Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
Postano: 23:17 pon, 21. 3. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="kenny"]Ok, taj argument i stoji i ne stoji u isto vrijeme. Stoga imam pitanje - recimo i da postoje neki konkretni projekti... Koliko je jednom prosječnom studentu prihvatljivo raditi dnevno/tjedno na nekom projektu? Pa rad na projektu i podrazumjeva puno rada.[/quote]
da, ali ovisi kako se sve to skupa protegne i postavi. stvari najbolje funkcioniraju kada se projekt većinu vremena odvija slabijim intenzitetom (recimo 8h tjedno) s povremenim periodima kada radiš samo to (recimo da godišnje provedem 3 tjedna u ovom modu kumulativno). barem meni to odgovara, većina ljudi bi i ovo smatrala previše, a neki mogu potjerati i jače. ali višemjesečni rad s punim radnim vremenom je stvarno nerealan, to znači da u tom vremenu ne studiraš.
kenny (napisa): | Ok, taj argument i stoji i ne stoji u isto vrijeme. Stoga imam pitanje - recimo i da postoje neki konkretni projekti... Koliko je jednom prosječnom studentu prihvatljivo raditi dnevno/tjedno na nekom projektu? Pa rad na projektu i podrazumjeva puno rada. |
da, ali ovisi kako se sve to skupa protegne i postavi. stvari najbolje funkcioniraju kada se projekt većinu vremena odvija slabijim intenzitetom (recimo 8h tjedno) s povremenim periodima kada radiš samo to (recimo da godišnje provedem 3 tjedna u ovom modu kumulativno). barem meni to odgovara, većina ljudi bi i ovo smatrala previše, a neki mogu potjerati i jače. ali višemjesečni rad s punim radnim vremenom je stvarno nerealan, to znači da u tom vremenu ne studiraš.
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.

|
|
[Vrh] |
|
ToMeK Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:27 uto, 22. 3. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="ToMeK"]Na FER-u imaju projekte koji zahtijevaju doslovce max 10 sati tjedno, usput 3. godina FER-a je odmor u usporedbi za 3. godinom injž smjera matematike, tako da su rasterećeni, mogu raditi na projektima uz svoj program i gradivo bez ikakvih problema.[/quote]
Evo, moj prijatelj, s FER-a naravno, upravo s kolegama radi rad koji šalju na natječaj u inozemstvo. Nit je 5.0 student, nit je > 4.5.
To im je zapravo seminarski rad.
I nisu oni zguglali natječaj nego im je prof. došao s tom šemom.
Inače sam i od drugih FER-ovaca čula za takve stvari i ekipa stvarno i dobiva nagrade.
Ne kažem da ti sve treba past s neba i bit servirano. Al' to je recimo primjer kako negdje drugdje, ne tako daleko, stvari funkcioniraju. I smatram to pozitivnim.
Ako za naše računarce, primijenjence, financijaše i statističare nema prostora za nešto praktično, ne nužno znanstveno, onda žali bože tih 5 godina studiranja i te diplome na kraju.
ToMeK (napisa): | Na FER-u imaju projekte koji zahtijevaju doslovce max 10 sati tjedno, usput 3. godina FER-a je odmor u usporedbi za 3. godinom injž smjera matematike, tako da su rasterećeni, mogu raditi na projektima uz svoj program i gradivo bez ikakvih problema. |
Evo, moj prijatelj, s FER-a naravno, upravo s kolegama radi rad koji šalju na natječaj u inozemstvo. Nit je 5.0 student, nit je > 4.5.
To im je zapravo seminarski rad.
I nisu oni zguglali natječaj nego im je prof. došao s tom šemom.
Inače sam i od drugih FER-ovaca čula za takve stvari i ekipa stvarno i dobiva nagrade.
Ne kažem da ti sve treba past s neba i bit servirano. Al' to je recimo primjer kako negdje drugdje, ne tako daleko, stvari funkcioniraju. I smatram to pozitivnim.
Ako za naše računarce, primijenjence, financijaše i statističare nema prostora za nešto praktično, ne nužno znanstveno, onda žali bože tih 5 godina studiranja i te diplome na kraju.
_________________ mladac: e.k.s. je možda 8%, moje znanje ni toliko 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:03 sri, 23. 3. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="kenny"]Pa rad na projektu i podrazumjeva puno rada.[/quote]
Naravno, no prioritet je studij, a 30 do 40 radnih sati tjedno već ispada iz domene "rad na projektu" - to je već full-time posao.
Toliko opterećenje bi imalo smisla kada bi i fakultet studentu [i]isplatio plaću[/i] u obliku npr. 20 do 30 ECTS-a (ili koliko je već primjereno za takvo što) i to za semestar koji je u tijeku.
Moja procjena za prihvatljivo opterećenje je otprilike kao što je nemo napisao, minimalno 8, maksimalno 20, a u prosjeku 10 do 12 sati tjedno.
kenny (napisa): | Pa rad na projektu i podrazumjeva puno rada. |
Naravno, no prioritet je studij, a 30 do 40 radnih sati tjedno već ispada iz domene "rad na projektu" - to je već full-time posao.
Toliko opterećenje bi imalo smisla kada bi i fakultet studentu isplatio plaću u obliku npr. 20 do 30 ECTS-a (ili koliko je već primjereno za takvo što) i to za semestar koji je u tijeku.
Moja procjena za prihvatljivo opterećenje je otprilike kao što je nemo napisao, minimalno 8, maksimalno 20, a u prosjeku 10 do 12 sati tjedno.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
|