Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

gubitak prava na studiranje (studij)
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 13, 14, 15  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
bumba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 8:54 ned, 29. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zanima me što se dogodi ako imamo položenih manje od 18 ECTS bodova u semestru? Hvala
Zanima me što se dogodi ako imamo položenih manje od 18 ECTS bodova u semestru? Hvala

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
kmicak
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 17:54 ned, 6. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam jedno pitanje. Zavrsila sam prvu godinu matematike u Rijeci i onda sam se prebacila u Zg. Nisu mi priznali prvu godinu jer u Rijeci nema programiranja na prvoj godini pa sam morala upisat programiranje s prve godine i sve ostale predmete s druge. Sve sam to polozila, i onda iduce godine sam upisala sve sa 3 i programiranje s druge. Polozila sam sve osim 2 predmeta koja sam pustila za iducu godinu jer mi je bilo previse predmeta odjednom za polozit. Prosle godine sam nazalost bila dosta bolesna i nisam polozila ta dva kolegija koje opet slusam ove godine. Ukoliko ove godine opet ne polozim ove predmete da li gubim pravo studiranja? Dakle, rijec je o onih 35 ECTS bodova koji se moraju skupit u 2 godine. Nisam mogla skupiti tih 35 ECTS bodova kada su mi ostala samo 2 kolegija, a nisam znala da mogu sa nekog drugog fakulteta upisat predmete. Nisam htjela upisivat predmete sa diplomskog studija jer nazalost cu iz zdravstvenih razloga morat otic iz Hrvatske ove godine. Dakle, zanima me da li uz neku molbu mogu traziti da mi odobre polaganje tih ispita ponovno?
Imam jedno pitanje. Zavrsila sam prvu godinu matematike u Rijeci i onda sam se prebacila u Zg. Nisu mi priznali prvu godinu jer u Rijeci nema programiranja na prvoj godini pa sam morala upisat programiranje s prve godine i sve ostale predmete s druge. Sve sam to polozila, i onda iduce godine sam upisala sve sa 3 i programiranje s druge. Polozila sam sve osim 2 predmeta koja sam pustila za iducu godinu jer mi je bilo previse predmeta odjednom za polozit. Prosle godine sam nazalost bila dosta bolesna i nisam polozila ta dva kolegija koje opet slusam ove godine. Ukoliko ove godine opet ne polozim ove predmete da li gubim pravo studiranja? Dakle, rijec je o onih 35 ECTS bodova koji se moraju skupit u 2 godine. Nisam mogla skupiti tih 35 ECTS bodova kada su mi ostala samo 2 kolegija, a nisam znala da mogu sa nekog drugog fakulteta upisat predmete. Nisam htjela upisivat predmete sa diplomskog studija jer nazalost cu iz zdravstvenih razloga morat otic iz Hrvatske ove godine. Dakle, zanima me da li uz neku molbu mogu traziti da mi odobre polaganje tih ispita ponovno?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:06 ned, 6. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Te molbe rjesava Vijece voditelja studija ili, u njihovo ime, pomocnik procelnika za nastavu. Zvuci mi kao da imas razumne razloge, pa se posavjetuj s njim (do kraja ak. godine, to je [mmail=vukovic]prof. Vukovic[/mmail]).

Inace, ako imas dokumentaciju koja potvrdjuje dulju bolest (cini mi se 3 mjeseca ili dulje, ali nemoj me drzati za rijec), mozes traziti da ti se ta godina ne broji. Detalje pitaj pomocnika procelnika (npr. je l' problem ako si nesto polagala u to vrijeme i sl).

Sretno sa zdravljem! :)
Te molbe rjesava Vijece voditelja studija ili, u njihovo ime, pomocnik procelnika za nastavu. Zvuci mi kao da imas razumne razloge, pa se posavjetuj s njim (do kraja ak. godine, to je prof. Vukovic).

Inace, ako imas dokumentaciju koja potvrdjuje dulju bolest (cini mi se 3 mjeseca ili dulje, ali nemoj me drzati za rijec), mozes traziti da ti se ta godina ne broji. Detalje pitaj pomocnika procelnika (npr. je l' problem ako si nesto polagala u to vrijeme i sl).

Sretno sa zdravljem! Smile

[Vrh]
ivancica009
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 13:27 pon, 28. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

moze li mi netko reci gubim li pravo na studiranj u ovom slucaju:

ovo mi je 3.godina na faksu, a imam skupljenih 53ects, bojim se da ako sad padnem predmet s prve godine koji slusam vec treci put, letim s faksa? jel to tocno?
moze li mi netko reci gubim li pravo na studiranj u ovom slucaju:

ovo mi je 3.godina na faksu, a imam skupljenih 53ects, bojim se da ako sad padnem predmet s prve godine koji slusam vec treci put, letim s faksa? jel to tocno?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:21 pon, 28. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Koliko znam, gleda se samo:
1. ukupno trajanje studija (ne smije biti vece od dvostrukog planiranog trajanja studija, sto je tebi 2*3 = 6 godina, osim ako si integrirani studij) i
2. barem 35ECTS u zadnje [b]dvije[/b] godine (dakle, ovih 53 u 3 godine ne govori puno).

Disk lejmer: Nisam vec neko vrijeme po vijecima, pa ne garantiram da nije doslo do neke izmjene.
Koliko znam, gleda se samo:
1. ukupno trajanje studija (ne smije biti vece od dvostrukog planiranog trajanja studija, sto je tebi 2*3 = 6 godina, osim ako si integrirani studij) i
2. barem 35ECTS u zadnje dvije godine (dakle, ovih 53 u 3 godine ne govori puno).

Disk lejmer: Nisam vec neko vrijeme po vijecima, pa ne garantiram da nije doslo do neke izmjene.

[Vrh]
ivancica009
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 21:44 pon, 28. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

znaci ova i prosla god mi se gledaju? onda sam u komi, imat cu samo 27 ako padnem taj predmet!
:(
jel nemogu nista u tom slucaju poduzeti?
znaci ova i prosla god mi se gledaju? onda sam u komi, imat cu samo 27 ako padnem taj predmet!
Sad
jel nemogu nista u tom slucaju poduzeti?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:24 pon, 28. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nista osim promjene faxa (cak ni promjena studija ti ne bi prosla, prema pravilima koja su usvojena prosle godine). Dakle, dobro se uhvatiti knjige i ne pasti taj kolegij.

Btw, sigurno kolegij nosi 8 bodova? Bolonjski obicno nose manje, zato pitam.

[b]Dodatak:[/b] Ako si bila opravdano dulje bolesna i imas podeblju (npr. bolnicku) dokumentaciju, onda mozes na razgovor kod procelnika da te uputi dalje. Postoji nesto sto se kolokvijalno zove "pad bez pada", ali ne ide za obicnu gripu ili tako nesto, nego bas za ozbiljne bolesnoce koje su te sprijecile da pohadjas nastavu i izlazis na kolokvije.
Nista osim promjene faxa (cak ni promjena studija ti ne bi prosla, prema pravilima koja su usvojena prosle godine). Dakle, dobro se uhvatiti knjige i ne pasti taj kolegij.

Btw, sigurno kolegij nosi 8 bodova? Bolonjski obicno nose manje, zato pitam.

Dodatak: Ako si bila opravdano dulje bolesna i imas podeblju (npr. bolnicku) dokumentaciju, onda mozes na razgovor kod procelnika da te uputi dalje. Postoji nesto sto se kolokvijalno zove "pad bez pada", ali ne ide za obicnu gripu ili tako nesto, nego bas za ozbiljne bolesnoce koje su te sprijecile da pohadjas nastavu i izlazis na kolokvije.

[Vrh]
ivancica009
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 22:27 pon, 28. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

nosi 10bodova :( dir1 je to, s nastavnickog smjera! a nadam se da cu ga ipak proc :)
nosi 10bodova Sad dir1 je to, s nastavnickog smjera! a nadam se da cu ga ipak proc Smile

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:31 pon, 28. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nemoj se nadati, nego vjezbaj i uci. ;) Sve i da ne stignes, imas popravni, dakle imas barem 2 tjedna. U tom roku spremis skoro bilo koju matematiku, pogotovo sto ti je to jedini kolegij.

Ajmo, gasiti Forum, Facebook, Travian,... i ne paliti opet dok ocjena nije u indexu. ;)
Nemoj se nadati, nego vjezbaj i uci. Wink Sve i da ne stignes, imas popravni, dakle imas barem 2 tjedna. U tom roku spremis skoro bilo koju matematiku, pogotovo sto ti je to jedini kolegij.

Ajmo, gasiti Forum, Facebook, Travian,... i ne paliti opet dok ocjena nije u indexu. Wink

[Vrh]
ivancica009
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 14:51 sri, 30. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala na savjetu :) ucim :) al za svaki slucaj pitam, da znam sta ce se dogodit ako padnem !! :oops:

ako npr ne ostvarimo pravo izlaska na popravni,jer i za to postoje pragovi, ima li sanse da nagovorim profu da me ipak pusti da pisem? je bio netko u takvoj situaciji?
hvala na savjetu Smile ucim Smile al za svaki slucaj pitam, da znam sta ce se dogodit ako padnem !! Embarassed

ako npr ne ostvarimo pravo izlaska na popravni,jer i za to postoje pragovi, ima li sanse da nagovorim profu da me ipak pusti da pisem? je bio netko u takvoj situaciji?

[Vrh]
Bole13
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 5 - 0

PostPostano: 18:24 pet, 1. 6. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nisam shvatio da li se godina provedena na drugom fakultetu zbraja u ovih 6 za preddiplomski samo ako se matematiku upisalo nakon prebacivanja s tog fakulteta?
Jer ja sam bio jednu godinu na drugom fakultetu, ali onda iduće godine išao isponova na prijemni i tako upao na PMF matematiku. Sada ne znam da li mi se ta godina zbrojila ili nije.
Nisam shvatio da li se godina provedena na drugom fakultetu zbraja u ovih 6 za preddiplomski samo ako se matematiku upisalo nakon prebacivanja s tog fakulteta?
Jer ja sam bio jednu godinu na drugom fakultetu, ali onda iduće godine išao isponova na prijemni i tako upao na PMF matematiku. Sada ne znam da li mi se ta godina zbrojila ili nije.

[Vrh]
Swerz
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 33 - 18

PostPostano: 19:34 pet, 1. 6. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam se prebacio sa drugog faxa i zbrojili su mi te godine sa drugog faxa.

Ajmo malo o manevrima izbjegavanja...
Recimo da me maknu sa faxa zbog predugog studiranja. Mogu li tih par predmeta sa preddiplomskog poloziti recimo u Rijeci pa se vratiti u ZG na diplomski?
Ideja je saznati dal se tih 6god zbrajaju samo na razini sveucilista u zagrebu ili se zbrajaju sa svih sveucilista u hrvatskoj.
Navodno se ne zbrajaju godine studiranja na veleucilistu i sveucilistu.
Ja sam se prebacio sa drugog faxa i zbrojili su mi te godine sa drugog faxa.

Ajmo malo o manevrima izbjegavanja...
Recimo da me maknu sa faxa zbog predugog studiranja. Mogu li tih par predmeta sa preddiplomskog poloziti recimo u Rijeci pa se vratiti u ZG na diplomski?
Ideja je saznati dal se tih 6god zbrajaju samo na razini sveucilista u zagrebu ili se zbrajaju sa svih sveucilista u hrvatskoj.
Navodno se ne zbrajaju godine studiranja na veleucilistu i sveucilistu.

Buga.
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 42 - 33

PostPostano: 21:03 pet, 1. 6. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel se u ovih 35 ects-a u zadnje 2 godine ubrajaju kolegiji iz kvaziparcijale polozeni u te 2 godine?
jel se u ovih 35 ects-a u zadnje 2 godine ubrajaju kolegiji iz kvaziparcijale polozeni u te 2 godine?

[Vrh]
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 23:07 pet, 1. 6. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Buga."]jel se u ovih 35 ects-a u zadnje 2 godine ubrajaju kolegiji iz kvaziparcijale polozeni u te 2 godine?[/quote]

ubraja se sve sto je polozeno u te dvije godine
Buga. (napisa):

ubraja se sve sto je polozeno u te dvije godine

mk
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 16:59 sri, 13. 6. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam pitanje u vezi gubitka prava na studiranje. Dakle, ja sam prosle godine bila 1. godina na inzinjerskom i nisam nista polozila, a ove godine sam se prebacila na nastavnicki. Za sad imam 28 ects-a, i upitno je sto cu jos proc. Zanima me da li i za mene koja sam se prebacila vrijedi ono da gubim pravo studiranja ako nemam 35 ects-a?
Imam pitanje u vezi gubitka prava na studiranje. Dakle, ja sam prosle godine bila 1. godina na inzinjerskom i nisam nista polozila, a ove godine sam se prebacila na nastavnicki. Za sad imam 28 ects-a, i upitno je sto cu jos proc. Zanima me da li i za mene koja sam se prebacila vrijedi ono da gubim pravo studiranja ako nemam 35 ects-a?

[Vrh]
RonnieColeman
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 39

PostPostano: 17:14 sri, 13. 6. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da se studiji gledaju zasebno, inženjerski i nastavnički, zasebni doista i jesu.

Stoga se tebi po mom mišljenju, nisam skroz siguran ali sam prošao kroz sličnu situaciju, ova godina gleda kao prva godina ka ispunjenju 35 bodova u dvije godine, ukratko tek sljedeće godine će ti se gledati uvjet da u dvije godine moraš imati 35 bodova.

I da, na oba studija postoji uvjet da u dvije godine moraš imati 35 bodova.
Mislim da se studiji gledaju zasebno, inženjerski i nastavnički, zasebni doista i jesu.

Stoga se tebi po mom mišljenju, nisam skroz siguran ali sam prošao kroz sličnu situaciju, ova godina gleda kao prva godina ka ispunjenju 35 bodova u dvije godine, ukratko tek sljedeće godine će ti se gledati uvjet da u dvije godine moraš imati 35 bodova.

I da, na oba studija postoji uvjet da u dvije godine moraš imati 35 bodova.

mk
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 17:23 sri, 13. 6. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nadam se da je stvarno tako, hvala :)
Nadam se da je stvarno tako, hvala Smile

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:20 sri, 13. 6. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Za (ukupno) trajanje studija se zbraja. Da si polozila nesto sto se priznaje, brojalo bi ti se. Tako da mi se cini da ide sve skupa, no nisam siguran. Oko brojanja se dosta skompliciralo od kad smo u PMFu.

As always, :referada:
Za (ukupno) trajanje studija se zbraja. Da si polozila nesto sto se priznaje, brojalo bi ti se. Tako da mi se cini da ide sve skupa, no nisam siguran. Oko brojanja se dosta skompliciralo od kad smo u PMFu.

As always, Referada je tvoj prijatelj...

[Vrh]
mk
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:34 sri, 13. 6. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ok, hvala, pitat cu sutra
Ok, hvala, pitat cu sutra

[Vrh]
dede1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 1:29 sub, 30. 6. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imam skupljena 34 ECTSa u zadnje dvije godine.. Time gubim pravo na studij?
Imam skupljena 34 ECTSa u zadnje dvije godine.. Time gubim pravo na studij?

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 13, 14, 15  Sljedeće
Stranica 8 / 15.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum