Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Valica Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 14:44 ned, 22. 4. 2012 Naslov: Fobije |
|
|
-Imate li kakvih fobija? Neke zanimljive događaje vezane uz njih?
[size=16][i]Astrafobija[/i][/size]
Jednog dana, još dok sam išla u srednju školu, kiša je padala kao luda. :rain:
Nas četvero se zguralo pod jedan kišobran koji sam ja držala.
Oko nas je bilo još dosta ljudi koji su komotno hodali svaki pod svojim kišobranom.
Odjedom je počelo sijevati, sijevnulo je malo jače i onda je krenula jaaaka grmljavina.
Ukopala sam se na mjestu, počela vrištati iz sveg glasa i mahati kišobranom na sve moguće strane.
Na tren sam izgubila pojam o tome gdje sam.
Ne znam koliko je to dugo trajalo ali kad je grmljavina utihnula
i ja došla k sebi, vidjela sam da svi oko mene umiru od smijeha.
A ja jadna nasmrt preplašena...
:stars:
-Imate li kakvih fobija? Neke zanimljive događaje vezane uz njih?
Astrafobija
Jednog dana, još dok sam išla u srednju školu, kiša je padala kao luda.
Nas četvero se zguralo pod jedan kišobran koji sam ja držala.
Oko nas je bilo još dosta ljudi koji su komotno hodali svaki pod svojim kišobranom.
Odjedom je počelo sijevati, sijevnulo je malo jače i onda je krenula jaaaka grmljavina.
Ukopala sam se na mjestu, počela vrištati iz sveg glasa i mahati kišobranom na sve moguće strane.
Na tren sam izgubila pojam o tome gdje sam.
Ne znam koliko je to dugo trajalo ali kad je grmljavina utihnula
i ja došla k sebi, vidjela sam da svi oko mene umiru od smijeha.
A ja jadna nasmrt preplašena...
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:57 ned, 22. 4. 2012 Naslov: |
|
|
Mislim da se ovo moje zove dendrofobija. Majko mila, kak se ja bojim tih zubara, a pogotovo zubarki. Uvijek kad kažem da me boli, s onim svim čudima u ustima, ona meni kaže "ajde šta si curica, stisni zube i šuti!!" AL KAK DA IH STISNEM SA SISALJKOM U USTIMA?!
Jednom kad sam bio manji, 4-5 godine, otišli isto tako kod zubarke, puna čekaonica djece, svi se igraju, skaču okolo, i onda došao red na meneee. Kad sam ja izašao od zubarke, djeca su sjedila tiho u čekaonici kao da čekaju odlazak na vješanje :)
Mislim da se ovo moje zove dendrofobija. Majko mila, kak se ja bojim tih zubara, a pogotovo zubarki. Uvijek kad kažem da me boli, s onim svim čudima u ustima, ona meni kaže "ajde šta si curica, stisni zube i šuti!!" AL KAK DA IH STISNEM SA SISALJKOM U USTIMA?!
Jednom kad sam bio manji, 4-5 godine, otišli isto tako kod zubarke, puna čekaonica djece, svi se igraju, skaču okolo, i onda došao red na meneee. Kad sam ja izašao od zubarke, djeca su sjedila tiho u čekaonici kao da čekaju odlazak na vješanje
_________________ Sedam je prost broj
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
RonnieColeman Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Novi Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
stuey Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:40 sri, 25. 4. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="mladac"]Ja trenutno nemam ništa dijagnosticirano, al slobodno možete probat nadmašit fobiju moje sestre koja se sa 24g boji gumbiju.
Nikad nije obukla ništa šta na sebi ima gumbe, posteljina joj je bez gumbi...
Službeni naziv je koumpounophobia i od nje pati otprilike jedna na svakih 75.000 osoba. Ona čak poznaje dvije cure sa istom fobijom :lol:[/quote]
U potpunosti je razumijem. Ne plašim se gumbiju, ali ljigavi su mi na dodir, kada ih dotaknem obično mi se stvori slika gušenja gumbom, ne podnosim nijedan komad odjeće osim hlača, traperica i sličnog, a da ima gumbe, posteljina mora biti okrenuta tako da su gumbi kod nogu i ne diraju noge, jastučnice imam samo one koje u startu nemaju gumbe. Mislim da bi Google trebao slaviti Gideona Sundbäcka svaki dan, ne samo par dana oko njegovog rođendana.
Moja fobija su leteći kukci, ali samo oni koji zuje oko 25-40Hz.
mladac (napisa): | Ja trenutno nemam ništa dijagnosticirano, al slobodno možete probat nadmašit fobiju moje sestre koja se sa 24g boji gumbiju.
Nikad nije obukla ništa šta na sebi ima gumbe, posteljina joj je bez gumbi...
Službeni naziv je koumpounophobia i od nje pati otprilike jedna na svakih 75.000 osoba. Ona čak poznaje dvije cure sa istom fobijom |
U potpunosti je razumijem. Ne plašim se gumbiju, ali ljigavi su mi na dodir, kada ih dotaknem obično mi se stvori slika gušenja gumbom, ne podnosim nijedan komad odjeće osim hlača, traperica i sličnog, a da ima gumbe, posteljina mora biti okrenuta tako da su gumbi kod nogu i ne diraju noge, jastučnice imam samo one koje u startu nemaju gumbe. Mislim da bi Google trebao slaviti Gideona Sundbäcka svaki dan, ne samo par dana oko njegovog rođendana.
Moja fobija su leteći kukci, ali samo oni koji zuje oko 25-40Hz.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
Masiela Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 4:39 čet, 26. 4. 2012 Naslov: |
|
|
Ja sam se kao dijete bojala da će me gumbi na posteljini ugušit jer nemirno spavam i svašta se može desit.
Prošlo me.
A moj Milojko, da s' ti mene godinama gledao kako dolazim kod zubara, čujem bušilice/šta god, okrenem se i odem, ne bi to svoje ni zvao fobijom :rofl: :roll: :facepalm:
Riješila sam se i toga, al' tek prošle godine i popravila čak sve zube! Nakon toga mislim da se valjda svake fobije mogu riješit.
Najgore u cijeloj priči je što mene pokvareni zubi nisu boljeli pa je to dodatno rasteglo cijeli proces.
Kukaca sam se isto bojala do prošle godine. Bila sam poznatija kao ona kojoj se išlo tjerat leptire iz sobe. Znala sam vriskom pošteno prepast docimerice.
Sad me muči... a ne znam. Pišite pa ću se sjetit.
2 najgore fobije su mi definitivno bile zubar i kukci. Užas. I sad mi bude mučno kad se sjetim kako sam se tad osjećala.
Ja sam se kao dijete bojala da će me gumbi na posteljini ugušit jer nemirno spavam i svašta se može desit.
Prošlo me.
A moj Milojko, da s' ti mene godinama gledao kako dolazim kod zubara, čujem bušilice/šta god, okrenem se i odem, ne bi to svoje ni zvao fobijom
Riješila sam se i toga, al' tek prošle godine i popravila čak sve zube! Nakon toga mislim da se valjda svake fobije mogu riješit.
Najgore u cijeloj priči je što mene pokvareni zubi nisu boljeli pa je to dodatno rasteglo cijeli proces.
Kukaca sam se isto bojala do prošle godine. Bila sam poznatija kao ona kojoj se išlo tjerat leptire iz sobe. Znala sam vriskom pošteno prepast docimerice.
Sad me muči... a ne znam. Pišite pa ću se sjetit.
2 najgore fobije su mi definitivno bile zubar i kukci. Užas. I sad mi bude mučno kad se sjetim kako sam se tad osjećala.
_________________ mladac: e.k.s. je možda 8%, moje znanje ni toliko
|
|
[Vrh] |
|
|