Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

jos malo pa 2.kolokvij (2012.) (objasnjenje gradiva)
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
BlameGame
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 4 - 3

PostPostano: 21:51 ned, 8. 1. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

to je jaaaako kratak zapis, ali limes sume je suma limesa i isto vrijedi za zbrajanje? to mi je bila ideja za 4 iz 2008
to je jaaaako kratak zapis, ali limes sume je suma limesa i isto vrijedi za zbrajanje? to mi je bila ideja za 4 iz 2008

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
gflegar
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
68 = 72 - 4

PostPostano: 21:52 ned, 8. 1. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da ti je taj zadatak rijesen na prosloj stranici ovog topica.

EDIT: Sad vec 2 stranice prije :D
Mislim da ti je taj zadatak rijesen na prosloj stranici ovog topica.

EDIT: Sad vec 2 stranice prije Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Zenon
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma: -

PostPostano: 8:38 pon, 30. 1. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hello!
Ok, sada da se vratimo kolokviju. Kako ću rješenja ovog i prošlogodišnjeg kolokvija pretipkati u LaTeX, želim to napraviti kako treba :P
Zato trebam još neke informacije.
Zadatak:
Izračunaj [dtex]\lim_{n\to\infty}\frac{a_n}{n},[/dtex] gdje je [tex]a_n[/tex] jednak zbroju znamenaka prirodnog broja [tex]n[/tex].

Zanima me ima li koji drugi način rješavanja ovog zadatka, ne gledajući onu logaritamsku ogradu za broj znamenki u broju. Naravno, stavit ću i to rješenje u pdf, ali volio bih i nekakvo alternativno, za one, poput mene, koji nisu imali pojma da takva ograda postoji :P
Na kolokviju sam dobio 2/3 boda na tom zadatku pokušavajući direktno dokazati da je limes jednak 0 preko Arhimedovog aksioma, definicije limesa i podniza [tex]b_n=\frac{1}{10^n}[/tex], ali nisam očito do kraja niti znam može li se tako.
Unaprijed hvala!
Hello!
Ok, sada da se vratimo kolokviju. Kako ću rješenja ovog i prošlogodišnjeg kolokvija pretipkati u LaTeX, želim to napraviti kako treba Razz
Zadatak:
Izračunaj [dtex]\lim_{n\to\infty}\frac{a_n}{n},[/dtex] gdje je [tex]a_n[/tex] jednak zbroju znamenaka prirodnog broja [tex]n[/tex].

Zanima me ima li koji drugi način rješavanja ovog zadatka, ne gledajući onu logaritamsku ogradu za broj znamenki u broju. Naravno, stavit ću i to rješenje u pdf, ali volio bih i nekakvo alternativno, za one, poput mene, koji nisu imali pojma da takva ograda postoji Razz
Na kolokviju sam dobio 2/3 boda na tom zadatku pokušavajući direktno dokazati da je limes jednak 0 preko Arhimedovog aksioma, definicije limesa i podniza [tex]b_n=\frac{1}{10^n}[/tex], ali nisam očito do kraja niti znam može li se tako.
Unaprijed hvala!

[Vrh]
Silenoz
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: zombi
= 5 - 3

PostPostano: 13:40 pon, 30. 1. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Teorem o sendvicu?
Imas lim 1/11111..11=0 i lim9^n/999..9=0, a an/n je izmedu njih (a znas kako vec ide usporedivanje) pa je isto 0 :)
Ako sam dobro asistenta razumio....
Naravno, nemam volje sve to u latexu pisati al mislim da se da desifrirati ;)
Teorem o sendvicu?
Imas lim 1/11111..11=0 i lim9^n/999..9=0, a an/n je izmedu njih (a znas kako vec ide usporedivanje) pa je isto 0 Smile
Naravno, nemam volje sve to u latexu pisati al mislim da se da desifrirati Wink

[Vrh]
quark
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
20 = 26 - 6

PostPostano: 14:06 pon, 30. 1. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Silenoz"]Teorem o sendvicu?
Imas lim 1/11111..11=0 i lim9^n/999..9=0, a an/n je izmedu njih (a znas kako vec ide usporedivanje) pa je isto 0 :)
Naravno, nemam volje sve to u latexu pisati al mislim da se da desifrirati ;)[/quote]

Valjda 9*n, gdje je n broj znamenki?
Silenoz (napisa):
Teorem o sendvicu?
Imas lim 1/11111..11=0 i lim9^n/999..9=0, a an/n je izmedu njih (a znas kako vec ide usporedivanje) pa je isto 0 Smile

[Vrh]
aj_ca_volin_te
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 22 - 2

PostPostano: 14:21 pon, 30. 1. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zenon"]Hello!
Ok, sada da se vratimo kolokviju. Kako ću rješenja ovog i prošlogodišnjeg kolokvija pretipkati u LaTeX, želim to napraviti kako treba :P
Zadatak:

Zanima me ima li koji drugi način rješavanja ovog zadatka, ne gledajući onu logaritamsku ogradu za broj znamenki u broju. Naravno, stavit ću i to rješenje u pdf, ali volio bih i nekakvo alternativno, za one, poput mene, koji nisu imali pojma da takva ograda postoji :P
Unaprijed hvala![/quote]

pa jednostavno pitas na [b]ilja@math.hr[/b] :sadmail:
Zenon (napisa):
Hello!
Ok, sada da se vratimo kolokviju. Kako ću rješenja ovog i prošlogodišnjeg kolokvija pretipkati u LaTeX, želim to napraviti kako treba Razz
Zadatak:

Zanima me ima li koji drugi način rješavanja ovog zadatka, ne gledajući onu logaritamsku ogradu za broj znamenki u broju. Naravno, stavit ću i to rješenje u pdf, ali volio bih i nekakvo alternativno, za one, poput mene, koji nisu imali pojma da takva ograda postoji Razz
Unaprijed hvala!

pa jednostavno pitas na ilja@math.hr Tuzni mail...

[Vrh]
Zenon
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma: -

PostPostano: 14:52 pon, 30. 1. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="aj_ca_volin_te"]pa jednostavno pitas na [b]ilja@math.hr[/b] :sadmail:[/quote]
Pa najlakše je asistentu poslati, da, ali meni je zanimljiviji timski rad studenata i ostalih forumaša :D Plus što će ovim putem ostati zapisano na forumu, a kada meni asistent odgovori na mail, nitko neće ni znati da sam pitao, a kamoli odgovor. ;)
aj_ca_volin_te (napisa):
pa jednostavno pitas na ilja@math.hr Tuzni mail...

Pa najlakše je asistentu poslati, da, ali meni je zanimljiviji timski rad studenata i ostalih forumaša Very Happy Plus što će ovim putem ostati zapisano na forumu, a kada meni asistent odgovori na mail, nitko neće ni znati da sam pitao, a kamoli odgovor. Wink

[Vrh]
Silenoz
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: zombi
= 5 - 3

PostPostano: 19:18 pon, 30. 1. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="quark"][quote="Silenoz"]Teorem o sendvicu?
Naravno, nemam volje sve to u latexu pisati al mislim da se da desifrirati ;)[/quote]

Valjda 9*n, gdje je n broj znamenki?[/quote]
Ma automatski pisem, meni je bija umnozak pa ostalo u glavi... Vidis da nisam niti Latex koristio, samo sam isao bubnuti na brzinu, al mislim da se preko toga rjesava i za zbroj
quark (napisa):
Silenoz (napisa):
Teorem o sendvicu?

Ma automatski pisem, meni je bija umnozak pa ostalo u glavi... Vidis da nisam niti Latex koristio, samo sam isao bubnuti na brzinu, al mislim da se preko toga rjesava i za zbroj

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Stranica 7 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum