Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Prebacivanje
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
insane_raver
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
21 = 33 - 12

PostPostano: 14:14 sri, 1. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

ako se dobro sječam nekako ovako - 133,34kn po ECTSu te plus molba koja je mislim 100kn.
ako se dobro sječam nekako ovako - 133,34kn po ECTSu te plus molba koja je mislim 100kn.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
RonnieColeman
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 39

PostPostano: 14:27 sri, 1. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Red, hot, chilly peppers što se cijene tiče!! :shock: :o

Cijena, naravno, može biti i groznija npr cijena boda(po konceptu dijeljenja sume na broj ectsa) na predd studiju nastavničkog usmjerenja jest 166,66, a cijena boda na dipl studiju(uz pretpostavku da je studij 8k kn) 266,66 kn.
Red, hot, chilly peppers što se cijene tiče!! Shocked Surprised

Cijena, naravno, može biti i groznija npr cijena boda(po konceptu dijeljenja sume na broj ectsa) na predd studiju nastavničkog usmjerenja jest 166,66, a cijena boda na dipl studiju(uz pretpostavku da je studij 8k kn) 266,66 kn.

mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
34 = 91 - 57

PostPostano: 14:46 sri, 1. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="RonnieColeman"]Red, hot, chilly peppers što se cijene tiče!! :shock: :o

Cijena, naravno, može biti i groznija npr cijena boda(po konceptu dijeljenja sume na broj ectsa) na predd studiju nastavničkog usmjerenja jest 166,66, a cijena boda na dipl studiju(uz pretpostavku da je studij 8k kn) 266,66 kn.[/quote]

8000/60= 133.33 diplomski
5500/60= 91.66 preddiplomski

:lol:

malo si krivo računao.
RonnieColeman (napisa):

Laughing

malo si krivo računao.

RonnieColeman
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 39

PostPostano: 14:53 sri, 1. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"][quote="RonnieColeman"]Red, hot, chilly peppers što se cijene tiče!! :shock: :o

Cijena, naravno, može biti i groznija npr cijena boda(po konceptu dijeljenja sume na broj ectsa) na predd studiju nastavničkog usmjerenja jest 166,66, a cijena boda na dipl studiju(uz pretpostavku da je studij 8k kn) 266,66 kn.[/quote]

:lol:

malo si krivo računao.[/quote]

Da, "malo". :lol: :lol: :lol:
mladac (napisa):
RonnieColeman (napisa):

Laughing

malo si krivo računao.

Da, "malo". Laughing Laughing Laughing

insane_raver
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

21 = 33 - 12

PostPostano: 15:15 sri, 1. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="RonnieColeman"]Kako se računa cijena kolegija(funkcija ects bodova) kojeg želimo upisati sa diplomskog studija, a na preddiplomskom studiju smo?

Konkretno, želim upisati matematičku logiku, mreže računala i građu računala. (eventualni prethodnici zadovoljeni)[/quote]

mreže i građa su ti i na preddiplomskom, za logiku isto mislim da postoji kao izborni prije.
pa ne moraš ih kao diplomske upisivati.
Način da ti se priznaju kasnije na diplomskom je da te predmete ne iskoristiš unutar onih 180ECTSa kad upisuješ.
Pa ukoliko ti budu neiskorišteni onda ih možeš koristiti za priznavanje. ukoliko je to moguće :) (Računarstvo recimo tu opciju nema :) )
RonnieColeman (napisa):
Kako se računa cijena kolegija(funkcija ects bodova) kojeg želimo upisati sa diplomskog studija, a na preddiplomskom studiju smo?

Konkretno, želim upisati matematičku logiku, mreže računala i građu računala. (eventualni prethodnici zadovoljeni)

mreže i građa su ti i na preddiplomskom, za logiku isto mislim da postoji kao izborni prije.
Način da ti se priznaju kasnije na diplomskom je da te predmete ne iskoristiš unutar onih 180ECTSa kad upisuješ.
Pa ukoliko ti budu neiskorišteni onda ih možeš koristiti za priznavanje. ukoliko je to moguće Smile (Računarstvo recimo tu opciju nema Smile )

[Vrh]
RonnieColeman
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 39

PostPostano: 15:24 sri, 1. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="insane_raver"]
[/quote]

Nažalost, gore nisam bio precizan.

Radi se o preddiplomskom nastavničkom pa spomenuti kolegiji postoje samo na diplomskim studijima.(računarstva i edukacijskom matematički-informatičkom)

[quote]
Pa ukoliko ti budu neiskorišteni onda ih možeš koristiti za priznavanje. ukoliko je to moguće :) (Računarstvo recimo tu opciju nema :) )[/quote]

Ovdje te nisam razumio u nijednoj rečenici, makar imam neke slutnje, pa možeš podrobnije raščlaniti misao(ako želiš). Slutnja da govoriš o ovakvoj situaciji:

Ostaje bojazan, da ako upišem matematičku logiku sada da se ona neće priznati kao položen izborni kolegij na - diplomskom studiju edukacije matematike i informatike - te ću morati upisivati neki drugi izborni kolegij iz tamo ponuđenog skupa.

Npr. na diplomskom računarstva se taj kolegij nebi priznavao tj morao bi upisati neki drugi izborni kolegij.
insane_raver (napisa):

Nažalost, gore nisam bio precizan.

Radi se o preddiplomskom nastavničkom pa spomenuti kolegiji postoje samo na diplomskim studijima.(računarstva i edukacijskom matematički-informatičkom)

Citat:

Pa ukoliko ti budu neiskorišteni onda ih možeš koristiti za priznavanje. ukoliko je to moguće Smile (Računarstvo recimo tu opciju nema Smile )

Ovdje te nisam razumio u nijednoj rečenici, makar imam neke slutnje, pa možeš podrobnije raščlaniti misao(ako želiš). Slutnja da govoriš o ovakvoj situaciji:

Ostaje bojazan, da ako upišem matematičku logiku sada da se ona neće priznati kao položen izborni kolegij na - diplomskom studiju edukacije matematike i informatike - te ću morati upisivati neki drugi izborni kolegij iz tamo ponuđenog skupa.

Npr. na diplomskom računarstva se taj kolegij nebi priznavao tj morao bi upisati neki drugi izborni kolegij.

tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 15:25 sri, 1. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="RonnieColeman"]Konkretno, želim upisati matematičku logiku, mreže računala i građu računala. (eventualni prethodnici zadovoljeni)[/quote]

koliko ja znam svi ti kolegiji su na preddiplomskom pa ih možeš redovno upsati (kao nadopunu znanja)
RonnieColeman (napisa):
Konkretno, želim upisati matematičku logiku, mreže računala i građu računala. (eventualni prethodnici zadovoljeni)

koliko ja znam svi ti kolegiji su na preddiplomskom pa ih možeš redovno upsati (kao nadopunu znanja)

RonnieColeman
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 39

PostPostano: 15:30 sri, 1. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Možda sam tek sada shvatio što pišete.

Dakle, ja te kolegije mogu "povući"(upisati) sa preddiplomskog inženjerskog na predd nastavnički i to će me koštati samo cijene molbe kolegija za nadopunu znanja :?:

Dakle, ja te kolegije mogu "povući"(upisati) sa preddiplomskog inženjerskog na predd nastavnički i to će me koštati samo cijene molbe kolegija za nadopunu znanja Question

insane_raver
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

21 = 33 - 12

PostPostano: 16:09 sri, 1. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="RonnieColeman"]Možda sam tek sada shvatio što pišete.

Dakle, ja te kolegije mogu "povući"(upisati) sa preddiplomskog inženjerskog na predd nastavnički i to će me koštati samo cijene molbe kolegija za nadopunu znanja :?:[/quote]

e, to to . :)
nisam ni ja bio jasan :)

a ovo što sam ja pisao za priznavanje se odnosi na to, upišeš predmete sa preddiplomskog inžinjerskog što možeš kroz molbu normalno upisati, napišeš nešto u smislu nadopuna znanja, zanima me računarstvo, bla bla ( tako meni rekli :) ), te potom njih NE SMIJEŠ iskoristiti za upis na diplomski, uvrstiti ih u skupove one (ako si u toku sa time).
Pa potom tražiti priznavanje kolegija i to je to......

Nadam se da sam mrvu jasniji :D
RonnieColeman (napisa):

Dakle, ja te kolegije mogu "povući"(upisati) sa preddiplomskog inženjerskog na predd nastavnički i to će me koštati samo cijene molbe kolegija za nadopunu znanja Question

e, to to . Smile
nisam ni ja bio jasan Smile

a ovo što sam ja pisao za priznavanje se odnosi na to, upišeš predmete sa preddiplomskog inžinjerskog što možeš kroz molbu normalno upisati, napišeš nešto u smislu nadopuna znanja, zanima me računarstvo, bla bla ( tako meni rekli Smile ), te potom njih NE SMIJEŠ iskoristiti za upis na diplomski, uvrstiti ih u skupove one (ako si u toku sa time).
Pa potom tražiti priznavanje kolegija i to je to......

Nadam se da sam mrvu jasniji Very Happy

[Vrh]
RonnieColeman
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 39

PostPostano: 16:38 sri, 1. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="insane_raver"]
Nadam se da sam mrvu jasniji :D[/quote]

Mrva je postignuta ali mene zanima barem šnita. :mrgreen:

Dakle, ako upišem Građu računala, mreže računala i matematičku logiku hoće li se oni priznati kao položeni kad sljedeće godine budem upisivao kvaziparcijalu diplomskog nastavničkog :?:
(Drugim riječima, smijem li računati kao da sam na diplomskom, ako upišem, riješio 15 ECTS bodova)

Jedan od ciljeva upisa tih kolegija, osim što me zanimaju, jest taj da ih ne moram polagati kasnije i da mi se priznaju.

Ove godine upisujem 17 ECTS bodova i želim "napuniti" do 35 ECTS bodova. Naravno da želim "puniti" kolegijima koji će mi se kasnije priznati.
insane_raver (napisa):

Nadam se da sam mrvu jasniji Very Happy

Mrva je postignuta ali mene zanima barem šnita. Mr. Green

Dakle, ako upišem Građu računala, mreže računala i matematičku logiku hoće li se oni priznati kao položeni kad sljedeće godine budem upisivao kvaziparcijalu diplomskog nastavničkog Question
(Drugim riječima, smijem li računati kao da sam na diplomskom, ako upišem, riješio 15 ECTS bodova)

Jedan od ciljeva upisa tih kolegija, osim što me zanimaju, jest taj da ih ne moram polagati kasnije i da mi se priznaju.

Ove godine upisujem 17 ECTS bodova i želim "napuniti" do 35 ECTS bodova. Naravno da želim "puniti" kolegijima koji će mi se kasnije priznati.

chinchi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 5

PostPostano: 16:53 sri, 1. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

da,smijes,al sve dok uz te koje upisujes viska skupis i 180ectsa sa preddiplomskog,koji su propisani programom u prve tri i na temelju njih upises diplomski...a sa tima viska ide:molba,upises,polozis,i nakon upisa na diplomski trazis da ti se priznaju pod program diplomskog,mislim da tak stvari stoje
da,smijes,al sve dok uz te koje upisujes viska skupis i 180ectsa sa preddiplomskog,koji su propisani programom u prve tri i na temelju njih upises diplomski...a sa tima viska ide:molba,upises,polozis,i nakon upisa na diplomski trazis da ti se priznaju pod program diplomskog,mislim da tak stvari stoje

[Vrh]
RonnieColeman
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 39

PostPostano: 18:37 sri, 1. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako sam dobro shvatio, svaki kolegij izvan propisanog programa konkretnog preddiplomskog studija, a takvi su sva tri koja želim, ne pridonosi svojim ects bodovima ukupnoj sumi bodova koji se [b]priznaju za upis diplomskog[/b] studija.
(za upis diplomskog studija potrebno je 180 ects bodova)

Tih 15 bodova, koliko nose u sumi ta tri kolegija, će mi se priznati tek kad je diplomski jednom upisan, a dotad ne.

Činjenica jest da neću moći imati 180 bodova pa mi kvaziparcijala ne gine.
(osim naravno ako pričekam godinu)

Samo mi je bitno da se ne desi kao na računarskom diplomskom, tamo mnogi kolegiji, konkretno- Građa računala, matematička logika, Oblikovanje algoritama, Baze podataka, Rač. praktikum2, Objektno programiranje - se ne priznaju tj moraju se upisati njihovi supstituti.
Ipak, utjeha je, ova tri kolegija koja želim ne mogu se susresti kroz predd studij edukacije već se "povlače izvana"(upisuju iz drugih predd studija) dok se kroz predd studij inženjerski svih šestero mogu susresti pa se valjda zato nužno ne priznaju jer onaj koji ih je susreo ima mnogo manje kolegija za dati.
Ako sam dobro shvatio, svaki kolegij izvan propisanog programa konkretnog preddiplomskog studija, a takvi su sva tri koja želim, ne pridonosi svojim ects bodovima ukupnoj sumi bodova koji se priznaju za upis diplomskog studija.
(za upis diplomskog studija potrebno je 180 ects bodova)

Tih 15 bodova, koliko nose u sumi ta tri kolegija, će mi se priznati tek kad je diplomski jednom upisan, a dotad ne.

Činjenica jest da neću moći imati 180 bodova pa mi kvaziparcijala ne gine.
(osim naravno ako pričekam godinu)

Samo mi je bitno da se ne desi kao na računarskom diplomskom, tamo mnogi kolegiji, konkretno- Građa računala, matematička logika, Oblikovanje algoritama, Baze podataka, Rač. praktikum2, Objektno programiranje - se ne priznaju tj moraju se upisati njihovi supstituti.
Ipak, utjeha je, ova tri kolegija koja želim ne mogu se susresti kroz predd studij edukacije već se "povlače izvana"(upisuju iz drugih predd studija) dok se kroz predd studij inženjerski svih šestero mogu susresti pa se valjda zato nužno ne priznaju jer onaj koji ih je susreo ima mnogo manje kolegija za dati.

insane_raver
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

21 = 33 - 12

PostPostano: 19:34 sri, 1. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

nebi se trebalo desiti. Na diplomskom Računarskom baš je to i naznačeno.

U svakom slučaju, shvatio si kako ide to sa predmetima.
tih 15 ectsa mora biti van upisnih 180ECTSa, to jest ne smiješ ih koristiti pri upisu diplomskog, te ti se onda mogu priznati kao položeni predmeti na diplomskom Matematike i informatike.
:)
nadam se da je ovo malo bolje od mrve
nebi se trebalo desiti. Na diplomskom Računarskom baš je to i naznačeno.

U svakom slučaju, shvatio si kako ide to sa predmetima.
tih 15 ectsa mora biti van upisnih 180ECTSa, to jest ne smiješ ih koristiti pri upisu diplomskog, te ti se onda mogu priznati kao položeni predmeti na diplomskom Matematike i informatike.
Smile
nadam se da je ovo malo bolje od mrve

[Vrh]
RonnieColeman
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 39

PostPostano: 19:41 sri, 1. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jest, mrva je multiplicirana do razine pljesnive šnite. :zubo:

Nego, zna li itko jeli prekasno za pisanje molbi za kolegije za nadopunu znanja(nisam se još upisao, a valjda su još naredna dva dana ostala) i ako nije dali se za svaki kolegij piše zasebna molba, što tereti novčanik sa 150 kn, ili se piše u jednoj molbi svaki kolegij, što ostavlja 100 kn za druge stvari :?:
Jest, mrva je multiplicirana do razine pljesnive šnite. Krezubi Mr. Green

Nego, zna li itko jeli prekasno za pisanje molbi za kolegije za nadopunu znanja(nisam se još upisao, a valjda su još naredna dva dana ostala) i ako nije dali se za svaki kolegij piše zasebna molba, što tereti novčanik sa 150 kn, ili se piše u jednoj molbi svaki kolegij, što ostavlja 100 kn za druge stvari Question

insane_raver
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

21 = 33 - 12

PostPostano: 21:12 sri, 1. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

možeš na istoj molbi sve predmete napisati.
mislim da ti nije kasno, valjda... nisam siguran kako je to išlo sa upisom...
možeš na istoj molbi sve predmete napisati.
mislim da ti nije kasno, valjda... nisam siguran kako je to išlo sa upisom...

[Vrh]
jelena_91
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 14:07 sri, 22. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

zanima me da li je moguce drugu godine prebaciti se sa matematike u Osijeku na odjel za mateamtiku u Zagrebu bez ponavljanja prve godine?
zanima me da li je moguce drugu godine prebaciti se sa matematike u Osijeku na odjel za mateamtiku u Zagrebu bez ponavljanja prve godine?

[Vrh]
Swerz
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 33 - 18

PostPostano: 16:40 sri, 22. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako su isti predmeti, onda ne vidim razloga zasto nebi mogla.
Ako su isti predmeti, onda ne vidim razloga zasto nebi mogla.

happyja7
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 2

PostPostano: 20:29 pon, 24. 1. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

dali znate kada se zbrajaju tih 6 godina (svaku godinu u 2) sta moras zavrsiti preddiplomski studij,ako prebacujes smjer dali se broji ispocetka ili od trenutka kad si upisao pmf?
dali znate kada se zbrajaju tih 6 godina (svaku godinu u 2) sta moras zavrsiti preddiplomski studij,ako prebacujes smjer dali se broji ispocetka ili od trenutka kad si upisao pmf?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Swerz
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 33 - 18

PostPostano: 21:00 pon, 24. 1. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ak skaces sa faxa na fax ili sa smjera na smjer unutar istog faxa onda se brojac resetira :D
Ak skaces sa faxa na fax ili sa smjera na smjer unutar istog faxa onda se brojac resetira Very Happy

ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 71 - 47

PostPostano: 21:12 pon, 24. 1. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Swerz"]Ak skaces sa faxa na fax ili sa smjera na smjer unutar istog faxa onda se brojac resetira :D[/quote]
nebih bas rekao. Kolega koji je prvi bio godinu dana na FER-u i onda dosao ovdje je ovu godinu morao placat jer mu se racunala ta godina sa FER-a.
Imas besplatno 4 godine na preddiplomskom i 3 na diplomskom. Drugim rijecima, mozes pasti jednu godinu. Kolega je pao jednu godinu na MO-u i kad mu se doda jos jedna godina na FER-u dode ti da studira 5 godina a ne 4 i zato je dobio "cestitku" od 5000 kn.
Swerz (napisa):
Ak skaces sa faxa na fax ili sa smjera na smjer unutar istog faxa onda se brojac resetira Very Happy

nebih bas rekao. Kolega koji je prvi bio godinu dana na FER-u i onda dosao ovdje je ovu godinu morao placat jer mu se racunala ta godina sa FER-a.
Imas besplatno 4 godine na preddiplomskom i 3 na diplomskom. Drugim rijecima, mozes pasti jednu godinu. Kolega je pao jednu godinu na MO-u i kad mu se doda jos jedna godina na FER-u dode ti da studira 5 godina a ne 4 i zato je dobio "cestitku" od 5000 kn.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Sljedeće
Stranica 5 / 11.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum