Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

2. zadaca
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
eve
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
-21 = 37 - 58

PostPostano: 17:13 uto, 29. 3. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vinko"]ne[/quote]

Hvala na odgovoru..

Još samo jedno pitanje.. Da li u funkciji nadjiPut taj put može prelazit preko više cesta -iz onog što piše nebi trebao prolazit preko više cesta.. ?
vinko (napisa):
ne

Hvala na odgovoru..

Još samo jedno pitanje.. Da li u funkciji nadjiPut taj put može prelazit preko više cesta -iz onog što piše nebi trebao prolazit preko više cesta.. ?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
kratki89
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 18:48 uto, 29. 3. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="eve"]
Još samo jedno pitanje.. Da li u funkciji nadjiPut taj put može prelazit preko više cesta -iz onog što piše nebi trebao prolazit preko više cesta.. ?[/quote]

ako malo bolje pogledaš main u zadatku onda nađeš ovo:
[code:1]ispisi(g.nadjiPut("rijeka", "cakovec")); //{(a1,karlovac), (a1,zagreb), (a3,cakovec)} [/code:1]
mislim da je s tim sve rečeno
eve (napisa):

Kod:
ispisi(g.nadjiPut("rijeka", "cakovec")); //{(a1,karlovac), (a1,zagreb), (a3,cakovec)}

[Vrh]
eve
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
-21 = 37 - 58

PostPostano: 22:57 uto, 29. 3. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kratki89"][quote="eve"]
Još samo jedno pitanje.. Da li u funkciji nadjiPut taj put može prelazit preko više cesta -iz onog što piše nebi trebao prolazit preko više cesta.. ?[/quote]

[code:1]ispisi(g.nadjiPut("rijeka", "cakovec")); //{(a1,karlovac), (a1,zagreb), (a3,cakovec)} [/code:1]
mislim da je s tim sve rečeno[/quote]

moram priznat da mi nije jasno...uopće...
kaj opće znače ovi karlovac, zagreb i rijeka koje je ispisao? I, nebi li put od rijeke do čakovca trebao bit od rijeke do zagreba, od zagreba do varaždina i od varaždina do čakovca?
kratki89 (napisa):
eve (napisa):

Kod:
ispisi(g.nadjiPut("rijeka", "cakovec")); //{(a1,karlovac), (a1,zagreb), (a3,cakovec)}

kaj opće znače ovi karlovac, zagreb i rijeka koje je ispisao? I, nebi li put od rijeke do čakovca trebao bit od rijeke do zagreba, od zagreba do varaždina i od varaždina do čakovca?

[Vrh]
Ally
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
17 = 19 - 2

PostPostano: 16:16 sri, 30. 3. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="eve"][quote="kratki89"][quote="eve"]

mislim da je s tim sve rečeno[/quote]

kaj opće znače ovi karlovac, zagreb i rijeka koje je ispisao? I, nebi li put od rijeke do čakovca trebao bit od rijeke do zagreba, od zagreba do varaždina i od varaždina do čakovca?[/quote]

Ne, jer se prije poziva funkcije nadjiPut dodala jos jedna cesta, pa postoji kraći put Karlovac-Zagreb-Cakovec
eve (napisa):
kratki89 (napisa):
eve (napisa):

Kod:

Ne, jer se prije poziva funkcije nadjiPut dodala jos jedna cesta, pa postoji kraći put Karlovac-Zagreb-Cakovec

.anchy.
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 15 - 11

PostPostano: 18:36 čet, 31. 3. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

imam set C kao skup struktura cesta unutar koje mi je lista mjesta. Kako bi pronašla neko mjesto preko seta unutar liste? C.find(neko_mjesto???)
s time da ne idem po po svim listama,pa još po listi(to bi bila prevelika složenost,jel da? - zbog ograničenja vremena u kojem se program mora izvršiti)

edit:znači,imam strukturu cesta koja se sastoji od stringa naziv, i list<string> mjesta
onda imam strukturu ceste koja sadrži set<cesta> C.
Pa me zanima kako da bez da idem po svim cestama,pa unutar njih po mjestima, dođem do određenog mjesta?

i zanima me ideja za riješiti funkciju postojiPut(stringpočetak,string kraj) koja vraća true ako postoji put između početak i kraj,false inače. Problem mi je ako npr.imam ceste zg-ka, ka-gs-ri, gs-st, tada postoji put zg-st,a neznam kako to riješiti,nešto mi vuče na rekurziju :/
imam set C kao skup struktura cesta unutar koje mi je lista mjesta. Kako bi pronašla neko mjesto preko seta unutar liste? C.find(neko_mjesto???)
s time da ne idem po po svim listama,pa još po listi(to bi bila prevelika složenost,jel da? - zbog ograničenja vremena u kojem se program mora izvršiti)

edit:znači,imam strukturu cesta koja se sastoji od stringa naziv, i list<string> mjesta
onda imam strukturu ceste koja sadrži set<cesta> C.
Pa me zanima kako da bez da idem po svim cestama,pa unutar njih po mjestima, dođem do određenog mjesta?

i zanima me ideja za riješiti funkciju postojiPut(stringpočetak,string kraj) koja vraća true ako postoji put između početak i kraj,false inače. Problem mi je ako npr.imam ceste zg-ka, ka-gs-ri, gs-st, tada postoji put zg-st,a neznam kako to riješiti,nešto mi vuče na rekurziju Ehm?

[Vrh]
ante c
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 4

PostPostano: 21:04 čet, 31. 3. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

također imam za dz ceste i imam osjećaj da tu ima grešaka dvije najuočljivije da bi ispisali bool vrijednosti nije definirano ispisivanje za to u mainu,nadalje u mainu se nalazi funkcija jednostavno traži koja gore ne postoji definirana pa me zanima šta s njom jel ona samo onak bzvz ,a treće je to šta za funkciju nađi put nema nekog algoritma optimalne složenosti ako se ne definira iteracija do koje treba ić .........
također imam za dz ceste i imam osjećaj da tu ima grešaka dvije najuočljivije da bi ispisali bool vrijednosti nije definirano ispisivanje za to u mainu,nadalje u mainu se nalazi funkcija jednostavno traži koja gore ne postoji definirana pa me zanima šta s njom jel ona samo onak bzvz ,a treće je to šta za funkciju nađi put nema nekog algoritma optimalne složenosti ako se ne definira iteracija do koje treba ić .........

[Vrh]
DeNardo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 4 - 3

PostPostano: 23:17 čet, 31. 3. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

za one koji imaju zadatak sa castama, u attachmentu je cijela. ali nemojte totalno kopirati da kompajler ne skuzi...
za one koji imaju zadatak sa castama, u attachmentu je cijela. ali nemojte totalno kopirati da kompajler ne skuzi...

ceste.rar
 Description:

Download
 Filename:  ceste.rar
 Filesize:  473 Bytes
 Downloaded:  194 Time(s)

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Gost

PostPostano: 10:25 pet, 1. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

u kodu imam nesto ovog tipa:

[/code]
string gdje;

while (gdje != string::npos){

} [/code]

i javlja mi gresku u vezi ovog uvijeta, :

terminate called after throwing an instance of 'std::out_of_range'
what(): basic_string::substr
Aborted

da li n etko zna mozda u cemu je grska?

[/code]
string gdje;

} [/code]

Aborted

[Vrh]
kaj
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 2

PostPostano: 10:35 pet, 1. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]u kodu imam nesto ovog tipa:

[/code]
string gdje;

} [/code]

Aborted

da li n etko zna mozda u cemu je grska?[/quote]

Varijabla "gdje" mora biti tipa int.
Anonymous (napisa):

[/code]
string gdje;

} [/code]

Aborted

[Vrh]
Gost

PostPostano: 10:38 pet, 1. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[code:1]cesta (string naziv, string mjesta)
{
brmjesta=0;
int gdje;
int duljina;

ime = naziv;

//razdvajamo string po gradovima
gdje=mjesta.find(" ", 1);

while (1) //u slucaju da je ostao jos jedan grad sam

{
if (gdje == string::npos) break ;
put[brmjesta]=mjesta.substr(0, gdje); //stavljamo grad u popis gradova
cout << put [brmjesta];
brmjesta=brmjesta+1; //povecavamo sveukupni broj gradova
duljina=mjesta.size();
mjesta=mjesta.substr(gdje+1, duljina-gdje-1); //obrisati razmak u stringu mjesta
}

put[brmjesta]=mjesta;
}

};[/code:1]

imam zadatak sa cestama, imam ideju strukturu ceste definirati kao polje podataka tipa ''cesta'' i int broj_cesti.

u gornjem kodu je konstruktor za pomocnu strukturu cesta.

cesta se sastoji od imena ceste, polja mjesta (string razdvojimo mjesto po mjesto, i imena mjesta spremamo u polje). i takodjer broja mjesta spremljenih u niz. no javlja mi grešku u vezi konstruktora:
Kod:
cesta (string naziv, string mjesta)
{
brmjesta=0;
int gdje;
int duljina;

ime = naziv;

while (1)   //u slucaju da je ostao jos jedan grad sam

{
put[brmjesta]=mjesta.substr(0, gdje);   //stavljamo grad u popis gradova
cout << put [brmjesta];
brmjesta=brmjesta+1;                     //povecavamo sveukupni broj gradova
duljina=mjesta.size();
mjesta=mjesta.substr(gdje+1, duljina-gdje-1);     //obrisati razmak u stringu mjesta
}

put[brmjesta]=mjesta;
}

};

imam zadatak sa cestama, imam ideju strukturu ceste definirati kao polje podataka tipa ''cesta'' i int broj_cesti.

cesta se sastoji od imena ceste, polja mjesta (string razdvojimo mjesto po mjesto, i imena mjesta spremamo u polje). i takodjer broja mjesta spremljenih u niz. no javlja mi grešku u vezi konstruktora:

[Vrh]
Gost

PostPostano: 10:49 pet, 1. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kaj"][quote="Anonymous"]u kodu imam nesto ovog tipa:

[/code]
string gdje;

} [/code]

Aborted

da li n etko zna mozda u cemu je grska?[/quote]

Varijabla "gdje" mora biti tipa int.[/quote]

sry, krivo sam napisao, stavio sam da je gdje int.
kaj (napisa):
Anonymous (napisa):

[/code]
string gdje;

} [/code]

Aborted

sry, krivo sam napisao, stavio sam da je gdje int.

[Vrh]
Malcolm
Gost

PostPostano: 11:09 pet, 1. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

da li u zadatku ceste moze postojati npr. cesta:

a1 zagreb
da li u zadatku ceste moze postojati npr. cesta:

a1 zagreb

[Vrh]
Cobs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 40 - 14

PostPostano: 11:57 pet, 1. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"][code:1]cesta (string naziv, string mjesta)
{
brmjesta=0;
int gdje;
int duljina;

ime = naziv;

[code]gdje=mjesta.find(" ", 1);[/code]

while (1) //u slucaju da je ostao jos jedan grad sam

{
put[brmjesta]=mjesta.substr(0, gdje); //stavljamo grad u popis gradova
cout << put [brmjesta];
brmjesta=brmjesta+1; //povecavamo sveukupni broj gradova
duljina=mjesta.size();
mjesta=mjesta.substr(gdje+1, duljina-gdje-1); //obrisati razmak u stringu mjesta
}

put[brmjesta]=mjesta;
}

};[/code:1]

cesta se sastoji od imena ceste, polja mjesta (string razdvojimo mjesto po mjesto, i imena mjesta spremamo u polje). i takodjer broja mjesta spremljenih u niz. no javlja mi grešku u vezi konstruktora:[/quote]

ne znam zašto radiš sa poljem kada ste radili već recimo vector na vježbama, ali dobro. Kada ti javi grešku onda je napiši ovdje da bar otprilike znamo o čem se radi. Mislim da je problem u tome što moraš svaki puta na kraju petlje ponovno pozvati ovo:
[code:1]gdje=mjesta.find(" ", 1);[/code:1]
jer inače ova varijabla gdje ti se nikad neće promijeniti, tj. nikad nećeš iskočit iz petlje, ali sa ovim prtljanjem po stringu ćeš već negdje skršit program. Ako baš inzistiraš na polju onda na kraju još samo jednom povećaj broj mjesta jer kad si izašo iz petlje stavio si još jedno mjesto u put.
Inače preporučam ti da pređeš na vector.
Anonymous (napisa):
Kod:
cesta (string naziv, string mjesta)
{
brmjesta=0;
int gdje;
int duljina;

ime = naziv;

[code]gdje=mjesta.find(" ", 1);[/code]

while (1)   //u slucaju da je ostao jos jedan grad sam

{
put[brmjesta]=mjesta.substr(0, gdje);   //stavljamo grad u popis gradova
cout << put [brmjesta];
brmjesta=brmjesta+1;                     //povecavamo sveukupni broj gradova
duljina=mjesta.size();
mjesta=mjesta.substr(gdje+1, duljina-gdje-1);     //obrisati razmak u stringu mjesta
}

put[brmjesta]=mjesta;
}

};

ne znam zašto radiš sa poljem kada ste radili već recimo vector na vježbama, ali dobro. Kada ti javi grešku onda je napiši ovdje da bar otprilike znamo o čem se radi. Mislim da je problem u tome što moraš svaki puta na kraju petlje ponovno pozvati ovo:
Kod:

jer inače ova varijabla gdje ti se nikad neće promijeniti, tj. nikad nećeš iskočit iz petlje, ali sa ovim prtljanjem po stringu ćeš već negdje skršit program. Ako baš inzistiraš na polju onda na kraju još samo jednom povećaj broj mjesta jer kad si izašo iz petlje stavio si još jedno mjesto u put.
Inače preporučam ti da pređeš na vector.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 12:12 pet, 1. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala, sada radi. :)
hvala, sada radi. Smile

[Vrh]
miam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 3 - 4

PostPostano: 12:36 pet, 1. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

moze li mi molim vas netko pomoc.. imam "fejs" za dz.. i ne razumijem bas sta znaci ovo:

Napišite strukturu fejs koja će pamtiti poznanstva među osobama. Svaka osoba je jedinstveno određena
imenom (jedna ili više riječi koje se sastoje samo od malih slova engleske abecede odvojenih točno po jednim
razmakom). Ime uvijek označava točno ime osobe (zajedno sa razmacima), a kriterij uvijek početak riječi.

tj, sta bi bi znacilo da je kriterij uvijek pocetak rijeci..? :)
moze li mi molim vas netko pomoc.. imam "fejs" za dz.. i ne razumijem bas sta znaci ovo:

Napišite strukturu fejs koja će pamtiti poznanstva među osobama. Svaka osoba je jedinstveno određena
imenom (jedna ili više riječi koje se sastoje samo od malih slova engleske abecede odvojenih točno po jednim
razmakom). Ime uvijek označava točno ime osobe (zajedno sa razmacima), a kriterij uvijek početak riječi.

tj, sta bi bi znacilo da je kriterij uvijek pocetak rijeci..? Smile

kaj
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 2

PostPostano: 12:51 pet, 1. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="miam"]moze li mi molim vas netko pomoc.. imam "fejs" za dz.. i ne razumijem bas sta znaci ovo:

tj, sta bi bi znacilo da je kriterij uvijek pocetak rijeci..? :)[/quote]

Kriterij je neki skup stringova, tj. riječi i kad se npr. traži da nađeš sva imena sa kriterijem onda ta imena moraju imati sve stringove iz skupa kriterija na početku neke riječi u imenu. Pogledaj si primjer maina u zadaći pa će ti sve biti jasno. :)
miam (napisa):

tj, sta bi bi znacilo da je kriterij uvijek pocetak rijeci..? Smile

Kriterij je neki skup stringova, tj. riječi i kad se npr. traži da nađeš sva imena sa kriterijem onda ta imena moraju imati sve stringove iz skupa kriterija na početku neke riječi u imenu. Pogledaj si primjer maina u zadaći pa će ti sve biti jasno. Smile

[Vrh]
miam
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 3 - 4

PostPostano: 13:11 pet, 1. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala ti :)
hvala ti Smile

nike
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 14:07 pet, 1. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Program se kompajlira,al kad ga pokrenem kompajler samo izbaci poruku:
" Segmentation fault <core dumped>"
Šta to znači?
Šta to znači?

[Vrh]
kaj
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 2

PostPostano: 14:29 pet, 1. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nike"]Program se kompajlira,al kad ga pokrenem kompajler samo izbaci poruku:
Šta to znači?[/quote]

Bez koda je teško znati, ali...

Google is your best friend:
"Segmentation Fault (core dumped)" is a pretty vague error message, ... dereferencing a pointer that has been freed (or deleted, in C++) or that has gone ...
:D
nike (napisa):
Šta to znači?

Bez koda je teško znati, ali...

Google is your best friend:
"Segmentation Fault (core dumped)" is a pretty vague error message, ... dereferencing a pointer that has been freed (or deleted, in C++) or that has gone ...
Very Happy

[Vrh]
gugl
Gost

PostPostano: 16:40 pet, 1. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

u zadaci "gugl"
da li se fraza sastoji nužno od 2 riječi ili više njih?
pozdrav
u zadaci "gugl"
da li se fraza sastoji nužno od 2 riječi ili više njih?
pozdrav

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 2 / 4.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum