Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Jaja Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
d@nijel Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Bubsi Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mililimi Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
insane_raver Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 13:27 pet, 15. 10. 2010 Naslov: |
|
|
Sramota, umjesto da se fakultet trudi da nam olakša studiranje time da rješavamo predmete s više godine, oni nam samo otimaju novce. A još žalosnije što su svi krivo informirani i sad odjednom oni koji već plaćaju 5000kn, moraju platiti još i kvazi, a u 7 mj kad sam pitala, rekli, ma ne to se odnosi samo na bolonjce koji plaćaju po ECTS bodu...
I sad moram poništiti predmete, a već pol semestra prošlo, riješila i zadaće koje nisu bile lagane, a sad pada sve u vodu jer par nemam.
Hvala PMF-MO, hvala puno!
Sramota, umjesto da se fakultet trudi da nam olakša studiranje time da rješavamo predmete s više godine, oni nam samo otimaju novce. A još žalosnije što su svi krivo informirani i sad odjednom oni koji već plaćaju 5000kn, moraju platiti još i kvazi, a u 7 mj kad sam pitala, rekli, ma ne to se odnosi samo na bolonjce koji plaćaju po ECTS bodu...
I sad moram poništiti predmete, a već pol semestra prošlo, riješila i zadaće koje nisu bile lagane, a sad pada sve u vodu jer par nemam.
Hvala PMF-MO, hvala puno!
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 16:19 pet, 15. 10. 2010 Naslov: |
|
|
To nisu kolegiji s vise godine, nego kolegiji s drugog studija. Raspitaj se malo kako je na drugim fakultetima/odsjecima... je l' uopce moguce polagati nesto s diplomskog prije nego zavrsis preddiplomski. Koliko je meni poznato, tu mogucnost daje samo MO.
Inace, placanje je uvedeno jer je puno studenata upisivalo tako kolegije (po principu "sto vise, kad se ionako ne placa") i padalo, a onda bi opet isto upisali besplatno na diplomskom studiju. Dakle, studenti s kvaziparcijale su imali po dva besplatna pokusaja, a oni koji su redovito studirali (bez kvaziparcijale) samo po jedan. Sram nas bilo da smo odlucili uvesti da svi imaju jednak broj besplatnih sansi (jednu).
S obzirom na zahvalnost studenata, mozda bi kvaziparcijalu (koja je uvedena na moju inicijativu) mogli i ukinuti.
To nisu kolegiji s vise godine, nego kolegiji s drugog studija. Raspitaj se malo kako je na drugim fakultetima/odsjecima... je l' uopce moguce polagati nesto s diplomskog prije nego zavrsis preddiplomski. Koliko je meni poznato, tu mogucnost daje samo MO.
Inace, placanje je uvedeno jer je puno studenata upisivalo tako kolegije (po principu "sto vise, kad se ionako ne placa") i padalo, a onda bi opet isto upisali besplatno na diplomskom studiju. Dakle, studenti s kvaziparcijale su imali po dva besplatna pokusaja, a oni koji su redovito studirali (bez kvaziparcijale) samo po jedan. Sram nas bilo da smo odlucili uvesti da svi imaju jednak broj besplatnih sansi (jednu).
S obzirom na zahvalnost studenata, mozda bi kvaziparcijalu (koja je uvedena na moju inicijativu) mogli i ukinuti.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)
|
Postano: 16:24 pet, 15. 10. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]
[/quote]
Hm, moglo se nekako staviti da se prvi put upisuje besplatno a onda plaća ako se ponovo upiše na diplomskom? :)
(Nije da sam ja tu na bilo čijoj strani, nemam pravo tvrditi da treba biti onako kako bi meni više odgovaralo, a opet se neću baš boriti protiv osobnih interesa)
vsego (napisa): |
|
Hm, moglo se nekako staviti da se prvi put upisuje besplatno a onda plaća ako se ponovo upiše na diplomskom?
(Nije da sam ja tu na bilo čijoj strani, nemam pravo tvrditi da treba biti onako kako bi meni više odgovaralo, a opet se neću baš boriti protiv osobnih interesa)
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:30 pet, 15. 10. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Atomised"]
Hm, moglo se nekako staviti da se prvi put upisuje besplatno a onda plaća ako se ponovo upiše na diplomskom? :)
(Nije da sam ja tu na bilo čijoj strani, nemam pravo tvrditi da treba biti onako kako bi meni više odgovaralo, a opet se neću baš boriti protiv osobnih interesa)[/quote]
Da, to bi bilo logičnije, da mi koji želimo to položiti, prvi put ne platimo, a ne da ljudi upisuju to i rade gužve, a neki to stvarno žele položiti...
A druga glupost je, da netko kome je ostao 1 predmet iz 2. semestra 3. godine, mora čekati godinu dana da položi taj jedan predmet, umjesto da postoji mogućnost da se to polaže u zimskom semestru i ako se ne želi studirati dalje, ima dodiplomu i može ići raditi (nemojte mi prodavati fore da se i ovak može zaposliti dok čeka godinu, jer ne može!)
Atomised (napisa): |
Hm, moglo se nekako staviti da se prvi put upisuje besplatno a onda plaća ako se ponovo upiše na diplomskom?
(Nije da sam ja tu na bilo čijoj strani, nemam pravo tvrditi da treba biti onako kako bi meni više odgovaralo, a opet se neću baš boriti protiv osobnih interesa) |
Da, to bi bilo logičnije, da mi koji želimo to položiti, prvi put ne platimo, a ne da ljudi upisuju to i rade gužve, a neki to stvarno žele položiti...
A druga glupost je, da netko kome je ostao 1 predmet iz 2. semestra 3. godine, mora čekati godinu dana da položi taj jedan predmet, umjesto da postoji mogućnost da se to polaže u zimskom semestru i ako se ne želi studirati dalje, ima dodiplomu i može ići raditi (nemojte mi prodavati fore da se i ovak može zaposliti dok čeka godinu, jer ne može!)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 17:44 pet, 15. 10. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Atomised"][quote="vsego"]Inace, placanje je uvedeno jer je puno studenata upisivalo tako kolegije (po principu "sto vise, kad se ionako ne placa") i padalo, a onda bi opet isto upisali besplatno na diplomskom studiju. Dakle, studenti s kvaziparcijale su imali po dva besplatna pokusaja, a oni koji su redovito studirali (bez kvaziparcijale) samo po jedan. Sram nas bilo da smo odlucili uvesti da svi imaju jednak broj besplatnih sansi (jednu).[/quote]
Hm, moglo se nekako staviti da se prvi put upisuje besplatno a onda plaća ako se ponovo upiše na diplomskom? :)[/quote]
Nije se moglo, bas zato jer su to razliciti studiji. Formalno, mislim da su i kolegiji raziliciti, pa se radi priznavanje "ekvivalentnih" (a zapravo istih) kolegija na diplomskom ako su polozeni prije (putem "kvaziparcijale").
Anyway, poanta je: MO nije duzan dati kvaziparcijalu. Dapace, vecina faxeva (ako itko osim nas) uopce ne nudi takvu mogucnost. Kome ne pase, ne mora prihvatiti i mir. Bit ce manje grupe na diplomskim studijima, sto uopce nije lose.
Atomised (napisa): | vsego (napisa): | Inace, placanje je uvedeno jer je puno studenata upisivalo tako kolegije (po principu "sto vise, kad se ionako ne placa") i padalo, a onda bi opet isto upisali besplatno na diplomskom studiju. Dakle, studenti s kvaziparcijale su imali po dva besplatna pokusaja, a oni koji su redovito studirali (bez kvaziparcijale) samo po jedan. Sram nas bilo da smo odlucili uvesti da svi imaju jednak broj besplatnih sansi (jednu). |
Hm, moglo se nekako staviti da se prvi put upisuje besplatno a onda plaća ako se ponovo upiše na diplomskom? |
Nije se moglo, bas zato jer su to razliciti studiji. Formalno, mislim da su i kolegiji raziliciti, pa se radi priznavanje "ekvivalentnih" (a zapravo istih) kolegija na diplomskom ako su polozeni prije (putem "kvaziparcijale").
Anyway, poanta je: MO nije duzan dati kvaziparcijalu. Dapace, vecina faxeva (ako itko osim nas) uopce ne nudi takvu mogucnost. Kome ne pase, ne mora prihvatiti i mir. Bit ce manje grupe na diplomskim studijima, sto uopce nije lose.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 2:51 sub, 16. 10. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Charmed"]Kaj nije shema da drugi fakulteti imaju imaju foru, upiši kaj god možeš (do neke granice bodova naravno) za ono za što imaš položenog prethodnika?[/quote]
Da, na [b]istom studiju[/b], sto ima i MO. Za upis icega s diplomskog treba biti student diplomskog, a to ne ide bez dovrsenog preddiplomskog.
Kad sam prezentirao ideju kvaziparcijale, bila je to novost koju niti jedan fax nije imao (mislim da se to cak povuklo negdje kao argument protiv kvaziparcijale). Ne znam je l' u medjuvremenu neki fax uveo to ili nesto slicno. Koliko znam, nije.
Charmed (napisa): | Kaj nije shema da drugi fakulteti imaju imaju foru, upiši kaj god možeš (do neke granice bodova naravno) za ono za što imaš položenog prethodnika? |
Da, na istom studiju, sto ima i MO. Za upis icega s diplomskog treba biti student diplomskog, a to ne ide bez dovrsenog preddiplomskog.
Kad sam prezentirao ideju kvaziparcijale, bila je to novost koju niti jedan fax nije imao (mislim da se to cak povuklo negdje kao argument protiv kvaziparcijale). Ne znam je l' u medjuvremenu neki fax uveo to ili nesto slicno. Koliko znam, nije.
|
|
[Vrh] |
|
Crazylamb1 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 12:40 sub, 16. 10. 2010 Naslov: |
|
|
a je li moze student diplomskog uzeti predmet s preddiplomskog? ne nuzno da mu se broji u ukupni broj ects bodova sa diplomskog, vec cisto kao nadopunu znanja ili nesto?
ps. ja sam na diplomskom i nemam nista od toga ni da se placa ni da se ne placa kvaziparcijala, ali smatram da je najbolje da je prvi put besplatno, a ako se onda upisuje opet, da se placa. ako se moze uvesti kvaziparcijala, moglo bi se uvesti i tako nesto..valjda?
a je li moze student diplomskog uzeti predmet s preddiplomskog? ne nuzno da mu se broji u ukupni broj ects bodova sa diplomskog, vec cisto kao nadopunu znanja ili nesto?
ps. ja sam na diplomskom i nemam nista od toga ni da se placa ni da se ne placa kvaziparcijala, ali smatram da je najbolje da je prvi put besplatno, a ako se onda upisuje opet, da se placa. ako se moze uvesti kvaziparcijala, moglo bi se uvesti i tako nesto..valjda?
|
|
[Vrh] |
|
dosed_girl Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:03 ned, 17. 10. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Crazylamb1"]
ps. ja sam na diplomskom i nemam nista od toga ni da se placa ni da se ne placa kvaziparcijala, ali smatram da je najbolje da je prvi put besplatno, a ako se onda upisuje opet, da se placa. ako se moze uvesti kvaziparcijala, moglo bi se uvesti i tako nesto..valjda?[/quote]
tak je bilo prošle godine, kvaziparcijala besplatna (fala svemiru, jer bi se naplaćala brdo), tek od ove je uvedeno plaćanje. tako da sumnjam da će ponovo bit besplatno. il barem neće tako brzo.
Crazylamb1 (napisa): |
ps. ja sam na diplomskom i nemam nista od toga ni da se placa ni da se ne placa kvaziparcijala, ali smatram da je najbolje da je prvi put besplatno, a ako se onda upisuje opet, da se placa. ako se moze uvesti kvaziparcijala, moglo bi se uvesti i tako nesto..valjda? |
tak je bilo prošle godine, kvaziparcijala besplatna (fala svemiru, jer bi se naplaćala brdo), tek od ove je uvedeno plaćanje. tako da sumnjam da će ponovo bit besplatno. il barem neće tako brzo.
_________________ a part of me gets sick / a part of me gets sore
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 17:58 ned, 17. 10. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="dosed_girl"]tak je bilo prošle godine, kvaziparcijala besplatna (fala svemiru, jer bi se naplaćala brdo), tek od ove je uvedeno plaćanje. tako da sumnjam da će ponovo bit besplatno. il barem neće tako brzo.[/quote]
Bila je besplatna prve (mislim) dvije godine, pa je primijeceno jako puno "turistickih" upisivanja (cit. studenti upisu kojesta jer mogu, a vrlo malo toga polaze). Tako se doslo na ideju da to treba naplacivati, a onda je tek primijeceno da je zapravo trebalo biti naplacivano od prvog dana (jer je to kolegij s drugog studija). Ponavljam: "kvaziparcijala" je samo nas kolokvijalizam i stvar formalno ne postoji... hence ono "kvazi" u nazivu.
Objasnio sam zasto ne moze "prvi put besplatno" (tj. zasto se drugi put, ako se upisuje na diplomskom, ne moze naplatiti).
dosed_girl (napisa): | tak je bilo prošle godine, kvaziparcijala besplatna (fala svemiru, jer bi se naplaćala brdo), tek od ove je uvedeno plaćanje. tako da sumnjam da će ponovo bit besplatno. il barem neće tako brzo. |
Bila je besplatna prve (mislim) dvije godine, pa je primijeceno jako puno "turistickih" upisivanja (cit. studenti upisu kojesta jer mogu, a vrlo malo toga polaze). Tako se doslo na ideju da to treba naplacivati, a onda je tek primijeceno da je zapravo trebalo biti naplacivano od prvog dana (jer je to kolegij s drugog studija). Ponavljam: "kvaziparcijala" je samo nas kolokvijalizam i stvar formalno ne postoji... hence ono "kvazi" u nazivu.
Objasnio sam zasto ne moze "prvi put besplatno" (tj. zasto se drugi put, ako se upisuje na diplomskom, ne moze naplatiti).
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|