Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
dado Gost
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 1:09 ned, 9. 5. 2004 Naslov: |
|
|
Ak misliš na prvu godinu [i]studija matematike[/i], onda ti to nije inženjerski smjer. Inženjerski ili profesorski upisuješ na drugoj.
Možda je nekome lakše utoliko kaj su obavezni neki društveni predmeti...tam neke pedagogije, metodike, defektologije i pitaj-boga-kaj-sve-ne. Ja sam na inženjerskom na drugoj godini i zadovoljan skroz. U biti sam jedva čekal' da se riješim povijesti, zemljopisa, hrvatskog...u biti svega osim matematike. :)
Ak misliš na prvu godinu studija matematike, onda ti to nije inženjerski smjer. Inženjerski ili profesorski upisuješ na drugoj.
Možda je nekome lakše utoliko kaj su obavezni neki društveni predmeti...tam neke pedagogije, metodike, defektologije i pitaj-boga-kaj-sve-ne. Ja sam na inženjerskom na drugoj godini i zadovoljan skroz. U biti sam jedva čekal' da se riješim povijesti, zemljopisa, hrvatskog...u biti svega osim matematike.
|
|
[Vrh] |
|
Edo Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 13:32 pon, 21. 6. 2004 Naslov: |
|
|
Ovako, ja sam ti na profesorskom smijeru :oops: i mogu ti reći da se kod nas na taj smijer gleda poprilično s poniženjem! A u biti smatram da nije ništa lakši od inžinjerskog! Opet ovisi kakav si ti u matematici...
Istina je da na našem faksu jedno 80% studenata upiše taj smijer jer je "lakši", tj krenu linijom manjeg otpora!
Prva godina ih je umorila poprilično, jedva su izvukli kraj s krajem pa onda računaju, ma odoh ja na profesorski, tamo će mi ruže cvasti :D
A onda ... hehe onda ih čeka još i druga pa se svi čude: pa zašto mi moramo programirati ko inžinjeri, pa zašto se mi moramo [color=blue]***[/color] s uvisom (čitaj: sa Sarapom), s kombinatorikom (čitaj: s Veljanom), pa numerička, pa praktikumi, pa analize....
Ali ajde, pregmi se i ta godina i onda dođe treća, u koju ti nagrne [color=blue]***[/color] pedagogije, psihologije, metodike i na kraju se (barem ja) zaželiš onih dobrih starih računarskih predmeta i analize i dao bi sve da ne moraš dolazit na OBAVEZNA predavanja o psihičkim poremećajima, nasiljem nad djecom, ili da se ne moraš vraćati 15 godina unazad i bavit se lijepljenjem plakatića po faksu!
O četvrtoj ti pojma nemam, nisam još dogurala do nje...
Uglavnom, NE CVJETAJU ruže profesorima, dapače, ako nisi pobornik dosadnog programa, ostani ti lipo na inžinjerskom, zanimljivije je sto puta (barem koliko sam ja stekla dojam)!
Jer stvar je u tome (to i sama priznam,a "profesorica" sam), ljudi iz očaja odu to upisati, i nemaju neke iskrene želje za bijednih 3500kn, i onda ih zadese problemi gori nego da su ostali di su bili...
Ne znam šta još da kažem, s jedne strane shvaćam to da smo smatrani "nižom klasom" na faksu, ali opet: zar nije razlika minimalna???
Moje mišljenje je da bi se program trebao olakšat nama još i više, jer nismo mi ti koji će ne kraju mlatit pare i biti INŽINJERSKE face :twisted:
[color=darkred]Admin edit: Kolegice Frnca, editirani ste vec na Cumezu, sada opet ovdje. :evil: Molim vas da se drzite Pravila ponašanja na Forumu i prekinate se koristiti izrazima kakvi su vam uklonjeni.
Ovo vam je prva opomena i nova ste Forumasica te mozda niste informirani o Pravila ponašanja, pa za sada nece biti posljedica, no ako dodje do sljedeceg puta reagirat cemo _mnogo_ stroze.
Forum je ponosan na kulturu izrazavanja svojih korisnika i cuva ju. Stoga se s prestupnicima obracunavamo po kratkom postupku. :twisted:
Hvala. :D[/color]
Ovako, ja sam ti na profesorskom smijeru i mogu ti reći da se kod nas na taj smijer gleda poprilično s poniženjem! A u biti smatram da nije ništa lakši od inžinjerskog! Opet ovisi kakav si ti u matematici...
Istina je da na našem faksu jedno 80% studenata upiše taj smijer jer je "lakši", tj krenu linijom manjeg otpora!
Prva godina ih je umorila poprilično, jedva su izvukli kraj s krajem pa onda računaju, ma odoh ja na profesorski, tamo će mi ruže cvasti
A onda ... hehe onda ih čeka još i druga pa se svi čude: pa zašto mi moramo programirati ko inžinjeri, pa zašto se mi moramo *** s uvisom (čitaj: sa Sarapom), s kombinatorikom (čitaj: s Veljanom), pa numerička, pa praktikumi, pa analize....
Ali ajde, pregmi se i ta godina i onda dođe treća, u koju ti nagrne *** pedagogije, psihologije, metodike i na kraju se (barem ja) zaželiš onih dobrih starih računarskih predmeta i analize i dao bi sve da ne moraš dolazit na OBAVEZNA predavanja o psihičkim poremećajima, nasiljem nad djecom, ili da se ne moraš vraćati 15 godina unazad i bavit se lijepljenjem plakatića po faksu!
O četvrtoj ti pojma nemam, nisam još dogurala do nje...
Uglavnom, NE CVJETAJU ruže profesorima, dapače, ako nisi pobornik dosadnog programa, ostani ti lipo na inžinjerskom, zanimljivije je sto puta (barem koliko sam ja stekla dojam)!
Jer stvar je u tome (to i sama priznam,a "profesorica" sam), ljudi iz očaja odu to upisati, i nemaju neke iskrene želje za bijednih 3500kn, i onda ih zadese problemi gori nego da su ostali di su bili...
Ne znam šta još da kažem, s jedne strane shvaćam to da smo smatrani "nižom klasom" na faksu, ali opet: zar nije razlika minimalna???
Moje mišljenje je da bi se program trebao olakšat nama još i više, jer nismo mi ti koji će ne kraju mlatit pare i biti INŽINJERSKE face
Admin edit: Kolegice Frnca, editirani ste vec na Cumezu, sada opet ovdje. Molim vas da se drzite Pravila ponašanja na Forumu i prekinate se koristiti izrazima kakvi su vam uklonjeni.
Ovo vam je prva opomena i nova ste Forumasica te mozda niste informirani o Pravila ponašanja, pa za sada nece biti posljedica, no ako dodje do sljedeceg puta reagirat cemo _mnogo_ stroze.
Forum je ponosan na kulturu izrazavanja svojih korisnika i cuva ju. Stoga se s prestupnicima obracunavamo po kratkom postupku.
Hvala.
|
|
[Vrh] |
|
Frnca Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 23:35 pon, 21. 6. 2004 Naslov: |
|
|
Nije mi drago cuti da se na profesorske smjerove gleda kao manje vrijedne. Uglavnom svi se slazu da bi profesorski smjerovi trebali biti nesto laksi, ali to niposto ne znaci da su losiji od inzinjerskog. Odredjen broj studenata se prebacuje na prof. smjer zbog "linije manjeg otpora", no znam dosta studenata koji stvarno zele biti profesori i s tom namjerom ga upisuju. Kao sto je kolegica Frnca primijetila, ako vam matematika ide teze, imat cete iste probleme na prof. smjeru kao na inzinjerskom (sto ne znaci da trebate odustati, nego jednostavno uloziti vise truda).
Na kraju, zelio bih podsjetiti da od iduce godine prof. smjerovi idu po novom programu, koji donosi mnoge promjene. Seminari za studente od prve godine nadalje, pedagoski kolegiji rasporedjeni na sve cetiri godine, vecina kolegija u novoj varijanti prilagodjenoj prof. smjerovima... Detaljnije procitajte [url=http://www.math.hr/hr/new/hr/korisno/obavijesti_i_linkovi.html]ovdje[/url] (na dnu stranice).
Nije mi drago cuti da se na profesorske smjerove gleda kao manje vrijedne. Uglavnom svi se slazu da bi profesorski smjerovi trebali biti nesto laksi, ali to niposto ne znaci da su losiji od inzinjerskog. Odredjen broj studenata se prebacuje na prof. smjer zbog "linije manjeg otpora", no znam dosta studenata koji stvarno zele biti profesori i s tom namjerom ga upisuju. Kao sto je kolegica Frnca primijetila, ako vam matematika ide teze, imat cete iste probleme na prof. smjeru kao na inzinjerskom (sto ne znaci da trebate odustati, nego jednostavno uloziti vise truda).
Na kraju, zelio bih podsjetiti da od iduce godine prof. smjerovi idu po novom programu, koji donosi mnoge promjene. Seminari za studente od prve godine nadalje, pedagoski kolegiji rasporedjeni na sve cetiri godine, vecina kolegija u novoj varijanti prilagodjenoj prof. smjerovima... Detaljnije procitajte ovdje (na dnu stranice).
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Edo Forumaš(ica)

|
Postano: 12:52 uto, 22. 6. 2004 Naslov: |
|
|
Kao sto sam ranije pokusao reci, tezina smjera ovisi o studentima koji ga upisuju. Naime, program nije laksi, ali svaki razumni profesor prilagodjava kriterije studentima koje ima. Ja predajem na prof smjeru i kriterij za dvojku mi je nesto nizi nego kad predajem inzenjerima jer nastojim odrzati prolaznost kakvu imaju slicni kolegiji na inz smjeru. Za vise ocjene, kriteriji su mi isti. Odlikasi na prof. bi bili odlikasi i na inz., da su to odabrali. Dapace, ima u svakoj generaciji prof. barem 4-5 izvrsnih studenata koji sigurno nisu "niza klasa". Ako su moji studenti ikad stekli dojam da na njih gledam kao na "nizu klasu" zbog toga iskreno zalim. Niti tako o njima mislim niti za to ima razloga.
Naime, ono sto ja mogu uociti da su prof. studenti nesto manje zainteresirani za ono sto im pricas, ali nemam dojam da su manje sposobni ili, nedajboze, gluplji. Stvar je vjerojatno u motivaciji, sto ide na dusu nama koji im predajemo, ali i drustvu u cjelini koje degradira nastavnicku struku.
Kao sto sam ranije pokusao reci, tezina smjera ovisi o studentima koji ga upisuju. Naime, program nije laksi, ali svaki razumni profesor prilagodjava kriterije studentima koje ima. Ja predajem na prof smjeru i kriterij za dvojku mi je nesto nizi nego kad predajem inzenjerima jer nastojim odrzati prolaznost kakvu imaju slicni kolegiji na inz smjeru. Za vise ocjene, kriteriji su mi isti. Odlikasi na prof. bi bili odlikasi i na inz., da su to odabrali. Dapace, ima u svakoj generaciji prof. barem 4-5 izvrsnih studenata koji sigurno nisu "niza klasa". Ako su moji studenti ikad stekli dojam da na njih gledam kao na "nizu klasu" zbog toga iskreno zalim. Niti tako o njima mislim niti za to ima razloga.
Naime, ono sto ja mogu uociti da su prof. studenti nesto manje zainteresirani za ono sto im pricas, ali nemam dojam da su manje sposobni ili, nedajboze, gluplji. Stvar je vjerojatno u motivaciji, sto ide na dusu nama koji im predajemo, ali i drustvu u cjelini koje degradira nastavnicku struku.
|
|
[Vrh] |
|
Frnca Forumaš(ica)

|
Postano: 9:06 sri, 23. 6. 2004 Naslov: |
|
|
:oops: izvinjavam se svim forumašima i gostima na svom izražavanju, iskreno rečeno, i nisam bila upoznata s pravilima ponašanja, jer sam se registrirala brzopleto, a taj dio sam preskočila :oops:
Obećavam da ću se promijenit! Ali ponekad si jednostavno ne mogu pomoći pa mi nemojte PREVIŠE zamjerit na mojim uvodnim javljanjima:)!
A šta se tiče ove teme, možda sam malo prenaglila...
Pozdrav
izvinjavam se svim forumašima i gostima na svom izražavanju, iskreno rečeno, i nisam bila upoznata s pravilima ponašanja, jer sam se registrirala brzopleto, a taj dio sam preskočila
Obećavam da ću se promijenit! Ali ponekad si jednostavno ne mogu pomoći pa mi nemojte PREVIŠE zamjerit na mojim uvodnim javljanjima:)!
A šta se tiče ove teme, možda sam malo prenaglila...
Pozdrav
_________________ Frnca
|
|
[Vrh] |
|
|