Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
GCOX Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ante c Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
misakm Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Crazylamb1 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Xicer Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 19:32 sub, 11. 12. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="Xicer"]Imam pitanje u vezi 29 zadatka.
Zanima me gdje treba smjestiti rezultat, jer ako sam dobro shvatio kod vezane liste nije bitno gdje je rezultat pošto će prethodni element imati pointer na njega.
[/quote]
gdje god zelis, a da tamo nema nista sto trenutno koristis
[quote]
Također me zanima da li sam dobro shvatio da rezultat treba smjesiti u listu tako bi ona zadržala uzlaznu strukturu?
[/quote]
da
[quote]
Uvelike bi pomogao primjer ulaznih i izlaznih podataka(mislim da ću tako najlakše shvatiti).
Hvala[/quote]
lista : -3 -> -2 -> 1 ->7
rezultat : -3 -> -2 -> 1 -> 3 -> 7
Xicer (napisa): | Imam pitanje u vezi 29 zadatka.
Zanima me gdje treba smjestiti rezultat, jer ako sam dobro shvatio kod vezane liste nije bitno gdje je rezultat pošto će prethodni element imati pointer na njega.
|
gdje god zelis, a da tamo nema nista sto trenutno koristis
Citat: |
Također me zanima da li sam dobro shvatio da rezultat treba smjesiti u listu tako bi ona zadržala uzlaznu strukturu?
|
da
Uvelike bi pomogao primjer ulaznih i izlaznih podataka(mislim da ću tako najlakše shvatiti).
Hvala |
lista : -3 → -2 → 1 →7
rezultat : -3 → -2 → 1 → 3 → 7
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
GCOX Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:14 sub, 11. 12. 2010 Naslov: |
|
|
Imam par pitanja vezanih uz prakticne zadatke pa podjimo redom...
19zadatak:
Jel mozemo uzeti pretpostavku da konvertiramo charove oblika 1,...,9 te A,...,F ili konverzija mora bit vrsena nad svim charovima ascii liste??
22zadatak:
jel ovo dovoljno dobra petlja za rjesenje zadatka??
[code:1] MOVE.B #6,D0
MOVE #0,CCR
LOOP:
SUBX.B -(A1),-(A0)
DBRA D0,LOOP[/code:1]
p.s. Vrime pisanja prakticnog kolovija je 45 min ako se ne varan??
p.s.s. Jel postoji zelja/sansa da se to produzi na 60 min?? ;)
P.S.S.S. U zadatku br. 11 ako je broj jedinica =12 je li rezultat mora biti 12 ili C tj. je li dozvoljeno da rezultat bude hex broj??
Imam par pitanja vezanih uz prakticne zadatke pa podjimo redom...
19zadatak:
Jel mozemo uzeti pretpostavku da konvertiramo charove oblika 1,...,9 te A,...,F ili konverzija mora bit vrsena nad svim charovima ascii liste??
22zadatak:
jel ovo dovoljno dobra petlja za rjesenje zadatka??
Kod: | MOVE.B #6,D0
MOVE #0,CCR
LOOP:
SUBX.B -(A1),-(A0)
DBRA D0,LOOP |
p.s.s. Jel postoji zelja/sansa da se to produzi na 60 min??
P.S.S.S. U zadatku br. 11 ako je broj jedinica =12 je li rezultat mora biti 12 ili C tj. je li dozvoljeno da rezultat bude hex broj??
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 23:05 sub, 11. 12. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="GCOX"]Imam par pitanja vezanih uz prakticne zadatke pa podjimo redom...
19zadatak:
[/quote]
biti ce sigurno 0-9 ili A-F
[quote]
p.s.s. Jel postoji zelja/sansa da se to produzi na 60 min?? ;)
P.S.S.S. U zadatku br. 11 ako je broj jedinica =12 je li rezultat mora biti 12 ili C tj. je li dozvoljeno da rezultat bude hex broj??[/quote]
ne varas se
ne
ako je broj jedinca =12 onda moras zapisati broj 12 u memoriju (ovdje mi nisi bas jasan)
GCOX (napisa): | Imam par pitanja vezanih uz prakticne zadatke pa podjimo redom...
19zadatak:
|
biti ce sigurno 0-9 ili A-F
p.s.s. Jel postoji zelja/sansa da se to produzi na 60 min??
P.S.S.S. U zadatku br. 11 ako je broj jedinica =12 je li rezultat mora biti 12 ili C tj. je li dozvoljeno da rezultat bude hex broj?? |
ne varas se
ne
ako je broj jedinca =12 onda moras zapisati broj 12 u memoriju (ovdje mi nisi bas jasan)
|
|
[Vrh] |
|
GCOX Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
klaymen Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:21 ned, 12. 12. 2010 Naslov: |
|
|
ako sam uopce skuzila sto pitas evo odgovor :D
koliko sam ja upoznata assembler radi samo sa HEX radi jednostavnosti prikaza
neznam zasto si kompliciras zivot s tim (10)10 tj (0A)16, 0A bi trebalo i pisati u rezultatu, ako se bas zeli da pise 10 kao dekadski, onda taj program nebi trebao biti za 5b, vec za 15 ili 20 jer bi onda taj 0A trebao prebaciti u BCD sto se vec u jednom prakticnom (21.) trazi...
kada smo radili gradivo za 11 prakticni BCD nismo ni spominjali, a opet ponavljam mislim da bi to bilo malo previse za zadatak koji nosi samo 5b
+ispricavam se ako odgovaram na nesto sto nisi pitao, ali stvarno nisi postavio pitanje najjasnije ;)
ako sam uopce skuzila sto pitas evo odgovor
neznam zasto si kompliciras zivot s tim (10)10 tj (0A)16, 0A bi trebalo i pisati u rezultatu, ako se bas zeli da pise 10 kao dekadski, onda taj program nebi trebao biti za 5b, vec za 15 ili 20 jer bi onda taj 0A trebao prebaciti u BCD sto se vec u jednom prakticnom (21.) trazi...
kada smo radili gradivo za 11 prakticni BCD nismo ni spominjali, a opet ponavljam mislim da bi to bilo malo previse za zadatak koji nosi samo 5b
+ispricavam se ako odgovaram na nesto sto nisi pitao, ali stvarno nisi postavio pitanje najjasnije
_________________ PFI - hana
|
|
[Vrh] |
|
GCOX Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:52 ned, 12. 12. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="klaymen"]ako sam uopce skuzila sto pitas evo odgovor :D
+ispricavam se ako odgovaram na nesto sto nisi pitao, ali stvarno nisi postavio pitanje najjasnije ;)[/quote]
AGREE...
eh mora san pitat da nebi bilo mile-lale na PK ;)
sta se pitanja tice, neda mi se pisat romane pa je mozda prekratko :D
odlicno HEX broj ce biti upisan ko rez u memoriju jer bi bilo malo gadno to konvertirat...
tnx na odgovoru
klaymen (napisa): | ako sam uopce skuzila sto pitas evo odgovor
+ispricavam se ako odgovaram na nesto sto nisi pitao, ali stvarno nisi postavio pitanje najjasnije  |
AGREE...
eh mora san pitat da nebi bilo mile-lale na PK
sta se pitanja tice, neda mi se pisat romane pa je mozda prekratko
odlicno HEX broj ce biti upisan ko rez u memoriju jer bi bilo malo gadno to konvertirat...
tnx na odgovoru
|
|
[Vrh] |
|
klaymen Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
GCOX Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
klaymen Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
touchmeimsick Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 15:26 pon, 13. 12. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="touchmeimsick"]mogu ja isto jedno pitanje oko 29 jer mi onaj odgovor gore baš ne ukazuje rješenje.
za slučaj da je zbroj veći od svih elemenata i moramo ga stavit na kraj, (nemožemo ga staviti na adresu FFFFFFFF),
nego jel moram ja sad pretraživat koju adresu nisam koristila u programu, ili odaberem samo neku konstantnu na koju bi mi UVJEK stavljao taj zbroj .[/quote]
rezultat morate spremiti tako da ne unisti listu i ne unisti program. lista ce biti neka random koju ja smislim na prakticnom.
touchmeimsick (napisa): | mogu ja isto jedno pitanje oko 29 jer mi onaj odgovor gore baš ne ukazuje rješenje.
za slučaj da je zbroj veći od svih elemenata i moramo ga stavit na kraj, (nemožemo ga staviti na adresu FFFFFFFF),
nego jel moram ja sad pretraživat koju adresu nisam koristila u programu, ili odaberem samo neku konstantnu na koju bi mi UVJEK stavljao taj zbroj . |
rezultat morate spremiti tako da ne unisti listu i ne unisti program. lista ce biti neka random koju ja smislim na prakticnom.
|
|
[Vrh] |
|
kre5o Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)

Spol: 
|