Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
insane_raver Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
RonnieColeman Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:27 sri, 1. 9. 2010 Naslov: |
|
|
Red, hot, chilly peppers što se cijene tiče!! :shock: :o
Cijena, naravno, može biti i groznija npr cijena boda(po konceptu dijeljenja sume na broj ectsa) na predd studiju nastavničkog usmjerenja jest 166,66, a cijena boda na dipl studiju(uz pretpostavku da je studij 8k kn) 266,66 kn.
Red, hot, chilly peppers što se cijene tiče!!
Cijena, naravno, može biti i groznija npr cijena boda(po konceptu dijeljenja sume na broj ectsa) na predd studiju nastavničkog usmjerenja jest 166,66, a cijena boda na dipl studiju(uz pretpostavku da je studij 8k kn) 266,66 kn.
_________________ ...He never had looked less like captain of any-thing, even his own soul.
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:46 sri, 1. 9. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="RonnieColeman"]Red, hot, chilly peppers što se cijene tiče!! :shock: :o
Cijena, naravno, može biti i groznija npr cijena boda(po konceptu dijeljenja sume na broj ectsa) na predd studiju nastavničkog usmjerenja jest 166,66, a cijena boda na dipl studiju(uz pretpostavku da je studij 8k kn) 266,66 kn.[/quote]
8000/60= 133.33 diplomski
5500/60= 91.66 preddiplomski
:lol:
malo si krivo računao.
RonnieColeman (napisa): | Red, hot, chilly peppers što se cijene tiče!!
Cijena, naravno, može biti i groznija npr cijena boda(po konceptu dijeljenja sume na broj ectsa) na predd studiju nastavničkog usmjerenja jest 166,66, a cijena boda na dipl studiju(uz pretpostavku da je studij 8k kn) 266,66 kn. |
malo si krivo računao.
_________________ potpis
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 14:53 sri, 1. 9. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="mladac"][quote="RonnieColeman"]Red, hot, chilly peppers što se cijene tiče!! :shock: :o
Cijena, naravno, može biti i groznija npr cijena boda(po konceptu dijeljenja sume na broj ectsa) na predd studiju nastavničkog usmjerenja jest 166,66, a cijena boda na dipl studiju(uz pretpostavku da je studij 8k kn) 266,66 kn.[/quote]
:lol:
malo si krivo računao.[/quote]
Da, "malo". :lol: :lol: :lol:
mladac (napisa): | RonnieColeman (napisa): | Red, hot, chilly peppers što se cijene tiče!!
Cijena, naravno, može biti i groznija npr cijena boda(po konceptu dijeljenja sume na broj ectsa) na predd studiju nastavničkog usmjerenja jest 166,66, a cijena boda na dipl studiju(uz pretpostavku da je studij 8k kn) 266,66 kn. |
malo si krivo računao. |
Da, "malo".
_________________ ...He never had looked less like captain of any-thing, even his own soul.
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 15:24 sri, 1. 9. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="insane_raver"]
mreže i građa su ti i na preddiplomskom, za logiku isto mislim da postoji kao izborni prije.
pa ne moraš ih kao diplomske upisivati.
[/quote]
Nažalost, gore nisam bio precizan.
Radi se o preddiplomskom nastavničkom pa spomenuti kolegiji postoje samo na diplomskim studijima.(računarstva i edukacijskom matematički-informatičkom)
[quote]
Način da ti se priznaju kasnije na diplomskom je da te predmete ne iskoristiš unutar onih 180ECTSa kad upisuješ.
Pa ukoliko ti budu neiskorišteni onda ih možeš koristiti za priznavanje. ukoliko je to moguće :) (Računarstvo recimo tu opciju nema :) )[/quote]
Ovdje te nisam razumio u nijednoj rečenici, makar imam neke slutnje, pa možeš podrobnije raščlaniti misao(ako želiš). Slutnja da govoriš o ovakvoj situaciji:
Ostaje bojazan, da ako upišem matematičku logiku sada da se ona neće priznati kao položen izborni kolegij na - diplomskom studiju edukacije matematike i informatike - te ću morati upisivati neki drugi izborni kolegij iz tamo ponuđenog skupa.
Npr. na diplomskom računarstva se taj kolegij nebi priznavao tj morao bi upisati neki drugi izborni kolegij.
insane_raver (napisa): |
mreže i građa su ti i na preddiplomskom, za logiku isto mislim da postoji kao izborni prije.
pa ne moraš ih kao diplomske upisivati.
|
Nažalost, gore nisam bio precizan.
Radi se o preddiplomskom nastavničkom pa spomenuti kolegiji postoje samo na diplomskim studijima.(računarstva i edukacijskom matematički-informatičkom)
Citat: |
Način da ti se priznaju kasnije na diplomskom je da te predmete ne iskoristiš unutar onih 180ECTSa kad upisuješ.
Pa ukoliko ti budu neiskorišteni onda ih možeš koristiti za priznavanje. ukoliko je to moguće (Računarstvo recimo tu opciju nema ) |
Ovdje te nisam razumio u nijednoj rečenici, makar imam neke slutnje, pa možeš podrobnije raščlaniti misao(ako želiš). Slutnja da govoriš o ovakvoj situaciji:
Ostaje bojazan, da ako upišem matematičku logiku sada da se ona neće priznati kao položen izborni kolegij na - diplomskom studiju edukacije matematike i informatike - te ću morati upisivati neki drugi izborni kolegij iz tamo ponuđenog skupa.
Npr. na diplomskom računarstva se taj kolegij nebi priznavao tj morao bi upisati neki drugi izborni kolegij.
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 16:09 sri, 1. 9. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="RonnieColeman"]Možda sam tek sada shvatio što pišete.
Dakle, ja te kolegije mogu "povući"(upisati) sa preddiplomskog inženjerskog na predd nastavnički i to će me koštati samo cijene molbe kolegija za nadopunu znanja :?:[/quote]
e, to to . :)
nisam ni ja bio jasan :)
a ovo što sam ja pisao za priznavanje se odnosi na to, upišeš predmete sa preddiplomskog inžinjerskog što možeš kroz molbu normalno upisati, napišeš nešto u smislu nadopuna znanja, zanima me računarstvo, bla bla ( tako meni rekli :) ), te potom njih NE SMIJEŠ iskoristiti za upis na diplomski, uvrstiti ih u skupove one (ako si u toku sa time).
Pa potom tražiti priznavanje kolegija i to je to......
Nadam se da sam mrvu jasniji :D
RonnieColeman (napisa): | Možda sam tek sada shvatio što pišete.
Dakle, ja te kolegije mogu "povući"(upisati) sa preddiplomskog inženjerskog na predd nastavnički i to će me koštati samo cijene molbe kolegija za nadopunu znanja  |
e, to to .
nisam ni ja bio jasan
a ovo što sam ja pisao za priznavanje se odnosi na to, upišeš predmete sa preddiplomskog inžinjerskog što možeš kroz molbu normalno upisati, napišeš nešto u smislu nadopuna znanja, zanima me računarstvo, bla bla ( tako meni rekli ), te potom njih NE SMIJEŠ iskoristiti za upis na diplomski, uvrstiti ih u skupove one (ako si u toku sa time).
Pa potom tražiti priznavanje kolegija i to je to......
Nadam se da sam mrvu jasniji
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 16:38 sri, 1. 9. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="insane_raver"]
Nadam se da sam mrvu jasniji :D[/quote]
Mrva je postignuta ali mene zanima barem šnita. :mrgreen:
Dakle, ako upišem Građu računala, mreže računala i matematičku logiku hoće li se oni priznati kao položeni kad sljedeće godine budem upisivao kvaziparcijalu diplomskog nastavničkog :?:
(Drugim riječima, smijem li računati kao da sam na diplomskom, ako upišem, riješio 15 ECTS bodova)
Jedan od ciljeva upisa tih kolegija, osim što me zanimaju, jest taj da ih ne moram polagati kasnije i da mi se priznaju.
Ove godine upisujem 17 ECTS bodova i želim "napuniti" do 35 ECTS bodova. Naravno da želim "puniti" kolegijima koji će mi se kasnije priznati.
insane_raver (napisa): |
Nadam se da sam mrvu jasniji  |
Mrva je postignuta ali mene zanima barem šnita.
Dakle, ako upišem Građu računala, mreže računala i matematičku logiku hoće li se oni priznati kao položeni kad sljedeće godine budem upisivao kvaziparcijalu diplomskog nastavničkog
(Drugim riječima, smijem li računati kao da sam na diplomskom, ako upišem, riješio 15 ECTS bodova)
Jedan od ciljeva upisa tih kolegija, osim što me zanimaju, jest taj da ih ne moram polagati kasnije i da mi se priznaju.
Ove godine upisujem 17 ECTS bodova i želim "napuniti" do 35 ECTS bodova. Naravno da želim "puniti" kolegijima koji će mi se kasnije priznati.
|
|
[Vrh] |
|
chinchi Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:53 sri, 1. 9. 2010 Naslov: |
|
|
da,smijes,al sve dok uz te koje upisujes viska skupis i 180ectsa sa preddiplomskog,koji su propisani programom u prve tri i na temelju njih upises diplomski...a sa tima viska ide:molba,upises,polozis,i nakon upisa na diplomski trazis da ti se priznaju pod program diplomskog,mislim da tak stvari stoje
da,smijes,al sve dok uz te koje upisujes viska skupis i 180ectsa sa preddiplomskog,koji su propisani programom u prve tri i na temelju njih upises diplomski...a sa tima viska ide:molba,upises,polozis,i nakon upisa na diplomski trazis da ti se priznaju pod program diplomskog,mislim da tak stvari stoje
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 18:37 sri, 1. 9. 2010 Naslov: |
|
|
Ako sam dobro shvatio, svaki kolegij izvan propisanog programa konkretnog preddiplomskog studija, a takvi su sva tri koja želim, ne pridonosi svojim ects bodovima ukupnoj sumi bodova koji se [b]priznaju za upis diplomskog[/b] studija.
(za upis diplomskog studija potrebno je 180 ects bodova)
Tih 15 bodova, koliko nose u sumi ta tri kolegija, će mi se priznati tek kad je diplomski jednom upisan, a dotad ne.
Činjenica jest da neću moći imati 180 bodova pa mi kvaziparcijala ne gine.
(osim naravno ako pričekam godinu)
Samo mi je bitno da se ne desi kao na računarskom diplomskom, tamo mnogi kolegiji, konkretno- Građa računala, matematička logika, Oblikovanje algoritama, Baze podataka, Rač. praktikum2, Objektno programiranje - se ne priznaju tj moraju se upisati njihovi supstituti.
Ipak, utjeha je, ova tri kolegija koja želim ne mogu se susresti kroz predd studij edukacije već se "povlače izvana"(upisuju iz drugih predd studija) dok se kroz predd studij inženjerski svih šestero mogu susresti pa se valjda zato nužno ne priznaju jer onaj koji ih je susreo ima mnogo manje kolegija za dati.
Ako sam dobro shvatio, svaki kolegij izvan propisanog programa konkretnog preddiplomskog studija, a takvi su sva tri koja želim, ne pridonosi svojim ects bodovima ukupnoj sumi bodova koji se priznaju za upis diplomskog studija.
(za upis diplomskog studija potrebno je 180 ects bodova)
Tih 15 bodova, koliko nose u sumi ta tri kolegija, će mi se priznati tek kad je diplomski jednom upisan, a dotad ne.
Činjenica jest da neću moći imati 180 bodova pa mi kvaziparcijala ne gine.
(osim naravno ako pričekam godinu)
Samo mi je bitno da se ne desi kao na računarskom diplomskom, tamo mnogi kolegiji, konkretno- Građa računala, matematička logika, Oblikovanje algoritama, Baze podataka, Rač. praktikum2, Objektno programiranje - se ne priznaju tj moraju se upisati njihovi supstituti.
Ipak, utjeha je, ova tri kolegija koja želim ne mogu se susresti kroz predd studij edukacije već se "povlače izvana"(upisuju iz drugih predd studija) dok se kroz predd studij inženjerski svih šestero mogu susresti pa se valjda zato nužno ne priznaju jer onaj koji ih je susreo ima mnogo manje kolegija za dati.
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 19:41 sri, 1. 9. 2010 Naslov: |
|
|
Jest, mrva je multiplicirana do razine pljesnive šnite. :zubo:
Nego, zna li itko jeli prekasno za pisanje molbi za kolegije za nadopunu znanja(nisam se još upisao, a valjda su još naredna dva dana ostala) i ako nije dali se za svaki kolegij piše zasebna molba, što tereti novčanik sa 150 kn, ili se piše u jednoj molbi svaki kolegij, što ostavlja 100 kn za druge stvari :?:
Jest, mrva je multiplicirana do razine pljesnive šnite.
Nego, zna li itko jeli prekasno za pisanje molbi za kolegije za nadopunu znanja(nisam se još upisao, a valjda su još naredna dva dana ostala) i ako nije dali se za svaki kolegij piše zasebna molba, što tereti novčanik sa 150 kn, ili se piše u jednoj molbi svaki kolegij, što ostavlja 100 kn za druge stvari
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
jelena_91 Forumaš(ica)

Spol: