Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Natječaj za upis kandidata na doktorski studij (informacija)
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Diplomski, magisteriji, doktorati,...
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
Sarma = la pohva - posuda
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:44 sri, 7. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

@GauSs_: Ti si novak, pa tebi placa MZOS (tj. fax :nuts2:); ne znam primjenjuje li se samo na nove.

@Lara: 6kkn/god, ali ne "po automatizmu", nego putem molbe.

@goranm: Have no idea. :neznam:

@GauSs_ (opet): Da, ocjene na svim ispitima moraju biti 4 ili 5; mislim da to jos uvijek stoji.
@GauSs_: Ti si novak, pa tebi placa MZOS (tj. fax Nuts); ne znam primjenjuje li se samo na nove.

@Lara: 6kkn/god, ali ne "po automatizmu", nego putem molbe.

@goranm: Have no idea. Ja to stvarno ne znam

@GauSs_ (opet): Da, ocjene na svim ispitima moraju biti 4 ili 5; mislim da to jos uvijek stoji.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Tvrtko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 65 - 39

PostPostano: 21:28 sri, 7. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
Inace, danas je cijena doktorskog dignuta na 20.000kn/god. Pitao sam posebno zbog "honoraraca" i slicnih: "za osobne potrebe" (tj. ako covjek sam financira doktorat), cifra ostaje 6.000kn/god + moze se dobiti na rate (treba dati molbu da se ostvari ovo pravo; detaljnije popricati s voditeljem doktorskog studija).[/quote]

Kako 6000 kn !? Prosle godine kad sam ja krenuo (a nisam bio jos novak) u ugovoru je jasno stajalo 10000 kn na tri rate.

@Gauss: Mislim da specijalisti vise ne postoje u novom pravilniku

@goranm: Mislim da ce ti se odobrit uvjetni upis (tako nesto).
vsego (napisa):

Inace, danas je cijena doktorskog dignuta na 20.000kn/god. Pitao sam posebno zbog "honoraraca" i slicnih: "za osobne potrebe" (tj. ako covjek sam financira doktorat), cifra ostaje 6.000kn/god + moze se dobiti na rate (treba dati molbu da se ostvari ovo pravo; detaljnije popricati s voditeljem doktorskog studija).

Kako 6000 kn !? Prosle godine kad sam ja krenuo (a nisam bio jos novak) u ugovoru je jasno stajalo 10000 kn na tri rate.

@Gauss: Mislim da specijalisti vise ne postoje u novom pravilniku

@goranm: Mislim da ce ti se odobrit uvjetni upis (tako nesto).

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:52 sri, 7. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Gle, ja sam pitao i tako mi je receno. Jesi pisao molbu da ti smanje svotu jer se sam financiras? Ako da, sto kaze rjesenje molbe?
Gle, ja sam pitao i tako mi je receno. Jesi pisao molbu da ti smanje svotu jer se sam financiras? Ako da, sto kaze rjesenje molbe?

[Vrh]
Tvrtko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 65 - 39

PostPostano: 8:23 čet, 8. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Oprosti, nitko nije znao za to. Vjerujem da bi svi koji se sami financiraju dali molbu (a ima vise ljudi). Nikom novci ne rastu na grani.

Pretpostavljam da se radi o necem novom. Odluka da se osobama koje same financiraju studij naplati manje je logicna, jer 10000 je iznos koji se jos moze platit, ali 20000 kn mislim da si malo ljudi moze priustit.
Oprosti, nitko nije znao za to. Vjerujem da bi svi koji se sami financiraju dali molbu (a ima vise ljudi). Nikom novci ne rastu na grani.

Pretpostavljam da se radi o necem novom. Odluka da se osobama koje same financiraju studij naplati manje je logicna, jer 10000 je iznos koji se jos moze platit, ali 20000 kn mislim da si malo ljudi moze priustit.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 9:11 čet, 8. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Studij ima svoju cijenu (prije 10kkn/god; sada 20kkn/god); to sto se radi veliki popust onima koji sami placaju, dobra je volja (i poprilicno razuman potez) Fakulteta. I ne, to nije "nesto novo": postojalo je i u doba kad sam ja upisao magisterij (kolegica s kojom sam studirao si je sama placala).

Isto sto stalno zvocamo studentima: treba razgovarati, pitati,... "Ja si sam placam i 10/20 kila kuna mi je puno. Postoji li nacin da se to malo smanji?" U najgorem slucaju, riskiras da ti kazu "ne".

Umjesto da se sad tu natezemo, idi vidi je l' ti se moze retrogradno smanjiti, pa da ti fax vrati dio para. Ja ocekujem da to nece ici, ali neces znati dok ne pitas!
Studij ima svoju cijenu (prije 10kkn/god; sada 20kkn/god); to sto se radi veliki popust onima koji sami placaju, dobra je volja (i poprilicno razuman potez) Fakulteta. I ne, to nije "nesto novo": postojalo je i u doba kad sam ja upisao magisterij (kolegica s kojom sam studirao si je sama placala).

Isto sto stalno zvocamo studentima: treba razgovarati, pitati,... "Ja si sam placam i 10/20 kila kuna mi je puno. Postoji li nacin da se to malo smanji?" U najgorem slucaju, riskiras da ti kazu "ne".

Umjesto da se sad tu natezemo, idi vidi je l' ti se moze retrogradno smanjiti, pa da ti fax vrati dio para. Ja ocekujem da to nece ici, ali neces znati dok ne pitas!

[Vrh]
Tvrtko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 65 - 39

PostPostano: 11:45 čet, 8. 10. 2009    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma nije nikakav problem, samo smatram da je dobro da se to zna.

Ja ionako nisam platio cijelu cijenu (jer sam u medjuvremenu postao novak), a za prvu ratu su mi prvo rekli da ce vratiti, a kasnije mi je receno nista od toga.

Smatram da je dobro da za neke, koji recimo cekaju novacki/asistentski status, da im se omoguci da nastave studij po prihvatljivoj cijeni.
Ma nije nikakav problem, samo smatram da je dobro da se to zna.

Ja ionako nisam platio cijelu cijenu (jer sam u medjuvremenu postao novak), a za prvu ratu su mi prvo rekli da ce vratiti, a kasnije mi je receno nista od toga.

Smatram da je dobro da za neke, koji recimo cekaju novacki/asistentski status, da im se omoguci da nastave studij po prihvatljivoj cijeni.

[Vrh]
Gost

PostPostano: 16:40 sri, 13. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Što nije danas morao biti znanstveni kolokvij o nekim H-mjerama??
Što nije danas morao biti znanstveni kolokvij o nekim H-mjerama??

[Vrh]
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
140 = 152 - 12

PostPostano: 20:50 sri, 13. 1. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa i bio je: [url]http://degiorgi.math.hr/kolokvij/view.php?id=70[/url]
Pa i bio je: http://degiorgi.math.hr/kolokvij/view.php?id=70

Rokul
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 10 - 1

PostPostano: 23:29 sri, 29. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jedno pitanjce! Događa li se da doktorski studij upisuju studenti koji su završili nastavnički smjer matematike? I je li to uopće moguće? Kako s njima i plaćanjem biva? Moraju li si sami plaćati studij, ili se dogodi da se angažiraju kao znanstveni novaci ili asistenti?
Jedno pitanjce! Događa li se da doktorski studij upisuju studenti koji su završili nastavnički smjer matematike? I je li to uopće moguće? Kako s njima i plaćanjem biva? Moraju li si sami plaćati studij, ili se dogodi da se angažiraju kao znanstveni novaci ili asistenti?

kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 19:52 čet, 30. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zašto ne bi bilo moguće da studenti nastavničkih studija upišu doktorski? Uvjet je da je minimalan prosjek ocjena 3.5, a ako je manji (minimum je 3.0) potrebne su dvije preporuke sa fakulteta. Ako nisu angažirani kao znanstveni novaci, onda sami plaćaju doktorski studij... Dakle, sva su pravila kao i za ing smjer.

E sad, pitanje je....koliko košta doktorski studij za ljude koji ga sami plaćaju? Ima li itko tu informaciju?
Zašto ne bi bilo moguće da studenti nastavničkih studija upišu doktorski? Uvjet je da je minimalan prosjek ocjena 3.5, a ako je manji (minimum je 3.0) potrebne su dvije preporuke sa fakulteta. Ako nisu angažirani kao znanstveni novaci, onda sami plaćaju doktorski studij... Dakle, sva su pravila kao i za ing smjer.

E sad, pitanje je....koliko košta doktorski studij za ljude koji ga sami plaćaju? Ima li itko tu informaciju?

by A.Einstein
[Vrh]
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

140 = 152 - 12

PostPostano: 22:11 čet, 30. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dosad je bilo 6000 kn.
Dosad je bilo 6000 kn.

kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 23:36 čet, 30. 9. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

6000 kuna?! Samo?! Zar nije bilo cca 20000 kuna godina? Možda sam ja nešto pobrkao... :/

EDIT: ne, nisam pobrkao... [url=http://www.math.hr/lgs.axd?t=16&id=2773]Odluka o školarini na postdiplomskom studiju[/url]
6000 kuna?! Samo?! Zar nije bilo cca 20000 kuna godina? Možda sam ja nešto pobrkao... Ehm?

EDIT: ne, nisam pobrkao... Odluka o školarini na postdiplomskom studiju

by A.Einstein
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:18 pet, 1. 10. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, 20kkn, ali ako si sam placas mozes pisati molbu koju ti Dobri Duhovi Faxa gotovo sigurno odbre, pa dodjes do cifre koju je Melkor naveo. 8)
Da, 20kkn, ali ako si sam placas mozes pisati molbu koju ti Dobri Duhovi Faxa gotovo sigurno odbre, pa dodjes do cifre koju je Melkor naveo. Cool

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 15:47 pet, 1. 10. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Onda je to jedna sasvim drugačija priča. Vsego, zahvaljujem na informaciji! Malo je teško nama koji radimo u školi izdvojiti novce, a ni MZOŠ ni škola nam sasvim sigurno ne bi pomoglo u troškovima...
Onda je to jedna sasvim drugačija priča. Vsego, zahvaljujem na informaciji! Malo je teško nama koji radimo u školi izdvojiti novce, a ni MZOŠ ni škola nam sasvim sigurno ne bi pomoglo u troškovima...

by A.Einstein
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Diplomski, magisteriji, doktorati,... Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum