Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Mala_022 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Mala_022 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:29 sri, 1. 6. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="nana"]Ma daaaaaj promocija je supersuper :)[/quote]
A ne znan, meni nije nešto napeta. Mislin, možda bi bila da je kod nas na faksu i da smo sami i tako to, al apsolutno mi ništa ne znači biti negdi di nikad u životu nisan bila (di uopće PMF ima promocije?) s hrpon ljudi koje nikad u životu nisan vidila i dobit diplomu od PMF-ovog dekana, prodekana ili koga već koga isto nikad u životu nisan vidila i ko mi baš ne znači puno (rađe ću doć kasnije po diplomu u našu referadu, tete koje tamo rade su mi bar bile neki faktor dok san studirala :mig:).
Tako da se bojin da ću ipak propustit taj happening :biker:
[size=4]P.S. @vsego, sorry na offtopicu.[/size]
nana (napisa): | Ma daaaaaj promocija je supersuper  |
A ne znan, meni nije nešto napeta. Mislin, možda bi bila da je kod nas na faksu i da smo sami i tako to, al apsolutno mi ništa ne znači biti negdi di nikad u životu nisan bila (di uopće PMF ima promocije?) s hrpon ljudi koje nikad u životu nisan vidila i dobit diplomu od PMF-ovog dekana, prodekana ili koga već koga isto nikad u životu nisan vidila i ko mi baš ne znači puno (rađe ću doć kasnije po diplomu u našu referadu, tete koje tamo rade su mi bar bile neki faktor dok san studirala ).
Tako da se bojin da ću ipak propustit taj happening
P.S. @vsego, sorry na offtopicu.
|
|
[Vrh] |
|
jellyfish Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:16 sri, 1. 6. 2011 Naslov: |
|
|
500kn, 200kn ako bi samo diplomu.
@Mare: As you wish. Ja vjerujem da ce tamo biti neki od nasih profesora/asistenata, mislim ipak smo im najbolja generacija 8). A osim toga biti ce diplomadi PMF-a, a to smo vecinom mi jer ovi ostali bolonjezi po odsjecima su vec imali u zimskom semestru promociju. Bez obzira na obzir, nije da kurim frku, al ja jesam zavrsila PMF i oke mi je da mi dekan PMFa da diplomu. (makar mislim da ce voditelj naseg odsjeka bas i urucit diplomu)
500kn, 200kn ako bi samo diplomu.
@Mare: As you wish. Ja vjerujem da ce tamo biti neki od nasih profesora/asistenata, mislim ipak smo im najbolja generacija . A osim toga biti ce diplomadi PMF-a, a to smo vecinom mi jer ovi ostali bolonjezi po odsjecima su vec imali u zimskom semestru promociju. Bez obzira na obzir, nije da kurim frku, al ja jesam zavrsila PMF i oke mi je da mi dekan PMFa da diplomu. (makar mislim da ce voditelj naseg odsjeka bas i urucit diplomu)
_________________ Kad sam bila mala htjela sam biti statističarka
[tex]\omega \in \Omega[/tex] 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 18:23 sri, 1. 6. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="nana"]200kn ako bi samo diplomu.[/quote]
Kako su ovo nazvali? :-s Naime, cini mi se da smo vam po Zakonu duzni besplatno dati diplomu. Prije se to naplacivalo kroz promociju (cak i ako ne dodjes), no ovako "solo" mislim da nije.
[quote="nana"]...ipak smo im najbolja generacija[/quote]
Yok. Predbolonjci su bili bolji: s njima smo se druzili godinama, a vi nakon samo 2-3 godine zbrisete na prof smjer (osim onih nekoliko koji poloze ispite). :P
nana (napisa): | 200kn ako bi samo diplomu. |
Kako su ovo nazvali? Naime, cini mi se da smo vam po Zakonu duzni besplatno dati diplomu. Prije se to naplacivalo kroz promociju (cak i ako ne dodjes), no ovako "solo" mislim da nije.
nana (napisa): | ...ipak smo im najbolja generacija |
Yok. Predbolonjci su bili bolji: s njima smo se druzili godinama, a vi nakon samo 2-3 godine zbrisete na prof smjer (osim onih nekoliko koji poloze ispite).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Mala_022 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 20:46 sri, 1. 6. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="Mala_022"][quote="vsego"]Naime, cini mi se da smo vam po Zakonu duzni besplatno dati diplomu. Prije se to naplacivalo kroz promociju (cak i ako ne dodjes), no ovako "solo" mislim da nije.[/quote]
Hm... kojem zakonu?[/quote]
[quote="[url=http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/306330.html]Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju[/url]"]Isprave o studiju
Članak 84.
(1) Po završetku sveučilišnoga preddiplomskog studija studentu se izdaje svjedodžba kojom se potvrđuje završetak studija i stjecanje određenog akademskog ili specijalističkog naziva.
(2) Po završetku diplomskog, poslijediplomskoga i poslijediplomskoga specijalističkog studija studentu se izdaje diploma. Diplomom se potvrđuje da je student završio određeni studij i stekao pravo na akademski naziv ili stupanj.
(3) Po završetku stručnog studija, odnosno specijalističkog stručnog studija studentu se izdaje svjedodžba kojom se potvrđuje završetak studija i stjecanje određenog stručnog ili specijalističkog naziva.
(4) Po završenom programu stručnog usavršavanja visoko učilište polazniku izdaje potvrdu.
(5) Uz svjedodžbu, diplomu ili potvrdu studentu se izdaje i dopunska isprava o studiju kojom se potvrđuje koje je ispite položio i s kojom ocjenom te s podacima o nastavnom opterećenju i nastavnim sadržajima. Studentu se na osobni zahtjev dopunska isprava o studiju izdaje i prije završetka studija.
(6) Diplome, svjedodžbe i potvrde koje izdaju visoka učilišta javne su isprave.
(7) Sadržaj diploma i dopunskih isprava o studiju propisuje ministar.
(8[i][/i]) Oblik diploma i dopunskih isprava o studiju, sadržaj i oblik svjedodžbi i potvrda te informacijskih paketa za prijenos ECTS bodova propisuje sveučilište, veleučilište i visoka škola.[/quote]
Slicno pise i u [url=http://www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/dokumenti/statut/statut050225.pdf]Statutu UniZg[/url], Clanak 75.
E sad, ne pise direktno da je besplatno, ali pise da vam mi to izdajemo. Sto ako student ne zeli platiti? Po meni, i dalje ostaje nasa duznost da vam izdamo diplomu, no priznajem da je malo nategnuto (mozda sam ja upamtio neku stariju inkarnaciju Zakona ili sam jednostavno senilni :?).
[quote="Mala_022"]I kome se obratit u vezi toga? Našoj referadi ili PMF-ovoj referadi ili nekom trećem?[/quote]
Studentskom pravobranitelju, no cini mi se da ipak nece "proci" i da vam ne gine placanje diplome. :( Sorry.
Mala_022 (napisa): | vsego (napisa): | Naime, cini mi se da smo vam po Zakonu duzni besplatno dati diplomu. Prije se to naplacivalo kroz promociju (cak i ako ne dodjes), no ovako "solo" mislim da nije. |
Hm... kojem zakonu? |
Zakon o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (napisa): | Isprave o studiju
Članak 84.
(1) Po završetku sveučilišnoga preddiplomskog studija studentu se izdaje svjedodžba kojom se potvrđuje završetak studija i stjecanje određenog akademskog ili specijalističkog naziva.
(2) Po završetku diplomskog, poslijediplomskoga i poslijediplomskoga specijalističkog studija studentu se izdaje diploma. Diplomom se potvrđuje da je student završio određeni studij i stekao pravo na akademski naziv ili stupanj.
(3) Po završetku stručnog studija, odnosno specijalističkog stručnog studija studentu se izdaje svjedodžba kojom se potvrđuje završetak studija i stjecanje određenog stručnog ili specijalističkog naziva.
(4) Po završenom programu stručnog usavršavanja visoko učilište polazniku izdaje potvrdu.
(5) Uz svjedodžbu, diplomu ili potvrdu studentu se izdaje i dopunska isprava o studiju kojom se potvrđuje koje je ispite položio i s kojom ocjenom te s podacima o nastavnom opterećenju i nastavnim sadržajima. Studentu se na osobni zahtjev dopunska isprava o studiju izdaje i prije završetka studija.
(6) Diplome, svjedodžbe i potvrde koje izdaju visoka učilišta javne su isprave.
(7) Sadržaj diploma i dopunskih isprava o studiju propisuje ministar.
(8) Oblik diploma i dopunskih isprava o studiju, sadržaj i oblik svjedodžbi i potvrda te informacijskih paketa za prijenos ECTS bodova propisuje sveučilište, veleučilište i visoka škola. |
Slicno pise i u Statutu UniZg, Clanak 75.
E sad, ne pise direktno da je besplatno, ali pise da vam mi to izdajemo. Sto ako student ne zeli platiti? Po meni, i dalje ostaje nasa duznost da vam izdamo diplomu, no priznajem da je malo nategnuto (mozda sam ja upamtio neku stariju inkarnaciju Zakona ili sam jednostavno senilni ).
Mala_022 (napisa): | I kome se obratit u vezi toga? Našoj referadi ili PMF-ovoj referadi ili nekom trećem? |
Studentskom pravobranitelju, no cini mi se da ipak nece "proci" i da vam ne gine placanje diplome. Sorry.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: