Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Blockflöte Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 14:41 pet, 25. 6. 2004 Naslov: |
|
|
Ovisi o arhitekturi/kompajleru. Pod C++ u linuxu se obicno koristi ncurses biblioteke kao zamjenu za crt.
A za sound i za takvu podrsku koji bi pruzao funkcionalnost cursesa u obicnom C-u ne znam :?
Pod real-mode dos-om mozes raditi stvari svojstvene crt unitu uz pomoc direktnog pristupa video memoriji na B800:0000. Tamo imas 80x25x2 bytea koja kada mijenjas se mijenja neko tekstualno polje na ekranu ili njegova boja.
Pod BC kompajlerima je postojao conio.h (console I/O) za tu svrhu...
Ovisi o arhitekturi/kompajleru. Pod C++ u linuxu se obicno koristi ncurses biblioteke kao zamjenu za crt.
A za sound i za takvu podrsku koji bi pruzao funkcionalnost cursesa u obicnom C-u ne znam
Pod real-mode dos-om mozes raditi stvari svojstvene crt unitu uz pomoc direktnog pristupa video memoriji na B800:0000. Tamo imas 80x25x2 bytea koja kada mijenjas se mijenja neko tekstualno polje na ekranu ili njegova boja.
Pod BC kompajlerima je postojao conio.h (console I/O) za tu svrhu...
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:16 sub, 26. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Blockflöte"]Jao, joj! Thanks, prošvrljat ću malo na Net-u. Ma htio sam neke kombinacije sa speakerom isprobat na ovim linuxima u praktikumu, a c općenito nema u standardnim bibliotekama ništa tipa sound()...A ne znam kako se u linuxu pristupa speakeru...[/quote]
postoji ti jedna BOLESNA metoda... /dev/dsp je digtal sound processor device, kojef pomocu ioctl(3) mozes nastimati da bude kakve god hoces frekvencije (npr 44100), bitrate i sl., pa onda saljes tocku po tocku npr. ako zelis ton A, sin((440/44100)*n), n=0..(kolikogodhoces/44100) sekundi. Takodjer, ako stavis stereo, onda moras upucavati vrijednost za lijedvi pa za desni spiker.
Tako sam si ja gitaru ustimao [nemam sluha, ali imam osciloskop :) ].
'ave fun!
Sinisa
Blockflöte (napisa): | Jao, joj! Thanks, prošvrljat ću malo na Net-u. Ma htio sam neke kombinacije sa speakerom isprobat na ovim linuxima u praktikumu, a c općenito nema u standardnim bibliotekama ništa tipa sound()...A ne znam kako se u linuxu pristupa speakeru... |
postoji ti jedna BOLESNA metoda... /dev/dsp je digtal sound processor device, kojef pomocu ioctl(3) mozes nastimati da bude kakve god hoces frekvencije (npr 44100), bitrate i sl., pa onda saljes tocku po tocku npr. ako zelis ton A, sin((440/44100)*n), n=0..(kolikogodhoces/44100) sekundi. Takodjer, ako stavis stereo, onda moras upucavati vrijednost za lijedvi pa za desni spiker.
Tako sam si ja gitaru ustimao [nemam sluha, ali imam osciloskop ].
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 0:29 sub, 26. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="cinik"]postoji ti jedna BOLESNA metoda... /dev/dsp je digtal sound processor device, kojef pomocu ioctl(3) mozes nastimati da bude kakve god hoces frekvencije (npr 44100), bitrate i sl., pa onda saljes tocku po tocku npr. ako zelis ton A, sin((440/44100)*n), n=0..(kolikogodhoces/44100) sekundi. Takodjer, ako stavis stereo, onda moras upucavati vrijednost za lijedvi pa za desni spiker.
[/quote]
Šta bolesna... u Spectrum assembleru je to bio jedini način proizvodnje zvuka. ;-)
cinik (napisa): | postoji ti jedna BOLESNA metoda... /dev/dsp je digtal sound processor device, kojef pomocu ioctl(3) mozes nastimati da bude kakve god hoces frekvencije (npr 44100), bitrate i sl., pa onda saljes tocku po tocku npr. ako zelis ton A, sin((440/44100)*n), n=0..(kolikogodhoces/44100) sekundi. Takodjer, ako stavis stereo, onda moras upucavati vrijednost za lijedvi pa za desni spiker.
|
Šta bolesna... u Spectrum assembleru je to bio jedini način proizvodnje zvuka.
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 8:48 sub, 26. 6. 2004 Naslov: |
|
|
:idea: mislim da /dev/dsp nece slati zvuk na speaker? Jedna malo jednostavnija varijanta /dev/dsp-u (ali sa istom zamjerkom) je /dev/audio u koji mozes direktno pipeati (blockflotati ;)) .au fajlove iz shella :)
mislim da /dev/dsp nece slati zvuk na speaker? Jedna malo jednostavnija varijanta /dev/dsp-u (ali sa istom zamjerkom) je /dev/audio u koji mozes direktno pipeati (blockflotati ) .au fajlove iz shella
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|