Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

lece za naocale
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Jaja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
17 = 20 - 3

PostPostano: 20:07 sri, 16. 3. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Joj, hvala puno svima. Možda onda ipak navratim do okulista generalno pa vidim kaj mi kaže. Baš sam se nadala da taj sloj nešto pomaže, ali vidim da su iskustva suprotna :-(
Joj, hvala puno svima. Možda onda ipak navratim do okulista generalno pa vidim kaj mi kaže. Baš sam se nadala da taj sloj nešto pomaže, ali vidim da su iskustva suprotna Sad

Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
17 = 68 - 51

PostPostano: 0:34 čet, 17. 3. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Jaja"]Joj, hvala puno svima. Možda onda ipak navratim do okulista generalno pa vidim kaj mi kaže[/quote]
ma nema možda! možemo ti mi tu napisat svega i svačega, al nisu potrebe tvog oka jednake onima antinima ili nečijim trećim. prvo kod okuliste, ne, nulto kod okuliste da te pročekira i propiše kake ti trebaju, a onda tek trčat po optikama i tražit najpovoljniju
Jaja (napisa):
Joj, hvala puno svima. Možda onda ipak navratim do okulista generalno pa vidim kaj mi kaže

ma nema možda! možemo ti mi tu napisat svega i svačega, al nisu potrebe tvog oka jednake onima antinima ili nečijim trećim. prvo kod okuliste, ne, nulto kod okuliste da te pročekira i propiše kake ti trebaju, a onda tek trčat po optikama i tražit najpovoljniju

Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
osvetnik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 6 - 12

PostPostano: 1:24 ned, 17. 6. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

kolko se krecu cijene Essilor stakala sa Crizal premazima?

pitanje za osobe koje su bile u Hela optici. Da li je moguće donjeti okvir? Naime sviđa mi se jedan u Ghetaldusu
kolko se krecu cijene Essilor stakala sa Crizal premazima?

pitanje za osobe koje su bile u Hela optici. Da li je moguće donjeti okvir? Naime sviđa mi se jedan u Ghetaldusu

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
24 = 71 - 47

PostPostano: 10:58 ned, 17. 6. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

nemam pojma koliko dode ovo sto si rekao :D nisam nikad gledao kako mi se zovu stakla niti me ikad i zanimalo.
ako mislis na obicna stakla sa fotosenzibilnim premazom, mislim da je cijena oko 360 kn (nisam sto posto siguran jer sam naocale davno kupio pa se ne sjecam). najbolje ti je otici pitati kad ides na faks pa si miran.

mozes donijeti svoj okvir. kaj postoje optike u kojima ne mozes donijeti pa ti samo lece naprave?
nemam pojma koliko dode ovo sto si rekao Very Happy nisam nikad gledao kako mi se zovu stakla niti me ikad i zanimalo.
ako mislis na obicna stakla sa fotosenzibilnim premazom, mislim da je cijena oko 360 kn (nisam sto posto siguran jer sam naocale davno kupio pa se ne sjecam). najbolje ti je otici pitati kad ides na faks pa si miran.

mozes donijeti svoj okvir. kaj postoje optike u kojima ne mozes donijeti pa ti samo lece naprave?

[Vrh]
osvetnik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 6 - 12

PostPostano: 11:36 ned, 17. 6. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

a jel rade oni preglede?

i hvala na odgovorima ;) i danas si zadovoljan sa naocalama i staklima koja su ti tamo napravili? glavna zalba na dosta tih optika je da to lose izbruse
a jel rade oni preglede?

i hvala na odgovorima Wink i danas si zadovoljan sa naocalama i staklima koja su ti tamo napravili? glavna zalba na dosta tih optika je da to lose izbruse

[Vrh]
ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
24 = 71 - 47

PostPostano: 12:27 ned, 17. 6. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="osvetnik"]a jel rade oni preglede?
[/quote]ne.
[quote="osvetnik"]
i hvala na odgovorima ;) i danas si zadovoljan sa naocalama i staklima koja su ti tamo napravili? glavna zalba na dosta tih optika je da to lose izbruse[/quote]

definitivno. pale su milijun puta a jos uvijek su ko nove.
U toj optici je nekoliko ljudi koje znam kupilo naocale i nitko se nije nikad nista bunio.
osvetnik (napisa):
a jel rade oni preglede?
ne.
osvetnik (napisa):

i hvala na odgovorima Wink i danas si zadovoljan sa naocalama i staklima koja su ti tamo napravili? glavna zalba na dosta tih optika je da to lose izbruse

definitivno. pale su milijun puta a jos uvijek su ko nove.
U toj optici je nekoliko ljudi koje znam kupilo naocale i nitko se nije nikad nista bunio.

[Vrh]
osvetnik
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-6 = 6 - 12

PostPostano: 22:45 sri, 27. 6. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

djevojka mi inače nosi polutvrde leće, a ima dioptriju -4,75 i -5,5. S njima je sve vidjela odlično. Kako nikad nije do sad nosila naočale, odlučila ih si je kupiti da bi si odmorila oči tu i tamo od leća. E sad, izmjerili su joj u optici dioptriju -4,25 i -4,75 i sad (večeras) zapravo prvi put nosi naočale i nije baš zadovoljna sa oštrinom onoga što vidi. Konkretno, već na metar i pol od kompjutera jako slabo vidi čitati ovaj post (mora se naprezati da pročita). Da li joj možda treba vremena da se navikne ili su joj baš krivo izmjerili dioptriju. Kakve su vaše razlike u dioptrijama na kontaktnim i na naočalama ?
djevojka mi inače nosi polutvrde leće, a ima dioptriju -4,75 i -5,5. S njima je sve vidjela odlično. Kako nikad nije do sad nosila naočale, odlučila ih si je kupiti da bi si odmorila oči tu i tamo od leća. E sad, izmjerili su joj u optici dioptriju -4,25 i -4,75 i sad (večeras) zapravo prvi put nosi naočale i nije baš zadovoljna sa oštrinom onoga što vidi. Konkretno, već na metar i pol od kompjutera jako slabo vidi čitati ovaj post (mora se naprezati da pročita). Da li joj možda treba vremena da se navikne ili su joj baš krivo izmjerili dioptriju. Kakve su vaše razlike u dioptrijama na kontaktnim i na naočalama ?

[Vrh]
greeneyes
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
36 = 47 - 11

PostPostano: 23:35 sri, 27. 6. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="osvetnik"]djevojka mi inače nosi polutvrde leće, a ima dioptriju -4,75 i -5,5. S njima je sve vidjela odlično. Kako nikad nije do sad nosila naočale, odlučila ih si je kupiti da bi si odmorila oči tu i tamo od leća. E sad, izmjerili su joj u optici dioptriju -4,25 i -4,75[/quote]

Da bi se dobro odredila dioptrija za naocale kod nekog tko nosi polutvrde lece (sto je i moj slucaj), preporuka je biti bar 3 dana bez leca. Je li to napravila? Bez toga, nije moguce dobro ocitati dioptriju. Mogu pogoditi, ali najcesce ispadne krivo. Pitala sam, jer sam i ja htjela dobre naocale - nije stvar u opremi nego u samom oku.

[quote] Da li joj možda treba vremena da se navikne ili su joj baš krivo izmjerili dioptriju.[/quote]
Nema navikavanja na naocale, ili su ok ili nisu.

[quote] Kakve su vaše razlike u dioptrijama na kontaktnim i na naočalama ?[/quote]
Moja seka ima istu dioptriju i na lecama i na naocalama, a obicno je na naocalama nesto manja dioptrija. Nazalost, nema pravila / formule koliko manja pa da se izbjegne onaj period nenosenja leca.

Moja preporuka je da ti djevojka, ako ikako moze, izdrzi bar tri dana s ovim naocalama bez da stavlja lece, recimo do ponedjeljka, i onda ode ponovno na ocitavanje dioptrije i napravi nove naocale. Nije bog zna kakva opcija, ali bi to, po onom sto su meni rekli, trebalo funkcionirati.
osvetnik (napisa):
djevojka mi inače nosi polutvrde leće, a ima dioptriju -4,75 i -5,5. S njima je sve vidjela odlično. Kako nikad nije do sad nosila naočale, odlučila ih si je kupiti da bi si odmorila oči tu i tamo od leća. E sad, izmjerili su joj u optici dioptriju -4,25 i -4,75

Da bi se dobro odredila dioptrija za naocale kod nekog tko nosi polutvrde lece (sto je i moj slucaj), preporuka je biti bar 3 dana bez leca. Je li to napravila? Bez toga, nije moguce dobro ocitati dioptriju. Mogu pogoditi, ali najcesce ispadne krivo. Pitala sam, jer sam i ja htjela dobre naocale - nije stvar u opremi nego u samom oku.

Citat:
Da li joj možda treba vremena da se navikne ili su joj baš krivo izmjerili dioptriju.

Nema navikavanja na naocale, ili su ok ili nisu.

Citat:
Kakve su vaše razlike u dioptrijama na kontaktnim i na naočalama ?

Moja seka ima istu dioptriju i na lecama i na naocalama, a obicno je na naocalama nesto manja dioptrija. Nazalost, nema pravila / formule koliko manja pa da se izbjegne onaj period nenosenja leca.

Moja preporuka je da ti djevojka, ako ikako moze, izdrzi bar tri dana s ovim naocalama bez da stavlja lece, recimo do ponedjeljka, i onda ode ponovno na ocitavanje dioptrije i napravi nove naocale. Nije bog zna kakva opcija, ali bi to, po onom sto su meni rekli, trebalo funkcionirati.

Don't judge what you don't understand..

// Disturbed: Fear
[Vrh]
Kontaktneleće
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 9:03 pet, 5. 10. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Jaja"]možda sam malo offtopic, ali vidim da pričate o naočalama pa da vas pitam:

Čula sam da ljudi nabavljaju naočale bez dioptrije isključivo za rad na računalu. Ima li tko iskustva s takvim naočalama? Pretpostavljam da su to normalne naočale bez dioptrije sa premazom kako bi se oči zaštitile? Gdje bi se to moglo nabaviti i koliko košta?[/quote]

evo malo stručnog štiva u nadi da će vam pomoć:

Naočale za rad na računalu:

Rad na računalu postavlja visoke zahtjeve našem vidu pa često dolazi do smetnji vida pri gledanju u monitor ( Astenopija ). Od nedavno imamo opisanu novu dijagnozu: [b]Sindrom kompjuterskog vida[/b] (eng.: Computer Vision Sindrom – CVS ). Više je razloga koji uzrokuju teškoće pri radu na računalu koje profesionalna osoba (optometrist ili oftalmolog) mora precizno detektirati i korigirati odgovarajućim tipom naočala. Provjerene optike s velikom pažnjom prate problematiku ergonomije gledanja u ekran dugi niz godina i izrađuju posebne naočale za rad na računalu..
Jaja (napisa):
možda sam malo offtopic, ali vidim da pričate o naočalama pa da vas pitam:

Čula sam da ljudi nabavljaju naočale bez dioptrije isključivo za rad na računalu. Ima li tko iskustva s takvim naočalama? Pretpostavljam da su to normalne naočale bez dioptrije sa premazom kako bi se oči zaštitile? Gdje bi se to moglo nabaviti i koliko košta?

evo malo stručnog štiva u nadi da će vam pomoć:

Naočale za rad na računalu:

Rad na računalu postavlja visoke zahtjeve našem vidu pa često dolazi do smetnji vida pri gledanju u monitor ( Astenopija ). Od nedavno imamo opisanu novu dijagnozu: Sindrom kompjuterskog vida (eng.: Computer Vision Sindrom – CVS ). Više je razloga koji uzrokuju teškoće pri radu na računalu koje profesionalna osoba (optometrist ili oftalmolog) mora precizno detektirati i korigirati odgovarajućim tipom naočala. Provjerene optike s velikom pažnjom prate problematiku ergonomije gledanja u ekran dugi niz godina i izrađuju posebne naočale za rad na računalu..

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Stranica 3 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum