Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
Postano: 21:02 sri, 18. 5. 2011 Naslov: |
|
|
Da ne ispadne da je nepotpisano: DDDUUU je, pa sad kome sta znaci:)
Ovo je moje izjasnjenje nakon danasnjih vjezbi.
Moran rec da nakon 12 tjedana vjezbi i razocaranja u cjelokupnu organizaciju ocekujem i VJERUJEM da bi to jedino bilo jedino fer od asistenata da kolikvij bude JAKO,JAKO, jako trivijalan.
Jasno mi je da je asistent novi, pa sve sta cu napisat nije protiv njega direktno. Ali nakon jednih vjezbi, gdje asistent nije izrekao skoro niti jednu recenicu za koju je sto posto siguran da je tocna, nakon toliko krivih rjesenja napisanih na ploci ( i izbrisanih zahvaljujuci nekolicini malo naprednijih ljudi koji kuze valjda bolje i od asistenata), NIJE MOGUCE da asistenti ocekuju, a bilo bi JAKO licemjerno da ocekuju, da cemo na kolokviju rijesit nesto vise od trivijalnog zadatka.
Zanima me kako bi ja trebala znat zakljucit sve ono o konvergencijama i povezat sta sta povlaci, kad asistent koji je na nastavu dosa pripremljen za 5 zadataka, koji ima ISPRED sebe rijesene zadatke i teoreme koje koristi za njihovo rjesavanje ( BTW mi to nista NECEMO imati) nije siguran u ono sta govori i cesto napise nesto krivo??
kako bi mi to tribali skuzit???
Ja sada triban provest 3 dana mozgajuci ko da mi je ovo jedan jedini predmet i ko da iman po cile dane slobodne za samo njega citat.
Vise mi se povraca od samog spomena ovog kolegija, od samog sjecanja na stravucno lose sastavljen kolikvij i na kraju krajeva tragicno odradene vjezbe.
Na kraju krajeva nakon ovakvig semestra losih vjezbi, po mom misljenju je da bi asistenti trebali biti sramotno blagi u ispravljanju kolilvija da si bar malo obraz osvjetlaju kod studenata koji su svih 5 semestara dali bez ikakvog problema dok nisu dosli na tu sramotno (ne)organiziranu mjeru!!!
Da ne ispadne da je nepotpisano: DDDUUU je, pa sad kome sta znaci:)
Ovo je moje izjasnjenje nakon danasnjih vjezbi.
Moran rec da nakon 12 tjedana vjezbi i razocaranja u cjelokupnu organizaciju ocekujem i VJERUJEM da bi to jedino bilo jedino fer od asistenata da kolikvij bude JAKO,JAKO, jako trivijalan.
Jasno mi je da je asistent novi, pa sve sta cu napisat nije protiv njega direktno. Ali nakon jednih vjezbi, gdje asistent nije izrekao skoro niti jednu recenicu za koju je sto posto siguran da je tocna, nakon toliko krivih rjesenja napisanih na ploci ( i izbrisanih zahvaljujuci nekolicini malo naprednijih ljudi koji kuze valjda bolje i od asistenata), NIJE MOGUCE da asistenti ocekuju, a bilo bi JAKO licemjerno da ocekuju, da cemo na kolokviju rijesit nesto vise od trivijalnog zadatka.
Zanima me kako bi ja trebala znat zakljucit sve ono o konvergencijama i povezat sta sta povlaci, kad asistent koji je na nastavu dosa pripremljen za 5 zadataka, koji ima ISPRED sebe rijesene zadatke i teoreme koje koristi za njihovo rjesavanje ( BTW mi to nista NECEMO imati) nije siguran u ono sta govori i cesto napise nesto krivo??
kako bi mi to tribali skuzit???
Ja sada triban provest 3 dana mozgajuci ko da mi je ovo jedan jedini predmet i ko da iman po cile dane slobodne za samo njega citat.
Vise mi se povraca od samog spomena ovog kolegija, od samog sjecanja na stravucno lose sastavljen kolikvij i na kraju krajeva tragicno odradene vjezbe.
Na kraju krajeva nakon ovakvig semestra losih vjezbi, po mom misljenju je da bi asistenti trebali biti sramotno blagi u ispravljanju kolilvija da si bar malo obraz osvjetlaju kod studenata koji su svih 5 semestara dali bez ikakvog problema dok nisu dosli na tu sramotno (ne)organiziranu mjeru!!!
|
|
[Vrh] |
|
ToMeK Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:47 sri, 18. 5. 2011 Naslov: |
|
|
Istina, današnje vježbe možda ne spadaju u sam vrh jasnoće, ali sve smo razjasnili i ono što bi možda ostalo u zraku smo razjasnili, nisam ni ja skužio možda sve 100% ali sam zapisao i pogledat ću opet to i ako zapne potražit ću pomoć...
Suludo je napadati asistenta kod kojega ljudi dolaze iz drugih grupa jer je na glasu kao super predavač... Osobno, slušao sam jako puno kolegija kod njega i mogu reći da sam i više nego zadovoljan svim vježbama koje je držao.
Nije ozbiljno reći da su vježbe tako loše odrađene, evo do danas sve sam uspio shvatit vrlo lako. Dakle kolegij nije trivijalan i vježbe su malo teže, ali pretpostavljam da ciljaš na to da vježbe nisu u kompatibilnosti sa kolokvijem :) Vježbe su inače dobro odrađene.
Ja kao sasvim prosječan student imam isto zamjerki na opseg gradiva kolegija, pogotovo teorije, ali napadati asistenta i tvrditi da su vježbe loše napravljene je stvarno neozbiljno :)
Uostalom ako ti asistentov stil ne paše zašto ne mijenjaš grupu? :D
Istina, današnje vježbe možda ne spadaju u sam vrh jasnoće, ali sve smo razjasnili i ono što bi možda ostalo u zraku smo razjasnili, nisam ni ja skužio možda sve 100% ali sam zapisao i pogledat ću opet to i ako zapne potražit ću pomoć...
Suludo je napadati asistenta kod kojega ljudi dolaze iz drugih grupa jer je na glasu kao super predavač... Osobno, slušao sam jako puno kolegija kod njega i mogu reći da sam i više nego zadovoljan svim vježbama koje je držao.
Nije ozbiljno reći da su vježbe tako loše odrađene, evo do danas sve sam uspio shvatit vrlo lako. Dakle kolegij nije trivijalan i vježbe su malo teže, ali pretpostavljam da ciljaš na to da vježbe nisu u kompatibilnosti sa kolokvijem Vježbe su inače dobro odrađene.
Ja kao sasvim prosječan student imam isto zamjerki na opseg gradiva kolegija, pogotovo teorije, ali napadati asistenta i tvrditi da su vježbe loše napravljene je stvarno neozbiljno
Uostalom ako ti asistentov stil ne paše zašto ne mijenjaš grupu?
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
ddduuu Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Tvrtko Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:37 sri, 18. 5. 2011 Naslov: |
|
|
U potpunosti se slažem s ddduuu. I da, moram da kažem ovo, ne znam za druge, ali, [b]Ante, gdje god bio, fališ mi jako[/b] :( Ne toliko zato što smatram kako asistenti koji ovo drže nisu mu u rangu, već zbog toga što se je na svakom kolegiju kojeg je svima nam mili asistent Mimica držao točno znalo kakvo gradivo ulazi u kolokvije, i on nas je uvijek adekvatno pripremio na sve što nas može zaskočiti. I nikad, NIKAD se kod njega nije dogodilo da su rezultati bili ekstremno dobri niti ekstremno loši.
Da rezimiram, prokleta Njemačka, al bitno da je on sretan, pa makar i u drugoj državi :)
U potpunosti se slažem s ddduuu. I da, moram da kažem ovo, ne znam za druge, ali, Ante, gdje god bio, fališ mi jako Ne toliko zato što smatram kako asistenti koji ovo drže nisu mu u rangu, već zbog toga što se je na svakom kolegiju kojeg je svima nam mili asistent Mimica držao točno znalo kakvo gradivo ulazi u kolokvije, i on nas je uvijek adekvatno pripremio na sve što nas može zaskočiti. I nikad, NIKAD se kod njega nije dogodilo da su rezultati bili ekstremno dobri niti ekstremno loši.
Da rezimiram, prokleta Njemačka, al bitno da je on sretan, pa makar i u drugoj državi
_________________ Sedam je prost broj
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
|
|
[Vrh] |
|
ddduuu Forumaš(ica)
|
Postano: 22:56 sri, 18. 5. 2011 Naslov: |
|
|
Tvrtko, nisu bitni zadaci, ali ako te bas zanimaju, evo http://web.math.hr/nastava/mii/Tipovi_konvergencije_11.pdf
Bitno je to da vjezbe izgledaju ovako:
Iz konvergencije po tockama slijedi slijedi konvergencija s.s i po mjeri lambda. Onda neko primjeti da ne slijedi po mjeri jer prostor nije konacan, pa onda asistent to kao ispravi/izbrise.
Nadalje, ako imamo konvergenciju po tockama tada i svaka druga konvergira prema istom f. i onda neko pita objasnjenje zasto to vrijedi i dobije objasnjenje (koje odgovara za taj primjer). Onda u slijedecem primjeru to objasnjenje ipak nije dobro pa ajde idemo sad ponovno malo razmislit neko drugo objasnjenje..
Ne smatran se glupaston, ali ovakve vjezbe me sataru. Mislin da fibru iman cilu vecer...
Btw. Milos ali je Mimica predava mjeru? Joj, da smo bar studirali u ta vremena:)
Iako opet ponavljan jer znan da se ljudi na forumima vole uvatit necega sta izvuku iz konteksta---- Asistent Basic je super, ali mislin da ako je ovo previse za asistente, da je za nas i vise nego PREVISE!!!
Kaze se: Nije faks za svakoga, ali NIJE MJERA ZA NIKOGA [size=7]normalnoga :)[/size] :D
Tvrtko, nisu bitni zadaci, ali ako te bas zanimaju, evo http://web.math.hr/nastava/mii/Tipovi_konvergencije_11.pdf
Bitno je to da vjezbe izgledaju ovako:
Iz konvergencije po tockama slijedi slijedi konvergencija s.s i po mjeri lambda. Onda neko primjeti da ne slijedi po mjeri jer prostor nije konacan, pa onda asistent to kao ispravi/izbrise.
Nadalje, ako imamo konvergenciju po tockama tada i svaka druga konvergira prema istom f. i onda neko pita objasnjenje zasto to vrijedi i dobije objasnjenje (koje odgovara za taj primjer). Onda u slijedecem primjeru to objasnjenje ipak nije dobro pa ajde idemo sad ponovno malo razmislit neko drugo objasnjenje..
Ne smatran se glupaston, ali ovakve vjezbe me sataru. Mislin da fibru iman cilu vecer...
Btw. Milos ali je Mimica predava mjeru? Joj, da smo bar studirali u ta vremena:)
Iako opet ponavljan jer znan da se ljudi na forumima vole uvatit necega sta izvuku iz konteksta---- Asistent Basic je super, ali mislin da ako je ovo previse za asistente, da je za nas i vise nego PREVISE!!!
Kaze se: Nije faks za svakoga, ali NIJE MJERA ZA NIKOGA normalnoga
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:09 sri, 18. 5. 2011 Naslov: |
|
|
Da, Mimica je predavao mjeru, al sad ga je Njemačka odvela k sebi, i tam mu je jako dobro, i radi na znanosti, i baš mi drago zbog njega.
Da, Mimica je predavao mjeru, al sad ga je Njemačka odvela k sebi, i tam mu je jako dobro, i radi na znanosti, i baš mi drago zbog njega.
|
|
[Vrh] |
|
Tvrtko Forumaš(ica)
|
Postano: 2:49 čet, 19. 5. 2011 Naslov: |
|
|
Gle, asistenti i profesor samo rade svoj posao. Oni imaju zadan kolegij i gradivo, koje moraju proci i sukladno vasem znanju vas moraju ocijeniti.
Ako smatras da postoji problem vezan uz sam kolegij, to je pitanje za visu razinu (voditelj studija, prodekan za nastavu, VVS...), te se njima i obrati.
Ali iz osobnog iskustva bi rekao da veliki problem lezi u nepoznavanju osnovnih pojmova prethodnih kolegija. Nazalost sustav je takav da vise
ne mozes pasti samo zato sto nisi znao "neku definiciju" na vecini predmeta.
Gle, asistenti i profesor samo rade svoj posao. Oni imaju zadan kolegij i gradivo, koje moraju proci i sukladno vasem znanju vas moraju ocijeniti.
Ako smatras da postoji problem vezan uz sam kolegij, to je pitanje za visu razinu (voditelj studija, prodekan za nastavu, VVS...), te se njima i obrati.
Ali iz osobnog iskustva bi rekao da veliki problem lezi u nepoznavanju osnovnih pojmova prethodnih kolegija. Nazalost sustav je takav da vise
ne mozes pasti samo zato sto nisi znao "neku definiciju" na vecini predmeta.
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 9:52 čet, 19. 5. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="Tvrtko"]Ali iz osobnog iskustva bi rekao da veliki problem lezi u nepoznavanju osnovnih pojmova prethodnih kolegija. Nazalost sustav je takav da vise
ne mozes pasti samo zato sto nisi znao "neku definiciju" na vecini predmeta.[/quote]
Ovaj sustav je u banani žešćoj. Drugu godinu bi trebalo temeljito preurediti i na sve uvesti usmene tipa MA1/2 i LA1/2, pogotovo DIFRAF i INTRAF. Pljujte po meni kolko hoćete, ali usmeni ispiti daleko bolje provjere dali si naučio i razumio dobro ili ne. A i za usmene običnoo studenti više nauče, tak da, bili bismo manje "glupi" da je takav princip. Sam sam izgubio volju na toj drugoj godini baš zbog tih pismenih ispita, gdje se znanje, teorije pogotovo, svodi na prepisivanje iskaza i dokaza s kojekakvih šalabahtera (ili ako si slabovidan ko ja, ond amoraš ih štrebetati napamet da nebi slučajno se malko drukčije izrazio nego što piše u skripti pa da ti profesor ne uzima bodove). Nadao sam se usmenom iz mjere, da ga je bilo, mislim da bih, tj. siguran sam da bih daleko bolje riješio prvi kolokvij i da bi sad već poprilično dobro znao sve što smo prošli (jer kad prof Šikić vreba za vratom, ne prepuštaš ništa slučaju :))
Tvrtko (napisa): | Ali iz osobnog iskustva bi rekao da veliki problem lezi u nepoznavanju osnovnih pojmova prethodnih kolegija. Nazalost sustav je takav da vise
ne mozes pasti samo zato sto nisi znao "neku definiciju" na vecini predmeta. |
Ovaj sustav je u banani žešćoj. Drugu godinu bi trebalo temeljito preurediti i na sve uvesti usmene tipa MA1/2 i LA1/2, pogotovo DIFRAF i INTRAF. Pljujte po meni kolko hoćete, ali usmeni ispiti daleko bolje provjere dali si naučio i razumio dobro ili ne. A i za usmene običnoo studenti više nauče, tak da, bili bismo manje "glupi" da je takav princip. Sam sam izgubio volju na toj drugoj godini baš zbog tih pismenih ispita, gdje se znanje, teorije pogotovo, svodi na prepisivanje iskaza i dokaza s kojekakvih šalabahtera (ili ako si slabovidan ko ja, ond amoraš ih štrebetati napamet da nebi slučajno se malko drukčije izrazio nego što piše u skripti pa da ti profesor ne uzima bodove). Nadao sam se usmenom iz mjere, da ga je bilo, mislim da bih, tj. siguran sam da bih daleko bolje riješio prvi kolokvij i da bi sad već poprilično dobro znao sve što smo prošli (jer kad prof Šikić vreba za vratom, ne prepuštaš ništa slučaju )
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)