Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
eve Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kratki89 Forumaš(ica)

|
Postano: 18:48 uto, 29. 3. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="eve"]
Još samo jedno pitanje.. Da li u funkciji nadjiPut taj put može prelazit preko više cesta -iz onog što piše nebi trebao prolazit preko više cesta.. ?[/quote]
ako malo bolje pogledaš main u zadatku onda nađeš ovo:
[code:1]ispisi(g.nadjiPut("rijeka", "cakovec")); //{(a1,karlovac), (a1,zagreb), (a3,cakovec)} [/code:1]
mislim da je s tim sve rečeno
eve (napisa): |
Još samo jedno pitanje.. Da li u funkciji nadjiPut taj put može prelazit preko više cesta -iz onog što piše nebi trebao prolazit preko više cesta.. ? |
Kod: | ispisi(g.nadjiPut("rijeka", "cakovec")); //{(a1,karlovac), (a1,zagreb), (a3,cakovec)} |
mislim da je s tim sve rečeno
|
|
[Vrh] |
|
eve Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:57 uto, 29. 3. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="kratki89"][quote="eve"]
Još samo jedno pitanje.. Da li u funkciji nadjiPut taj put može prelazit preko više cesta -iz onog što piše nebi trebao prolazit preko više cesta.. ?[/quote]
[code:1]ispisi(g.nadjiPut("rijeka", "cakovec")); //{(a1,karlovac), (a1,zagreb), (a3,cakovec)} [/code:1]
mislim da je s tim sve rečeno[/quote]
moram priznat da mi nije jasno...uopće...
kaj opće znače ovi karlovac, zagreb i rijeka koje je ispisao? I, nebi li put od rijeke do čakovca trebao bit od rijeke do zagreba, od zagreba do varaždina i od varaždina do čakovca?
kratki89 (napisa): | eve (napisa): |
Još samo jedno pitanje.. Da li u funkciji nadjiPut taj put može prelazit preko više cesta -iz onog što piše nebi trebao prolazit preko više cesta.. ? |
Kod: | ispisi(g.nadjiPut("rijeka", "cakovec")); //{(a1,karlovac), (a1,zagreb), (a3,cakovec)} |
mislim da je s tim sve rečeno |
kaj opće znače ovi karlovac, zagreb i rijeka koje je ispisao? I, nebi li put od rijeke do čakovca trebao bit od rijeke do zagreba, od zagreba do varaždina i od varaždina do čakovca?
|
|
[Vrh] |
|
Ally Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:16 sri, 30. 3. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="eve"][quote="kratki89"][quote="eve"]
mislim da je s tim sve rečeno[/quote]
kaj opće znače ovi karlovac, zagreb i rijeka koje je ispisao? I, nebi li put od rijeke do čakovca trebao bit od rijeke do zagreba, od zagreba do varaždina i od varaždina do čakovca?[/quote]
Ne, jer se prije poziva funkcije nadjiPut dodala jos jedna cesta, pa postoji kraći put Karlovac-Zagreb-Cakovec
eve (napisa): | kratki89 (napisa): | eve (napisa): |
mislim da je s tim sve rečeno |
kaj opće znače ovi karlovac, zagreb i rijeka koje je ispisao? I, nebi li put od rijeke do čakovca trebao bit od rijeke do zagreba, od zagreba do varaždina i od varaždina do čakovca? |
Ne, jer se prije poziva funkcije nadjiPut dodala jos jedna cesta, pa postoji kraći put Karlovac-Zagreb-Cakovec
_________________ I just wanna dance..
|
|
[Vrh] |
|
.anchy. Forumaš(ica)

|
Postano: 18:36 čet, 31. 3. 2011 Naslov: |
|
|
imam set C kao skup struktura cesta unutar koje mi je lista mjesta. Kako bi pronašla neko mjesto preko seta unutar liste? C.find(neko_mjesto???)
s time da ne idem po po svim listama,pa još po listi(to bi bila prevelika složenost,jel da? - zbog ograničenja vremena u kojem se program mora izvršiti)
edit:znači,imam strukturu cesta koja se sastoji od stringa naziv, i list<string> mjesta
onda imam strukturu ceste koja sadrži set<cesta> C.
Pa me zanima kako da bez da idem po svim cestama,pa unutar njih po mjestima, dođem do određenog mjesta?
i zanima me ideja za riješiti funkciju postojiPut(stringpočetak,string kraj) koja vraća true ako postoji put između početak i kraj,false inače. Problem mi je ako npr.imam ceste zg-ka, ka-gs-ri, gs-st, tada postoji put zg-st,a neznam kako to riješiti,nešto mi vuče na rekurziju :/
imam set C kao skup struktura cesta unutar koje mi je lista mjesta. Kako bi pronašla neko mjesto preko seta unutar liste? C.find(neko_mjesto???)
s time da ne idem po po svim listama,pa još po listi(to bi bila prevelika složenost,jel da? - zbog ograničenja vremena u kojem se program mora izvršiti)
edit:znači,imam strukturu cesta koja se sastoji od stringa naziv, i list<string> mjesta
onda imam strukturu ceste koja sadrži set<cesta> C.
Pa me zanima kako da bez da idem po svim cestama,pa unutar njih po mjestima, dođem do određenog mjesta?
i zanima me ideja za riješiti funkciju postojiPut(stringpočetak,string kraj) koja vraća true ako postoji put između početak i kraj,false inače. Problem mi je ako npr.imam ceste zg-ka, ka-gs-ri, gs-st, tada postoji put zg-st,a neznam kako to riješiti,nešto mi vuče na rekurziju
|
|
[Vrh] |
|
ante c Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
DeNardo Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:17 čet, 31. 3. 2011 Naslov: |
|
|
za one koji imaju zadatak sa castama, u attachmentu je cijela. ali nemojte totalno kopirati da kompajler ne skuzi...
za one koji imaju zadatak sa castama, u attachmentu je cijela. ali nemojte totalno kopirati da kompajler ne skuzi...
Description: |
|
 Download |
Filename: |
ceste.rar |
Filesize: |
473 Bytes |
Downloaded: |
194 Time(s) |
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
kaj Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 10:38 pet, 1. 4. 2011 Naslov: |
|
|
[code:1]cesta (string naziv, string mjesta)
{
brmjesta=0;
int gdje;
int duljina;
ime = naziv;
//razdvajamo string po gradovima
gdje=mjesta.find(" ", 1);
while (1) //u slucaju da je ostao jos jedan grad sam
{
if (gdje == string::npos) break ;
put[brmjesta]=mjesta.substr(0, gdje); //stavljamo grad u popis gradova
cout << put [brmjesta];
brmjesta=brmjesta+1; //povecavamo sveukupni broj gradova
duljina=mjesta.size();
mjesta=mjesta.substr(gdje+1, duljina-gdje-1); //obrisati razmak u stringu mjesta
}
put[brmjesta]=mjesta;
}
};[/code:1]
imam zadatak sa cestama, imam ideju strukturu ceste definirati kao polje podataka tipa ''cesta'' i int broj_cesti.
u gornjem kodu je konstruktor za pomocnu strukturu cesta.
cesta se sastoji od imena ceste, polja mjesta (string razdvojimo mjesto po mjesto, i imena mjesta spremamo u polje). i takodjer broja mjesta spremljenih u niz. no javlja mi grešku u vezi konstruktora:
Kod: | cesta (string naziv, string mjesta)
{
brmjesta=0;
int gdje;
int duljina;
ime = naziv;
gdje=mjesta.find(" ", 1);
{
cout << put [brmjesta];
duljina=mjesta.size();
mjesta=mjesta.substr(gdje+1, duljina-gdje-1); //obrisati razmak u stringu mjesta
}
put[brmjesta]=mjesta;
}
}; |
imam zadatak sa cestama, imam ideju strukturu ceste definirati kao polje podataka tipa ''cesta'' i int broj_cesti.
cesta se sastoji od imena ceste, polja mjesta (string razdvojimo mjesto po mjesto, i imena mjesta spremamo u polje). i takodjer broja mjesta spremljenih u niz. no javlja mi grešku u vezi konstruktora:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Malcolm Gost
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:57 pet, 1. 4. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"][code:1]cesta (string naziv, string mjesta)
{
brmjesta=0;
int gdje;
int duljina;
ime = naziv;
[code]gdje=mjesta.find(" ", 1);[/code]
{
cout << put [brmjesta];
duljina=mjesta.size();
}
put[brmjesta]=mjesta;
}
};[/code:1]
cesta se sastoji od imena ceste, polja mjesta (string razdvojimo mjesto po mjesto, i imena mjesta spremamo u polje). i takodjer broja mjesta spremljenih u niz. no javlja mi grešku u vezi konstruktora:[/quote]
ne znam zašto radiš sa poljem kada ste radili već recimo vector na vježbama, ali dobro. Kada ti javi grešku onda je napiši ovdje da bar otprilike znamo o čem se radi. Mislim da je problem u tome što moraš svaki puta na kraju petlje ponovno pozvati ovo:
[code:1]gdje=mjesta.find(" ", 1);[/code:1]
jer inače ova varijabla gdje ti se nikad neće promijeniti, tj. nikad nećeš iskočit iz petlje, ali sa ovim prtljanjem po stringu ćeš već negdje skršit program. Ako baš inzistiraš na polju onda na kraju još samo jednom povećaj broj mjesta jer kad si izašo iz petlje stavio si još jedno mjesto u put.
Inače preporučam ti da pređeš na vector.
Anonymous (napisa): | Kod: | cesta (string naziv, string mjesta)
{
brmjesta=0;
int gdje;
int duljina;
ime = naziv;
[code]gdje=mjesta.find(" ", 1);[/code]
{
cout << put [brmjesta];
duljina=mjesta.size();
}
put[brmjesta]=mjesta;
}
}; |
cesta se sastoji od imena ceste, polja mjesta (string razdvojimo mjesto po mjesto, i imena mjesta spremamo u polje). i takodjer broja mjesta spremljenih u niz. no javlja mi grešku u vezi konstruktora: |
ne znam zašto radiš sa poljem kada ste radili već recimo vector na vježbama, ali dobro. Kada ti javi grešku onda je napiši ovdje da bar otprilike znamo o čem se radi. Mislim da je problem u tome što moraš svaki puta na kraju petlje ponovno pozvati ovo:
Kod: | gdje=mjesta.find(" ", 1); |
jer inače ova varijabla gdje ti se nikad neće promijeniti, tj. nikad nećeš iskočit iz petlje, ali sa ovim prtljanjem po stringu ćeš već negdje skršit program. Ako baš inzistiraš na polju onda na kraju još samo jednom povećaj broj mjesta jer kad si izašo iz petlje stavio si još jedno mjesto u put.
Inače preporučam ti da pređeš na vector.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
miam Forumaš(ica)

Spol: 
|