Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Projekti_za_studente
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
218 = 249 - 31

PostPostano: 5:28 pon, 21. 3. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]Nemoguće da baš nijednom studentu nije odgovarao nijedan projekt sa Google Summer of Code, da se baš NITKO nije našao u tome. A nikome ne bi pala kruna sa glave otići do nekog nastavnika (računarski smjer), pokazati i predložiti suradnju/projekt/štogod. I još Google PLAĆA te studente.[/quote]
Nije nemoguće. Sasvim je moguće pogotovo zato što npr. geogebra postavlja (u ovoj situaciji apsurdan) uvjet da se od zadnjeg tjedna svibnja do drugog tjedna kolovoza (što uključuje više nego čitav period kolokvija te završnih i popravnih ispita) mora raditi 40 sati tjedno, tj. 8 sati dnevno iliti puno radno vrijeme. Neće mi nimalo biti čudno ako se opet nitko ne prijavi (na geogebrin projekt).
kenny (napisa):
Nemoguće da baš nijednom studentu nije odgovarao nijedan projekt sa Google Summer of Code, da se baš NITKO nije našao u tome. A nikome ne bi pala kruna sa glave otići do nekog nastavnika (računarski smjer), pokazati i predložiti suradnju/projekt/štogod. I još Google PLAĆA te studente.

Nije nemoguće. Sasvim je moguće pogotovo zato što npr. geogebra postavlja (u ovoj situaciji apsurdan) uvjet da se od zadnjeg tjedna svibnja do drugog tjedna kolovoza (što uključuje više nego čitav period kolokvija te završnih i popravnih ispita) mora raditi 40 sati tjedno, tj. 8 sati dnevno iliti puno radno vrijeme. Neće mi nimalo biti čudno ako se opet nitko ne prijavi (na geogebrin projekt).

kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 21:37 pon, 21. 3. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ok, taj argument i stoji i ne stoji u isto vrijeme. Stoga imam pitanje - recimo i da postoje neki konkretni projekti... Koliko je jednom prosječnom studentu prihvatljivo raditi dnevno/tjedno na nekom projektu? Pa rad na projektu i podrazumjeva puno rada.
Ok, taj argument i stoji i ne stoji u isto vrijeme. Stoga imam pitanje - recimo i da postoje neki konkretni projekti... Koliko je jednom prosječnom studentu prihvatljivo raditi dnevno/tjedno na nekom projektu? Pa rad na projektu i podrazumjeva puno rada.

by A.Einstein
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
nemo
Moderator
Moderator

Spol: muško
30 = 34 - 4

PostPostano: 23:17 pon, 21. 3. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]Ok, taj argument i stoji i ne stoji u isto vrijeme. Stoga imam pitanje - recimo i da postoje neki konkretni projekti... Koliko je jednom prosječnom studentu prihvatljivo raditi dnevno/tjedno na nekom projektu? Pa rad na projektu i podrazumjeva puno rada.[/quote]

da, ali ovisi kako se sve to skupa protegne i postavi. stvari najbolje funkcioniraju kada se projekt većinu vremena odvija slabijim intenzitetom (recimo 8h tjedno) s povremenim periodima kada radiš samo to (recimo da godišnje provedem 3 tjedna u ovom modu kumulativno). barem meni to odgovara, većina ljudi bi i ovo smatrala previše, a neki mogu potjerati i jače. ali višemjesečni rad s punim radnim vremenom je stvarno nerealan, to znači da u tom vremenu ne studiraš.
kenny (napisa):

da, ali ovisi kako se sve to skupa protegne i postavi. stvari najbolje funkcioniraju kada se projekt većinu vremena odvija slabijim intenzitetom (recimo 8h tjedno) s povremenim periodima kada radiš samo to (recimo da godišnje provedem 3 tjedna u ovom modu kumulativno). barem meni to odgovara, većina ljudi bi i ovo smatrala previše, a neki mogu potjerati i jače. ali višemjesečni rad s punim radnim vremenom je stvarno nerealan, to znači da u tom vremenu ne studiraš.

ToMeK
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
-12 = 17 - 29

PostPostano: 23:21 pon, 21. 3. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]Ok, taj argument i stoji i ne stoji u isto vrijeme. Stoga imam pitanje - recimo i da postoje neki konkretni projekti... Koliko je jednom prosječnom studentu prihvatljivo raditi dnevno/tjedno na nekom projektu? Pa rad na projektu i podrazumjeva puno rada.[/quote]

Na FER-u imaju projekte koji zahtijevaju doslovce max 10 sati tjedno, usput 3. godina FER-a je odmor u usporedbi za 3. godinom injž smjera matematike, tako da su rasterećeni, mogu raditi na projektima uz svoj program i gradivo bez ikakvih problema.
kenny (napisa):

Na FER-u imaju projekte koji zahtijevaju doslovce max 10 sati tjedno, usput 3. godina FER-a je odmor u usporedbi za 3. godinom injž smjera matematike, tako da su rasterećeni, mogu raditi na projektima uz svoj program i gradivo bez ikakvih problema.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Masiela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
74 = 97 - 23

PostPostano: 21:27 uto, 22. 3. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ToMeK"]Na FER-u imaju projekte koji zahtijevaju doslovce max 10 sati tjedno, usput 3. godina FER-a je odmor u usporedbi za 3. godinom injž smjera matematike, tako da su rasterećeni, mogu raditi na projektima uz svoj program i gradivo bez ikakvih problema.[/quote]
Evo, moj prijatelj, s FER-a naravno, upravo s kolegama radi rad koji šalju na natječaj u inozemstvo. Nit je 5.0 student, nit je > 4.5.
To im je zapravo seminarski rad.
I nisu oni zguglali natječaj nego im je prof. došao s tom šemom.
Inače sam i od drugih FER-ovaca čula za takve stvari i ekipa stvarno i dobiva nagrade.

Ne kažem da ti sve treba past s neba i bit servirano. Al' to je recimo primjer kako negdje drugdje, ne tako daleko, stvari funkcioniraju. I smatram to pozitivnim.
Ako za naše računarce, primijenjence, financijaše i statističare nema prostora za nešto praktično, ne nužno znanstveno, onda žali bože tih 5 godina studiranja i te diplome na kraju.
ToMeK (napisa):

Evo, moj prijatelj, s FER-a naravno, upravo s kolegama radi rad koji šalju na natječaj u inozemstvo. Nit je 5.0 student, nit je > 4.5.
To im je zapravo seminarski rad.
I nisu oni zguglali natječaj nego im je prof. došao s tom šemom.
Inače sam i od drugih FER-ovaca čula za takve stvari i ekipa stvarno i dobiva nagrade.

Ne kažem da ti sve treba past s neba i bit servirano. Al' to je recimo primjer kako negdje drugdje, ne tako daleko, stvari funkcioniraju. I smatram to pozitivnim.
Ako za naše računarce, primijenjence, financijaše i statističare nema prostora za nešto praktično, ne nužno znanstveno, onda žali bože tih 5 godina studiranja i te diplome na kraju.

goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 0:03 sri, 23. 3. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]Pa rad na projektu i podrazumjeva puno rada.[/quote]
Naravno, no prioritet je studij, a 30 do 40 radnih sati tjedno već ispada iz domene "rad na projektu" - to je već full-time posao.

Toliko opterećenje bi imalo smisla kada bi i fakultet studentu [i]isplatio plaću[/i] u obliku npr. 20 do 30 ECTS-a (ili koliko je već primjereno za takvo što) i to za semestar koji je u tijeku.

Moja procjena za prihvatljivo opterećenje je otprilike kao što je nemo napisao, minimalno 8, maksimalno 20, a u prosjeku 10 do 12 sati tjedno.
kenny (napisa):
Pa rad na projektu i podrazumjeva puno rada.

Naravno, no prioritet je studij, a 30 do 40 radnih sati tjedno već ispada iz domene "rad na projektu" - to je već full-time posao.

Toliko opterećenje bi imalo smisla kada bi i fakultet studentu isplatio plaću u obliku npr. 20 do 30 ECTS-a (ili koliko je već primjereno za takvo što) i to za semestar koji je u tijeku.

Moja procjena za prihvatljivo opterećenje je otprilike kao što je nemo napisao, minimalno 8, maksimalno 20, a u prosjeku 10 do 12 sati tjedno.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum