosper
_________________ mm
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mmanda Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
sylar Forumaš(ica)
|
Postano: 1:02 sri, 9. 6. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="mmanda"]I time si smanjiti ionako poljuljanu očekivanu prolaznost studenata po "Bologni" zbog nemogućnosti ostvarivanja svih pretpostavki održavanja nastave. I don't think so...
Dosta nezgodan kolokvij, kad sam počeo rješavati, samo sam išao s zadatka na zadatak, odustajući dok mi ne padne nešto na pamet i razmišljajući o popravnom kolokviju i smislu života općenito. :?
Ništa nerješivo, ali na prvi pogled nije tako izgledalo...sorry ako sam nekome pokvario očekivanja u vezi ova dva zadatka, ali mislim da je to točno...ako bi netko mogao potvrditi, bilo bi mi lakše...:-)
live long and prosper[/quote]
Ako misliš na onaj zadatak s kolineacijom gdje je bilo zadano A,A', os kolineacije i da je za svaku točku P (P')'=P, ovo što si ti napisao nije nikako točno :)
Onaj s trokutom ti je ok
p.s. kolokvij jest bio teži nego prošle godine (koji je stvarno bio prelagan), al da je bio toliko težak i neriješiv nije :wink:
mmanda (napisa): | I time si smanjiti ionako poljuljanu očekivanu prolaznost studenata po "Bologni" zbog nemogućnosti ostvarivanja svih pretpostavki održavanja nastave. I don't think so...
Dosta nezgodan kolokvij, kad sam počeo rješavati, samo sam išao s zadatka na zadatak, odustajući dok mi ne padne nešto na pamet i razmišljajući o popravnom kolokviju i smislu života općenito.
Ništa nerješivo, ali na prvi pogled nije tako izgledalo...sorry ako sam nekome pokvario očekivanja u vezi ova dva zadatka, ali mislim da je to točno...ako bi netko mogao potvrditi, bilo bi mi lakše...
live long and prosper |
Ako misliš na onaj zadatak s kolineacijom gdje je bilo zadano A,A', os kolineacije i da je za svaku točku P (P')'=P, ovo što si ti napisao nije nikako točno
Onaj s trokutom ti je ok
p.s. kolokvij jest bio teži nego prošle godine (koji je stvarno bio prelagan), al da je bio toliko težak i neriješiv nije
_________________ ...we die and world will be poor for it...
|
|
[Vrh] |
|
mmanda Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mali_zeleni Forumaš(ica)
|
Postano: 10:27 sri, 9. 6. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="ante003"]Lol :shock:
Bio sam ona grupa s trokutom i upisanom kružnicom u prvom zadatku...jao, kakva podvala,zadana inverzija je bila i(o,r^(1/2)), što znači da kružnica inverzije ima polumjer r^(1/4), a ne r pa je prvo trebalo konstruirati četvrti korjen iz r[/quote]
Daj pojasni zašto kružnica inverzije ima polumjer četvrti korjen iz r a ne korjen iz r kako je zadano!
ante003 (napisa): | Lol
Bio sam ona grupa s trokutom i upisanom kružnicom u prvom zadatku...jao, kakva podvala,zadana inverzija je bila i(o,r^(1/2)), što znači da kružnica inverzije ima polumjer r^(1/4), a ne r pa je prvo trebalo konstruirati četvrti korjen iz r |
Daj pojasni zašto kružnica inverzije ima polumjer četvrti korjen iz r a ne korjen iz r kako je zadano!
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|