Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Pavlovic92 Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
gflegar Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Pavlovic92 Forumaš(ica)

|
Postano: 15:36 ned, 6. 11. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="gflegar"]Nacrtaj venove dijagrame za lijevu i desnu stranu, ako nisu jednaki, pomocu njih lako nadjes kontraprimjer, ako su jednaki dokazes [tex] A \cap (A \triangle B) \subseteq A \triangle (A \cap B)[/tex] i [tex] A \triangle (A \cap B) \subseteq A \cap (A \triangle B)[/tex].
Jedno pitanje:gdje je tu skup [tex]C[/tex] ? :D[/quote]
Vidi stvarno :D nema skupa C verovatno je prof kopirao tekstove :D
A mozes li mi nekako to ispisati analiticki ?
[size=9][color=#999999]Added after 1 minutes:[/color][/size]
[quote="Pavlovic92"][quote="gflegar"]Nacrtaj venove dijagrame za lijevu i desnu stranu, ako nisu jednaki, pomocu njih lako nadjes kontraprimjer, ako su jednaki dokazes [tex] A \cap (A \triangle B) \subseteq A \triangle (A \cap B)[/tex] i [tex] A \triangle (A \cap B) \subseteq A \cap (A \triangle B)[/tex].
Jedno pitanje:gdje je tu skup [tex]C[/tex] ? :D[/quote]
Vidi stvarno :D nema skupa C verovatno je prof kopirao tekstove :D
A mozes li mi nekako to ispisati analiticki ?[/quote]
Jer ja radim po tom principu da je lijeva strana podskup desne i obrnuto
gflegar (napisa): | Nacrtaj venove dijagrame za lijevu i desnu stranu, ako nisu jednaki, pomocu njih lako nadjes kontraprimjer, ako su jednaki dokazes [tex] A \cap (A \triangle B) \subseteq A \triangle (A \cap B)[/tex] i [tex] A \triangle (A \cap B) \subseteq A \cap (A \triangle B)[/tex].
Jedno pitanje:gdje je tu skup [tex]C[/tex] ?  |
Vidi stvarno nema skupa C verovatno je prof kopirao tekstove
A mozes li mi nekako to ispisati analiticki ?
Added after 1 minutes:
Pavlovic92 (napisa): | gflegar (napisa): | Nacrtaj venove dijagrame za lijevu i desnu stranu, ako nisu jednaki, pomocu njih lako nadjes kontraprimjer, ako su jednaki dokazes [tex] A \cap (A \triangle B) \subseteq A \triangle (A \cap B)[/tex] i [tex] A \triangle (A \cap B) \subseteq A \cap (A \triangle B)[/tex].
Jedno pitanje:gdje je tu skup [tex]C[/tex] ?  |
Vidi stvarno nema skupa C verovatno je prof kopirao tekstove
A mozes li mi nekako to ispisati analiticki ? |
Jer ja radim po tom principu da je lijeva strana podskup desne i obrnuto
|
|
[Vrh] |
|
gflegar Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Pavlovic92 Forumaš(ica)

|
Postano: 16:37 ned, 6. 11. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="gflegar"]Ja sam gore i napisao da dokazes da je lijeva strana podskup desne i obratno :D
Venovi dijagrami tu sluze samo da vidis da li to uopce vrijedi ili ne, oni nikako nisu dokaz, pa po njima zakljucis da li da trazis protuprimjer i time dokazes da jednakost ne vrijedi ili da dokazes dvije inkluzije, a time i jednakost.
Ako nemas ideje kako dokazati te inkluzije pogledaj ovu temu, mozda ti pomogne.
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=17310[/quote]
Razumio sam to za Veneove dijagrame hvala ti pomoglo mi je ovo nadam se da cu uspjeti resiti nekako pozdrav
[size=9][color=#999999]Added after 9 minutes:[/color][/size]
[quote="Pavlovic92"][quote="gflegar"]Ja sam gore i napisao da dokazes da je lijeva strana podskup desne i obratno :D
Venovi dijagrami tu sluze samo da vidis da li to uopce vrijedi ili ne, oni nikako nisu dokaz, pa po njima zakljucis da li da trazis protuprimjer i time dokazes da jednakost ne vrijedi ili da dokazes dvije inkluzije, a time i jednakost.
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=17310[/quote]
Razumio sam to za Veneove dijagrame hvala ti pomoglo mi je ovo nadam se da cu uspjeti resiti nekako pozdrav[/quote]
Nije bas ovaj zadatak slican mom tako da izgleda da mi nece ovo poci za rukom :(
[size=9][color=#999999]Added after 33 minutes:[/color][/size]
Moze jos neko da proba da mi pomogne moram do sutra uraditi bio bi zahvalan puno samo jedan podskup da uradim npr lijeva strana da je podskup od desne samo kad bi to mogao dokazati ostalo bi bilo relativno lako!
gflegar (napisa): | Ja sam gore i napisao da dokazes da je lijeva strana podskup desne i obratno
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=17310 |
Razumio sam to za Veneove dijagrame hvala ti pomoglo mi je ovo nadam se da cu uspjeti resiti nekako pozdrav
Added after 9 minutes:
Pavlovic92 (napisa): | gflegar (napisa): | Ja sam gore i napisao da dokazes da je lijeva strana podskup desne i obratno
http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=17310 |
Razumio sam to za Veneove dijagrame hvala ti pomoglo mi je ovo nadam se da cu uspjeti resiti nekako pozdrav |
Nije bas ovaj zadatak slican mom tako da izgleda da mi nece ovo poci za rukom
Added after 33 minutes:
Moze jos neko da proba da mi pomogne moram do sutra uraditi bio bi zahvalan puno samo jedan podskup da uradim npr lijeva strana da je podskup od desne samo kad bi to mogao dokazati ostalo bi bilo relativno lako!
|
|
[Vrh] |
|
Pavlovic92 Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
|